Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Asijská bůčková roláda

Asijská bůčková roláda

    , , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Asijská bůčková roláda
5.0 2

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou "Máte rádi bůček?", výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina odpověděla, že ho nesnáší. Do jaké skupiny patříte vy? Milujete, nebo nenávidíte? 🙂 Jasně, bůček není zrovna surovina, kterou by měl mít člověk denně v jídelníčku. Ale když je dobře připravený, krásně měkoučký, že se přímo rozplývá na jazyku, je to lahoda ❤️

  • Příprava: 4 hodin 10 minut
  • Vaření: 3 hodin 30 minut
  • 4 hodin 10 minut

    3 hodin 30 minut

    7 hodin 40 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 kg vepřového bůčku s kůží, bez kosti

50 g čerstvého zázvoru

6 stroužků česneku

200 g lahůdkové nebo jarní cibulky

1 větší chilli paprička (volitelně)

3 lžíce rýžového nebo jablečného octa

1 dcl coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

2 dcl vody

  • Příprava: 4 hodin 10 minut
  • Vaření: 3 hodin 30 minut
  • 4 hodin 10 minut

    3 hodin 30 minut

    7 hodin 40 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

Vepřový bůček smotejte po délce co nejvíce napevno do rolády (kůží ven).

Svažte ji potravinářským provázkem, aby držela tvar a během tepelné úpravy se nerozmotala.

Do hrnce, který později můžete vložit do trouby, nasypte zázvor nakrájený na plátky (není nutné ho loupat), oloupané stroužky česneku, na větší kusy nakrájenou cibulku a chilli papričku zbavenou semínek.

Vše zalijte octem, sójovou omáčkou nebo coconut aminos a vodou. Přiveďte k varu.

Do vroucího nálevu vložte smotaný bůček a co nejvíce ho ponořte.

Hrnec zakryjte poklicí a vložte do trouby vyhřáté na 130 °C.

Pečte přibližně 3-3,5 hodiny, dokud bůček nebude krásně měkký. Během pečení ho občas v nálevu obraťte.

Po upečení vyjměte maso z hrnce a přeceďte nálev. Obojí vraťte zpět do hrnce a dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny (nejlépe přes noc). Kdybyste totiž krájeli bůček hned upečení, rozpadal by se vám, protože bude opravdu měkoučký. Po vychlazení půjde díky ztuhlému sádlu maso nakrájet na tenounké plátky a také budete moct sebrat z povrchu nálevu přebytečný tuk, který můžete později použít na opečení plátků rolády na pánvi.

Z vychlazeného masa odstraňte provázek a roládu nakrájejte na tenké plátky.

Nyní máte několik možností, jak maso před podáváním prohřát.

Jednou z variant je opečení plátků masa na pánvi v tuku, který jste sebrali z vychlazeného nálevu.

Dalším způsobem je krátké rozpečení v troubě vyhřáté na 220 °C.

Poslední možností je přelití masa vroucím nálevem. Třeba při použití rolády jako doplňku asijské polévky na styl ramenu, kdy místo nudlí použijete třeba na dlouhé nudličky nastrouhanou ředkev nebo cuketu.

Samozřejmě lze maso ohřát i v mikrovlnné troubě, pokud ji používáte.

Kromě podávání v polévce lze plátky masa servírovat třeba s květákovou rýží zalitou troškou nálevu. Sami ale přijdete určitě ještě na spoustu dalších kombinací.

PS: Pokud máte pomalý hrnec, můžete ho na přípravu rolády použít (cca 5 hodin na Low).

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Energetická hodnota580 kcal / 2 427 kJ
Sacharidy5 g
Tuky50 g
Bílkoviny27 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Patrik Matoušek

30 dubna, 2020

Bůček jako dort!

Je to jeden z pracnějších a zdlouhavějších způsobů přípravy bůčku, ale stálo to za to.

Vařil jsem v pomalém hrnci podle receptu s coconut aminos a povedl se výtečně. Nechtěl jsem dávat horký bůček do lednice, tak jsem ho nejdříve nechal venku zchladnout na pokojovou teplotu. První plátky jsem odkrajoval při pokojové teplotě a nebyl žádný problém s rozpadáním masa.

Když plátky ohřívám opečením v pánvi, k opečeným plátkům naliji nakonec trochu nálevu a nechám zredukovat na hustou omáčku. Výborné!

Lucka

2 května, 2020

Díky za vyzkoušení receptu a za komentář s tipy na přípravu ❤️
Mám velkou radost, že se bůček povedl a chutnal 🙂

Bobeš

28 května, 2020

Výborný recept. Snadný a roláda chutná studená i přihřívaná skvěle. Vyzkoušeno s nudlemi, vejcem, chilli, sezamem, lákem jak je na obrázku videa. Děkuji

Lucka

28 května, 2020

Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0