🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Bigos

Bigos

  ,   , , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Bigos
5.0 2

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

250 g hovězí kližky

250 g vepřového plecka

100 g kvalitní klobásy

1/2 hlávky zelí

200 g kysaného zelí

4 lžíce sádla

1 velká cibule

1 mrkev

3 stroužky česneku

4 bobkové listy

1/3 lžičky mletého nového koření

4 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce sladké papriky

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 5 porcí

Postup

V hlubokém hrnci na rozpáleném sádle (2 lžíce) zprudka osmahněte kližku, nakrájenou na malé kostky.

Po zatažení masa přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.

Podlijte troškou vody nebo vývaru, osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a nové koření a nechte dusit cca 1 hodinu v zakrytém hrnci.

Po hodině si na pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce sádla a zprudka osmahněte kostky vepřového a nakrájené mrkve.

Po orestování směs přidejte k hovězímu masu spolu s rozdrceným česnekem a duste dalších cca 40 minut.

Mezitím si nakrájejte na nudličky polovinu hlávky zelí a na kostičky klobásu.

Kysané zelí propláchněte, vymačkejte a pokrájejte na menší kousky.

Po uplynutí 40 minut přidejte nakrájenou klobásu, čerstvé i kysané zelí do hrnce, přisypte 1 lžící sladké papriky (lze přidat i trošku chilli) a nakonec vše zjemněte 4 lžícemi rajského protlaku. Podle potřeby přidejte vodu nebo vývar, pečlivě promíchejte a duste dalších 40 minut.

Ideální je nechat bigos uležet několik dní. Pokud to teda vydržíte 🙂

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

Petra

14 listopadu, 2020

Bigos jsem vařila na zítra, povedl se náramně a že po uležení bude ještě lepší? To už snad ani nejde!

Lucka

14 listopadu, 2020

Moc ráda čtu, že bigos chutná! ❤️ Budu si ho muset také brzy uvařit. Úplně jsem na něj dostala chuť, jak čtu váš komentář 🙂

iVANA

28 září, 2022

Bigos..Luxusní. Vařím od vás spousty jídel ale toto nemá chybu.

Lucka

28 září, 2022

Chvála patří Polákům 🙂 Je to jejich oblíbené národní jídlo.
Mám velkou radost, že jste si pochutnala. Díky za milý komentář ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0