Recept na bůčkovou roládu s játrovou nádivkou
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Leden 9, 2015

Hodnotit recept
Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem
0.0 0

Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Skvělá totiž byla nejen se šťouchaným celerem, ale i ráno doplněná voskými oky jako snídaně. A mimochodem – náplň rolády byla tak dobrá sama o sobě, že mi nějak záhadně mizela během přípravy z pánvičky 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg bůčku bez kosti

250 g jater (dle vašich preferencí, já použila krůtí)

2 jablka

1 cibule

1 velká bulva celeru

1 jarní cibulka

1/3 lžičky mleté skořice

1 lžíce plátků mandlí

olivový olej

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Bůček zbavte kůže a okrájejte tak, aby vám vznikl co nejvíce rovnoměrný kvádr. Ten pak ze strany rozkrojte tak, aby vám vznikla jakoby kniha (tzn. že maso nedokrojíte do konce).

Maso rozevřete a přes fólii nebo pečící papír naklepejte tupou hrany paličky nebo válečkem na maso.

Maso si obraťte (hřbet knihy bude nyní nahoře, jako kdybyste rozečtenou knihu odložili na noční stolek stránkami dolů). Pomocí ostrého nože povrch masa opatrně nakrájejte do mřížky, ale ne moc do hloubky, abyste maso nerozřízli.

Pak maso z vrchní strany osolte a zatím dejte stranou.

Připravte si náplň rolády. Na olivovém oleji si nechte zesklovatět drobně pokrájenou cibulku. Pak přidejte odblaněná a očištěná játra, nakrájená na malé kostky (o hraně cca 1-2 cm).

Stejně si nakrájejte i jablka zbavená jádřinců a přidejte je spolu s mandlemi k játrům.

Směs okořeňte skořicí a pepřem, nechte prohřát, dokud se jablka trošku nerozpustí.

Pak směs osolte, promíchejte a naplňte s ní připravený bůček.

Jeho konce propíchněte párátky a roládu svažte pomocí potravinářského provázku, aby hezky držela pohromadě a náplň nevytékala. Roládu ještě na povrchu osolte.

Troubu rozpalte na 200°C. Vložte do ní připravenou roládu a nechte péct nezakrytou cca 30 minut.

Pak roládu podlijte cca 2 dcl vody, zakryjte ji, troubu stáhněte na 120°C a pečte 2 hodiny.

Před podáváním si připravte šťouchaný celer.

Oloupejte ho, nakrájejte na kostičky a dejte vařit do úplného změknutí do osolené vody (cca 15-20 minut).

Pak celer slijte, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, smíchejte s drobně pokrájenou jarní cibulkou a osolte.

Podávejte s plátky rolády, hojně polité vypečenou šťávou.

PS: Pokud nemáte rádi celer, nahraďte ho květákovým, dyňovým nebo pastiňákovým pyré.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lenka Prostejov před 1 hodinou
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kateřina Prestice před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Helena Úvaly před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Petr Plzeň před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Monika Pardubice IV-Nemošice před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Soňa Červené Janovice před 6 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Jana před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Květa Hamry nad Sázavou před 8 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Jan Olomouc před 9 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Martin Brno před 10 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Andrea Praha 10 před 11 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Iva Újezd u Brna před 12 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 3 Items
zakoupil/a: Jana Vyškov před 12 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Michaela Brno před 12 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Ivana Nosislav před 15 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Renata Plzeň před 1 dnem
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: veronika před 1 dnem
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Markéta Praha před 1 dnem
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lucie Jilemnice před 1 dnem
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Danuse Francova Lhota před 1 dnem
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.