Recept na bůčkovou roládu s játrovou nádivkou
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2015-01-07-18-32-21

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

2015-01-07-18-32-21

Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Leden 9, 2015

Hodnotit recept
Bůčková roláda s játrovou nádivkou a šťouchaným celerem
0.0 0

Masové rolády se nedají připravovat v jedné porci, vždycky vyjde množství pro více strávníků. Anebo to pojměte jako já, kdy vám připravená roláda poskytne základ jídla na několik dnů. Skvělá totiž byla nejen se šťouchaným celerem, ale i ráno doplněná voskými oky jako snídaně. A mimochodem – náplň rolády byla tak dobrá sama o sobě, že mi nějak záhadně mizela během přípravy z pánvičky 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg bůčku bez kosti

250 g jater (dle vašich preferencí, já použila krůtí)

2 jablka

1 cibule

1 velká bulva celeru

1 jarní cibulka

1/3 lžičky mleté skořice

1 lžíce plátků mandlí

olivový olej

sůl

pepř

Postup

Bůček zbavte kůže a okrájejte tak, aby vám vznikl co nejvíce rovnoměrný kvádr. Ten pak ze strany rozkrojte tak, aby vám vznikla jakoby kniha (tzn. že maso nedokrojíte do konce).

Maso rozevřete a přes fólii nebo pečící papír naklepejte tupou hrany paličky nebo válečkem na maso.

Maso si obraťte (hřbet knihy bude nyní nahoře, jako kdybyste rozečtenou knihu odložili na noční stolek stránkami dolů). Pomocí ostrého nože povrch masa opatrně nakrájejte do mřížky, ale ne moc do hloubky, abyste maso nerozřízli.

Pak maso z vrchní strany osolte a zatím dejte stranou.

Připravte si náplň rolády. Na olivovém oleji si nechte zesklovatět drobně pokrájenou cibulku. Pak přidejte odblaněná a očištěná játra, nakrájená na malé kostky (o hraně cca 1-2 cm).

Stejně si nakrájejte i jablka zbavená jádřinců a přidejte je spolu s mandlemi k játrům.

Směs okořeňte skořicí a pepřem, nechte prohřát, dokud se jablka trošku nerozpustí.

Pak směs osolte, promíchejte a naplňte s ní připravený bůček.

Jeho konce propíchněte párátky a roládu svažte pomocí potravinářského provázku, aby hezky držela pohromadě a náplň nevytékala. Roládu ještě na povrchu osolte.

Troubu rozpalte na 200°C. Vložte do ní připravenou roládu a nechte péct nezakrytou cca 30 minut.

Pak roládu podlijte cca 2 dcl vody, zakryjte ji, troubu stáhněte na 120°C a pečte 2 hodiny.

Před podáváním si připravte šťouchaný celer.

Oloupejte ho, nakrájejte na kostičky a dejte vařit do úplného změknutí do osolené vody (cca 15-20 minut).

Pak celer slijte, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, smíchejte s drobně pokrájenou jarní cibulkou a osolte.

Podávejte s plátky rolády, hojně polité vypečenou šťávou.

PS: Pokud nemáte rádi celer, nahraďte ho květákovým, dyňovým nebo pastiňákovým pyré.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation