
Club sendvič

Club sendvič
Hlavní jídla, Horkovzdušná fritéza, Maso, Na cesty, Pečivo, Snacky, Snídaně Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal drůbeží, kuřecí maso, majonéza, mandlová mouka, rajčata, salát, strouhaný sýr, tvrdý sýr, uzeniny, vejce
2014-09-07
Ohodnotit receptClub sendvič je taková klasika s noblesou. Třívrstvý, pořádně sytý, s křupavou slaninou, šťavnatým masem a rajčetem – ideální, když se chcete dobře najíst a zároveň si trochu zamlsat. Tuhle low carb verzi jsem upravila tak, aby byla nejen chutná, ale i praktická. Mandlové placky nahradí tousty a díky tomu se sendvič hodí nejen na večeři, ale klidně i s sebou do práce nebo na výlet. Chutná totiž skvěle teplý i studený.
- Příprava: 20 minut
- Vaření / pečení: 25 minut
-
20 minut
25 minut
45 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
MANDLOVÉ PLACKY
SENDVIČ
1000+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 20 minut
- Vaření / pečení: 25 minut
-
20 minut
25 minut
45 minut
- Množství: 4 porce
Postup
MANDLOVÉ PLACKY
V misce smíchejte vejce, mandlovou mouku, strouhaný sýr, prášek do pečiva, slunečnicová semínka a špetku soli.
Malou pánvičku o průměru cca 17 cm rozehřejte na vyšší střední teplotu. Jen lehce ji potřete olejem.
Na dno pánvičky v tenké vrstvě (maximálně 5 mm) rozetřete středně husté lepivé těsto.
Nechte pár minut péct. Až se odspodu vytvoří zlatavá křupavá vrstva a těsto začne tuhnout i svrchu, placku otočte a opečte i z druhé strany.
Stejným způsobem připravte i další placky. Na výchozí 4 porce by měly vyjít 3 kusy.
Upečené placky nechte stranou vychladnout.
SENDVIČ
Kuřecí prsa v nejvyšší části nařízněte několika mělkými zářezy a tlakem ruky srovnejte na přibližně stejnou výšku po celé ploše.
Maso jemně potřete olejem, osolte a opepřete.
Vložte ho do košíku rozehřáté horkovzdušné fritézy a pečte cca 15 minut na 180 °C. Poté maso vyjměte a místo něj dejte do fritézy na 5–10 minut upéct dokřupava plátky slaniny.
Kuřecí prsa můžete připravit také v troubě. Bez zakrytí či podlití je pečte na 200 °C cca 25 minut. Na 12-15 minut přidejte do trouby také slaninu a upečte ji dokřupava.
Upečené kuřecí maso nechte pár minut zchladnout a pak ho nařežte na tenké plátky.
Velká masitá rajčata nakrájejte na cca 5mm silná kolečka.
První mandlovou placku potřete třetinou majonézy, pokryjte římským nebo ledovým salátem a plátky kuřecího masa.
Přiklopte druhou plackou, kterou opět lehce pomažte třetinou majonézy. Poklaďte křupavou slaninou, plátky rajčete (ty osolte a opepřete) a dalším salátem.
Vše zakončete třetí mandlovou plackou, lehce pomazanou z vnitřní strany zbytkem majonézy.
Připravený sendvič rozkrojte na 4 trojúhelníky. Pro lepší soudržnost propíchněte každý párátkem.
Hned podávejte, volitelně doplněné například zeleninovými hranolky a salátem.
Sendvič chutná nejlépe čerstvě připravený. V případě potřeby si ho ale můžete zabalit s sebou na cesty nebo do práce. Pro tyto účely věnujte pozornost výběru vhodných rajčat (viz TIPY), aby jejich šťáva sendvič nerozmočila.
Mandlové placky, kuřecí maso i slaninu lze upéct dopředu a až několik dní uchovávat v lednici, nebo je lze zamrazit.
TIPY
Přesná doba pečení kuřecích prsou bude záležet na jejich gramáži a výkonu vaší trouby. Proto ji případně upravte podle potřeby. Pokud máte k dispozici kuchařský teploměr, použijte ho pro kontrolu vnitřní teploty masa. Ta by měla dosáhnout 72–74 °C (bezpečná teplota, která zároveň zachovává šťavnatost masa).
Místo kuřecího masa lze použít obdobně připravená krůtí prsa.
Na potření pánve pro přípravu mandlových placek lze použít i tuk, který se uvolní z pečené slaniny.
Do sendviče použijte masitý druh velkých rajčat, který má málo semínek a hutnou dužinu, téměř bez vodnatého středu. Například Beefsteak, Oxheart, Heirloom aj. 1. Pokud taková rajčata neseženete, ta klasická po nakrájení lehce osolte a nechte pár minut vypotit na papírové utěrce. Před vložením do sendviče je lehce otřete – odstraníte tak část vody i slizu okolo semínek. U hodně vodnatých rajčat můžete měkký střed se semínky vydlabat a použít jen masitou dužinu.
Tradiční Club sendvič má dvě vrstvy náplně mezi 3 toastovými chleby. Pokud vám mandlové placky počtem nevyjdou, můžete z nich připravit i jednovrstvý sendvič a v případě potřeby je před naplněním přeříznout napůl.
POZNÁMKA K RECEPTU
Jedná se o verzi tradičního Club sendviče, upravenou tak, aby odpovídala principům stravování, kterým se na stránkách věnuji. V klasické variantě se místo mandlových placek používají tři plátky lehce opečeného toastového chleba a sendvič se běžně podává s bramborovými hranolky nebo chipsy. Slanina se tradičně opéká na suché pánvi, dokud není krásně křupavá – tuto metodu můžete samozřejmě zvolit i zde.
Jedná se o upravenou verzi původního receptu z roku 2016. V něm byl místo mandlových placek použitý paleo chléb.

Skvělá volba! Hledáte další inspiraci?
Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.