Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

cuketova-placka-podpis

Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami

cuketova-placka-podpis

Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami

  , ,   , , , ,   , , , ,

Srpen 6, 2016

Hodnotit recept
Cuketové placky se sušenými rajčaty a olivami
5.0 2

Když vrcholí sezóna cuket, občas už dochází nápady co s nimi. Pokud už jste vyzkoušeli všechny možné varianty, od cuketových špaget, cuketových "bramboráků" a dalších receptů, zkuste je jednou upéct jako placku ochucenou Itálií inspirovanými surovinami.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g cukety

100 g slaniny nebo špeku

100 g cibule

5 vajec

20 g psyllia (lze případně vynechat)

50 g sušených rajčat

10 černých oliv bez pecky

1 hrst lístků čerstvé bazalky

sůl

pepř

Postup

Na pánvi si opečte nasucho slaninu nakrájenou na malé kostičky. Jakmile je krásně křupavá, vyberte ji z pánve a ve výpeku orestujte dorůžova mírně osolenou cibuli nakrájenou na nudličky. Opečenou cibuli smíchejte se slaninou a nechte vychladnout.

Nastrouhejte nahrubo (klidně včetně slupky) cukety. Osolte je (zarovnanou lžičkou soli), nechte je chvíli pustit vodu a pak je opravdu pečlivě vymačkejte. Buď přes síto nebo zabalené do čisté utěrky. Mačkejte, dokud z nich vytéká byť jen kapka vody.

Vychladlou opečenou slaninu a cibuli smíchejte s vymačkanou cuketou, přidejte vejce rozmixovaná s psylliem (to u Whole30 varianty vynechte), nakrájená okapaná sušená rajčata, olivy na kolečka, pár lístků bazalky nadrobno a špetku pepře.

Směs vylijte na menší plech vyložený pečícím papírem (výška "těsta" by měla být 1-2 cm) a pečte na 180 °C přibližně 20 minut do zezlátnutí.

Po upečení placku nakrájejte na kousky. Podávejte teplé i studené, ozdobené pár lístky čerstvé bazalky. Zajímavým doplněním může být bylinkové pesto.

00:00

3 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

Srpen 6, 2016

K něčemu podobnému jsem došla též. Přidala jsem na kostičky krajenou šunku. S olivami to zkusím, bude to jistě pecka. Díky.

Radka Haasová

Listopad 6, 2016

Dnes se chystám placky připravit podruhé, jsou naprosto skvělé na snídani a svačinu s sebou. Chutnají i příteli, který normálně cuketu příliš nemusí:)

LG

Lucie

Listopad 6, 2016

Muži často nevědí, co jim chutná, dokud to nedostanou dobře uvařené na talíř 😉 Takže poklona vašemu kuchařskému umu. Recept je jen takové malé pošťouchnutí, hlavní zásluhy patří Vám. Mám velkou radost, že recept chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation