📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dýňová lepenice s vepřovými výpečky

Dýňová lepenice s vepřovými výpečky

  , ,   , , , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Dýňová lepenice s vepřovými výpečky
0.0 0

Kdybyste se mě zeptali, jak si představuju podzim a zimu na talíři, tak by to (kromě mých nejvíc oblíbených polévek) určitě bylo něco jako tohle jídlo. Syté, hřejivé a moc dobré! Upečená dýně, měkoučké masíčko a šťavnaté zelí si společně úžasně rozumí ❤️ Zkrátka - tuhle dobrotu musíte vyzkoušet!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin
  • 10 minut

    2 hodin

    2 hodin 10 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

VEPŘOVÉ VÝPEČKY

500 g vepřového bůčku (bez kůže a kosti) *

1 lžička mletého kmínu

1 velký stroužek česneku

100 ml vody

DÝŇOVÁ LEPENICE

800 g máslové dýně

2 lžičky olivového oleje

200 g cibule

20 g sádla *

200 g kysaného zelí

sůl

pepř

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin
  • 10 minut

    2 hodin

    2 hodin 10 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

VEPŘOVÉ VÝPEČKY

Maso nakrájejte na menší kostky (zejména části s velkým podílem sádla).

Vložte je do hrnce, osolte a opepřete. Za častého promíchání je za vyšší střední teploty nechte pustit tuk.

Kostky masa orestujte ze všech stran, přidejte mletý kmín a rozdrcený česnek. Krátce nechte rozvonět.

Vše podlijte vodou, hrnec zakryjte poklicí, stáhněte teplotu plotýnky na nízký stupeň a maso nechte dusit přibližně 1 hodinu.

Až bude maso krásně měkké, poklici odkryjte, zvyšte teplotu plotýnky a za častého promíchání nechte vypéct šťávu a masové kostky opečte. Pomocí vařečky seškrabávejte výpečky ze dna.

DÝŇOVÁ LEPENICE

Zatímco se maso dusí, připravte dýňovou lepenici.

Máslovou dýni nakrájejte na silnější plátky, ty oloupejte a nakrájejte na kostky.

Nakrájenou dýni promíchejte s olivovým olejem, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 25 minut. Přesná doba bude záležet na stáří dýně, velikosti kostek a také množství dýně na plechu. Proto ji případně upravte podle sebe.

Na velké pánvi mezitím rozpusťte sádlo a za vyšší střední teploty a častého promíchání opečte dozlatova na kostičky nakrájenou a jemně osolenou cibuli. Nechte ji opéct do výrazné hnědé barvy, aby dodala lepenici tu správnou chuť a neskřípala mezi zuby.

Kysané zelí propláchněte v sítu pod tekoucí vodou, dobře vymačkejte a nakrájejte.

Připravené zelí vmíchejte do opečené cibule.

Přidejte upečenou dýni a vše rozmačkejte pomocí šťouchadla na brambory.

Směs osolte a opepřete podle chuti.

Dýňovou lepenici podávejte s vepřovými výpečky.

TIPY

Místo bůčku můžete použít například i krkovici. Variantou je také opečená klobása či slanina.

Na přípravu výpečků lze zvolit i pomalý hrnec, nebo masové kostky upéct v troubě.

Lepenici je možné připravit i z dýně hokaido. Tu ale, ač se normálně nemusí loupat, také oloupejte. Kousky slupky jsou v tomto jídle mírně rušivé.

Kromě pečení lze dýni i uvařit. Nicméně pečená varianta je lepší - výsledek není tak vodnatý.

* V bezmasé verzi výpečky vynechte, pro vegetariánskou variantu sádlo nahraďte například olivovým olejem.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota580 kcal / 2440 kJ
Sacharidy20 g
Tuky44 g
Bílkoviny21 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky