Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Houbové „rizoto“

Houbové „rizoto“

  ,   , , , , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Houbové „rizoto“
5.0 1

Máte chuť na krémové rizoto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – udělejte si rizoto z květáku 😉

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 20 minut

    35 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

50 g másla

150 g cibule

1 kg květáku

250 g čerstvých hub (hřiby, hlíva, žampiony atd.)

pár lístků šalvěje (volitelně)

1 zarovnaná lžička drceného kmínu

200 ml smetany 33%

šťáva z půlky citrónu

sůl

pepř

20 g parmazánu

hrst lístků čerstvé petrželky

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 20 minut

    35 minut

    55 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Rozehřejte si na co největší mělké pánvi máslo a na něm pak nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky.

Mezitím si rozeberte květák na růžičky a ty pak v elektrickém sekáčku rozdrťte na zrníčka velikosti rýže. Kromě sekáčku lze použít i obyčejný nůž nebo hrubé struhadlo. V obou případech ale počítejte s tím, že budete mít květák po celé kuchyni. Ponorný nebo klasický stolní mixér nepoužívejte. Místo zrnek vám vznikne spíše kaše.

Když je cibule měkká, přidejte na pánev houby nakrájené na kousky, rozmělněné lístky šalvěje a drcený kmín.

Chvilku orestujte, pak zalijte smetanou, přidejte nasekaný květák, osolte, opepřete a ochuťte šťávou z citrónu.

Nechte za občasného promíchání jemně probublávat, aby se smetana vyvařila a květák změkl (cca 15-20 minut).

Podávejte s hoblinkami parmazánu a troškou nasekané petrželky.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Renáta

Červenec 10, 2017

Luci,děkuji !
šalvěj , kterou jsem bohužel neměla, jsem “nahradila” troškou pažitky.
Bála jsem se rozvaření květáku, ale ne!! Výborné, na skus…
Test na příteli – chutnalo a stále tipoval a hádal, co tam kromě té rýže je navíc :-D, oproti běžnému rizotu.
Když jsem odtajnila ingredience, nechápal, divil se a pochválil 🙂

Lucie

Červenec 11, 2017

Moje oblíbené jídlo! Mám radost, že se povedlo a chutnalo i příteli.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
0