Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Houbové „rizoto“

Houbové „rizoto“

  , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Houbové „rizoto“
5.0 1

Máte chuť na krémové rizoto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – udělejte si rizoto z květáku 😉

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 30 minut

    45 minut

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1/2 květáku

150 g čerstvých hub (ideálně lesní, popřípadě žampiony)

1 cibule

200 ml smetany 33%

50 g másla

šťáva z půlky citrónu

sůl

pepř

šalvěj

drcený kmín

10 g parmazánu

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 30 minut

    45 minut

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 osoby

Postup

Rozehřejte si na co největší mělké pánvi máslo a na něm pak nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Mezitím si rozeberte půlku květáku na růžičky a ty pak pomocí nože nebo pár pulsy mixéru nasekejte na malé kousíčky (přibližně ve velikosti rýže). Když je cibule měkká, přidejte na pánev houby nakrájené na kousky, rozmělněný lístek šalvěje a špetku drceného kmínu. Chvilku orestujte, pak zalejte smetanou, přidejte nasekaný květák, osolte, opepřete a ochuťte šťávou z půlky citrónu. Nechte za občasného promíchání jemně probublávat, aby se smetana vyvařila a květák změkl (cca 15-20 minut). Podávejte s hoblinkami parmazánu a troškou nasekané petrželky.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Renáta

Červenec 10, 2017

Luci,děkuji !
šalvěj , kterou jsem bohužel neměla, jsem “nahradila” troškou pažitky.
Bála jsem se rozvaření květáku, ale ne!! Výborné, na skus…
Test na příteli – chutnalo a stále tipoval a hádal, co tam kromě té rýže je navíc :-D, oproti běžnému rizotu.
Když jsem odtajnila ingredience, nechápal, divil se a pochválil 🙂

Lucie

Červenec 11, 2017

Moje oblíbené jídlo! Mám radost, že se povedlo a chutnalo i příteli.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.