Recept na houbové „rizoto“ » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-09-16-17-44-53

Houbové „rizoto“

2014-09-16-17-44-53

Houbové „rizoto“

Září 16, 2014

Hodnotit recept
Houbové „rizoto“
0.0 0

Máte chuť na krémové rizoto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – udělejte si rizoto z květáku 😉

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1/2 květáku

150 g čerstvých hub (ideálně lesní, popřípadě žampiony)

1 cibule

200 ml smetany 33%

50 g másla

šťáva z půlky citrónu

sůl

pepř

šalvěj

drcený kmín

10 g parmezánu

Postup

Rozehřejte si na co největší mělké pánvi máslo a na něm pak nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Mezitím si rozeberte půlku květáku na růžičky a ty pak pomocí nože nebo pár pulsy mixéru nasekejte na malé kousíčky (přibližně ve velikosti rýže). Když je cibule měkká, přidejte na pánev houby nakrájené na kousky, rozmělněný lístek šalvěje a špetku drceného kmínu. Chvilku orestujte, pak zalejte smetanou, přidejte nasekaný květák, osolte, opepřete a ochuťte šťávou z půlky citrónu. Nechte za občasného promíchání jemně probublávat, aby se smetana vyvařila a květák změkl (cca 15-20 minut). Podávejte s hoblinkami parmezánu a troškou nasekané petrželky.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation