🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Houbové „rizoto“

Houbové „rizoto“

  , , , ,   , , , ,

Hodnotit recept
Houbové „rizoto“
5.0 1

Máte chuť na krémové rizoto? Nejde to, protože nejíte rýži? Snadná pomoc – udělejte si rizoto z květáku 😉

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 30 minut

    45 minut

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1/2 květáku

150 g čerstvých hub (ideálně lesní, popřípadě žampiony)

1 cibule

200 ml smetany 33%

50 g másla

šťáva z půlky citrónu

sůl

pepř

šalvěj

drcený kmín

10 g parmazánu

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 30 minut

    45 minut

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 osoby

Postup

Rozehřejte si na co největší mělké pánvi máslo a na něm pak nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Mezitím si rozeberte půlku květáku na růžičky a ty pak pomocí nože nebo pár pulsy mixéru nasekejte na malé kousíčky (přibližně ve velikosti rýže). Když je cibule měkká, přidejte na pánev houby nakrájené na kousky, rozmělněný lístek šalvěje a špetku drceného kmínu. Chvilku orestujte, pak zalejte smetanou, přidejte nasekaný květák, osolte, opepřete a ochuťte šťávou z půlky citrónu. Nechte za občasného promíchání jemně probublávat, aby se smetana vyvařila a květák změkl (cca 15-20 minut). Podávejte s hoblinkami parmazánu a troškou nasekané petrželky.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Renáta

Červenec 10, 2017

Luci,děkuji !
šalvěj , kterou jsem bohužel neměla, jsem “nahradila” troškou pažitky.
Bála jsem se rozvaření květáku, ale ne!! Výborné, na skus…
Test na příteli – chutnalo a stále tipoval a hádal, co tam kromě té rýže je navíc :-D, oproti běžnému rizotu.
Když jsem odtajnila ingredience, nechápal, divil se a pochválil 🙂

Lucie

Červenec 11, 2017

Moje oblíbené jídlo! Mám radost, že se povedlo a chutnalo i příteli.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Lucie před 4 minutami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Barbora před 40 minutami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Radmila Havířov před 3 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Hana před 8 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Renáta Opava-Podvihov před 8 hodinami