Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Hovězí carpaccio

Hovězí carpaccio

  ,   , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Hovězí carpaccio
0.0 0

Tohle jídlo asi nezařadíte do svého pravidelného jídelníčku ;-). Potřebné ingredience totiž nepatří mezi ty nejlevnější. Na druhou stranu – je to přesně ten recept, kterého se většina lidí bojí a přitom je tak jednoduchý. Pokud ho připravíte pro nějakou sváteční událost anebo jen pro hezký věčer s drahou polovičkou, určitě neprohloupíte.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 2 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

200 g pravé svíčkové (ideálně ze střední části)

50 g rukoly

30 g parmazánu

2 ředkvičky

1 lžíce extra panenského olivového oleje

šťáva z 1/4 citrónu

1/4 lžičky kvalitní hořčice

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 2 osoby

Postup

Pro maso si zajděte k osvědčenému řezníkovi. Určitě neprohloupíte, pokud se v masně zmíníte, jak budete maso připravovat. Třeba vám ho odblaní a nakrájí na tenké plátky 🙂

Pokud tak ochotného řezníka ve svém okolí nemáte, budete si muset poradit sami – maso odblaňte a nakrájejte na max 1 cm silné plátky.

Z olivového oleje si v malé uzavíratelné lahvičce připravte zálivku – smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky hořčice a šťávu ze čtvrtky citrónu. Lahvičku uzavřete a několika rychlými pohyby obsah pečlivě promíchejte, až se spojí do jednolité emulze.

Touto zálivkou jemně zakápněte pevnější potravinovou fólii, položte na ní jeden plátek masa, přikryjte další fólií a pomocí ploché části paličky na maso (ne tou s hroty, ať si maso i fólii nepotrháte) nebo válečkem na nudle maso naklepejte na slabounký plátek (cca 2 mm).

Odeberte opatrně vrchní fólii a pomocí špičky ostrého nože vyřízněte případné „flaxy“ (pozor, ať si nerozkrájíte i spodní fólii; proto je lepší nějaká pevnější). Upravené maso od okrajů několikrát přehněte do balíčku. Ten pak znovu zakryjte fólií a opět rozklepejte na slaboulinký plátek (cca 1 mm). Pokud se vám maso někde trhá nebo je na okrajích až příliš slabé, pěkně ho přes fólii obrácenou stranou čepele nože nahrňte více ke středu. Tímto způsobem vytvořte krásně slabé rovnoměrné plátky, s ne příliš roztřepenými okraji. Ty pak naaranžujte na velký talíř, ozdobte rukolou, slabými plátky ředkvičky a jemnými hoblinkami parmazánu. Lehce zakápněte zbylou zálivkou, popřípadě ještě troškou olivového oleje, osolte a opepřete (ideálně z mlýnku). Hned podávejte. Můžete doplnit plátky paleo pečiva, nasucho opečenými v troubě do křupava.

PS: Carpaccio někteří připravují z lehce zamraženého masa, které pak krájí na slabounké látky. Mně ale tahle „čerstvá“ příprava přijde více chutnější, protože maso neprochází mrazem.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Jaroslava Lysá nad Labem před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Jana Velká Dobrá před 5 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Bobina Zlín před 7 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 2 Items
zakoupil/a: Radka Střížovice před 7 hodinami
 
Jídelníčky na hubnutí (e-kniha)
zakoupil/a: Monica před 8 hodinami
 
0