📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Hovězí ragú

Hovězí ragú

  ,   , , , , ,   , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Hovězí ragú
5.0 10

Ragú je vlastně honosnější název pro masovou směs se zeleninou. Můžete se také setkat s houbovou variantou, nicméně základem by mělo být maso a pro přípravu by mělo být použito dlouhé dušení. A k tomu se nejlépe hodí právě hovězí. Nejlépe pěkně prorostlé, co dodá ragú tu správnou chuť a hustotu.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin 15 minut
  • 10 minut

    3 hodin 15 minut

    3 hodin 25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

600 g hovězího masa (kližka, líčka, hrudí apod.)

2 cibule

2 mrkve

1 petržel

1/3 bulvy celeru

1 konzerva loupaných rajčat

2 hrsti sušených hub (volitelně)

3 stroužky česneku

4 lžíce sádla

4 bobkové listy

1/2 lžičky rozmarýnu

1/2 lžičky tymiánu

1/4 lžičky mletého nového koření

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin 15 minut
  • 10 minut

    3 hodin 15 minut

    3 hodin 25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na rozpáleném sádle zprudka osmahněte hovězí maso nakrájené na kostky cca 4×4 cm.

Jakmile se zatáhne, přidejte cibuli pokrájenou na větší kostky.

Nechte cibuli zesklovatět, pak přisypte koření, trošku soli a česnek nakrájený na plátky.

Krátce vše prohřejte a pak zalijte rajčaty.

Duste za občasného promíchání pod pokličkou cca 1 hodinu. V případě potřeby dolívejte troškou vody nebo vývaru, případně vína.

Po hodině přidejte do hrnce oloupanou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky.

Opět zakryjte a duste další 1 hodinu.

Pak přihoďte sušené houby a duste další 1 hodinu.

Na závěr z ragú vyndejte bobkové listy, dosolte a opepřete podle chuti a v případě potřeby nechte chvíli nezakryté povařit, aby směs zhoustla.

Podávejte samotné, nebo s batátovými placičkami či cukeťáky.

Pokud máte k dispozici čerstvé bylinky, určitě jim dejte přednost. Na začátku můžete do směsi přilít cca 350 ml červeného vína (neplatí pro Whole30 variantu). Dodá ragú specifickou chuť.
Ti z vás, kteří milují vnitřnosti, mohou do směsi během dušení přidat například i drobně pokrájené hovězí srdce, jazyk apod. V původních recepturách totiž byly vnitřnosti neodmyslitelnou ingrediencí ragú a tento koncept nejvíce odpovídá myšlence zpracování „od čumáčku po ocásek“.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

22 Recenzí / komentářů

Petr Valenta

25 března, 2016

Super recept! 🙂 jen bych přidal mletou (uzenou/gulášovou/pálivou) papriku, která dělá super barvu a chuť.

Lucie

25 března, 2016

To lze také, nicméně se to pak více podobá guláši 😉 Tady by se o chuť a barvu měla postarat rajčata. Ale také ji tam někdy přidám 🙂

Oliveoil

2 listopadu, 2017

ragu strasne zachutilo mojej priatelke z paleolitu. prave vyvaram uz druhu varku do velkeho hrnca. sice nejsom clovek co sa drzi receptov, ale z vasej stranky som si zobral hrubu kostru, ktora je samozrejme vynikajuca. recept napriek tomu chvalim. mate ho napisany prehladne a clovek sa v nom nestrati. diky moc 🙂

Lucie

2 listopadu, 2017

Mám radost, že chutná. Pokud vás recepty inspirují k vlastním, je to jen dobře. Děkuju za pochvalu 🙂

Robin

6 listopadu, 2017

Výborný recept jen jsem to dochutil feferonkou jinak paráda

Lucie

7 listopadu, 2017

Taky často přidávám něco pořádně pálivého, takže tomuhle doplnění naprosto rozumím 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Michaela

27 dubna, 2018

Mňam, zrovna vařím na víkend, chutná to výborně!:) Lucko, moc Vám děkuji za výtečné recepty, aplikaci a kuchařky

Lucie

27 dubna, 2018

To já děkuju! Za milý komentář a zkoušení receptů. Mám radost, že chutná a že je pro někoho moje práce užitečná 🙂

Aneta K.

8 února, 2019

Recept je opravou jednoduchy a výsledek je nadocekavani. Delala jsem bez hub a je to opravdu basta. Moc dekuji za recept,varim podle Vas dost casto.

Lucie

9 února, 2019

To mám velkou radost, že se ke mně na stránky ráda vracíte a vaříte podle mě. A hlavně – že chutná <3 Moc díky za komentář 🙂

Martin

29 září, 2019

Mocmocmickrat dekuju ta tu skvelou chut Lucko. Delam ho uz podruhe a kazdemu chutna. Velka pusa od cely party! 🙂

Lucka

29 září, 2019

No co já? Vy vaříte, chvála patří vám <3 Ale pusu beru <3 :-* Mám velkou radost, že chutná 🙂

Jana

15 dubna, 2020

Moje první ragú v životě. I cukeťáky jsem k němu zvladla. A mňam. Děkuju za recept i inspiraci. Jen prosím o upřesnění: když se dává víno, píšete 1/2 vína. To je půl lahve nebo půl dl? Děkuji

Lucka

15 dubna, 2020

To mám velkou radost, že se ragú povedlo a chutnalo. S cukeťáky to musela být dobrota ❤️
No vidíte! Šotek zařádil 😀 Je to “půl láhve vína”, takže cca 350 ml. Doplním, díky za upozornění 🙂

Radka

14 června, 2020

Dobrý den Lucko,
tento recept mám velmi ráda a často ho dělám v přetlakáči. Ale protože jsem si pořídila nový pomalý hrnec, tak jsem se rozhodla ho na tomto receptu vyzkouším. Ale výsledek nebyl “ideální” 🙁 Myslíte, že to lze? První chyba mě napadla, že jsem měla maso osmahnout na cibulce vedle (já osmahla jen cibulku) a asi jsem měla pak zeleninu přidávat postupně podle druhu.

Díky za radu a už se jdu mrknout na tu Vaši kuchařku k pomalému hrnci 🙂 Radka

Lucka

15 června, 2020

Dobrý den, Radko 🙂
Co přesně znamená, že to nebylo ideální? Byla omáčka málo hustá? Zelenina nedovařená, nebo naopak převařená?
On je výsledek z PH většinou jiný než z klasického či tlakového hrnce, ale to neznamená, že by byl špatný. Někdy spíš naopak 🙂 Většinou bývá rozdíl v tom, že se zelenina až tak nerozvaří a neudělá základ omáčce.
Osmahnutí masa je fajn krok, ale není dle mého vyloženě nutný.

Andrea

17 prosince, 2020

Tak jsem zrovna dojedla a jsem nadsena, vážně skvělý recept. Prozkoumam stránky pro další inspiraci

Lucka

18 prosince, 2020

Mám velkou radost, že jste si pochutnala, a doufám, že u mě na stránkách najdete nějakou další dobrotu (dobroty).
Děkuji za čas věnovaný komentáři. Přeji pěkný den ❤️

Elis

2 dubna, 2021

V receptu máte asi chybu. V ingerediencich máte psané mleté maso, ale v postupu maso nakrájené na kostky.

Lucka

2 dubna, 2021

Máte pravdu! Moc děkuju za upozornění ❤️ Opraveno.

Jitka

14 září, 2024

Výborné ragú. Využila jsem i letošní rajčata – připravila jsem už dříve směs s kořením na rajskou omáčku, tak se hodila. A loňské sušené houby.
Ráda podle vašich receptů vařím.

Lucka

15 září, 2024

Moc ráda čtu, že jste si na ragú pochutnala ❤️ Děkuju za milý komentář. Těším se na další společné vaření 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0