Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
75 Recenzí / komentářů
maticka90
29 května, 2016
Krásně vláčné těsto. Kam se hrabe klasický makovec. I u nepaleo jedliků se po něm jen zaprášilo.
Lucie
29 května, 2016
To mám radost, že chutnalo. To je vždycky nejlepší odměna slyšet, že se recept povedl a měl úspěch 🙂
Tereza
8 června, 2016
Výborný recept. Mooc chutnalo.
Lucie
8 června, 2016
Takovéhle zprávy dostávám nejraději. Díky 🙂
Petra
30 října, 2016
Výborný a jednoduchý koláč! Děkuji za recept, sklidil u nas pochvalu 🙂
Lucie
30 října, 2016
Pochvala patří kuchařce 😉 Ale moc díky za vyzkoušení a zprávu.
Radka
22 ledna, 2017
Makovec výborný pekla jsem již podruhé ale zatím se mi nedaří třetí vrstvu udělat tak pěknou jako máte vy.
Přijde mi moc tuhá a nešla dot dobře rozetřít po celé ploše.
Lucie
22 ledna, 2017
Mám radost, že chutná 🙂
U té třetí vrstvy hodně záleží na tom, jak moc vysušené datle jsou. Klidně přidejte víc kokosového mléka.
Zuzka
24 ledna, 2017
Už jsme vyzkoušeli i s jablky a je vynikající 🙂
Lucie
25 ledna, 2017
Díky za inspiraci na obměnu 🙂
Radek
30 ledna, 2017
Páni, cesto sa podarilo, robil som bez datlí s hruškami Williams a výsledok. Velmi chutné bez cukru, ale ty datle by tomu jidlu dali riz, tak priste.
Jana
4 února, 2017
Myslíte si, že by šlo nahradit mandlovou mouku pomletými vlašskými ořechy. Pokud ne, mám ještě mandle plátky, tak ty asi rozemlít? Chystám se zítra upéct. Vypadá moc pěkně. Děkuji za radu.
Lucie
4 února, 2017
Já myslím, že by to mohlo fungovat. Jen se nesmí přemixovat až do másla.
Vendul
7 března, 2017
Už několik let poslouchám přítele, pokaždé co jsem koupila makovec, jak to není ono a že na dálnici v jednom motorestu májí krásně vláčný.
Včera jsem vyzkoušela váš recept, tím jsem si ale pěkně zavařila :D.
Opravdová lahůdka, jen se po něm zaprášilo a na snídani mi už nic nenechal.
Děkuji za skvělý recept 🙂
Lucie
7 března, 2017
😀 To se omlouvám 😉 Ale mám radost, že chutná.
Petra
25 března, 2017
Výborný, vláčný, jednoduchý na přípravu.
Super web děláte, diky za inspiraci!
Lucie
25 března, 2017
Moc děkuju za pochvalu stránek a vyzkoušení receptu 🙂
Katharina
6 května, 2017
Výborný 🙂
Lucie
6 května, 2017
Díky! 🙂
Vocilkova.michaela@gmail.com
8 května, 2017
Dobry den,
Vyborna kombinace, opravdu mnaaam 🙂 Zkousela jsem z Vasich receptu uz i cokoladovo bananovy dezert a ted hruskovy, ale nekde delam chybu. Testo v troube vypada nadycane, ale kdyz vychladne, spadne a mam z nej takovy tuhy blato a je nizke…delam to presne podle vaseho receptu a nevim, kde sem udelala chybu
Lucie
8 května, 2017
Dobrý den, to mě moc mrzí, že se nedaří. Příčin může být hodně, těžko je na dálku takhle indentifikovat. Napadá mě – jakou mouku používáte? Děláte si ji sama, nebo kupovanou? Jakou máte troubu? Plyn, horkovzduch?
Misa H.
8 května, 2017
Mouku kupuju – takova ta Diana (jak delaji i baleni orisku) a trouba je elektricka…fakt nevim, ale i tak pokazeny je to chutove mooc dobre
Lucie
8 května, 2017
Mouku od Diany používám také. Tak to vážně nevím 🙁
Terka
8 května, 2017
Vyzkoušeno, makovec byl nějaký moc vlhký, ničím jsem nešetřila, ty hrušky tekly. Ze začátku byl zvláštní, ale snědli ho bez řečí všichni 🙂 Taková hutná snídaně, mňam 🙂
Mony
28 května, 2017
Super recept, len sa chcem opýtať, či tie datle sa dajú niečím nahradiť , nemôžem teraz nič také sladké – žiadne sušené ovocie, ostatné suroviny môžem 🙂
Lucie
28 května, 2017
Pokud nemůžete sladké, nic vyloženě přírodního použít nejde. Variantou by mohl být erythritol, což je sladidlo na bázi alkoholu. Neznám, ale vaše konkrétní výživová omezení, takže nemůžu potvrdit, zda je pro vás vyhovující.
Mony
30 května, 2017
Áno, ja používam aj erythritol a stéviu. .občas xylitol. ..držím nizkosacharidovú diétu , z ovocia môžem bobuľovité a jablká, hrušky. ..čiže akurát tie ďatľe som chcela niečím nahradiť, len som nevedela či nejakým cukrom lebo to má inú konzistenciu ako sušené ovocie
Lucie
1 června, 2017
V případě nízkosacharidové stravy nejsou vhodná ani jablka a hrušky. Ale jinak prostě datle vynechte a použijte sladidlo, jak jste zvyklá.
Pavla
4 srpna, 2017
Výborný! Během mixování mi došly mandle, tak jsem konečně vyzkoušela šáchorovou mouku (zemní mandle), co mám bůhvíjak dlouho ve špajzu 🙂 Datle jsem pro jistotu předem namočila. Příště je možná úplně vynechám, je to na mě sladké až až. Už se těším na snídani 🙂
Lucie
5 srpna, 2017
Mám radost, že se makovec povedl. Chuť sladkosti máme každý trošku někde jinde, je nutné upravit podle svých zvyklostí 🙂
Dorota
8 srpna, 2017
Dobrý den, recenzi píšu právě nad talířem rozjezeného vynikajícího makovce. Jelikož patřím mezi kuchaře, kteří se rozhodnou péct z minuty na minutu, často mi chybí základní ingredience a musím malinko improvizovat. V receptu jsem namísto mandlové mouky použila půl na půl rozemleté mandle a mouku pohankovou. Místo hrušky jablko. Koláč byl nadýchaný, velmi příjemně nasládlý (přidala jsem po lžičce medu) a jen se po něm zaprášilo. Děkuji za recept:)
Lucie
9 srpna, 2017
Dobrý den, já moc děkuji za milou zprávu a pochvalu receptu. Mám radost, že se makovec povedl a chutnal 🙂
Pavla
9 srpna, 2017
Tak už i u nás na nej došlo. Potřebuji Low carb nebo Paleo pro syna na snídaně, jelikož když mi ráno nevyleti na 12 a více zbytek dne je v krásných číslech ( má poruchu glukozove tolerance – protilátky t1) no a na senzoru to krásné vidíme… jako snida si jako “král” takže u nás za 1* a děkujeme.
Lucie
10 srpna, 2017
Mám radost, že chutná 🙂 Možná ale jako více Low crab variantu zvolte cuketové makovníky. Neobsahují žádné ovoce ani datle.
atekramz
1 září, 2017
Naprostá dokonalost děkuji za skvělý recept!
Lucie
2 září, 2017
Já díky za vyzkoušení. Mám radost, že se vydařil a chutnal 🙂
Dominika
7 září, 2017
Dobrý den, absolutní pecka! jen najdu někde nutriční hodnoty? 🙂 děkuji
Lucie
7 září, 2017
Dobrý den, mám radost, že chutnal 🙂 Nutriční hodnoty nenajdete. Recept pochází z doby, kdy jsem je k receptům nepočítala.
Evka
27 září, 2017
Tak uz jsem ho taky konecne vyzkousela a je vynikajici-mak proste doma milujeme jen jsem dala vic datli a mleka do treti vrstvy,aby to muj mixer zvladnul. Dalsi recept do meho sesitu,diky.
Lucie
28 září, 2017
Dostat se s jídlem do notýsku s oblíbenými recepty je úžasná pochvala, děkuju 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Lucka
2 listopadu, 2017
Musím jen a jen chválit, makovec byl výborný a i mému necukrfree a nepaleo manželovi moc chutnal ještě s hodnocením..
Lucie
2 listopadu, 2017
Mám radost, že makovec povedl a chutnal. Moc děkuji za hodnocení 🙂
Anna
15 března, 2018
Jednoduché a naprosto dokonalé! Měla jsem sladké hrušky a nebylo třeba ani doslazovat. Nevěřila bych, že bude tak nadýchaný..
Moc děkuji za tento recept a vůbec za celé stránky – hodně mi pomáhají obměňovat jídelníček … 🙂
Lucie
15 března, 2018
Mám radost, že chutnalo 🙂 Pokud vám moje stránky pomáhají změnit a obohatit váš jídelníček, přesně splnily svůj účel. Přesně proto je píšu. Moc děkuji za milou zprávu 🙂
Majka
14 dubna, 2018
Prosím,dá se tento koláč zamrazit?
Lucie
14 dubna, 2018
Bohužel netuším, nezkoušela jsem.
Hedvika Kopecká
30 června, 2018
Tak už se peče , snad bude tak nadýchaný jak tady píšete. Překvapilo mě že se nedává žádný kypřící prášek.Stránky jsou super. Děkuji za ně ☺️
Lucie
1 července, 2018
Tak jak to dopadlo? Doufám, že jste si doma pochutnali 🙂
Moc děkuji za pochvalu stránek <3
Jana
7 září, 2018
Luxus
Lucie
8 září, 2018
Mám radost, že chutná <3
Petra
13 listopadu, 2018
Dobrý den
je možně rozmixovat a smíchat vše dohromady a neoddělovat jednotlivé vrstvy? Děkuji za odpověď. Petra
Lucie
13 listopadu, 2018
Dobrý den, Petro, nezkoušela jsem, ale fungovat by to mohlo.
zuzana
6 června, 2019
úžasná buchetka, nahradila jsem datle kouskem žlutého melounu nebo banánem.. žužo
Lucie
6 června, 2019
To zní skvěle <3 Díky za sdílení tipu na obměnu receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Eliška Liedermannová
4 ledna, 2020
Vyzkoušeno i s tvarohem a pecka. Jen ty vrstvy pak nejsou taaaak dokonalé 😀
Lucka
5 ledna, 2020
Na dokonalosti vrstev vůbec nezáleží. Hlavní je chuť 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Moc děkuji za vložení tipu na přípravu s tvarohem.
Dagmar
18 ledna, 2020
Koláč je výborný, krásně se upekl, místo hrušek jsem dala jablka. Děkuji za další skvělý recept.
Lucka
19 ledna, 2020
Díky za vyzkoušení receptu a sdílení tipu na obměnu. Mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Jiřina
25 října, 2020
Dobrý den!! Lucinko, moc děkuji za úžasné recepty. Tento jsem vyzkoušela a měl opravdu úspěch. Sice ne doma, ale v práci si moc chválili. Minulý týden ho po mě chtěla šéfová v práci, ale neměla doma mák. To ji ovšem nezastavilo a po vzoru pana Babici jsem nakonec použila do mandlové části mandle + erdmandel (dm) a do makové části místo máku kakao a lískové ořechy. A ještě na tu poslední vrstvu místo kokosového mléka mandlové. Výsledek byl super.
Takže se dá s receptem opravdu experimentovat a pořád je skvělý
A ty zemní mandle mají nasládlou chuť, tak to bylo i sladší. Jen nevím, jestli je to paleo??
Lucka
26 října, 2020
Krásný den, Jiřinko 🙂 To já moc děkuju, že si s recepty tak krásně hrajete a vychází takovéhle mňamky ❤️ Až mi tu slina ukápla 🙂
Zemní mandle jsem přiznám ještě nikdy nezkusila. I když je znám. Ale paleo jsou 🙂
Dana Štěpánková
27 října, 2020
Dobrý den Lucko,
recept je výborný, akorát mám problém s upečením, což ale není problém receptu, ale mojí trouby. Těsta, která jsou ve svojí podstatě těžší, mi buď vůbec nenakynou nebo nakynou a po vypnutí trouby klesnou. To se přesně stalo i mně. Tedy na chuti to nic nemění, ovšem taky bych chtěla nadýchanou buchtičku jako máte na obrázku vy…. :-). Zkoušela jsem horkovzduch i nechat dýl, zatím žádný úspěch. Děkuju za rady
Lucka
27 října, 2020
Dobrý den, Dano,
to mě mrzí, že se makovec úplně nedaří podle představ. Ale výsledné těsto není úplně “bábovkově” nadýchané, spíš takové to vlhké tvarohové.
V tomto receptu není kypřicí prášek, takže křehkost dodává rozmixování opravdu dohladka. Jinak bych si u uváděného dodatečnému spadnutí upečeného těsta tipla na příliš velké množství právě kypřicího prášku.
Ještě mě napadlo, zda nepoužíváte mandlovou mouku z DM drogerie. Ta je totiž odtučněná a hodně saje. Výsledek je pak úplně jiný než z běžně používané mandlové mouky, což jsou vlastně najemno rozmixované mandle.
Jarka
7 listopadu, 2020
Dobrý den Lucko, teprve nedávno jsem objevila Vaše stránky a jsou SUPER.
Před chvilkou jsem vytáhla z trouby hruškový makovec a výborný. Už se těším, až budu zítra zkoušet další recept.
Mějte se krásně a přeji hodně zdraví v této době a spoustu nápadů na nové recepty.
Zdraví Jarka
Lucka
8 listopadu, 2020
Dobrý den, Jarko,
vítejte u mě na stránkách 🙂 Moc ráda čtu, že se vám tu líbí a že vás recepty lákají k vyzkoušení.
Mějte se krásně, opatrujte se a ať chutná ❤️
Sylva
31 října, 2021
Lucko zdravím, výborný dezert, já přidala do spodní vrstvy ještě skořici. Je akorát sladký a fakt super změna po mém pečení z tvarohu. Recepty máte výborné!
Lucka
31 října, 2021
Sylvo, také moc zdravím a děkuji za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že chutná 🙂
Šárka R.
28 dubna, 2022
Luci, jako vždy vynikající. Nahradila jsem hrušku podušenou směsí ovoce (horké jsem si je dala v dobe sezóny), toto byly jablka a hroznové víno, a musím říci VÝBORNÉ 🙂 DÍKY ZA RECEPTY!
Lucka
29 dubna, 2022
Super kombinace! Úplně tu boží chuť cítím, mňam! Díky za tip ❤️
Lenka
19 ledna, 2023
Lucko, dnes poprvé vyzkoušeno a nemám slov. PROSTĚ FANTAZIE
Akorát jsem vynechala datle. Dosladila jsem to erythritolem (2malé lžičky),hrušky jsou dostatečně sladké.
Ještě jednou dík za skvělý recept
Lucka
20 ledna, 2023
Lenko, moc děkuju za krásný komentář. Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️
Máte pravdu, že hrušky potřebují minimální doslazení 🙂
Sandra
17 března, 2023
První pokus dopadl výborně, i když jsem použila několik obměn (podobně jako spousta dalších, jak je vidno z komentářů). První dvě vrstvy jsem přisladila a použila jsem arašídovou mouku místo mandlové a výsledek parádní. Příště ještě přidám do těsta vanilku pro ovonění. Každopádně pro milovníka máku báječný recept, díky za něj.
Lucka
17 března, 2023
Mám velkou radost, že se makovník povedl a pochutnala jste si ❤️
Děkuju za sdílení tipů na obměny. Určitě to bude skvělá inspirace pro další 🙂
Lusesita
18 prosince, 2023
To je tak super si v tomhle přeslazenym (prosincovym) období udělat něco sladkého tak akorát. Určitě zopakuju!!
Lucka
19 prosince, 2023
Lucko, to jsem moc ráda, že jste si na hruškovém makovci pochutnala ❤️ Krásné Vánoce vám přeji 🙂
Dana H.
28 dubna, 2016
Skvělá a zdravá alternativa klasické makové buchty, která určitě stojí za vyzkoušení!