
Italský rajčatový salát s burratou

Italský rajčatový salát s burratou
Hlavní jídla, Rychlovky (do 30 minut), Saláty, Snacky Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Keto, Low Carb, Primal, Vegetariánské burrata, bylinky, česnek, cherry rajčata, rajčata
2025-08-07
Ohodnotit receptMiluju italskou kuchyni! Její kouzlo je v jednoduchosti, vystačíte si s pouhými pár ingrediencemi. Ale výsledná skvělá chuť záleží na drobných detailech a kvalitě surovin. Zralá rajčata, voňavé bylinky, zlatavý olej, krémová burrata... Nic složitého, přesto jídlo chutná jako slunné léto v Itálii. Tak ho se mnou vyzkoušejte. Tenhle salát budete mít připravený za chvilku a okamžitě si ho zamilujete ♥️
- Příprava: 20 minut
-
20 minut
20 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
1000+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 20 minut
-
20 minut
20 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Z lednice vyjměte burratu. Otevřete balení a sýr nechte v nálevu dojít na pokojovou teplotu.
Omytá rajčata nakrájejte a smíchejte s nahrubo rozdrceným česnekem, většinou olivového oleje, balzamikovým octem, tymiánem a solí.
Uložte na alespoň 10 minut do lednice, ideálně až na několik hodin (chutě se lépe propojí).
Rajčatový salát doplňte lehce okapanou burratou a ozdobte lístky čerstvé bazalky. Při servírování sýr pokapejte zbytkem olivového oleje a jídlo volitelně doplňte dokřupava opečenými plátky oblíbeného pečiva (například z jogurtového chleba jako na fotce).
Samotný rajčatový salát vydrží v lednici až 2 dny (burratu doplňte vždy až těsně před servírováním). Pro zamrazení se jídlo nehodí.
TIPY
Burratu vyjměte z lednice ideálně 30–60 minut před podáváním. Pokud ale pospícháte, dejte jí alespoň pár minut při pokojové teplotě – zvýrazní se tak její chuť a zjemní konzistence.
Nepřežeňte to s množstvím balzamikového octa. Jeho chuť by měla vyvážit sladkost rajčat, ale nesmí přehlušit jemnost burraty.
Na přípravu použijte dokonale zralá, ale ne příliš měkká rajčata. Právě to je klíčem k plné, autentické chuti tohoto salátu. Bez nich to nikdy nebude ono.
Nebojte se rajčata osolit o malinko více, než byste původně mysleli. Zvýrazní to jejich chuť a vytáhne šťavnatost. Nepřidávejte ale pepř – ten se v klasické italské kuchyni pro dochucení rajčat téměř nikdy nepoužívá.

Skvělá volba! Hledáte další inspiraci?
Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.