Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
111 Recenzí / komentářů
Lucie
22 února, 2016
Ani nevis, jak mi takovahle zpetna vazba dela radost 😉 Jsem opravdu moc rada, ze kolac chutnal.
Hazapa
22 února, 2016
Dnes jsem vyzkoušela a je opravdu výborný! Zatím asi nejlepší paleo dezertík 🙂 Děkuji!
Lucie
22 února, 2016
Moc díky za zpětnou vazbu 😉 Tenhle dezert je můj favorit a ještě čokoládovo banánový.
B.
22 února, 2016
Nezkoušela jste nahradit mandlovou mouku rýžovou? Nebo nevíte, jestli to bude fungovat?
Lucie
22 února, 2016
Nezkoušela, rýžová mouka do paleo nepatří. Podle mého to ale fungovat nebude, rýžová mouka vytváří úplně jinou konzistenci.
B.
22 února, 2016
Děkuji za odpověď. Vyzkoušela jsem a funguje – povedlo se.
Lucie
22 února, 2016
Já díky za info. Ačkoliv rýžovou mouku nepoužívám, jsem moc ráda, že se koláč povedl 🙂
Vall
22 února, 2016
Moc děkuji za recepty (obecně), jsou pro mě velkou inspirací. Tenhle je úžasnej, jen teda vršek budu dělat asi tak z 8-10 jablek (dneska hotovo z 5ti a je to pro nás málo), což teda vyjde asi na to kilo a půl jak už psal Woko :-). Ještě jednou díky.
Lucie
22 února, 2016
Díky, Vall, za pochvalu. Úplně chápu, že pro někoho může být jablek málo. Já osobně moc „ovocná“ nejsem, takže máte pravdu, že je recept možná trošku „poddimenzovaný“ 😀
Erika
22 února, 2016
Dobry den, rada by som sa spytala, ci v recepte nema byt aj nejaka tekutina pridana do cesta. Skusala som ho, ale cesto bolo uplne tuhe a suche, na riedke cesto sa to ani zdaleka nepodobalo. Jedine tekute tam vlastne isli vajcia a trosku oleja, ale to nepomohlo. Skusila som pridat trosku mandloveho mlieka, potom trosku vody, aby sa to aspon trosicku lialo. Bola chyba v tom, ze som to vsetko miesala rucne, nie mixerom?
Lucie
22 února, 2016
Dobrý den Eriko. V receptu nic nechybí. Naopak těsto je ve výsledku spíše tekuté. Rozhodně se ale musí mixovat, aby se jablka rozmělnila na pyré, které dodá těstu další vláhu. Teď o víkendu jsme koláč pekli na kurzu vaření a vyšel skvěle. Mrzí mě, že vám ne.
Erika
22 února, 2016
Cize bez mixera to asi nema zmysel robit, nie? Napriek pridanej vode a mlieku to vyzera, ze korpus vysiel celkom slusne, avsak je uplne nesladky, lebo jablka su len ako kusky, nie ako pyre, cize ta sladkost tam chyba. Nevadi, skusim nabuduce. Dakujem.
Lucie
22 února, 2016
Pokud nemáte mixér, napadají mě dvě varianty. V první nechat všechna jablka nejdříve rozpustit na oleji, část pak dát do těsta a zbytek pak na koláč jako polevu. Druhou variantou je jablko nakrájet na kostičky a pak rozmačkat vidličkou. Pokud je na vás těsto málo sladké, můžete si ho případně trošku přisladit. Raději bych ale volila nějakou sladší odrůdu jablek.
Lucka
19 dubna, 2016
Koláč vypadá báječně! Mohla bych mandlovou mouku nahradit kokosovou? U jiného receptu to je uvedeno jako možnost náhrady + přidat navíc 1 vejce. Šlo by to i tady? A kolik asi tak té kokosové mouky? Děkuji, už se mi sbíhají sliny 😀
Lucie
2 května, 2016
Upřímně, u tohoto receptu jsem to nezkoušela, ale můj tip je dát o něco menší množství kokosové mouky než je uvedeno té mandlové. Takže tak 65 g.
Mary
13 listopadu, 2016
Dakujem za recept, kolac bol vyborny. Len proporcne to velmi nevychadzalo. Na vrch kolaca treba minimalne 6 jablk, kludne aj viac. Do cesta som musela pridat vodu, lebo bolo velmi huste a suche. Nedalo sa mixovat, ani vyliat na plech.
Lucie
13 listopadu, 2016
Já děkuji za komentář. Nejste první, kdo poukazuje na disproporce surovin. Nicméně, mně to takto opravdu vychází (vícekrát odzkoušeno) 🙂 U těsta možná bude zádrhel v určení velikosti jablek. Většinou používám opravdu velká jablka, klidně i o váze 250 g. Navrch koláče je pak potřeba zvolit množství jablek podle vlastního uvážení. Jak píši výše v komentářích, osobně moc ovocná nejsem, tak jsem polevu možná trošku “poddimenzovala” 😉
Smím se zeptat – používala jste klasickou koupenou mandlovou mouku nebo domácí drť z mandlí?
Petra Brodecka
4 března, 2017
Po precteni recenzi jsem rovnou pridala jablko na vrch kolace. Je uuuzasny, dali jsme si ho jeste teply a myslim, ze nic lepsiho, rychlejsiho a jednodussiho jsem jeste nepekla. Diky Lucie
Lucie
4 března, 2017
Mám obrovskou radost, že chutnal 🙂
Lenka S
4 března, 2017
Dnes sme si na skusku upiekli tento kolacik (s pridanymi jablkami navrch) a bol vyborny. Velmi nas potesilo, ze chutil aj detom (3 a 6 rokov), zjedli ho rychlostou blesku.
Mate uzasne stranky a recepty nad ktorymi len slintame 😀
Dakujeme za zdielanie tychto uzasnych receptov (zajtra sa chystame na ‘kapustu’ z cvikle a kalerabu).
Lucie
4 března, 2017
Já díky za vyzkoušení receptu. Koukám, že jsem ta jablka navrch vážně poddimenzovala 😀 Mám radost, že jste si pochutnali celá rodina.
Zelí z kedlubny a řepy vám bude určitě také chutnat 🙂
Jitka Macková
21 března, 2017
Recept na tento famózní koláč jsem už dávala minimálně 5 lidem! Nikdo nevěřil, že je bez cukru 🙂 Také jsem dala více jablek a jelikož jsem neměla rozinky, tak jsem zaimprovizovala a přidala goji a byl vynikající! Lucko, Vaše recepty MILUJU, nikdy nešlápnu vedle! 🙂
Lucie
22 března, 2017
Jitko, moc děkuju za takovou úžasnou propagaci mých receptů 🙂 a hlavně, že jim tak věříte!
Pavla Strejcová
22 dubna, 2017
To je taková dobrota! Korpus jsem přikořenila skořicí, hřebíčkem a badyánem (místo samotných mandlí jsem z lenosti použila svou už namíchanou směs na pečení – mandle, kokosová a tapioková mouka) a dala jsem víc jablek 🙂 Mám co dělat, aby mi něco zbylo k snídani do práce. Díky za recept!
Lucie
23 dubna, 2017
Mám radost, že vás můj recept inspiroval a že chutnalo 🙂
Monika
7 června, 2017
Dobrý den, děkuji za recept, je skvělé, že existuje zdravější náhražka za štrůdlík. 🙂
Prosím, mám dotaz – proč se plátky jablek nenaskládají rovnou na korpus a nepeče se to společně?
Děkuji.
Lucie
7 června, 2017
Dobrý den, věřím, že vám koláč bude chutnat 🙂
Jablka nepeču rovnou na koláči ze dvou důvodů – pustila by do těsta vláhu a to by bylo už příliš vlhké. Také je potřebujeme vyvařit, aby změkla, zahustila se a tím i zesládla.
Monika
7 června, 2017
Aha, trochu jsem to tipovala, za 20 minut pečení by asi tolik nezměkla. A jak dlouho je vyvařujete? Já je restovala/dusila asi 30 minut (už jsem neměla větší trpělivost) a pořád se ne a ne moc “rozpustit”…
Lucie
8 června, 2017
Většinou stačí doba, co se peče korpus. Ale pomůže jablka nakrájet na menší kousky a také zvolit vhodnou (měkčí) odrůdu.
Valentýnka
9 srpna, 2017
Dobrý den,
myslíte, že by šla nahradit mandlová mouka za kokosovou cca 100g a vynechat vinný kmen, bude to fungovat?:)
Lucie
9 srpna, 2017
Dobrý den,
vinný kámen můžete nahradit klasickým práškem do pečiva. Mandlovou mouku kokosovou ale nahradit v tomto receptu nedoporučuji. Kokosová mouka je extrémně savá a suchá. Nikdy neudělá stejnou chuť a konzistenci jako mandlová mouka.
Pokud se někde tyto mouky zaměňují, je potřeba kokosové mouky dát méně než polovinu té mandlové. Takže v tomto receptu tak 65 g. Ale myslím, že i tak bude výsledkem suchý nenadýchaný korpus.
Valentýnka
9 srpna, 2017
Aha, děkuji….tak já zkusím zaexperimentovat, dát méně té kokosové, přidat navíc 1 vejce a dám vědět:-)
Martina
30 září, 2017
Tento koláč je opravdu luxusní!!! Tento recept jsem zkoušela poprvé. Po tréninku jsem si dopřála první kousek na ochutnání a je to dokonalost! Jdu si přidat! 😀 Díky za recept.
Lucie
1 října, 2017
Já díky za vyzkoušení receptu a milou zprávu 🙂
Iveta Součková
4 listopadu, 2017
Lucinko dnes jsem Váš recept zkoušela jablečný koláč je výborný…Děkuji i za všechny recepty co jste vymyslela šikulka a super pro nás co nechceme přibírat
Lucie
4 listopadu, 2017
Iveto, moc děkuji za milou zprávu a pochvalu 🙂 Mám radost, že se koláč podařil a chutnal.
Eva
25 listopadu, 2017
Další výborný recept. Jednoduché a rychlé pečení. Na polevu jsem dala 4 velká jablka a příště asi ještě 2 přidám. Těsto jsem malinkou osladila medem, ale po upečení a po ochutnání hotového koláče jsem zkonstatovala, že to bylo zbytečné.
Lucko, šlo by jablka nahradit hruškami???
Mějte se moc hezky, těším se, až uspořádáte kurz vaření. Určitě se přihlásím. Vaše recepty jsou prostě skvělé!
Lucie
25 listopadu, 2017
Mám velkou radost, že koláč chutnal 🙂 Hrušky budou fungovat na 100 %.
Kurz vaření v nejbližší době bohužel asi nebude. Trošku se mi obrací osobní život vzhůru nohama, takže na něj není zatím čas. Ale časem určitě zase nějaký uspořádám a budu se na něm na vás těšit 🙂
Kateřina
14 února, 2018
Dobrý den, není možné nahradit vinny kámen kypřícím práškem bez fosfátu?
Lucie
15 února, 2018
Dobrý den, ano, určitě. Ono to často je to samé. Tedy kypřící prášek bez fosfátů s vinným kamenem.
Jana
8 března, 2018
Výborné, děkuji za recept! Nahoru jsem dala cca 6 středních jablek a sneslo by to i víc.
Lucie
9 března, 2018
Mám radost, že chutnalo 🙂 Ono se to tady už řešilo. Já moc ovoce nemusím, tak jsem to množství jablek asi trošku podcenila.
Šárka
13 března, 2018
Dobrý den
Koláč je výborný. Svěží,nepřeslazený.
Rozhodně zařadím do oblíbených receptů.
Stejně tak super recept na jogurtový chlebík.
Moc děkuji.
Lucie
15 března, 2018
Dobrý den, Šárko, mám velkou radost, že koláč chutnal, stejně tak jogurtové pečivo. Moc děkuji za komentář 🙂
Jana
31 května, 2018
Dobrý den,
koláč je vynikající. Pekla jsem ho již několikrát a vždy s velikým úspěchem. I já jsem použila více jablek a ještě přidávám ořechy a rozinky.
Podle vašich receptů vařím a peču již téměř rok ( mám i všechny vaše kuchařky ) a ještě nikdy jsem nebyla zklamaná.
Jste šikulka; děkuji a přeji vše dobré.
Lucie
31 května, 2018
Dobrý den, Jano, moc děkuji za tak milý komentář. Já mám vždycky ohromnou radost, když někomu chutná. A pokud se někdo k mým receptům vrací opakovaně, je to největší pochvala a odměna 🙂 Děkuju moc!
Martina
11 září, 2018
Opravdu skvělý a rychlý recept! Použila jsem hrušky a jsou báječné. Děkuji za Vaše stránky, hodně mi pomáhají 🙂
Lucie
11 září, 2018
Hrušky jsou skvělá volba 🙂 Mám velkou radost, že chutná a že jsou vám moje stránky k užitku. Je super číst, že všechno to snažení má smysl 🙂
Maya
16 října, 2018
Luxusní! Udělala jsem tedy malý upgrade – do té polevy jsem vmíchala trochu bezlepkového pudinku s trochou vody (bez mléka) a je to luxusní. Navrch jsem pak ozdobila koláč malinama a v kombinaci s jablkama je to teda něco 🙂
Lucie
16 října, 2018
Upgrade zní naprosto skvěle <3 Mám velkou radost, že jsem vás receptem inspirovala a že chutnalo 🙂
Markéta
28 prosince, 2018
Recept se mi moc líbí, ale nejedu na paleo a mandlovou mouku doma nemám…nefungovalo by to i s normální moukou, třeba špaldovou?
Lucie
29 prosince, 2018
To bohužel neporadím. S jinou než mandlovou moukou jsem koláč nedělala, takže nevím, jak se zachová.
Marketa
6 února, 2019
Luci, co znamená prosím -nechte rozpustit plátky jablek? Jako si s tím receptem poradím i bez vysvětlení, prostě jablíčka na pánvi s kokosovym olejem, nechat zmeknout -zesklovatet -zkaramelizovat -asi? Moc díky za recept, uz se těším, až bude hotovo.
Lucie
6 února, 2019
Na přípravu tohoto koláče se nejlépe hodí měkčí jablka, která ještě více změknou po úpravě na pánvi a částečně se rozvaří.
Petra
21 února, 2019
Mňam zkrátka mňam 🙂 korpus opravdu povedený. Nejdříve vlhčí (možná mou chybou, nenechala jsem jej vychladnout a přikryla jablky) ale do druhého dne vyschl a byl ještě lepší, než den první. Do jablíček jsem přidala i dvě hrušky a super. Pekla jsem v malé formě 20cm, takže to byl “vysoký” dort. Mám jediný problém – nesníst ho na posezení :)) Děkuji
Lucie
22 února, 2019
Tak problém máme stejný. Vždy se musím držet aby to do mne nezapadlo ve vteřině. 😀 Děkuji moc za komentář a jsem ráda, že chutnalo.
Lenka
23 února, 2019
Výborný rychlý koláč, jen jsem přidala k jablkům trochu medu a dětem moc chutnal. Děkuji za recept.
Lucie
24 února, 2019
Já mnohokrát děkuji za vřelý komentář. 🙂
Soňa
27 března, 2019
Zkoušela jsem nakonec z té kokosové mouky, kterou jste nedoporučovala, protože jsem jinou neměla a chtěla jsem to zkusit. Bohužel jsem vás mněla poslechnout. Opravdu to moc nevyšlo. Těsto je takové suché, hutné. Já jsme na whole30, tak jsem to ani nezkoušela, ale doma mi to těsto moc nepochválili. Jablíčka nahoře jim moc chutnají, ale spodek pokulhává…. Musím to zkusit z té mandlové, ale počkám si, až skončím whole, abych mohla tu dobrotu taky ochutnat :o)
Lucie
28 března, 2019
Ona je ta kokosová mouka opravdu zrádná 🙁 Je hodně suchá, extrémně saje tekutiny, těsto z ní je hodně drolivé, nevláčné. Někde se tahle její vlastnost hodí, ale tady samotná kokosová mouka fungovat moc nebude.
Věřím, že z mandlové mouky si na koláči pochutnáte. Jen pozor na mouku z DM – chová se hodně podobně jako výše zmiňovaná kokosová mouka.
Lenka
5 května, 2019
Lucko teda to je božská mana… Použila jsem kešu mouku, protože mandlovou jsem neměla a zůstal mi tady jeden takový jetý banán, tak jsem ho do těsta rozmixovala s jablky. Najoru jsem použila asi 8 středních jablek a je to akorát. Opravdu, nebe v hibě.
Lucie
6 května, 2019
Úplně se mi sbíhají sliny, jen to čtu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo.
Bel
17 května, 2019
Mockrát děkuji za recept, je to asi to nejlepší sladké jídlo, co se mi za krátký čas na dietě podařilo ukuchtit! Mandlovou mouku jsem také neměla, použila jsem stejné množství mletých vlašských ořechů – struktura byla na jedničku a ta chuť, no v té kombinaci s jablky přímo geniální 🙂 Plus navrch ještě jedno jablíčko. Určitě u nás nebyl naposledy!
Lucie
17 května, 2019
Úplně tu kombinaci vlašáků a jablek cítím <3 Musela to být dobrota!
Díky moc za milý komentář a sdílení tipu na obměnu receptu.
Helena
18 května, 2019
Dobrý večer Lucie,
Po babičce jsem měla úplně nej recept na štrůdl. Zcela bez cukru. Jen ořechy a jablka. A teď to hlavní, těsto . 1:1:1 tvaroh/máslo/mouka. Byl úžasně dobrý a nesladký a jednoduchý. Až na tu mouku celkem paleo, co říkáte?
Já vždy nahrazovala část másla vejci, ale to byla čistě má kreace kvůli bílkovinám.
Myslíte že by ten recept fungoval i s jednoduchou obměnou s mandlovou moukou namísto obyčejné? Díky, těším se na váš názor ❣️
Lucie
19 května, 2019
Dobrý den, Heleno, to bohužel s jistotou potvrdit nemůžu. Ne vždy lze s úspěšným výsledkem nahradit klasickou mouku za mandlovou. Pokud to zkusíte, budu ráda za sdílení výsledku 🙂
Jen taková malá poznámka na vysvětlenou – paleo nepoužívá mléčné výrobky. Ty jsou přípustné v primal 🙂
Helena
21 května, 2019
Děkuji . Vyzkouším, zasdílím. To je fakt, tedy spíš LC ?
Lucie
21 května, 2019
Pro zařazení do LC záleží na přístupu 🙂 Pokud člověk počítá (alespoň odhadem) sacharidy a nedrží je až tak nízko, může se recept zařadit do nízkosacharidového stravování. Jablka obecně ale úplně typickou LC surovinou nejsou.
Ono tohle “škatulkování” je někdy hodně těžké 🙂
Karolína
17 srpna, 2019
Dobrý den, nemám doma kuchyňskou váhu a tak nevím jak cca odvážit 150g mandlové mouky, nemáte vyzkoušený trik např kolik gramů má 1 polévková lžíce? Moc děkuji za odpověď.
Lucie
17 srpna, 2019
Dobrý den, ono bohužel to vážení na lžíce a případně hrnky nebývá úplně přesné, takže ho raději neuvádím. A upečení, kde je znát každý gram, už vůbec ne 🙂
Ale 150 g mandlové mouky vychází přibližně na 7 vrchovatých lžic + 1 zarovnaná. Případně na 1 až po okraj plný 250 ml hrnek + 1 vrchovatá lžíce.
frantovad
26 října, 2019
Dobrý den, koláč je božský, nechala jsem ho vychladnout a během chvilky je půlka pryč, super recept, doporučuji.
Lucka
27 října, 2019
Dobrý den, to mám velkou radost, že se koláč povedl a chutnal Moc děkuji za komentář ❤️
Petra
26 ledna, 2020
Dobrý den,
použila jsem špaldovou mouku a dezert se i tak moc povedl. Opravdu výborná chuť! Navrch jsem posypala mandlovými lupínky.
Lucka
27 ledna, 2020
Dobrý den, to mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář.
Eva K.
10 července, 2020
Perfektní já koláč potřela ještě zakysankou a dala o jablko víc mám těhu cukrovku a tohle mě fakt potěšilo po dlouhé době
Lucka
11 července, 2020
Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️ Děkuji za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Přeji pohodové těhotenství 🙂
Šárka
23 srpna, 2020
Úžasný recept. Díky. Nikdy mi nic bez cukru nechutnalo, ale toto ano 😉
Lucka
24 srpna, 2020
To mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️ Děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂
Renata
4 září, 2020
Dobry den,
nadchly mne velice kladné recenze/komentáře a chystam se do koláče i já
Rada bych do korpusu přidala 30g proteinového prasku…jen si nejsem jista,zda nemám trochu poupravit množství mandlové mouky?!
Lucka
4 září, 2020
Dobrý den, těší mě, že vás recept zaujal, a doufám, že podle něj bude chutnat 🙂
S přidáním proteinového prášku ale bohužel neporadím. Nepoužívám ho, takže nevím, jak se zachová.
Blanka
12 září, 2020
Hledala jsem nějaký LC recept na jablkový koláč a musím uznat, že tenhle je fakt super, píši si ho do notýsku.Rychlý jednoduchý a chuťově naprosto skvělý.Děkuji
Helena Sedláčková
13 září, 2020
Minulý týden,jsem objevila tento recept. Vynikající,dneska jsem ho pekla podruhé,s malou změnou,do jablíček jsem přidala ještě švestky. Je to výborný. S dcerou jsme si moc pochutnaly. Díky za bezvadný recept.
Lucka
13 září, 2020
Blanko, děkuji za milý komentář. To moc ráda čtu, že koláč chutnal a že se k němu plánujete vrátit. Protože pro recept neexistuje větší pochvala než právě to. Díky ❤️
Lucka
13 září, 2020
Heleno, děkuji za vyzkoušení receptu a za sdílení tipu na jeho obměnu. Mám velkou radost, že chutnalo, vám i dceři ❤️
Jana Raiser
12 října, 2020
Naprosto super a to jsem zkoušela zatím jen s kokosovou moukou. Moc díky, bude to můj favorit! ❤
Lucka
12 října, 2020
Tak to beru jako mega pochvalu! Děkuju ❤️
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Jana
17 října, 2020
Protože syn má čerstvě diabetes 1.typu, hledala jsem recept na nizkosachar. dobroty… a tento je naprosto úžasný. Moc děkuji a určitě zařadíme …
Lucka
18 října, 2020
Děkuji za komentář 🙂 Mám radost, že jste našla recept, jaký jste hledala, a moc doufám, že vám podle něj i nějakých dalších bude chutnat ❤️
Katka
25 ledna, 2021
Tak tohle se moc nepovedlo:( prosim nejaky tip jaka jablka pouzit?
Moc diky
Lucka
25 ledna, 2021
To mě mrzí, že se koláč nepovedl 🙁 Co přesně nevyšlo?
Na přípravu koláče se hodí nejlépe sladká a ne vyloženě křupavá jablka. Třeba fuji nebo gala.
Gabka
1 července, 2021
Milujeme tento koláč, je skvělý 🙂 A jelikož milujeme jahody, zkusila ho dcera upéct s jahodami nahoře a přidala jednu hrušku. Takže to byl takový jahodovohruškovojablečný koláč 🙂
Lucka
1 července, 2021
Mám vždycky opravdu velkou radost, když někdo napíše, že si pochutnal. Děkuju ❤️
A také díky za tip na obměnu. Ty jahody a hruška zní skvěle ❤️
Markét
24 září, 2021
Dobrý den, nemáte náhodou někde schovaný ten starý recept před aktualizací? Tento koláč byl naprosto skvělý 🙂
Lucka
24 září, 2021
Dobrý den, to bohužel nemám. Ale ono se v receptu zas tak moc neměnilo. Těsto je stejné, jen jsem množství jablek vypsala přesně na gramy a navýšila jejich v množství v jablečné směsi. Zbytek je úplně stejný 🙂
Koláč jste zkoušela a nevyšel?
Ivana
5 března, 2022
Vynikající, do těsta jsem přidala karob, protože mám jablka štrůdláky, tedy kyselé a do jablek nakrájené datle….příště přidám jablka na nápln, polryly celý korpus, ale bylo jich málo 🙂
Lucka
6 března, 2022
Mám radost, že jste si na koláči pochutnala, a děkuji za tipy na obměnu 🙂
Margotka
12 března, 2022
Jsem stoprocentní čokoholik, vždy když dělám koláč bez čokolády, není to ono. Tenhle jsem pekla z nouze, z přebytku už vadnoucích jablek. Ovšem tenhle koláč, všechny mé předsudky vyvrací. JE ABSOLUTNĚ VÝBORNÝ! VYSOKÉ, NADÝCHANÉ TĚSTO, SKVĚLÁ NÁPLŇ! Jednoduchý, podávaný s kysanou smetanou. Nemá chybu! Díky
Lucka
13 března, 2022
Tyhle objevy jsou nejlepší. Když člověk až tak moc nečeká a pak si pochutná. Moc děkuju za vaše nadšení! Mám velkou radost, že vám koláč chutnal a třeba i udělal o trochu hezčí den ❤️
Janča
22 dubna, 2022
Dobrý den Lucko,
ten odkaz na kokosovou šlehačku nefunguje. Jak ji vyrobím?
Jinak tento koláč budu dělat již po 2. , je opravdu velmi jednoduchý a MOC mňam :-).
Děkuji moc za info.
Jana
Lucka
23 dubna, 2022
Dobrý den, Jano, díky za upozornění! 🙂 Opraveno.
Mám velkou radost, že vám koláč chutná ❤️
Marta
16 ledna, 2023
Naprosto luxusní koláč
Děkuji moc za recept
S dcerou jsme ho doslova sežraly
Lucka
17 ledna, 2023
Mám velkou radost, že jste si s dcerou pochutnaly ❤️ Děkuji za milý komentář 🙂
Doufám, že vám podobně bude chutnat i podle nějakého dalšího receptu.
Marcela
10 září, 2023
Moc mě mrzí, že ač dle receptu, měla jsem sypkou směs misto řidšího těsta. A to jsem dala o 100g více jablek. Musela jsem dojít celou šlehačku a 350 ml mléka navic. Nemám možnost mixovat jablka, pouze nasekat na drobno nebo ponorný mixér, který to nebyl schopen zpracovat. Až když byla směs ředěná, mohla jsem jej použít. Těsto se však drolí a je hutné. Nicméně
chuťově vynikaji tento recept ale. Snad v budoucnu vychytám lépe.
Lucka
10 září, 2023
To mě mrzí, že se koláč nepovedl 🙁
Těsto by po rozmixování mělo vyjít řidší a po upečení spíše vlhčí. Určitě ne drolivé. Podle popisu bych tipovala, že jste na přípravu použila odtučněnou mandlovou mouku. Kolik má prosím vaše mouka obsah tuku na 100 g? Pokud je to výrazně méně než 50 g, jedná se o odtučněnou mandlovou mouku, která se v receptech při stejném dávkování chová úplně jinak. Je hodně suchá, extrémně saje a těsta z ní jsou dusivá a drolivá.
Pokud budete koláč znovu zkoušet, použijte mouku z mletých mandlí (neodtučněnou) a pokud nemůžete jablko rozmixovat, tak ho předem nastrouhejte. Držím palce, ať to tentokrát vyjde ❤️
Marcela Spáčilová
11 září, 2023
Moc děkuji za vysvětlení, jsem ráda, že znam příčinu. Ano, použila jsem odtučněnou m. mouku (11,4g/100g).
Lucka
12 září, 2023
Děkuji za zprávu a za doplnění informací 🙂 Pokud budete ještě někdy koláč zkoušet, budu moc ráda, když dáte vědět, jak se povedl ❤️
Zuzi
26 října, 2024
Výborný koláč. Místo nakrájených jablek jsem do korpusu použila rovnou jablečné pyré, takže ani nebylo třeba mixovat, a těsto vyšlo krásně hladké, řidší a hezky se upeklo. A nebyla to žádná suchá dusivka 🙂 jen se i přes vymazání trochu lepilo odspoda, úpříště dám raději pečicí papír. Napadlo mě, zda by nešlo totéž těsto upéct v menší formě a prokrojit jako korpus na dort, nezkoušel někdo?
Lucka
27 října, 2024
Mám radost, že jste si na koláči pochutnala, a díky za tip na použití jablečného pyré ❤️
Kvůli vlhkosti a vláčnosti těsta bych spíše upekla 2 korpusy, než jeden rozřezávala. Umím si ale skvěle představit třeba řezy. Díky za další tip! ❤️
Romana
3 prosince, 2024
Dobrý den, koláč je výborný!!
Lucka
3 prosince, 2024
Dobrý den, Romano, mám velkou radost, že jste si na koláči pochutnala ❤️ Můj oblíbený! Tak jsem moc ráda, že chutnalo i vám. Díky za komentář 🙂
Woko
22 února, 2016
Neskutecne dobry kolac! Co jsem na paleu tak nemuzu jist strudl ktery jsem vzdycky miloval, a tenhle jabkovy kolac je snad jeste lepsi! Jablek jsme dali asi kilo a pul at je poradne vysoky, jablka jsou prece to hlavni… k tomu spousta skorice 🙂 Diky za recept!