📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kakaové lívance

Kakaové lívance

  , ,   , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Kakaové lívance
5.0 13

Tohle rozhodně není recept na každý den. Ale je tak dobrý, že by bylo škoda ho tu nezmínit. Proto, až budete mít víc času na přípravu velké snídaně a chuť hořko-sladce zhřešit, udělejte si tyhle kakaové lívanečky, doplňte je tučnou zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem. No a pak? Pak už jen slastně vychutnávejte 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

LÍVANCE

40 g lněného semínka, případně lněné mouky

40 g strouhaného kokosu

40 g hořkého kakaa (přesné množství upravte podle chuti)

4 vejce L

80 g smetany ke šlehání

60 g sladidla (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)

ghee na smažení

POLEVA

20 g hořké vysokoprocentní čokolády

60 g smetany ke šlehání

200 g creme fraiche, tučné zakysané smetany nebo mascarpone

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nejdříve si rozemelte najemno len a kokos v elektrickém mlýnku na kávu.

Pak oboje rozmixujte dohladka spolu s kakaem (toho dejte raději ze začátku méně a případně přidejte), vejci, smetanou a sladidlem ( i tady množství upravte podle své chuti).

Těsto nechte chvíli odstát, aby zhoustlo.

Na pánvi si nahřejte na střední teplotu ghee a na něm opečte z obou stran malé lívanečky. Na jeden vychází přibližně 1-2 lžíce těsta.

Lívanečky jsou hodně křehké, tak je obracejte, až když ztuhnou i z vrchní strany.

Hotové lívance promažte creme fraiche a polijte je čokoládou rozpuštěnou v horké smetaně.

Můžete je doplnit i pár kousky nějakého bobulovitého ovoce.

Pokud si chcete ušetřit práci a také snížit obsah tuku, lívanečky upečte v troubě.

* Kalorická hodnota a množství sacharidů je rozpočítána při použití erythritolu. S medem se hodnoty změní na 730 kcal a 20 g sacharidů na porci.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota680 kcal / 2 845 kJ *
Sacharidy7 g *
Tuky66 g
Bílkoviny14 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

32 Recenzí / komentářů

Barbora F.

17 dubna, 2018

Tyhle lívance jsou boží Moje nejoblíbenější LC snídaně. Mňam!

Lucie

19 dubna, 2018

Mám mega radost, že chutnají! Díky za milý komentář.

Kristýna

2 května, 2018

Dobrý den, výživové hodnoty jsou opravdu na jednu porci? To se mi moc nezdá 😀 Děkuji za odpověď

Lucie

2 května, 2018

Dobrý den, ano jsou. Který údaj se vám konkrétně nezdá? Makra výrazně zvedá tuk, na kterém jsou lívance připravované.

Katka

10 července, 2018

Lívance jsme měli s přítelem k snídani a výborné, ostatně jako všechny Vaše recepty, co jsme doposud zkusili :).

Lucie

1 září, 2018

Luci, krásný recept, ostatně jako všechny od Vás. Už jsem jich pár zkoušela a vždy byly luxusni. Zítra je ráda vyzkouším, jen nemám lněné semínko, jdou místo toho použít mleté mandle? Dekuji

Lucie

1 září, 2018

Mám radost, že se vám recepty líbí a že vám podle nich chutná 🙂
To s těmi mandlemi – chutné to určitě bude, ale asi to bude hůře držet pohromadě.

Martina

9 září, 2018

Toto je třetí recept, který sem od Vás vyzkoušela – a samozřejmě, že nezklamal. Chutnal výborně. Děkuji za skvělé nápady 🙂

Lucie

9 září, 2018

To moc ráda čtu, že vás zatím žádný recept nezklamal <3 Velký podíl ale na tom má vaše šikovnost 🙂

Lilly Franz

13 září, 2018

Dobrý den, poradíte mi, prosím? Čím mohu v receptech nahradit smetanu ke šlehání? Mám problém s mléčnými výrobky. Takže třeba i mascarpono se snažím nahradit, ale moc se mi nedaří…
Děkuji 🙂

Lucie

13 září, 2018

Dobrý den, většinou bude fungovat kokosové mléko.

Lilly Franz

13 září, 2018

děkuji moc 🙂

Jana

19 září, 2018

Dobrý den, Luci,
výborné. Lívance jsem dělala dnes ke snídani a určitě ne naposledy ☺️ Krásný den

Lucie

20 září, 2018

Dobrý den, Jani, mám radost, že chutná a že se chcete k receptu vracet. To je ta nejlepší pochvala 🙂

Terezie

20 listopadu, 2018

Vynikající lívance, které jsme (jako spoustu dalších Vašich receptů ;-)) zařadili do našeho “repertoáru”. Jednoduché a moc dobré!

Lucie

25 listopadu, 2018

Beru to jako mega poctu! 🙂 Mám fakt upřímnou radost, když někomu chutná. A když se recept probojuje do oblíbených, je to ta největší pochvala. Děkuju za komentář <3

Martina

3 ledna, 2019

Je možné “umlít” len a kokos v mixéru,když nemám mlýnek?

Lucie

3 ledna, 2019

To záleží, jaký máte 🙂 V některých to jde, v jiných ne. Musíte zkusit sama, zda to v tom vašem půjde.

Heluš

2 února, 2019

dnes jsem dělala poprvé a vynikající

Lucie

2 února, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář.

Veronika

23 března, 2019

Pekla jsem v troubě a paráda 🙂

Lucie

23 března, 2019

To moc ráda slyším 🙂 Děkuji!

Veronika

14 května, 2019

Výborný recept! Jen jsem lněnou mouku nahradila mandlovou a xylitolu mi stačilo dát 20g 🙂 lívance překvapivě krásně drží! Jeden z dalších Vašich mnoha receptů, který jsem si velmi oblíbila. Děkuji

Lucie

14 května, 2019

Mám radost, že vám podle mých stránek chutná. Moc díky za milý komentář a za tip na obměnu receptu 🙂

Pavlína

1 června, 2020

Dobrý den,je jedno, jaké lněné semínko použiju? Jestli zlaté nebo hnědé?
Děkuji.

Lucka

2 června, 2020

Dobrý den, ano, je to jedno. Jen u hnědého semínka je nutné počítat s mírně výraznější lněnou chutí.

Lucka

9 září, 2020

Výborné lívance, které moc chutnaly i mým zmlsaným dětem, jen se po nich zaprášilo. Děkuji za skvělý recept 🙂

Lucka

9 září, 2020

To já děkuji za jeho vyzkoušení a za čas věnovaný komentáři. Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Kača

17 srpna, 2021

Moc děkuji za další skvělý recept! Už asi druhý rok vařím podle Vaší kuchařky i z receptů ze stránek a velmi chutná!
K těmto lívancům – rychlé a vynikají
Ať se Vám daří, Luci! Přeji krásný den a spoustu chuti, nápadů a nekonečnou inspiraci – a co hlavně – velký dík za Vaši práci ❤️

Lucka

18 srpna, 2021

Kači, moc děkuju za milý komentář ❤️ Mám radost, že se mnou tak dlouho vaříte a chutná vám 🙂
Mějte se krásně, užívejte zbytek léta a ještě jednou moc moc děkuju ❤️

Vanula

11 října, 2021

Moc děkuji za inspiraci z Vaší kuchařky <3 Lívance jsem si upravila, dle toho co bylo doma – takže lněný, kokos, kokosová mouka, kypřící prášek, kakao, tvaroh, mléko, javorový sirup a super!

Lucka

11 října, 2021

Moc děkuji za milý komentář ❤️ Mám radost, že jste si pochutnala. Ta kombinace zní úžasně, mňam ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0