📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

  , , , ,   , , , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem
5.0 2

Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo využijte jeho úžasné barvy a zpracujte listy a stonky zvlášť do do podoby vepřových pečených karbanátků a lahodné majonézy.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

500 g mletého libovějšího vepřového masa

1 svazek mangoldu

100 g cibule

1 vejce

3 lžíce domácí majonézy

1 stroužek česneku

sůl

pepř

1 lžíce tuku (sádlo, ghee)

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Proberte mangold a zbavte ho případných ovadlých částí. Opláchněte ho a pečlivě osušte. Z každého listu vyřízněte zářivě fialový stonek a dejte ho zatím stranou.

Nakrájejte nadrobno očištěné listy a cibuli. Rozehřejte si pánev, nechte na ní rozpustit tuk a pak na něm orestujte cibulku. Jakmile cibule změkne, přihoďte k ní nakrájené listy a nechte je chvíli podusit. Směs vyndejte z pánve a nechte vychladit.

Do studené směsi přidejte vejce, mleté maso, sůl a pepř. Vše pečlivě propracujte do kompaktní hmoty. Z ní pak vytvořte placičky, které dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na přibližně 20 minut, dokud nezačnou zlátnout.

Očištěné stonky vložte do vroucí vody a vařte 10-15 minut. Jakmile jsou žebra mangoldu krásně měkká, vyjměte je z vody a prudce zchlaďte (například pod tekoucí ledovou vodou nebo v hrnci s vodou a pár kostkami ledu).

Co nejlépe osušené měkké stonky nakrájejte na malé kousky. Tím narušíte případná tužší vlákna, která se pak lépe rozmixují. Nakrájená žebra mangoldu rozmixujte spolu s majonézou a česnekem do hladké hmoty. Dejte vychladit.

Upečené karbanátky podávejte s ochucenou majonézou. Vše doplňte například upečenými batáty nebo celerovými hranolkami, popřípadě čerstvým zeleninovým salátem.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

4 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

31 července, 2016

Díky za tip , paráda. Toto by mě nenapadlo. V nejbližších dnech zkusím majonéza má nádhernou barvu

Lucie

31 července, 2016

Ať chutná 🙂

Terka

5 března, 2017

Vyzkouším určo taky, ale na mě je tam málo viditelné zeleniny 🙂 Obložím ještě syrovou zeleninou, mám to ráda barevné 🙂 Na sezonu mangoldu se těším. Dělala jsem z něj špenátovou ploívku, ale takovým tím francouzským způsobem…tuna másla, tuna mléka a smetany, snad i máslová jíška…brrr, jsem se divila, proč mi to sice chutná, ale nic moc potom 😀

Lucie

5 března, 2017

Samozřejmě. Recepty jsou jen základ, každý si je doplní či upraví podle svého 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky
Ještě nemáš žádné nabídky!

Zkontrolujte později, zda jsou k dispozici nějaké nabídky.