Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

  , , ,   , , , , ,   , , ,

Červenec 31, 2016

Hodnotit recept
Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem
5.0 2

Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo využijte jeho úžasné barvy a zpracujte listy a stonky zvlášť do do podoby vepřových pečených karbanátků a lahodné majonézy.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého libovějšího vepřového masa

1 svazek mangoldu

100 g cibule

1 vejce

3 lžíce domácí majonézy

1 stroužek česneku

sůl

pepř

1 lžíce tuku (sádlo, ghee)

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Proberte mangold a zbavte ho případných ovadlých částí. Opláchněte ho a pečlivě osušte. Z každého listu vyřízněte zářivě fialový stonek a dejte ho zatím stranou.

Nakrájejte nadrobno očištěné listy a cibuli. Rozehřejte si pánev, nechte na ní rozpustit tuk a pak na něm orestujte cibulku. Jakmile cibule změkne, přihoďte k ní nakrájené listy a nechte je chvíli podusit. Směs vyndejte z pánve a nechte vychladit.

Do studené směsi přidejte vejce, mleté maso, sůl a pepř. Vše pečlivě propracujte do kompaktní hmoty. Z ní pak vytvořte placičky, které dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na přibližně 20 minut, dokud nezačnou zlátnout.

Očištěné stonky vložte do vroucí vody a vařte 10-15 minut. Jakmile jsou žebra mangoldu krásně měkká, vyjměte je z vody a prudce zchlaďte (například pod tekoucí ledovou vodou nebo v hrnci s vodou a pár kostkami ledu).

Co nejlépe osušené měkké stonky nakrájejte na malé kousky. Tím narušíte případná tužší vlákna, která se pak lépe rozmixují. Nakrájená žebra mangoldu rozmixujte spolu s majonézou a česnekem do hladké hmoty. Dejte vychladit.

Upečené karbanátky podávejte s ochucenou majonézou. Vše doplňte například upečenými batáty nebo celerovými hranolkami, popřípadě čerstvým zeleninovým salátem.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

Červenec 31, 2016

Díky za tip , paráda. Toto by mě nenapadlo. V nejbližších dnech zkusím majonéza má nádhernou barvu

Lucie

Červenec 31, 2016

Ať chutná 🙂

Terka

Březen 5, 2017

Vyzkouším určo taky, ale na mě je tam málo viditelné zeleniny 🙂 Obložím ještě syrovou zeleninou, mám to ráda barevné 🙂 Na sezonu mangoldu se těším. Dělala jsem z něj špenátovou ploívku, ale takovým tím francouzským způsobem…tuna másla, tuna mléka a smetany, snad i máslová jíška…brrr, jsem se divila, proč mi to sice chutná, ale nic moc potom 😀

Lucie

Březen 5, 2017

Samozřejmě. Recepty jsou jen základ, každý si je doplní či upraví podle svého 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Petra Libiš před 18 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jana Praha před 37 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Martina Kosmonosy před 41 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kateřina Hradec Králové před 49 minutami
 
Kalendář pro rok 2019 + 2 Items
zakoupil/a: Helena 11 před 1 hodinou
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Gabriela Nupaky před 1 hodinou
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Helena Chrudim před 2 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: František před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Josef Chlumec před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: simona marianske radcice před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Irena Holešov před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Marie Semily před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Katerina Kladno před 5 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 4 Items
zakoupil/a: Alena Praha 4 před 5 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Miriama před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jolana Bystřice nad Olší před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jiří Brno před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kamila SEDLAKOVA karlovy Vary před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lenka Zlín před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Eliška Praha 10 před 6 hodinami
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.