Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

mangold-karbanatky-majoneza-m

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

mangold-karbanatky-majoneza-m

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

  , , ,   , , , ,   , , ,

Červenec 31, 2016

Hodnotit recept
Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem
4.0 1

Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo využijte jeho úžasné barvy a zpracujte listy a stonky zvlášť do do podoby vepřových pečených karbanátků a lahodné majonézy.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého libovějšího vepřového masa

1 svazek mangoldu

100 g cibule

1 vejce

3 lžíce domácí majonézy

1 stroužek česneku

sůl

pepř

1 lžíce tuku (sádlo, ghee)

Postup

Proberte mangold a zbavte ho případných ovadlých částí. Opláchněte ho a pečlivě osušte. Z každého listu vyřízněte zářivě fialový stonek a dejte ho zatím stranou.

Nakrájejte nadrobno očištěné listy a cibuli. Rozehřejte si pánev, nechte na ní rozpustit tuk a pak na něm orestujte cibulku. Jakmile cibule změkne, přihoďte k ní nakrájené listy a nechte je chvíli podusit. Směs vyndejte z pánve a nechte vychladit.

Do studené směsi přidejte vejce, mleté maso, sůl a pepř. Vše pečlivě propracujte do kompaktní hmoty. Z ní pak vytvořte placičky, které dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na přibližně 20 minut, dokud nezačnou zlátnout.

Očištěné stonky vložte do vroucí vody a vařte 10-15 minut. Jakmile jsou žebra mangoldu krásně měkká, vyjměte je z vody a prudce zchlaďte (například pod tekoucí ledovou vodou nebo v hrnci s vodou a pár kostkami ledu).

Co nejlépe osušené měkké stonky nakrájejte na malé kousky. Tím narušíte případná tužší vlákna, která se pak lépe rozmixují. Nakrájená žebra mangoldu rozmixujte spolu s majonézou a česnekem do hladké hmoty. Dejte vychladit.

Upečené karbanátky podávejte s ochucenou majonézou. Vše doplňte například upečenými batáty nebo celerovými hranolkami, popřípadě čerstvým zeleninovým salátem.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

Červenec 31, 2016

Díky za tip , paráda. Toto by mě nenapadlo. V nejbližších dnech zkusím majonéza má nádhernou barvu

LG

Lucie

Červenec 31, 2016

Ať chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation