Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem

  , , ,   , , , , ,   , , ,

Červenec 31, 2016

Hodnotit recept
Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem
5.0 2

Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co s ním, udělejte tomu rázný konec. Můžete ho připravit tradičním způsobem podobně jako špenát. Anebo využijte jeho úžasné barvy a zpracujte listy a stonky zvlášť do do podoby vepřových pečených karbanátků a lahodné majonézy.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g mletého libovějšího vepřového masa

1 svazek mangoldu

100 g cibule

1 vejce

3 lžíce domácí majonézy

1 stroužek česneku

sůl

pepř

1 lžíce tuku (sádlo, ghee)

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Proberte mangold a zbavte ho případných ovadlých částí. Opláchněte ho a pečlivě osušte. Z každého listu vyřízněte zářivě fialový stonek a dejte ho zatím stranou.

Nakrájejte nadrobno očištěné listy a cibuli. Rozehřejte si pánev, nechte na ní rozpustit tuk a pak na něm orestujte cibulku. Jakmile cibule změkne, přihoďte k ní nakrájené listy a nechte je chvíli podusit. Směs vyndejte z pánve a nechte vychladit.

Do studené směsi přidejte vejce, mleté maso, sůl a pepř. Vše pečlivě propracujte do kompaktní hmoty. Z ní pak vytvořte placičky, které dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na přibližně 20 minut, dokud nezačnou zlátnout.

Očištěné stonky vložte do vroucí vody a vařte 10-15 minut. Jakmile jsou žebra mangoldu krásně měkká, vyjměte je z vody a prudce zchlaďte (například pod tekoucí ledovou vodou nebo v hrnci s vodou a pár kostkami ledu).

Co nejlépe osušené měkké stonky nakrájejte na malé kousky. Tím narušíte případná tužší vlákna, která se pak lépe rozmixují. Nakrájená žebra mangoldu rozmixujte spolu s majonézou a česnekem do hladké hmoty. Dejte vychladit.

Upečené karbanátky podávejte s ochucenou majonézou. Vše doplňte například upečenými batáty nebo celerovými hranolkami, popřípadě čerstvým zeleninovým salátem.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Vlasta Mlejnková

Červenec 31, 2016

Díky za tip , paráda. Toto by mě nenapadlo. V nejbližších dnech zkusím majonéza má nádhernou barvu

Lucie

Červenec 31, 2016

Ať chutná 🙂

Terka

Březen 5, 2017

Vyzkouším určo taky, ale na mě je tam málo viditelné zeleniny 🙂 Obložím ještě syrovou zeleninou, mám to ráda barevné 🙂 Na sezonu mangoldu se těším. Dělala jsem z něj špenátovou ploívku, ale takovým tím francouzským způsobem…tuna másla, tuna mléka a smetany, snad i máslová jíška…brrr, jsem se divila, proč mi to sice chutná, ale nic moc potom 😀

Lucie

Březen 5, 2017

Samozřejmě. Recepty jsou jen základ, každý si je doplní či upraví podle svého 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 1 hodinou
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Vendula před 14 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Anna před 15 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Tereza před 21 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Michaela před 21 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 1 dnem
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Martina před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Mirka před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Marketa před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: petra před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Monika před 4 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Radka před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 5 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Šárka před 5 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Katarína před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Peter před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Adéla před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jitka před 6 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.