“Krupicová” kešu kaše
“Krupicová” kešu kaše
Dezerty, Snídaně, Video recepty Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské kešu, kokosové mléko, smetana
2017-08-26
Ohodnotit receptPo změně stravy spoustě lidí ohromně chybí ranní kaše. Osobně spíše nesnídám a když už, tak ne sladká jídla. Ale tuhle potřebu úplně chápu. Ne každý zvládne den zahájit kouskem masa anebo se mu rychle přejí vaječné snídaně. Pokud to takhle máte i vy, tak tu pro vás mám rychlou variantu na krupicovou kaši bez krupice 🙂
- Příprava: 2 hodin
- Vaření / pečení: 5 minut
-
2 hodin
5 minut
2 hodin 5 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
80 g kešu ořechů (nesolených, nepražených)
350 ml kokosového nebo klasického mléka, případně naředěné smetany *
sladidlo podle vašeho stravovacího stylu a chuti (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) *
2 lžičky ghee nebo másla
mletá skořice nebo hořké kakao
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 2 hodin
- Vaření / pečení: 5 minut
-
2 hodin
5 minut
2 hodin 5 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Aby byly kešu ořechy co nejlépe stravitelné, namočte je minimálně na 2 hodiny (nebo přes noc, pokud si kaši budete připravovat jako snídani) do vody s přidanou špetkou soli. Tenhle krok ale můžete případně úplně vynechat. Někdy je holt spěch, chápu 🙂 Pak je ale potřeba opravdu výkonný mixér, který dokáže kešu ořechy dobře rozmixovat.
Těsně před přípravou kaše ořechy slijte, propláchněte je čerstvou vodou a osušte.
Okapané ořechy rozmixujte dohladka s kokosovým mlékem. Nechte si opravdu záležet. Nechceme v kaši žádné hrudky, takže tomu dejte čas.
Jakmile je směs krásně hladká, nalijte ji na malou pánvičku a za stálého míchání ji na střední teplotu přiveďte k varu. Směs musí vyloženě bublat. Jakmile totiž projde varem, kaše krásně zhoustne. A o něco víc ještě až částečně vychladne během podávání.
Hotovou "krupicovou" kaši ochutnejte a případně oslaďte. Většinou to ale není potřeba, kešu ořechy i kokosové mléko jsou přirozeně sladké samy o sobě.
Kešu kaši podávejte teplou, pokapanou rozpuštěným ghee nebo máslem a posypanou skořicí či kakaem.
* Kalorické a výživové hodnoty odpovídají použití kokosového mléka a bez doslazení, případně použití erythritolu s nulovou kalorickou hodnotou.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
153 Recenzí / komentářů
Lucie
29 srpna, 2017
Pravda, není to tak levné jako ovesné kaše 🙂
René
2 září, 2017
Vyzkoušeno i dítětem. Výborné. Použila jsem kupovane kokosové mléko s čokoládovou. Uz jsem nedala máslo,cukr a kakao.myslím,ze by stačilo 40 nebo 60g kesu. Cena by tim klesla. Určitě zas udělám s menší dávkou.
Lucie
2 září, 2017
Mám radost, že chutná 🙂 Uvedené množství odpovídá 2 dospělým porcím. Pro děti určitě bude stačit méně.
Hana Breburdová
3 září, 2017
Dobrý den Lucie, nějak se nemohu rozhodnout, jestli je tato kaše vhodná i pro malé (2roky) děti. Jak je to s kešu. Mě se zdá vhodná Myslím si to správně? Děkuji ta pomoc
Lucie
3 září, 2017
Dobrý den, Hanko, pokud jste nezaznamenala nějakou možnou případnou alergickou reakci, vůbec bych se kaše pro 2leté dítě nebála. Ořechy se malým dětem nedoporučují z důvodu možné alergické reakce, případně vdechnutí. Ale vzhledem k tomu, že kešu se mixují, bych se druhého důvodu nebála vůbec. Ohledně alergie musí být člověk opatrný při každé nové surovině.
Jana
3 září, 2017
Kešu máslo občas používám místo smetany na zahušťování, stejně mě ale výsledná konzistence překvapila. Kaše je vážně skoro identická jako ta krupicová. Jen se přiznám, že samotné kakao mi úplně nestačilo, musela jsem si to trošku dosladit.
Lucie
3 září, 2017
Konzistence je opravdu hodně podobná 🙂 Chuť máme každý posazenou trošku jinak. Mně většinou stačí méně sladká jídla, ale naprosto chápu, že někdo naopak potřebuji o něco více přisladit. Důležité je, že chutná <3
Katarína
6 září, 2017
Dokonalý recept. Miluji Kukuřičnou kaši, ale pouze v mléce, které je přirozeně sladké. V rostlinném mléku mi nechutná bez doslazeni. Tato kaše je však přirozeně sladká až až, delikatesa 🙂
Lucie
6 září, 2017
Mám radost, že chutná 🙂 Díky za zprávu.
Miška
7 září, 2017
Za tento recept Ti budu hodně vděčná 🙂 V dětství jsem krupicovou kaši milovala a tohle je naprosto úžasná záležitost, která mi vyplavila vzpomínky. Děkuji 🙂
Lucie
8 září, 2017
Ale to mám radost, že máš radost 🙂 I mně to přivodilo vzpomínky na dětství.
Kateřina
8 září, 2017
Lahodná! Já i tříletá dcerka jsme se olizovali až za ušima 🙂
Lucie
8 září, 2017
Já mám vždycky takovou radost, když mi dá někdo vědět, že mu recept chutná. Moc díky <3
Petra Matysová
9 září, 2017
Vajíček už mám po krk, tak jsem dnes zkusila tuto kaši. Konzistence je perfektní. Momentálně mám virózu, takže k chuti se moc vyjadřovat nemohu, ale i bez sladidel je jistě sladká dost. Zvláště pokud člověk opravdu nepoužívá absolutně žádné slazení. To jsou pak kešu jako bonbóny. První vyzkoušený recept z Vašich stránek a hned úspěch. Moc děkuji!
Lucie
9 září, 2017
A já moc děkuju za komentář a pochvalu receptu. Mám radost, že kaše chutnala. Přeji hlavně brzké uzdravení!
Věra
12 září, 2017
Dobrý den.
Kaše výborná ale použila jsem v receptu místo kešu mandlovou mouku a je výborné. Děkuji vs
Lucie
13 září, 2017
Dobrý den, Věro, i mandle jsou skvělou volbou.
Eva Makovická
17 září, 2017
Uz si presne nepamatuju,jak krupicna kase chutna,ale tato je vynikajici a krasne jemna jako puding.
Lucie
17 září, 2017
Mám radost, že chutnalo 🙂
Tereza
22 září, 2017
Výborná. 2.recept od Vás a oba výborné. Mohla bych poprosit o informaci – jaké konkrétní kokosové mléko prosím používáte?
Děkuji
Lucie
23 září, 2017
Mám radost, že chutná 🙂 Osobně používám pouze 2 značky – AroyD a Real Thai. Nejčastěji v litrovém balení.
eva
24 října, 2017
Zdravím Lucie,na snídani jsem byla zvyklá bílý jogurt se semínky, takže kaše mi to nahradila, nebylo by ještě něco podobného,jak to obměnit? děkuji a přeji pěkný den
Lucie
24 října, 2017
Hezký den, Evo, napadá mě jen chia pudink nebo domácí kokosový jogurt (recept mám v kuchařce pro pomalý hrnec).
Lucie P.
31 října, 2017
Je možné tuto kaši bez sladidla zařadit do programu whole30? 🙂 Děkuji za odpověď!
Lucie
31 října, 2017
Zklamu vás, není to možné. Sladké snídaně jsou mimo pravidla Whole30.
Vendula Bendová
1 listopadu, 2017
Totálně boží!!!! Miluju tuhle kaši!
Lucie
1 listopadu, 2017
A já miluju podobné nadšené zprávy <3
Petra Štrampachová
12 listopadu, 2017
Další výborná snídaně!!:-)
Lucie
13 listopadu, 2017
Mám radost, že chutná 🙂
Eva
21 listopadu, 2017
Právě jste mi zachránila celé whole 30:)) Ty vajíčka a polévky a taky samotné ovoce, no není to ono. Jednou za týden si trochu ozvláštním snídani. Díky
Lucie
21 listopadu, 2017
Evi, já vás, ač velmi nerada, zklamu. Tohle není Whole30 recept. Do programu se nehodí. Stejně jako samotné ovoce.
Eva moučková
3 ledna, 2018
Naprosto dokonalé jídlo. Dokáže uspokojit chuťové pohárky na něco mlsného, sladkého. Když nemám kokosové mléko, nahradím ho 30% smetanou naředěnou trochu mlékem.
Lucie
3 ledna, 2018
Mám velkou radost, že chutná 🙂 Naředěná smetana je skvělá volba!
Míša
4 ledna, 2018
Tak poprvé v životě jsem měla kaši, ze které nemusím mít žádné bolení ani špatné svědomí. Použila jsem mandle a je to delikatesa. Kešu určitě taky zkusím. Moc děkuji. Co recept od Vás, to velký úspěch.
Milena
10 ledna, 2018
Kaši jsem chtěla vyzkoušet, musí být výborná , Koupila jsem si 1 kg kešu ořechů, uložila ve spíži do skleněné dózy, a když jsem si je chtěla vzít, tak jsou cítit rybinou. Myslíte si, že jsou žluklé?
Lucie
10 ledna, 2018
Je to bohužel možné.
Alena
11 února, 2018
Díky za recept, kaše byla úžasná!!!! Přiznám se, že jsem k její výrobě přistupovala se značnou nedůvěrou (omlouvam se ), ale o to víc jsem si pak snídani užila Jen mi to nějak nechtělo zhoustnout, tak jsem přisypala lžíci kokosové mouky, pak už bylo vše super. Druhou porci jsem dala do misky, zkusím, jestli bude “jedlá” i za studena. Tak bych měla z jednoho vaření dvě snídaně, což je dvojnásobná radost
Lucie
12 února, 2018
Aleno, to mám radost, že chutnalo. Že kaše nechtěla zhoustnout je mi záhadou. Měla jste dobře slité a nepražené kešu? Ale očividně jste si poradila i tak 🙂
Alena
12 února, 2018
Ja jsem nevařila na pánvičce, ale v Thermomixu, ze záhadných důvodů to pořád nechtělo začít bublat Ale výsledek byl moc dobrý, to je nejpodstatnější. Už jsem snědla i tu druhou porci – studenou, nasypala jsem si na ni borůvky a zjistila, že je skvělá i studená
Lucie
14 února, 2018
Aha, tak to bude asi ono. Hlavně ale že chutná 🙂
Madla Z.
24 února, 2018
Musím říct, že toto je skutečná delikatesa 🙂
Moc jsem si ráno pochutnala 🙂
Velice děkuji za tento recept 🙂
Lucie
24 února, 2018
To já děkuju! Za komentář. Protože když někomu chutná, mám z toho vždycky ohromnou radost 🙂
Arlet
28 února, 2018
Večer jsem trochu nevěřícně koukala na těch 15 namočených oříšků, se slovy “to jako fakt? To mi má stačit?” 😀 (Dělala jsem jen ze 40g, na jednu porci). Ale vzhledem k tomu, že jsem člověk důvěřící, tak jsem ještě ten jeden, který 40g navyšoval, ubrala a šla spát.
Teď už s klidem můžu říct, že stačilo, byla vynikající, sladká jak cecek i bez doslazování O:-) Kilo oříšků mi očividně vydrží na hodně snídaní <3. Děkuji 🙂
Lucie
28 února, 2018
😀 Zdání někdy klame. Mám radost, že chutnalo a zasytilo.
Katka
6 března, 2018
Dobrý den, Lucko!
Poslední dobou je tento web mnou nejnavštěvovanější… Chci Vám vyjádřit obrovský dík za tyto stránky! Začínám pomalu s paleem, nejen kvůli synovu ekzému, ale i kvůli sobě a celkově rodině. I manžel trochu spolupracuje, i když se ještě úplně netváří, tato kaše ho také nadchla. BYLA FAMÓZNÍ, ÚŽASNÁ, NAPROSTO DOKONALÁ! Podrtila jsem ješte ve mlýnku na kávu asi dve lžíce lněného semínka, přidali jsme trochu medu a polili rozpuštěným ghí. Jen jedno bych vytkla. Malé množství na takovou delikatesu… Příště udělám dvakrát tolik. Myslím, že za nějakou dobu přijde na řadu Vaše kuchařka. Až zase něco naspořím po těch výdajích za spoustu nových surovin…
PS: Právě jsou v troubě špenátové karbanátky, snad budou výborné i bez žampiónů.
Přeji Vám překrásný den!!!
Zuzka
7 března, 2018
Dobrý den, kaše je výborná! Moc chutnala i dětem mlsounúm!
Lucie
7 března, 2018
Dobrý den, Zuzko, to mám velkou radost. Moc díky za zprávu 🙂
Lucie
7 března, 2018
Dobrý den, Katko, tolik pochvaly a nadšení v jednom komentáři! To se tak krásně čte, moc děkuju <3
Jsem moc ráda, že opakovaně vracíte na moje stránky, zkoušíte moje recepty a že vám doma chutnají. To je totiž ta nejlepší odměna za to, co dělám. Díky moc!
Držím palce s paleem, mějte se s celou rodinou nádherně 🙂
Simona
10 března, 2018
Vážně výborná kaše lepší než z obilovin
Lucie
10 března, 2018
To mám radost, že chutná 🙂
Tereza
13 března, 2018
Právě jsem dosnídala, kaše mi chutná. Druhou porci mám na zítra. Ničím jsem nedoslazovala, je sladká sama o sobě.
Lucie
13 března, 2018
Mám radost, že chutná. Ano, za mě je také dostatečně sladká sama o sobě a doslazovat není potřeba. Ale chuťové pohárky máme každý jiné 🙂
Lilly Franz
1 července, 2018
Možná budu mít zvláštní dotaz, ale ja s kokosovým mlékem nikdy nepracovala. Tak snad Vás tím nevyděsím 😀 Když v receptech uvádíte kokosové mléko, myslíte ten kokosový nápoj alpro nebo takove to v plechovce, jak vypadá spíš jako voda a nahoře má ten sražený tuk? Pokud myslíte to v té plechovce, tak to se používá jenom ta voda? Nebo se má zahřát v hrnci i s tou “bílou sraženinou” nahoře? Děkuji za odpověď a přeji krásný den
Lucie
1 července, 2018
Žádný dotaz není zvláštní, všichni děláme něco poprvé 🙂
Všechno, co je označené jako nápoj, mívá většinou strašidelné složení a osobně to nepoužívám. Takže, pokud v receptu pracuji s kokosovým mlékem, je to vždy to, co se prodává v plechovkách nebo případně tetrapacku a velmi často se to po vychlazení chová tak, jak píšete. Tedy že se oddělí tuk a voda. Stačí to ale zahřát na alespoň 25 stupňů a vše se zase po promíchání propojí. Osobně nejraději používám značky AroyD nebo RealThai, kde k tomuto oddělování dochází minimálně, takže se s mlékem dá pracovat už rovnou z lednice.
Anna
11 července, 2018
Dobrý den,
myslíte, že je možné nahradit kokosové mléko smetanou?
Děkuji 🙂
Lucie
11 července, 2018
Dobrý den, fungovat to bude. Jen bych ji asi částečně naředila vodou, aby výsledná kaše nebyla už příliš těžká na zažívání.
Beáta
16 července, 2018
Dobrý den Lucko, s LC teprve začínám a dočetla jsem se, že se kešu v LC moc nedoporučují. Jaký je váš názor? Děkuji moc. Jo a kaše je naprosto úžasná!
Lilly Franz
17 července, 2018
Dobrý den, tak jsem na Vaše doporučení zkusila koupit kokosové mléko AroyD 🙂 Musím říct, že je až podezřele podobné klasickému mléku, překvapila mě ta čistě bílá barva, to plechovkové je malinko jiné, bych řekla. Na dnešek jsem ho použila do chia semínek a musím říct, že je to moc dobré, i když teda připomíná smetanu, takže nevím, jak si s ním poradí můj žaludek 😀 Dneska se chystám na kešu kaši a přemýšlím, jestli by nebylo lepší ho naředit. Není na tu kaši moc hutné? Děkuji a přeji krásný den
Lucie
18 července, 2018
Dobrý den, Beáto, ano, nedoporučují, protože mají vysoký obsah sacharidů. Ale občas na zpestření jsou naprosto v pohodě. Samozřejmě velmi záleží na tom, jak moc člověk drží sacharidy nízko a kolik jich sní najednou 🙂
Lucie
18 července, 2018
Dobrý den, ano, plechovková mléka bývají jiná, často našedlá, s nepříjemnou pachutí.
U kokosového mléka raději opatrně, ne každý ho tráví bez obtíží. Naředění může být velmi dobrou variantou.
Táňa
20 července, 2018
Dobrý večer Lucie, druhý měsíc držím bezobilnou dietu a při hledání nových receptů jsem objevila Vaše stránky, které mě moc nadchly a již poněkolikáté jsem snídala kešu kaši, která je naorosto vynikající , pekla jogurtový chléb – je výborný. Zítra se chystám na čokoládovo banánový dort.
Děkuji za inspiraci a přeji ať se Vám dále vše daří.
Lucie
21 července, 2018
Dobrý den, Táňo, to já moc děkuji za milý komentář. Vždycky mě ohromně nabije novou energií, když si můžu přečíst, že všechen ten čas a energie má význam, že někomu podle receptů chutná a že moje stránky ho inspirují ke kouzelní v kuchyni. Moc děkuju, mám velkou radost, že chutná <3
Taňa
22 července, 2018
Ještě jednou zdravim a musím pochválit banánovo-čokoládový dort, který se podařil a návštěvě moc chutnal i když nebyl vůbec sladký a předávám jim Vaše stránky i s receptem. Už se těším na další ochutnávku z vašich receptů.
Hezký večer ☺
Lucie
23 července, 2018
Pochvala patří vám, to vy jste pekla. A očividně velmi dobře 🙂
Těším se na vaše další zkoušení receptů a doufám, že si stejně pochutnáte. Mějte se krásně <3
Hana Modrooka
7 srpna, 2018
Dobry den, Lucko, hodne cerpam z Vasich receptu. Ja i dcera jsme nadseny kasi z kesu orechu. At se Vam dale dari a hodne novych inspiraci a kulinarskych napadu.Hanka Modroocko
Lucie
8 srpna, 2018
Dobrý den, Hanko, mám upřímnou radost, když někomu moje recepty zpříjemňují život a chutnají. Moc děkuji za milou zprávu a přání 🙂
Renata
8 srpna, 2018
Naprostá fantazie. Děkuji za recept, paní Lucie. Já na to měla takovou chuť, že jsem si tam zapomněla dát i to plánované ghí
Škoda, že sem neumím dát fotku.
Lucie
9 srpna, 2018
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za komentář, potěšil mě.
Kristýna
13 září, 2018
jde to prosím i z kešu mouky?
Lucie
14 září, 2018
Mělo by, ale nikdy jsem to nezkoušela.
PetraH
17 září, 2018
Ach jo , tyhle stránky mám ráda , snažím se 14 dní jíst líp , ale přijde mi , že jím stále to samé 🙁 kuře k tomu teplou zeleninu ( většinou peču v troubě mrkev , celer ) kuře pečené zelí – bylo mi po něm těžko a já nerada moc experimentuji -kort když člověk šetří každou korunu .. no nic na tenhle recept jsem se fakt těšila , miluju kaše , miluju sladké snídaně … naložila jsem kešu oříšky do vody přes noc a ráno ,že je rozemelu týčovým mixerem – bohužel jen to rozdrtilo kešu na kousíčky ani po přidání kokosového mléka kaše nebyla no 🙁 no co -když už to stálo cca 100 kč tak to nevyhodím ,ale nadšená jsem z toho nebyla .) a to jsem se tak těšila .)
Lucie
17 září, 2018
To mě moc mrzí, že kaše nechutnala 🙁 Rozmixování dohladka je ale zásadní, bez toho to není ono a chápu, že nechutnalo.
Kešu je nutné rozmixovat v mléku, ne samostatně. Nemohla být chyba v tomhle?
Janka
3 října, 2018
Dobrý den Lucko, momentálne držím 21 dňovú cukrfree výzvu, som uz v polovičke. Kočky v skupine pridali vašu kešu kašu a musím povedať že je vynikajúca. Nepridala som do nej žiadne sladidlo a kasa je naozaj sladká až až. Ďakujem za skvelý recept, hodí sa ked človek dostane chuť na sladké.
Lucie
4 října, 2018
Dobrý den, Janko, držím palce s výzvou 🙂 Mám velkou radost, že kaše chutná. Máte pravdu, že její přislazování je úplně zbytečné, kešu jsou dostatečně sladké samy o sobě.
Mirka
18 října, 2018
Dnes som skúsila s kokosovým mliekom.je dobrá ale niečo mi tam chýba/vadí a tiež som si musela dosladiť.môže to byť kokosovým mliekom?aké používate vy?nabudúce jej dám šancu s kravským mliekom,lebo asi mi vadí ten dozvuk z kokosového mlieka.ale teda bola riadne sýta,snáď v noci nepuknem 😉
Lucie
19 října, 2018
Osobně používám kokosové mléko značky AroyD nebo RealThai. Doslazení závisí na individuální chuti. Někomu přijdou kešu ořechy sladké samy o sobě, někdo si musí kaši trošku dochutit.
Kaše je opravdu hooodně sytá, opatrně s ní 🙂 Ne každému se ořechy a kokosové mléko dobře tráví. Je to lepší vyzkoušet na malé porci.
Eva B.
8 listopadu, 2018
Lucie, děkuji Vám za recept, mám tuto kaši ráda, akorát, jak již tu paní psala, leze tahle dobrota docela dost do peněz. Myslíte, že by šla dělat i z jiných, levnějších ořechů? Letos máme všichni domácí vlašáky…
Lucie
9 listopadu, 2018
Evi, nevím, nezkoušela jsem. Podle mého už se nebude chutí podobat krupicové kaši. Vlašáky mají příliš intenzivní chuť a bude je potřeba namáčet mnohem déle. Ale pokud vám jde o kaši jako takovou, ne vyloženě krupicovou, mohlo by to být OK 🙂
Alena
28 prosince, 2018
Lucie výborný recept. Byla to moje dnešní večeře . byla výborná.
Lucie
29 prosince, 2018
Aleno, to mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za komentář.
Alena
6 ledna, 2019
Milá Lucie, ani tenhle recept nezklamal. Opravdu jak krupicová kaše.
Lucie
6 ledna, 2019
Milá Aleno, moc děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář. Dělá mi radost, když někomu chutná. Díky moc 🙂
Kájina
7 ledna, 2019
Je výborná! 🙂 … jen, že to jsou 2 porce, jsem se dočetla až po snězení O:) … no, pro příště! 😉
Lucie
7 ledna, 2019
😀 Každopádně mám radost, že chutnalo 🙂
Ivana
31 ledna, 2019
Lucie, muzu k priprave pouzit kesu mouku? Vim, ze mandlova mouka je z casti zbavena tuku, jak je to u kesu mouky nevim. Dekuji
Lucie
31 ledna, 2019
Ivano, přiznám se, že jsem nikdy kešu mouku nekoupila, ani na nic nepoužila, takže bohužel neumím poradit.
Ivana
2 února, 2019
Zkusim kesu mouku a dam vedet Muzete mi prosim jeste upresnit, jake kokosove mleko pouzivate do receptu? Doma vyrobene nebo kupovane v plechovce ci krabici? Kazde je jinak huste a to me mate. Dekuji.
Ivana
2 února, 2019
Kasi jsem uvarila z kesu mouky (zhoustla) a kokosoveho mleka naredeneho smetanou a je to mnamka. Dekuji
Lucie
3 února, 2019
Moc díky za sdílení zkušenosti s použitím kešu mouky. Mám radost že se kaše povedla a chutnala 🙂
K vašemu předchozímu dotazu – nejčastěji používám kokosové mléko AroyD nebo RealThai. Většina mlék se odděluje – nahoře se vytvoří hustá část a dole je pak voda. Stačí mléko zahřát a obě části propojit. Ve výsledku pak budou všechna mléka přibližně stejně hustá. Mnou používaná mléka mají tu výhodu, že se většinou neoddělují a zůstanou krásně tekutá i v chladu.
Renáta Keková
3 února, 2019
Dobrý de, prosim čim doslazovat? Děkuji
Lucie
4 února, 2019
Dobrý den, to záleží na vás. Nevím, jaké stravovací zásady dodržujete. Někdo kaši neosladí vůbec, někdo použije trošku medu nebo datlový sirup, jiný třeba erythritol či xylitol atd.
Veronika
10 února, 2019
Výborné, ale ako tu už vyššie spomínala pani, zjedla som všetko a potom zistila, že sú to dve porcie tak dnes už asi budem iba na vode. každopádne vďaka za recept!
Lucie
11 února, 2019
Ona je ta kaše hodně sytá, takže myslím, že vydržíte bez jídla až do večera 🙂 Mám radost, že chutnalo. Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.
Sofie
20 února, 2019
Dobrý den, je prosím možné nahradit kokosové mléko kravským (případně do kravského přidat ještě smetanu)? Děkuji
Lucie
20 února, 2019
Dobrý den, ano, určitě, to lze.
Šárka
21 února, 2019
Dobrý den, děkuji za báječný a hlavně moc dobrý recept. Kaši jsem dělala s ” obyčejným” mlékem a byla moc dobrá. Navrh jsem dala hrst horkých malin a borůvek. Naprosto dokonale. 🙂 …a jak už tu někdo psal, ani jsem nepostřehla, že jsou to dvě porce 🙂 (i když na mou omluvu, já dala asi méně mléka 🙂
Lucie
21 února, 2019
Dobrý den, mám hroznou radost číst, že se recept uchytil a s malinami a borůvkami to muselo být nebeské. I když jsou to dvě porce, tak to občas u nás v rodině zahučí také spíše jako jedna. 😀
Martina
22 února, 2019
Pane Bože diky!!!jinak zacit nemohu Luci, naprosta fantazie!uplne jemna, hladounka, sladoucka kase!Dekuji za tento a vubec vsechny recepty!kdysi jsem si delala kasi kazdy den a celkem mi chybela i kdyz vajicka miluju.Udelala jsem si jednu porci, posypala skorici, lehce erythritolem od alnatury(nebyl to ani jeden gram) nechala roztopit ctvrt ctverecku 80%cokolady a posypala boruvkami…no balada na dusi❤Od doby(neco pres mesic) kdy varim podle Vas, me to opet zaclo bavit a motivovat,uzivam si tu pestrost a jidlo me proste bavi a vse se mi povedlo na první pokus i majoneza.Jste skvělá jen tak dale!
Lucie
22 února, 2019
Martinko, já děkuji moc za tak krásný komentář. <3 Tohle mě vždycky tak zahřeje na duši a největší poklonu co mi můžete sklonit je to, že Vás díky mne zase začalo bavit vařit a že jídlo chutná. 🙂 Doufám, že takovéhle nadšení Vám vydrží do dalších receptů. 🙂 Ještě jednou děkuji. <3
Soňa
10 dubna, 2019
Dobrý den, dnes jsem ochutnala kešu kaši. Dobrá, uvítala jsem “sladké” jídlo. Ale bylo mi z ní těžko a za 3 hodinky mě to pěkně prohnalo :o)… v pátek jsem skončila whole a pomalu najížděla na paleo. Dnes je středa, tak to je nějaký 5 den. Myslíte, že to může být těžké na zažívání, po tom whole? Ještě tam mám, jednu porci, a moc se mi do ní nechce…
Jinak jsem se chtěla zeptat. Existuje nějaký “převodník” gramáží mouky? Mám na mysli, když mám nějaký dobrý recept s klasickou hladkou moukou, nebo polohrubou, jak vypočítat kolika dkg ji nahradit mandlovou, kokosovou nebo jinou moukou… je něco takového?
Další dotaz ohledně kuchařky. Jestli jsem to dobře pochopila, tištěná kuchařka je jen jedna, v elektronické podobě jich máte více – budete ty elektronické taky vydávat v knižní podobě?
Jinak díky za vaše stránky. Jsou mi velkou inspirací.
Lucie
10 dubna, 2019
Pokud jste na přípravu kaše použila kokosové mléko, bude zádrhel v něm – ne každý ho dobře tráví.
O převodníku na mouky nevím. Ony jsou ty ořechové mouky tak specifické, že ve většině receptů jejich prostá náhrada za pšeničnou mouku moc nefunguje. Často je potřeba je různě zkombinovat a případně doplnit i něčím, co nahradí “lepivost lepku” v klasické mouce.
Tištěná kuchařka je jen jedna. E-booky zatím tisknout neplánuji, ale možná časem.
Moc děkuju za pochvalu stránek. Mám velkou radost, že se líbí a že jsou užitečné 🙂
Daniela
24 dubna, 2019
Milá Lucie,
děkuji za recept. Vyzkoušela jsem a moc mi chutnala. Dokonce i partnerovi. Díky
Lucie
25 dubna, 2019
Milá Danielo, moc děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že se kaše povedla a chutnala vám i partnerovi.
Dana
31 března, 2020
Dobrý den, právě jsem dojedla a musím říct, že kaše byla chuťově výborná. Bohužel ale řídká. Dělala jsem ji přesně podle receptu, z mandlové mouky a kokosového mléka Alpro. Co jsem prošvihla? Nebo jsem měla předtím mouku do mléka namočit? Případně na jak dlouho? Moc děkuji za odpověď a přeji hodně dalších úspěchů. Dana
Lucka
1 dubna, 2020
Dobrý den, Dano, zásadní je dle mého to, že jste kešu ořechy nahradila mandlovou moukou 🙂 Kešu po rozmixování a zahřátí krásně zhoustnou, vytvoří konzistenci hodně blízkou krupicové kaši. Mandle to umí částečně také, ale je nutné je déle namáčet a výsledek i tak není úplně přesně ono.
Eva Bětíková
16 ledna, 2021
Kaše výborná, sladká i bez doslazení, moc děkuji za inspiraci nejen u tohoto receptu
Lucka
16 ledna, 2021
Moc ráda čtu, že kaše chutnala 🙂 Máte pravdu, že kešu ořechy jsou sladké samy o sobě, takže doslazovat není až tak potřeba.
Děkuji za milou pochvalu ❤️
Gabriela
31 ledna, 2021
Tak já nevím, já měla jen na jednu porci 😀 🙂 Ale moc dobrá…
Gabriela
31 ledna, 2021
Lucko a mohu se prosím zeptat, jaký máte mixér? Já mám Sencor 1000 w a stejně to s ním nějak nefunguje, hlavně ty oříšky obecně… Úplně jemné to rozhodně není bohužel. Ne zase, že by byly nějaké velké hrudky, ale úplně jemňounké ne.
Lucka
1 února, 2021
Pozor, ona je vážně ta kaše hodně sytá 😀 Ale chápu. Občas mi taky porce nějak nevychází 😀 ❤️
Lucka
1 února, 2021
Žádné extra “dělo” nemám. Používám Philips 800 W a čekám, až doslouží, abych ho vyměnila. Ale nic vyhlédnutého zatím nemám.
V případě téhle kaše nicméně funguje téměř každý ponorňák. Pro extra jemnou texturu je důležitá spíš trpělivost a hlavně předchozí namočení ořechů, které je zjemní a změkčí.
Gabriela
3 února, 2021
Tak já nevím, jak to, že s 1000 waty mi to nezvládá… Asi se ho pokusím reklamovat. Trpělivost mám a namáčím vždy, ale mixér se brzy zahřívá, tím spíš, že jedu na nejvyšší rychlost. Vám se nezahřívá? Děkuji!
Lucka
3 února, 2021
Ne, nezahřívá, nebo nijak závratně. Zas tak dlouho to mixování netrvá. Zkoušela jste rychlost snížit? Možná by to pomohlo i lepšímu rozmixování.
Používáte úzkou mixovací nádobu? I tvar nádoby dokáže ovlivnit míru rozmixování.
Gabriela
4 února, 2021
Ano, používám úzkou nádobu – nebo ten stolní robot s odstředivým otáčením. Tu rychlost zkusím tedy snížit- vy nezapínáte při mixování oříšků na nejvyšší?
Lucka
4 února, 2021
Jak kdy 🙂 Ona občas ta nejvyšší rychlost udělá vír a suroviny pak tak různě tancují okolo. Takže si s rychlostmi občas hraju a během mixování je střídám. Zrovna tady, kde se mixují ořechy s tekutinou, to tak dělám.
Jana
8 února, 2021
Vůbec nevadí, že je trochu dražší. Nedá se jí sníst moc, je velmi sytá. Měla jsem ji nadvakrát a zbytek dala zamrazit do silikonových formiček jako mlsku na horší časy 😉 Ani se nemusí nijak sladit, kešu a kokosové mléko ji osladí tak akorát.
Lucka
9 února, 2021
Přesně jak píšete – kaše je opravdu hodně sytá a sladká sama o sobě 🙂 Těší mě, že jste si pochutnala ❤️
Gabriela
14 dubna, 2021
Dobrý den, Lucko, zmínila jste, že “funguje každý ponorňák”, ale na videu používáte nějaký stolní mixér? A ještě mám jeden dotaz prosím, doporučila byste mi spíše sladidlo – OBECNĚ – erythritol, xylitol nebo med, v případě, že se stravuji spíše low carb? Mockrát děkuji a těším se na další recepty! ♥
Lucka
14 dubna, 2021
Dobrý den, Garbrielo, ono je to ve své podstatě jedno 🙂 Dobře poslouží jakýkoliv ruční či stolní mixér, food procesor nebo smoothie maker, který dokáže namočené (a tedy změklé) kešu ořechy rozmixovat s mlékem dohladka.
Co se týká sladidla, je to hodně “ošemetné” 🙂 Záleží na mnoha faktorech, vašich cílech, zdravotním stavu atd. Úplně nejlepší (ze zdravotního hlediska) je dle mého nesladit vůbec anebo použít trošku datlí či medu (opravdu jen trošku). Pokud si z různých důvodů hlídáte nízký příjem sacharidů a alkoholové cukry (xylitol, erythritol aj.) nedělají špatně na zažívání, pak je můžete v omezeném množství používat. Někdo naopak nenechá dopustit na čekankový sirup, jiný sladí domácím výtažkem ze stevie… Takže záleží. I proto sladidlo v receptu nijak blíže nespecifikuji a nechávám to na jednotlivých lidech. Každopádně tak nebo tak, osobně si myslím, že by jídla, kde se doslazuje (a pak také alternativní pečivo), měla být na jídelníčku jen občas a spíše jen pro zpestření.
Gabriela
14 dubna, 2021
Děkuji Lucko. Mně právě mixér dělal posledně problém (stolní Sencor 1000 w), tak uvidíme příště, no. Měla jsem tam hrudky bohužel 🙁 Tak to určitě ani zdaleka nebylo ono.
Víte, já jsem odjakživa milovník dezertů a i když jsem si již zvykla na mnohem méně sladkou chuť, stále si myslím, že dezert má být aspoň nějakým způsobem sladký. Vím, že erythritol má např. nižší sladivost než cukr, a možná i xylitol? Je ho tedy třeba použít více? A je med vhodný i pro low carb, i kdyby v trochu větším množství?
Já si moc nedovedu představit den bez sladké snídaně ♥ A omezování se úplně tak extrémně, jak píšete, mě bohužel přivedlo časem k ještě větším chutím a strádání v této oblasti, a následnému “dohánění”.
Lucka
15 dubna, 2021
Potřebu doslazení chápu, dezert by neměla být “úplně planý” 🙂 Ohledně použitého množství – extrémně záleží na vašich chuťových pohárcích. Alkoholové cukry mají nižší sladivost než klasický cukr, osobně jich ale dávám mnohem méně než v běžných receptech, protože se mi pocit sladké chuti zvýraznil, cítím ji mnohem intenzivněji než dříve (tady třeba sladkost kešu). Takže to prostě sama zkuste – ochutnávejte s menším množstvím a případně přidejte. Univerzální množství a dávkování platné pro všechny neexistuje.
Co se týká medu – není to klasická LC surovina, je to prakticky téměř čistý sacharid. Ale osobně moc neuznávám rozdělení surovin na “vhodné” a “nevhodné”. Spíš s některými zacházím obezřetněji, používám je v menším množství, spíše jako koření. Třeba takový česnek – také má vysoký obsah sacharidů. Ale protože se ho dává většinou jen několik gramů, nikdo se ho nebojí. Takže při dobře rozvrženém LC jídelníčku a ne vyloženě cílení na nutriční ketózu se dá v menším množství a občas použít i med. Ale sníst ho denně 50 g gramů určitě vhodné není 🙂
K těm sladkým snídaním – je to většinou v hlavě, ta s námi u určitých zvyků bojuje 🙂 Na tohle je skvělý program Whole30. Pokud je dobře uchopený, hodně lidí se při něm těchto zažitých zvyků zbaví, nebo se s nimi mnohem lépe naučí pracovat. Ale to je jen poznámka pro inspiraci 🙂
Gabriela
15 dubna, 2021
Luci, moc děkuji za obsáhlou odpověď a za Váš čas ♥ Ono problém je, že já se tohoto zažitého zvyku po pravdě až tak zbavit nechci – jednak z důvodu, že si nemyslím, že např. med i ve větším množství (neříkám jíst ho po kilech ale :D) může škodit (obsahuje přeci spoustu zdraví prospěšných látek), stejně jako třeba oříšky i další suroviny, z kterých Vy i já (mnohdy podle Vás :)) pečeme. A jednak i proto, že jsem nemocná a pečení zdravých dobrot a sladké snídaně či odpolední dezert jsou pro mě jednou z mála radostí, na kterou se těším. Chci se ještě zeptat, med má větší sladivost či menší než alkoholové cukry? Abych věděla, zda ho použiji méně či více? Zase je z hlediska složení možná zdravější? Děkuji! JInak xylitol je sladivější než erythritol, tak ho zase člověk možná použije méně, nemýlím-li se?
Lucka
15 dubna, 2021
On je trošku “zádrhel” v tom pojmu zdravé 🙂 Péct za vysokých teplot ořechy, které navíc nejsou předem namočené, úplně extra zdraví přínosné není. Stejně tak med ztrácí při vysokých teplotách většinu svých benefitů. Veškeré pečení je tak trochu tancování na ostří nože. Tak to prostě je 🙂
Ta “škodlivost” medu je strašně subjektivní, podle jednotlivých lidí. Pokud jste zdravá, nehlídáte si extra nízký příjem sacharidů, tak je med určitě super volba. Ale třeba takový diabetik nebo člověk, který z různých důvodů cílí na nutriční ketózu, se medu raději vyhne. Zkrátka, co platí pro jednoho, nemusí (a dost času ani nebude) platit pro druhého.
S tou sladivostí – osobně to neřeším, nevím, co se u jednotlivých surovin uvádí, při přípravě receptu vždy ochutnávám a množství volím podle chuti. Protože míru pocitu sladkosti ovlivňují i další suroviny. Takže v tomhle vám bohužel přesně neporadím, omlouvám se.
Gabriela
15 dubna, 2021
Takže med obecně pro nízkosacharidové stravování není tak vhodný jako např. xylitol či erythritol? Zase v medu budou aspoň ty prospěšné látky, ale ve zmíněném xylitolu a erythritolu asi nejsou? A otázka je, co jsou vysoké teploty při pečení ořechů? Jinak snažím se předem namáčet a následně suším v troubě. Děkuji a nezlobte se za ty dotazy ♥
Lucka
16 dubna, 2021
Med je téměř čistý sacharid, takže pokud chcete snižovat příjem sacharidů, musíte s ním zacházet velmi opatrně a umět si to spočítat. Nebo ho raději nepoužívat.
Alkoholové cukry jsou velké části nebo úplně (podle druhu) pro tělo nevyužitelné, takže vám příjem sacharidů (oproti medu) nenavyšují. Na druhou stranu, na někoho působí projímavě a nejsou úplně příznivé na kvalitu střevní mikroflóry.
Za vysoké teploty se dá obecně u semínek a ořechů považovat hranice cca 160 °C. Je to ale mírně odlišné u jednotlivých druhů.
Za dotazy se vůbec nezlobím 🙂 Pokud vím, tak ráda odpovím.
Gabriela
16 dubna, 2021
A kdyby se peklo na nižší stupeň teploty, to by už nefungovalo? Děkuji ♥
Gabriela
16 dubna, 2021
A co kokosový cukr? Jak je na tom výživně a co se sacharidů týče? Byla byste hodná, kdybyste mi ještě poradila. Omlouvám se, že zdržuji. Alkoholové cukry říkáte, že nepůsobí příznivě na kvalitu střevní mikroflóry, víte, co konkrétně dělají?
Lucka
16 dubna, 2021
Ani kokosový cukr není z hlediska obsahu sacharidů žádný vítěz 🙂 Má sice (údajně) nižší glykemický index, ale jinak je to prostě cukr.
Zkuste to pročíst tady, najdete tam spoustu odpovědí na své otázky https://www.margit.cz/cukr-a-zdrave-alternativy/
Lucka
16 dubna, 2021
Ne vždy se dá s dobrým výsledkem péct za nižších teplot. Ale pokud to jde, snažím se o to 🙂
Gabriela
16 dubna, 2021
Děkuji moc!
Gabriela
19 dubna, 2021
Moc děkuji! Paní Slimáková mimo jiné ale píše, že med obsahuje spoustu zdravých prospěšných látek, a pochopila jsem také, že erythritol (dle článku jsem vyvodila, že zdravější než xylitol) “prochází organismem téměř beze změn” a k trávicím potížím může dojít při konzumaci akorát vyššího množství. A ještě jsem chtěla dodat, že ketóza nebo nízkosacharidová dieta může vyvolávat deprese a úzkosti. Já mám s úzkostmi problém a sama si nejsem vůbec jistá, jestli tento typ stravy mi to nezhoršuje… A taky nevím, co pořád jíst vlastně? Pokud vy ani moc nepečete a snídaně sladké nemíváte, to jíte pořád maso a vajíčka (jako základ)? 🙂 Nevím no, já se toho už přejedla… A pak, kdo si má neustále něco vařit, že… 🙂
Lucka
19 dubna, 2021
Víte, ono je tohle strašně těžké. Ano, med obsahuje i prospěšné látky. Ale je potřeba vždy u konkrétního člověk porovnat poměr benefitů a záporů. Nic není černobílé, u každého člověka to bude jiné. Z výživového hlediska je určitě lepší použít med než klasický cukr. Ale – pokud se na med budete dívat z pohledu někoho, kdo drží sacharidy nízko (ať už ze zdravotních důvodů nebo protože mu sladké rozjíždí chutě aj.), tak je vlastně jedno, jestli použije cukr nebo med. Pro takového člověka jsou benefity z medu mnohem nižší než negativní vliv na míru přijmutých sacharidů. Navíc se zahřátím medu velká část těch “benefitů” ztratí. A takhle by se dala rozebrat úplně každá potravina na světě. Vždy jdeš o kontext, konkrétního člověka, jeho životní styl, stanovené cíle, aktuální zdravotní stav, celkovou skladbu jídelníčku, fyzickou aktivitu…
Je to zkrátka na velmi dlouhou a detailní debatu, která se přes komentáře moc vést nedá 🙂 Ani nejsem odborně vzdělaný výživový specialista, takže mi rady týkající se zdravotního stavu (deprese) nepřísluší. Omlouvám se. Chtěla bych pomoct, ale nebylo by to z mé strany vůči vám vůbec fér. Proto se prosím obraťte na někoho, kdo má potřebné odborné vzdělání. Já bych mohla víc uškodit než pomoct.
Ale abych odpověděla na vaši otázku – základem mého jídelníčku je hlavně zelenina. A k ní maso, mléčné výrobky a vejce. Ovoce prakticky téměř vůbec, stejně tak dezerty. Ale v tomto mám výhodu, že mi sladké zkrátka moc nechutná 🙂
Gabriela
19 dubna, 2021
Mockrát Vám děkuji a ještě jednou se omlouvám za zdržení ♥ To máte rozhodně výhodu 🙂 Nicméně u toho ovoce mi to připadá škoda, že se zbytečně ochuzujete o zdravé látky. Ale to je samozřejmě na Vás 🙂 Ještě jednou děkuji za Váš čas ♥
Lucka
19 dubna, 2021
Moc rádo se stalo ❤️ Mrzí mě, že jsem nemohla poradit ještě lépe a podrobněji.
K tomu ovoci – není v něm nic, co by nebylo i v zelenině 🙂
Gabriela
20 dubna, 2021
Ony ty názory na to se dost různí 🙂 Jste si tím jistá? Spousta lidí i výživových poradců tvrdí opak. Připadá mi to dost nejednoznačné.
Lucka
20 dubna, 2021
U ničeho a nikdy netvrdím, že mám 100% pravdu 🙂 Ale za sebe – ano jsem přesvědčená, že výživově zelenina pokryje stejné vitamíny a živiny jako ovoce.
Gabriela
20 dubna, 2021
No víte, slyšela jsem např. už z více zdrojů, že právě nedostatek ovocného cukru např. může způsobovat psych. problémy… I od lékařů tedy. Nevím no.
Lucka
20 dubna, 2021
Ovocný cukr (fruktóza) je obsažená v zelenině. Ano, ne v takové koncentraci jako u ovoce, ale je i v ní.
Možná narážíte na přísný nízkosacharidový režim, který skutečně některým lidem (zejména ženám) nemusí dělat psychicky dobře. Ale to už jsou osobní omezení, o kterých jsem psala dříve. Nic není černobílé. Co je pro jednoho naprosto skvělé a cítí se při tom dobře, je pro druhého peklo. Proto je nutné ke stravě přistupovat individuálně. I z tohoto důvodu se bráním přes internet dávat jakékoliv odborné rady, protože bez podrobnějších informací můžou spíše uškodit než pomoct.
Nechci a netroufám si vás jakkoliv přesvědčovat o “své” pravdě. Každý jsme jiný, každý potřebujeme něco jiného. To, co vyhovuje mně, nemusí vůbec vám. A obráceně. A je to naprosto v pořádku 🙂
Gabriela
22 dubna, 2021
Tak v tom případě jde asi právě o to nedostatečné množství. Je zvláštní, že ačkoli organismus máme každý de facto velice podobný, snášíme stejné věci a přístupy tak odlišně. To si nějak neumím stále vysvětlit 🙂 Nicméně právě přísný nízkosacharidový režim mě docela ničí i z hlediska psychického – např. dopřát si sladkou chuť dezertů, byť aspoň zdravého, pro mě představuje opravdu důležitou životní složku. Omlouvám se za spamování receptu, Lucko 🙂
Lucka
22 dubna, 2021
Já nepsala o nedostatečném množství. Zmínila jsem, že fruktózy je obecně v zelenině méně než v ovoci. Ale nemyslím si, že by jí tam bylo pro zdravý život málo. Nicméně se asi shodneme, že se v tomto neshodneme 🙂
Vůbec jste nespamovala, je dobře, že se ptáte, zkoumáte. Je ale fajn si pro vlastní vnitřní klid uvědomit, že neexistuje jeden jediný způsob stravování, platný pro všechny. Neexistuje jeden jediný “svatý” návod. Každý způsob bude mít nějaká pozitiva i negativa. A člověk si musí tu SVOJI správnou cestu. Vy jste ji našla jinde než já. A to je naprosto v pořádku ❤️
Simona
23 dubna, 2021
Ó můj bože! Už pár dní jsem měla děsnou chuť na krupicajdu a včera jsem v e-mailu našla recepty na “Sladké hříchy” a mezi nimi tuto kaši. Hned jsem namočila kešu a dnes ráno už jsem měla k snídani. Doslazovat nebylo třeba, takže žádný hřích 😀 Kdybych to neviděla, nevěřila bych, jak krásně zhoustne a kdybych to neochutnala, nevěřila bych, že je chuťově nerozeznatelná od té krupicové. Děkuji moc, vážně jsem si pochutnala!
Lucka
24 dubna, 2021
To je tak krásný komentář! ❤️ Můžu si ho prosím nechat zarámovat? 😀 Nic mi nedělá větší radost, než když si takhle někdo pochutná a projasní si den ❤️ Vaše nadšení je úplně nakažlivé – čtu tu váš komentář a culím se od ucha k uchu. Takže i já děkuju. Mám fakt mega radost, že jste si pochutnala ❤️
HELENA
29 června, 2021
Lucko to je taková laskomina. Bez cukru , jen s Ghíčkem a špetkou skořice. Fakt mňamka :- )))
Lucka
30 června, 2021
Heleno, děkuji za milý komentář ❤️ Moc ráda čtu, že jste si pochutnala.
Kati
13 října, 2021
Moc děkuju za skvělý recept 🙂 ještě lepší, nez ta klasická
Lze použít i arašídy?
Lucka
13 října, 2021
Děkuji za milou pochvalu. Moc ráda čtu, že chutnalo ❤️
Přiznám se, že arašídy si v této kaši úplně představit neumím. Mají poměrně výraznou chuť, takže to nebude už připomínat krupicovou kaši. Ale kaše jako taková z nich asi půjde udělat. Jen to ale jen můj odhad, arašídy nepoužívám, takže to nemám vyzkoušené 🙂
Janka
13 února, 2022
Úžasná! Dnes som ju skúsila prvýkrát, idem rozposlať odkaz na recept všetkým “bezlepkovým” kamoškám…to si teda pochutia – robila som s klasickým mliekom a nedosladzovala, bola sladká dosť..mňam, ďakujeme za recept ❤️
Lucka
13 února, 2022
Já děkuju! Ta radost, která je z komentáře znát, mi úplně vykouzlila úsměv na tváři ❤️ Mám mega radost, že chutnalo 🙂
Martina
14 prosince, 2022
Výborná snídaně. Lucinko, děkuji, že nás zásobujete hromadou TOP receptu. Vše co jsem podle Vás uvařila nikdy nezklamalo.
Lucka
14 prosince, 2022
Moc děkuju za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že jste si na kaši pochutnala a že chutná i podle dalších receptů 🙂
Těším se na další společné vaření. Krásný den přeji ❤️
Zuzana
10 března, 2024
Veľmi pekne ďakujem za tento úžasný recept. Robím ho pravidelne, veľmi chutí celej rodine. Presne niečo také nám chýbalo.❤️
Lucka
11 března, 2024
Děkuji za milý komentář 🙂 Moc ráda čtu, že vám s rodinou kaše chutná ❤️
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Eva
29 srpna, 2017
“Trochu” sice drazsi snidane, ale dobry.