🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Těstoviny bez mouky (grusetky)

Těstoviny bez mouky (grusetky)

  , ,   , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Těstoviny bez mouky (grusetky)
5.0 137

Máte rádi těstoviny, ale vyhýbáte se mouce, takže jste se jich museli vzdát? Nudle z cukety vám až tak nechutnají, nebo se úplně nehodí do všech jídel? Snadná pomoc! Pokud jíte mléčné výrobky, mám tu pro vás bombu - pečené těstoviny z vajec a mozzarelly, které si určitě zamilujete. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá a rychlá, takže nestrávíte v kuchyni zbytečně moc času.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

5 vajec

1 bochánek mozzarelly z nálevu (125 g)

15 g psyllia (2 vrchovaté lžíce)

sůl

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

V mixéru nebo pomocí toho ponorného vypracujte do hladkého řídkého těsta vejce, mozzarellu (bez nálevu, natrhanou na kousky), psyllium a sůl. Čím hladší těsto bude, tím budou jemnější těstoviny, takže si dejte opravdu záležet. I proto doporučuji psyllium předem umlít najemno.

Připravené těsto vylijte na 2 plechy vyložené pečícím papírem a rozetřete ho na co nejtenčí placky. Počítejte s tím, že těsto trošku nabude, takže se nebojte placky udělat opravdu tenké. Pracujte rychle. Pečící papír snadno natáhne vlhkost a začne se krabatit. Dá se tomu ale z velké části zabránit tím, že plech jemně omastíte. Pečicí papír se pak na něj přisaje a těsto se bude lépe roztírat.

Plechy s těstem vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte 6-8 minut. Výsledkem by měly být pružné nevysušené pláty, které ale nebudou příliš vlhké, aby se těstoviny nelepily.

Upečené placky vyndejte z trouby a otočte je papírem nahoru. Ten pak jemně sloupněte.

Ještě teplé placky smotejte do ruličky a pomocí ostrého nože je nakrájejte na tenké nudličky.

Hotové těstoviny (již se dál nevaří, jako ty klasické) podávejte, jak jste zvyklí - třeba s rajčatovou omáčkou, pestem, parmazánem, v úpravě aglio olio e peperoncino či jako doplnění asijských jídel atd. Můžete je nakrájet i na silnější nudličky ve stylu fettuccine, nebo je dokonce nechat vcelku a použít jako lasagne.

Upečené těstoviny lze uchovávat zakryté v lednici několik dní, v mrazáku i několik měsíců. Před použitím je stačí krátce ohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.

Pokud si chcete hrát s barvami a chutěmi, můžete do těsta rozmixovat různé přísady, jako je třeba špenát, sušená rajčata, bazalka, kurkuma, paprika, chilli atd. Vždycky ale volte takovou, která se bude hodit do výsledného pokrmu.

Velikost porce bude záviset na vašich stravovacích zvyklostech a také na tom, s čím budete grusetky podávat. Ke smetanové omáčce bude stačit menší porce těstovin, než třeba k omáčce z pečené zeleniny. Dle mých zkušeností tento recept vychází reálně na 2-3 porce.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota246 kcal / 1 029 kJ
Sacharidy2 g
Tuky16 g
Bílkoviny18 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

358 Recenzí / komentářů

Hanyma

22 června, 2017

Ještě jsem nezkoušela, ale už jen za ten nápad musím dát plný počet hvězdiček 🙂

Lucie

22 června, 2017

Hani, děkuju 🙂 Těstoviny jsou fakt skvělé. Už jsem je dělala několikrát a vždy s velkým úspěchem. Schválně dejte vědět, až je vyzkoušíte, jestli vám také tak chutnaly.

Zuzka

22 června, 2017

Luci, když jím jen kozí sýr, myslíš, že by to šlo i z něj? Jinak nádherná fotka a super nápad!! Palec nahoru 🙂

Lucie

22 června, 2017

Zuzi, to nevím, nezkoušela jsem. Ale mohlo by. Možná se budou jen trošku víc trhat. Pokud to budeš zkoušet, dej prosím vědět. Samotnou mě to zajímá.

Terka

22 června, 2017

Jsou úžasné! Pokud jednou nebudu líná se s nimi patlat, vyzkouším!

Lucie

23 června, 2017

Žádné složité patlání to není 🙂 Jsou hotové raz dva.

Line

23 června, 2017

Dobrý den, k čemu byste prosím přirovnala jejich chuť a konzistenci, je to skoro stejné jako těstoviny? Čtvrt roku žiju bez mouky a cukru a těstoviny a chleba mi chybějí nejvíc, ovšem jsem už poučena právě z pečení náhražek chleba, které vždy obsahovaly psylium a tu jeho konzistenci neumím popsat… když nabude, je takové slizské? Bez chuti, ale prostě klouzavé a mdlé? Psylium bych nejradši spálila 😀 Ovsem fotka vypada naadherne a pokud se to aapon zdalky bude blizit testovinam, na rukou Vas ponesu! 😀

Lucie

23 června, 2017

Dobrý den, dle mého je to opravdu hodně blízko klasickým těstovinám. Psyllium v tom není příliš znát, za mě vůbec. Je to ale opravdu nutné pečlivě vymixovat. Zatím jsem měla jen jednu negativní reakci, že někomu nechutnaly. Jinak mi všichni píší, že jsou nadšení. Vyzkoušejte si je připravit z poloviční dávky a uvidíte, jestli je zařadíte do jídelníčku nebo pro vás nebudou 🙂

Jana

24 června, 2017

Dobrý den Luci,
tak dnes jsem vyzkoušela i tyhle těstoviny.. Dopadly na výbornou!! žádná extra práce.. opět luxus 🙂 podle Vašich receptů je radost vařit.. mockrát děkuji

Lucie

26 června, 2017

Dobrý den, Jani. Mám velkou radost, že vám těstoviny chutnají 🙂 Díky moc za zprávu.

Lucie

28 června, 2017

Dobrý den, Lucko, právě jsme s manželem dojedli Vaše těstoviny. Jsou fantastické! A tak jednoduché Díky za recept!

Lucie

28 června, 2017

Dobrý den, Lucko. Mám velkou radost, že vám oběma těstoviny chutnají. Moc díky za zprávu 🙂

Andrea

29 června, 2017

Dobrý den Lucko, mám hloupý dotaz, ty těstoviny vyndané z trouby se pak klasicky vaří ve vodě?

Lucie

29 června, 2017

Dobrý den, Andreo, ne, po upečení už jsou hotové a připravené k jídlu 🙂

Jana B.

1 července, 2017

Hezký den, Lucie. Dnes si mě našel Váš recept na Těstoviny bez mouky. Tvářil se jednoduše a chutně a protože jsem potřebné suroviny doma měla, hned jsem ho vyzkoušela. Musím říct, že se jednoduše a chutně nejen tváří, ale skutečně takový je. Během pár minut jsem si k dnešnímu obědu připravila senzační přílohu, kterou s radostí přidávám ke svým oblíbeným 😀 Díky moc!

Lucie

1 července, 2017

Dobrý den, to mám velkou radost, že recept chutná 🙂 Moc děkuju za milý komentář.

Eva

10 července, 2017

Dobrý den, je možné psyllium něčím nahradit? Děkuji.

Lucie

10 července, 2017

Dobrý den, vím, že to někdo dělal s rozemletým lněným semínkem, nebo kompletně bez ničeho, jen s menším množstvím vajec na 1 mozzarellu. Osobně se ale za použití psyllia přimlouvám. Udělá to tu správnou konzistenci. Psyllium seženete snadno, v každé lékárně.

Michal Arnošt

10 července, 2017

Jsou jednoduché na přípravu a chuťově fantastické. Jednou jsem do nich zapomněl dát mozzarelu – drží to pohromadě dobře, jen nejsou tak příjemně vláčné. Do polívky dobrý a nebo to chce hodně oliváče. Každopádně je to varianta pro někoho, kdo nemůže mozzarellu.

Lucie

11 července, 2017

Bez té mozzarelly už to jsou spíš celestýnské nudle 🙂

Jitka

15 července, 2017

Luxusní záležitost…..vyzkoušeli jsme, boule za ušima…..snědl je i přítel, takže už jiné dělat nebudu 🙂 . Dííííky

Lucie

15 července, 2017

Já mám vždycky takovou obrovskou radost, když někdo vyzkouší můj recept a chutná mu! Díky moc za zprávu 🙂

Bru_čka

17 července, 2017

Recept vypadá skvěle, určitě brzy vyzkoušíme. Kolik porcí těstovin je prosím z tohoto receptu? A ještě prosím, jsou dobré i druhý den po upečení? Děkuji

Lucie

17 července, 2017

Počet porcí je vždy u receptu uveden. Z tohoto vyjdou přibližně 2 porce. Těstoviny vydrží v lednici zakryté (aby nevyschly) i 3 dny.

Bagetka

20 července, 2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ta mozzarela se má nějak nastrouhat nebo natrhat?
Děkuji 🙂

Lucie

20 července, 2017

Dobrý den, stačí roztrhat. Nemusí být nijak malé kousky. Mixér to v pohodě zvládne.

Daniela

25 července, 2017

Dobrý den ted jsem je udělala i snědla jsou vynikající fakt super.

Lucie

25 července, 2017

Dobrý den, to mám radost, že chutnaly. Díky za vyzkoušení receptu a za zprávu.

Simona W

26 července, 2017

SUPER****

Lucie

26 července, 2017

🙂

Míša

27 července, 2017

Stráášně dobrý :)! Díky za skvělý (z mnoha dalších skvělých) receptů!

Lucie

27 července, 2017

A já moc díky za super milou zprávu 🙂

Ruzena Krickova

31 července, 2017

Dekuji urcite vyzkousim.

Jarka

1 srpna, 2017

Absolutní bomba, lepší bezlepkové těstoviny jsem nejedla, kam se “hranou” ryžové nebo kukuřičné a hlavně opravdu super rychlé a jednoduše připravené

Lucie

2 srpna, 2017

Mám radost, že chutnalo <3

Aneta

4 srpna, 2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se těstoviny dají udělat do zásoby a nezkazí se. Případně jak je skladujete?

Lucie

4 srpna, 2017

Dobrý den, vyloženě do zásoby jako klasické těstoviny ne. Ale vydrží bez úhony několik dní zakryté v lednici, nebo v mrazáku zabalené i několik měsíců.

Matylda

14 srpna, 2017

Hihi a jenom mě z toho vylezl jakože chleba 😀 ale dobré to bylo aj tak

Lucie

15 srpna, 2017

Chleba v jakém smyslu? Bylo to moc vysoké, nebo tvrdé?

Jahu

21 srpna, 2017

Perfektní! Mohla bych je jist na milion způsobů a pořád

Kamila

22 srpna, 2017

Dobrý den,

myslíte, že je možné je ohřát? Myslím, kdyz udělám večer na druhý den k obědu do práce? Děkuji

Lucie

22 srpna, 2017

Upřímně? Já taky! 😀 Mám radost, že chutnají.

Lucie

22 srpna, 2017

Dobrý den, ano, určitě. V lednici vydrží z uzavřené nádobě i několik dní a dají se bez úhony ohřát. Dají se dokonce i zamrazit.

Klára

25 srpna, 2017

Parádní recept! Dnes jsem na něj narazila a jsem nadšená. Určitě vyzkouším, protože vajíčka miluju! 😀 Můžu je jíst pořád, hlavně míchaná ke snídani a nebo omelety 🙂

Jen mám otázku. Na co je potřeba/k čemu je dobré Psyllium? (jen jako zdroj vlákniny?) Doma nemám, nikdy jsem to nepoužívala. 🙂

Lucie

26 srpna, 2017

Jsem moc ráda, že se vám recept líbí a doufám, že vám bude i chutnat 🙂 Psyllium je důležitou složkou. Zahušťuje celé těsto, dělá z něj trochu víc než jen sýrovou omeletu a svými vlastnostmi mírně nahrazuje fungování lepku v klasické mouce. Dnes se už dá psyllium naprosto běžně sehnat v lékárnách.

Klára

30 srpna, 2017

Dobrý den, Lucie,
musím říci, že recept nepotěšil pouze mě, ale i mého přítele, který stihl udělat těstoviny dříve, než já. 😀 Povedly se mu opravdu skvěle a moc nám chutnají! Díky díky díky.

Helena

31 srpna, 2017

Dobrý den paní Lucie, včera jsem zkoušela, dnes mám v práci k obědu s rybou a na ochutnání pro kolegyně a opravdu jsou moc dobré, rychlé, jednoduché…. chutnají všem 🙂
Vaše web stránky mi poslala kamarádka a jsem z nich nadšená !
Mám dotaz: šlo by místo celých vajec použít jen bílky?
Děkuji a přeji klidný den,
Helena

Lucie

31 srpna, 2017

Dobrý den, Heleno, mám opravdu upřímnou radost, že vám těstoviny chutnají 🙂 Jen bílky bych určitě nepoužívala, to právě žloutky dodávají těstovinám tu správnou konzistenci.

Lucie

31 srpna, 2017

Dobrý den, Kláro, super zpráva! Lepší recenze receptu neexistuje, než že podle něj chutná 🙂

Bronislava

6 září, 2017

Dobry vecer Lucie,
chtela bych se jen zeptat,jestli je mozne to testo zpracovat v choperu, nejsem si jista,jak se to spravne pise, ptam se proto,ze mam jen ten a nebo nutribullet. Dekuji za odpoved, Brona

Lucie

6 září, 2017

Dobrý večer, jestli je to sekáček nebo mixér, tak to bude fungovat. I v tom Nutribulletu.

Slavomíra Randisová

28 září, 2017

Dobrý den,
Lucka cestoviny sú vyborné,(mixujem ich v nutribulletu) a ešte ich osmažim na slaninke a dávam na ne tvrdý sýr,no proste famoznééé, pekný den Slávka

Míla

28 září, 2017

Dobrý den,paní Lucie včera jsem vyzkoušela vás recept. Část jsem udělala se špenátem,část se sušenými rajčaty. K tomu kuřecí masíčko. Moc jsme si pochutnali.

Lucie

29 září, 2017

Dobrý den, Slávko. Moc díky za zprávu, mám radost, že těstoviny chutnají 🙂

Lucie

29 září, 2017

Dobrý den, no to věřím, že jste si pochutnali, protože to zní jako naprosto skvělá kombinace. Mám radost, že chutnalo.

Hana Breburdová

30 září, 2017

Luci, daji se grusetky udelat bez psyllia? Ja mu nejak nemohu prijit na chut. Uz jsem si s nim par veci “pokazila”

Lucie

30 září, 2017

Někdo to zkoušel i bez něj, či ho nahradil rozemletým lnem, ale za mě už to prostě není ono. Ztratí to takovou tu typickou “těstovinovou” konzistenci. Nepomůže to psyllium ani rozemlít extra najemno?

Alex Soudilová

5 října, 2017

Skvělé!! Chutnalo moc, jednoduché 🙂

Lucie

6 října, 2017

To mám radost, díky za zprávu 🙂

Ivana Suková

23 října, 2017

Vynikající chuť, jednoduchá a rychlá příprava (Y)

Iveta

23 října, 2017

Naprosto skvělý, jednoduchý a rychlý recept. Děkuji 🙂

Lucie

23 října, 2017

Já děkuju za zprávu 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Juli

29 října, 2017

Perfektní recept…

Lucie

30 října, 2017

To mám radost, děkuju

Jajda

30 října, 2017

Upřímně někdy žasnu, co se dá vymyslet Dnes jsem těstoviny poprvé dělala a při vkládání plechů do trouby jsem byla trochu skeptická. Ale povedly se, vypadají jako na obrázku a chutnaly skvěle (konzistence mi trochu připomíná palačinky ale to není na závadu) s rajčatovo-tuňákovou omáčkou, a navrch trošku goudy pro plnohodnotný pocit 😀 Nemůžu říct, že by mi těstoviny nějak extra chyběly, ale na zpestření jídelníčku super (a řekla bych že třeba do lasagní bude toto lepší než pšeničné pláty – myslím že to brzo otestuju)

Lucie

31 října, 2017

Mám opravdu upřímnou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly 🙂 S lasagnemi je to skvělý nápad, dejte vědět, jak se povedl.

Lucie

31 října, 2017

Mám radost, že se recept líbí a chutná podle něj.

Renča

10 listopadu, 2017

Právě jsem vyzkoušela a pecka! Těstoviny již jiné nechci, díky za recept 🙂

Lucie

11 listopadu, 2017

Já díky, za vyzkoušení receptu a za milou zprávu 🙂 Mám radost, že chutná.

Luc

14 listopadu, 2017

Těstovinky jsou luxusní… Dávám si je i s mákem a máslem a lahoda 🙂 Děkuji za recept!

Lucie

14 listopadu, 2017

To věřím, že to musí být dobrota 🙂 Já díky za vyzkoušení a za zprávu.

Lenka

20 listopadu, 2017

Milá Lucko ,těstoviny jsem zkusila dneska poprvé a velmi se povedly – chuť naprosto skvělá,dávám mezi oblíbené recepty 🙂 Moc děkuji za recept. Lenka

Lucie

20 listopadu, 2017

To já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za milou zprávu. Mám radost, že chutnalo.

Veronika M

4 prosince, 2017

Nejlepsi testoviny!

Lucie

4 prosince, 2017

To moc ráda čtu, díky 🙂

Veronika

7 prosince, 2017

Mne se nepodarilyByly po 8 min.porad vlhke a nesly sloupnout z pec.papiru. Asi mame spatnou troubu a chtelo to tam nechat dyl.

Lucie

8 prosince, 2017

To mě mrzí, že se nepodařilo 🙁 Na kolik plechů vám dávka vyšla?
Papír sloupávejte z těsta, ne těsto z papíru. To by mohlo jít lépe.

Vlasta

7 ledna, 2018

Jsou výborné, jednoduchý recept a povedlo se hned napoprvé. Určitě vyzkouším další recepty.

Gabina

8 ledna, 2018

Ze srdce Vám chci poděkovat, že jste mi vrátila chuť vařit. Vždy sem ráda vařila a když jsem se vrhla na změnu ve stravování myslela jsem si, že to bude hračka. Vyzkoušela sem jak jinak věci, které mi chyběly a to pečivo. Vše z netu a musím říct, že pro mne jen škoda vyhozenych surovin. Tak jsem se rozhodla vynechat náhražky. Dlouho jsem uvažovala, že zkusím grusetky ale po předešlých zkušenostech jsem neměla odvahu. Dnes jsem je ale zkusila a musím říct, že famózní. S cuketou na olivači s česnekem a parmazanem naprostý skvost. Někde jsem četla že se takto dají udělat i tousty, nebo se pletu?

Pavla Nesvadbová

12 ledna, 2018

Dobrý den,
děkuji za úžasný recept. Povedly se na jedničku.

Martina

14 ledna, 2018

Dobrý den chci se zeptat jestli je mohu udelat dnes ale pouzit je treba,az v tydnu jak je mam skladovat, aby vydrzely moc dekuji za,odpověď Martina

Pavlína

15 ledna, 2018

Vyzkoušeno o víkendu, těstoviny jsou opravdu luxusní a syté, se zelenými fazolkami a slaninou naprostá dobrota. Děkuji za recept, ukládám do svých stálic.

Lucie

15 ledna, 2018

To já děkuju! Za vyzkoušení receptu i milou zprávu. Mám radost, že chutná.

Lucie

16 ledna, 2018

Dobrý den, grusetky můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici bez problémů 2-3 dny, lze je také dlouhodobě zamrazit.

Lucie

16 ledna, 2018

Dobrý den, pochvala patří tomu, kdo je připravoval 🙂 Mám radost, že se povedly a chutnaly.

bobo

16 ledna, 2018

Ta porce se ma vylít na jeden plech nebo dva

Lucie

16 ledna, 2018

Pokud vaříte podle uvedeného množství surovin, vyjdou 2 porce, rozlité na 2 plechy. Tzn. 1 plech dotenka rozetřeného těsta = 1 porce

Lucie

16 ledna, 2018

To mám radost, že se recept povedl a chutnalo. Doufám, že budete podobně spokojená i s dalšími mými recepty 🙂

Lucie

17 ledna, 2018

Dobrý den, Gábino, mám velkou radost, že vás moje stránky inspirují a navrací chuť vařit. To je ta nejlepší pochvala moji práce 🙂
Ano, ve FB skupině Nízkosacharidového stravování grusetky někteří lidé používají na tousty. Pláty po upečení naplní podle chuti a zapečou v toustovači. Osobně jsem to ale ještě nezkoušela.

Monika

20 ledna, 2018

Dobrý večer, Lucie, dnes poprvé, jsou vynikají, snadné k přípravě. Fakt pecka! Jste moc šikovná, díky. Ať se vám daří.

Lucie

21 ledna, 2018

Dobrý den, Moniko, mám radost, že se těstoviny povedly a chutnaly. Šikovná jste vy, já u vás doma v kuchyni nestála 🙂

LenkaR

21 ledna, 2018

Nakrájené na čtverce, naplnit čímkoliv povoleným a zapéct v toastovači, mňam!! Díky za super recept.

Lucie

21 ledna, 2018

Já díky za sdílení skvělého nápadu na využití grusetek 🙂

IvanaP

23 ledna, 2018

Pani Lucko, prosim, jak jste docilika ty barevne varianty na obrazku?
Dekuji a zdravim!

Lucie

23 ledna, 2018

Zdravím, Ivano, tyhle konkrétně jsou s použitím špenátu a sušených rajčat.

Michaela

23 ledna, 2018

Mohu se prosím zeptat jaký používáte pro přípravu Grusetek mixér? Je mi jasné, že nejspíš stolní, ale jaký typ, aby tu výrobu ‘těsta’ zvládl 🙂 Jsem teprve LC a Paleo začátečník, ale vaše recepty vypadají velice chutně a tak si potřebuji dovybavit kuchyň pro jejich přípravu.
Děkuji za odpověď

Jitka K.

24 ledna, 2018

ÚŽASNÉ! Ostatně jako všechny recepty od paní Lucie. Já už vařím jen podle jejích receptů. 🙂

Lucie

24 ledna, 2018

Míšo, zrovna pro tento recept používám násadu s velkou nádobou pro ponorný mixér. Takovou tu s točícími se noži okolo středové osy, tzv. sekáček.

Lucie

24 ledna, 2018

Jitko, moc děkuju za tak úžasnou pochvalu! Hned mám krásnější ráno <3

Simona

24 ledna, 2018

Vynikající, povedli se a chuťově skvělé. Moc děkuji❤

Lucie

25 ledna, 2018

To já děkuju – za vyzkoušení receptu i milý komentář <3

Jana Lepšíková

28 ledna, 2018

Dobrý den Lucko,dneska jsem je zkusila poprvé,udělala jsem špenátové,jsou vynikající,děkuji moc za skvělý a opravdu rychlý a jednoduchý recept,je to mňamka a prostě bomba nápad .Velké díkyyy☺

Lucie

28 ledna, 2018

Dobrý den, Jano. To mám velkou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly. Se špenátem jsou skvělé 🙂 To já děkuju – za milou zprávu i za vyzkoušení receptu.

Irena

31 ledna, 2018

Ty grusetky! Bozinku, to je zradlo! 😀

Lucie

1 února, 2018

Mám velkou radost, že chutná!

Mirek

2 února, 2018

Díky za luxusní a jednoduchý recept. Dnes jsem je vyzkoušel s rajčatovou omáčkou a byly vynikající.

Lucie

3 února, 2018

Já díky za komentář. Vždycky mám velkou radost, když někomu chutná 🙂

eliska

4 února, 2018

dekuji za recept prave dodelano a mohu rict moc dobre budu tento recept delat dal

Lucie

5 února, 2018

Mám radost, že se vám recept líbí, chutná podle něj a budete se k němu vracet. To je totiž ta největší pochvala. Díky 🙂

Soňa

5 února, 2018

Grusetky se mi na poprvé nepovedly, byly stále polotekuté a to byly ve vyhřáté el.troubě na 160 horní i dolní ohřev 10 min. Pak mi bylo vysvětleno, že dva studené plechy odeberou velké množství tepla, zpomalí tedy začátek pečení a trvá déle, než plechy dosáhnou požadované teploty. Napodruhé jsem dávala po jednom a čas 8 minut sedí.
Namísto pečícího papíru, který se opravdu krabatí, jako čert, používám silikonový a grusetky jsou extra stejnoměrné. No a nakonec. Tahle dávka je u nás jen na jeden velký plech. Od kraje ke kraji.

Lucie

5 února, 2018

Díky za sdílení tipů. On je zádrhel v tom, že každá trouba je úplně jiná. Jinak peče, jinak distribuuje teplo, má jiný objem a tím i jinak velké plechy. Mně to v té mojí vychází přesně tak, jak jsem napsala do receptu 🙂
Silikonový plát na pečení je super, už jsem o něm slyšela. Velmi dobře ale poslouží i namočený a následně vymačkaný pečící papír (doplním tuhle fintu Pavly Hlavičkové do receptu).

Margit

7 února, 2018

Lucie, jsou fakt skvělé a zkusím je doporučit ve videu – samozřejmě s odkazem na tuto stránku, jak jsme se domluvily.

Lucie

8 února, 2018

Margit, od vás si pochvaly cením dvojnásob. Moc děkuju!

Katka V.

12 února, 2018

Vyzkoušeno. Velká spokojenost !! Děkuji za tento recept. Strašně mě baví ta jednoduchost a rychlost receptu:-)

Lucie

12 února, 2018

Já děkuju za vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám radost, že se vám líbí a chutná.

Bára Ryšková

14 února, 2018

Grusetky jsou úžasmý. Baví mě i zelenina jako příloha, ať už ve formě různých placek, zeleninové “rýže”, nebo i jen tak čerstvá. Ale občas se člověku zasteskne po těstovinách a toto je místo nich prostě super. Vlastně je to ještě lepší, protože člověk může ukojit chutě a přitom nezhřešit. 😉

Dělám je podle receptu, ale jednou se mi stalo, že jsem až při výrobě zjistila, že doma došla mozzarella. Protože si ale dělám domácí lučinu, tak jsem to zkusila udělat z ní. A výsledek byl taky výborný. V syrovém “těstu” sice byly i po rozmixování malé hrudky, při pečení se ale ztratily a grusetky byly hladké a dobré, stejně jako ty z originálního receptu. Myslím, že by fungoval i nějaký měkký sýr jako blaťácké zlato. Takže přidávám tip, co dělat, pokud u někoho nastane stejná situace, jako u nás. 🙂

Lucie

14 února, 2018

Báro, děkuji za super komentář. Mám radost, když někdo objeví sílu a obrovské možnosti zeleninových příloh.
Díky za sdílení tipu na úpravu receptu. Skvěle jste si poradila 🙂

Ladislav

25 února, 2018

Dobry den, dekujeme za recept jsou uzasne 🙂 ale mohu mit dotaz? Udelal jsem je dle vaseho receptu ale problem je ze je nemohu dostat z papiru doslova se mi na papir lepi a sloupnout je docela um. Mohu poprosit o radu? Dekuji predem.

Abes

25 února, 2018

Nejlepsi

Lucie

27 února, 2018

Dobrý den, Ladislave, to mě mrzí, že se úplně nedaří s těstem pracovat, jak by mělo. Někteří ale zmiňují stejný problém jako vy. Já se s tím osobně nesetkala, tak se mi velmi špatně odhaluje příčina. Nicméně tipla bych si pár drobných rad. Zkuste vyměnit papír za jiný druh, před namazáním těsta ho zmačkejte, namočte, vymačkejte a pak znovu rozložte, mírně prodlužte dobu pečení a otočený plát těsta před odlepováním papíru na pár vteřin zakryjte mírně navlhčenou utěrkou. Doufám, že něco z toho zabere 🙂 Dejte prosím případně vědět.

Lucie

27 února, 2018

To moc ráda čtu 🙂

Zdeňka

27 února, 2018

Těstoviny jsou úžasné, dělala jsem normální, pak se špenátem a s kurkumou…

Lucie

28 února, 2018

Mám radost, že chutná 🙂

MONIKA

4 března, 2018

Zdravím 🙂 taky jsem dnes zkoušela grusetky dala jsem si je jako přílohu k boloňské a mám i na zítra jsou opravdu vynikající 🙂

Lucie

4 března, 2018

Zdravím, Moniko. Mám radost, že se povedly a chutnaly. I já je dneska měla. Ale na zítřek mi bohužel nezbylo 😀

Jana

7 března, 2018

Dnes jsem udělala grusetkovou roládu..inspirovala mne kolegyně z práce..je vynikající..zatím nevím jak přidat foto..snad to nějak půjde 🙂

Jana

7 března, 2018

Ještě bych chtěla dodat, že je chyba, že nejnovější komentáře jsou až na konci diskuse..mělo by to být obráceně..

Lucie

7 března, 2018

Mám radost, že se roláda povedla a chutnala. Je to skvělá obměna na uvedený recept. Fotky vkládat nelze, pouze komentáře.

Lucie

7 března, 2018

Děkuji za vyjádření názoru. Osobně to jako chybu nevidím, zvolila jsem to takto záměrně. Přijde mi logičtější, když jsou komentáře seřazeny od nejstaršího k nejnovějšímu. Beru to jako určitou formu rozhovoru a přijde mi divné začínat čtením posledního příspěvku. Ale ani jeden přístup není fakticky špatně. Já se nicméně rozhodla pro tento.

Pepa

10 března, 2018

Zdravím, jak je prosím ohříváte když jsou studené?
Děkuji za odpověď.

Lucie

10 března, 2018

Buď s omáčkou krátce přímo na pánvi nebo v mikrovlnce.

Jana Jindáčková

19 března, 2018

Výborný a rychlý recept.Povedl se mi napoprvé a chutnal celé rodině 🙂 Díky,zatím,co jsem vyzkoušela bylo výborné ,vychucené.

Lucie

20 března, 2018

Mám radost, že chutnalo celé rodině. Moc děkuju za pochvalu receptů. Pokud se daří a chutnají, je to hlavně vaše zásluha 🙂

Zdenka

23 března, 2018

prvni pokus a testo mam cele prilepene na pecicim papire. Ten jsem i namocila a vymackala, testo nalila na nej a po upeceni vubec ani rozek nejde odlepit…..prikryla jsem po upeceni vlhkou uterkou ……. asi jsem nekde udelala chybu….. nevadi zkousim dale

Lucie

24 března, 2018

Zdeni, my jsme to asi společně řešily ve FB skupině. Podařilo se nakonec? Jak jsem tam psala, já tu poznámku o namočeném papíru nakonec smazala, protože i mě to na něm párkrát nevyšlo, tak ať to tu lidi nemate.

Iva N.

24 března, 2018

Dobry den, je mozne nahradit mozarelu za mascarpone? Recept me moc zaujal,ale nemam rada mozarelu. Dekuji

Lucie

25 března, 2018

Dobrý den, někdo to tak dělá. Za mě ale z toho vyjde už něco úplně jiného 🙂 Nicméně jsem přesvědčená, že chuť mozzarelly v grusetkách nepoznáte.

Irena

26 března, 2018

Vytecne! Pridavam svuj tip, plechy postrikam vodou z rozprasovace,potom polozim pecici papir a rozetru testo.Po upeceni smotam jeste horke i s papirem do rulicky a necham vychladnout tak, aby se s plackou pohodlne manipulovalo,pote stahnu bez problemu papir. Pridavam recept na nudle,ktere rada delam a pouzivam je jako prilohu. Potrebujeme 1 tucny mekky tvaroh (ne ten vanickovy), 5 vajec,sul. Z bilku udelame snih, zloutky rozetreme se soli a tvarohem, obe hmoty lehce promichame,rozetreme na pecici papir na 1 plech a vlozime do trouby predehrate na 180 st. Kdyz zacne povrch lehoucce zlatnout vyndame,smotame do rulicky,nechame prochladnout,sejmeme pecici papir,opet smotame do rulicky a nakrajime na platky. V lednici v uzavrene nadobe vydrzi az tyden.

Lucie

26 března, 2018

Díky za skvělý tip! To zní skvěle. Hodně to připomíná oopsie těsto.

Irena

26 března, 2018

Ano,je to testo na oopsie,jen forma je jina,vzniknou uhledni sneci,kteri dobre saji omacku nebo jsou neprkonatelni osmazeni na masle. Nicmene ty Vase nudle jsou vyjimecne.Vysoce ocenuji tento Vas blog,kam rada chodim pro inspiraci,jen tak dal :o)!

Aknel

8 dubna, 2018

S LC jsem začala tento týden a moc mi vyhovuje. Dnes jsem vyzkoušela Vaše těstoviny a je to naprosto úžasný ,jednoduchý,rychlý recept a hlavně skvěle chutnají. Vaši stránku jsem našla dnes ráno a jak jsem se dívala na ostatní recepty už se nemůžu dočkat dalších chuťových zážitků. Díky moc!!!

Lucie

9 dubna, 2018

Takovéhle zprávy čtu obzvlášť ráda 🙂 Pokud někomu dle mého receptu chutná a s nadšením se plánuje pustit do zkoušení dalších jídel, udělá mi to obrovskou radost. Moc díky 🙂

Iris

9 dubna, 2018

Děkuji za recept maso pečené v alobalu .Luxusní bylo.

Lucie

10 dubna, 2018

To mám radost. Díky za komentář 🙂

Jana Veselá

11 dubna, 2018

Cestoviny sú skvelé, skúsila som ubrať vajíčka a pridať vodu z mozzarely a vyšlo to :). skúsim z tohto “cesta” ešte varenú knedľu, myslím že nebude problém. Ďakujem za skvelé inšpirácie.

Lucie

11 dubna, 2018

Zajímavý tip. Dejte vědět, jak to vyšlo 🙂

Veronika

11 dubna, 2018

Luxusní, chutnají i manželovi a to je co říct !

Lucie

12 dubna, 2018

Super, to mám radost! Díky za komentář.

Ladislav

13 dubna, 2018

Ladislav
Únor 25, 2018

Dobry den, dekujeme za recept jsou uzasne ale mohu mit dotaz? Udelal jsem je dle vaseho receptu ale problem je ze je nemohu dostat z papiru doslova se mi na papir lepi a sloupnout je docela um. Mohu poprosit o radu? Dekuji predem.

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Omlouvám se, že reaguji až teď ale upravil jsem si teplotu trouby na 220° a 8min. Hlavně jsem použil nový papír pečící a jde to jak po másle. Už když otáčím papír tak mi těsto sjede. Papír jsem nyní koupil v Lidlu takový bílí a s ním to jde suprově.

Eva Šterclová

13 dubna, 2018

Dneska jsem zkusila Grusetky poprvé. Určitě napoprvé chyby, ale příště už budu vědět jak výborně chutnají, budu se víc soustředit na tvar. Ale chuť je skvělá. Děkuji. Je možné zasílat některé z vašich receptů na email. Pokud ano, tu možnost uvítám. Nyní od 1.1.2018 držím dietu KetoFit a u zhubla jsem přes 15kg. Neměla bych jíst vůbec celá vejce, ale po třech měsících udělám výjimku. Zdravím a děkuji.

Lucie

14 dubna, 2018

Dobrý den, super, to ráda čtu 🙂 Jen ta teplota mi přijde nějaká hodně vysoká. Ale je pravda, že hodně záleží na konkrétní troubě.

Lucie

14 dubna, 2018

To mám radost, že se povedly a chutnaly. S každou další přípravou budou lepší a lepší 🙂
Co prosím myslíte zasíláním receptu na mail? Pokud si chcete některý zaslat sobě do mailu, nebo někomu, můžete využít příslušné tlačítko nad a pod každým receptem. V případě, že byste měla zájem o zasílání upozornění ohledně nově zveřejněného receptu, stačí se přihlásit k jejich odběru pomocí ikonky zvonku v levém spodním rohu stránky.

Jana

16 dubna, 2018

Dobrý večer,
tak právě vyzkoušeno, a jsou dokonalé. Polovinu mi snědla dcera. Rozhodně zařazuji.

Lucie

16 dubna, 2018

Dobrý večer, Jano, takovéhle komentáře mám nejraději – když někomu recept chutná a rád se k němu vrátí. Protože to je ta největší odměna. Vědět, že to má smysl. Takže moc moc děkuju 🙂

Pavel Lukášek

18 dubna, 2018

Snadné, rychlé, luxusní 🙂

Lucie

19 dubna, 2018

Mám radost, že se recept líbí a chutná 🙂

Ivča

21 dubna, 2018

Jsou výborné, myslíte, že by se dala nahradit mozzarella za eidam nebo jiný sýr?

Alena

22 dubna, 2018

Tak jsem se po dlouhém váhání pustila do těstovin, bála jsem se toho, “vylejte” na plech, ale za mě všechny hvězdičky 🙂

Lucie

23 dubna, 2018

Mám radost, že chutnají 🙂 Za mě ne, už to bude mít jinou konzistenci a chuť, ale někdo to tak dělá.

Lucie

23 dubna, 2018

Mám radost, že se těstoviny i přes počáteční obavy podařily a chutnaly 🙂

Katka

26 dubna, 2018

Výborné, jsem opravdu nadšena. Nejen že krásně vypadají ale i chutnají. Už se těším zítra do práce, až se mě všichni budou ptát, co to mám 🙂

Lucie

27 dubna, 2018

Mám mega radost, že recept líbí a že grusetky chutnají 🙂 Moc mě zajímá reakce kolegů v práci! Dejte vědět 😉

Patricie

7 května, 2018

Lucko, chci moc poděkovat za úžasné nápady a recepty. Mám extrémně vybiravého muže a většinou u nových receptů remcá. Jídlo podle Vašich receptů zbožňuje a grusetky vyžaduje kdykoliv se zeptám na co má chuť. Jste neuvěřitelnou inspiraci a já tajně doufám, že si jednou Vašims receptama a nápadama budu listovat v tištěné kuchaře. Děkuji!

Lucie

7 května, 2018

Patricie, moc děkuju za komentář a pochvalu receptů 🙂 Jestli to nebude trošku tím, že mě učil vařit tatínek a tak vlastně malinko vařím jako chlap 😀
Na tištěné kuchařce pracuju. Bude. Ne hned, ale bude. Tak doufám, že vás potěší a recepty v ní se vám budou také líbit.
Ještě jednou moc děkuju za milý komentář, dobil mě pozitivní energií <3

Renáta

15 května, 2018

Dobrý den, Lucko…je možné grusetky připravit jinak než pečením v troubě? Maminka má jen mikrovlnku a ráda by je zkusila. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. PS: jste úžasná

Lucie

15 května, 2018

Dobrý den, Renáto, jinak než v troubě jsem je nezkoušela, takže přesně odpovědět neumím. Ale podle mého by MKW mohla fungovat, stejně tak i nějaká větší a rovná pánev.

Mika

21 května, 2018

Dneska jsem udělala poprvé, nedokážu si život bez těstovin představit, toto je úžasná (náhražka ) moc mi chutnají a mám dobrý pocit…..

Lucie

21 května, 2018

A já má zase velkou radost z vaší zprávy. Protože takovéhle komentáře jsou pro mě ta nejlepší odměna. Vždy mě ohromně potěší, když někomu podle mých receptů chutná 🙂

Jana

29 května, 2018

Dobrý den, musím pochválit, jsou luxusní

Lucie

29 května, 2018

Dobrý den, moc děkuju za pochvalu. Ta vždy potěší 🙂

Miloslava Podhradská

30 května, 2018

Lucko, Jsou skvělé a moc mi chutnají ,prostě nemají chybu děkuji za recept

Lucie

30 května, 2018

Miloslavo, to já děkuju za moc milý komentář. Vždycky mám velkou radost, když čtu, že někomu chutnalo 🙂

Lucie

31 května, 2018

Teda Luci!!! Ze jsou vsechny recepty co jsem zde zkousela vyborny, to uz me neprekvapuje.. ALE ty grusetky jsou naprosto famózní! Delala jsem k nim zampiony na smetane a peceny kureci stehna a olizuju se jeste ted!

Lucie

31 května, 2018

Luci, děkuju za super nadšený komentář! Ohromně mi zvednul náladu. Zbožňuju, když někomu chutná. Život je hned veselejší, no ne? 😀

Jarek

4 června, 2018

Dobrý deň
chcem sa opýtať čím by sa dala nahradiť tá mozzarela, nakoľko mám intoleranciu na mliečne výrobky.
Ďakujem Jarek

Lucie

6 června, 2018

Dobrý den, to si bohužel nemyslím. Mozzarella je základní surovina, bez ní už to nebude ono.

Kateřina

10 června, 2018

Trochu jsem se bála, že to bude složitá práce, ale opak je pravdou a výsledek skvělý. Špagety to tak úplně nejsou, ale oproti náhražce kupříkladu z konjaku naprostý luxus.

Lucie

11 června, 2018

Máte pravdu, klasické špagety to nikdy nebudou. Originál je prostě originál 🙂 Ale mám radost, že chutnají.

Jájina

30 června, 2018

Děkuji za skvělý recept! Leží mi tu před očima dva týdny a dnes jsem poprvé vyzkoušela!
rychlá příprava
nenáročné na nádobí – mixér, stěrka, nůž na nakrájení mozzarely a hotových “těstovin”
kromě soli a psylia zvládnu z vlastních zdrojů

Blanka Hadašová

30 června, 2018

Ahoj Lucko, za LC kopu zhruba 2 měsíce a jsem moc spokojená. Podle času a chutí postupně objevuji různé LC recepty. Před týdnem jsem poprvé zkusila grusetky a byla jsem zvědavá, jak mi budou chutnat – hlavně jestli je dobře upeču. Měla jsem k tomu připravený takový svůj kuřecí “myšmaš”, ala kuřecí na paprice. Výsledek byl skvělý. Vzala jsem ho kamarádce do práce a ta byla nadšená taky. Hlavně jsem ale v práci vzala asi 5 cm z jedné suché grusetky a dala ji ochutnat jednomu kolegovi-sportovci. Neřekla jsem mu, co to je. Chvíli koukal, potom opatrně ochutnal, přemýšlel a nakonec řekl: “To je jako těstoviny….”. A já mu říkám: “No právě” …a z čeho to je. Hned po mě loudil recept. Takže: ÚSPĚCH . ps. Zítra chci tento oběd (a chiapuding) “vyzkoušet” na svých rodičích ……

Lucie

1 července, 2018

Super zpráva! Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Lucie

1 července, 2018

Ahoj, Blanko, tohle je tak skvělý komentář, že jsem si ho s úsměvem od ucha k uchu četla několikrát <3 Mám velkou radost, že chutnalo a že mně a LC stravě obecně děláte takhle skvělou reklamu 🙂

buculinek

1 července, 2018

První grusetky z poloviční dávky jsou na světě a jsem velice mile překvapená 🙂 Děkuji!

Lucie

2 července, 2018

To já děkuju – za vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Alena

6 července, 2018

Také jsem dnes dělala a jsou opra du rychlé a dobré

Lucie

8 července, 2018

Mám radost, že se povedly a chutnaly. Děkuju za komentář 🙂

Erika

16 července, 2018

Take nám moc chutnají! Opravdu skvělý nápad! Dnes jsem dělala s malou obmenou pro zbytek rodiny z cedaru Natural a lahudkoveho droždí a bylo to fantastické! :)) děti pak chodily zobat i jen tak místo sladkosti 😀 takže jsem nadšená!

Lucie

16 července, 2018

Ta obměna zní super <3 Mám velkou radost, že chutná. Děkuji za komentář 🙂

Simona

19 července, 2018

Úžasné, dala jsem tam kromě soli thajské kari a příště bych se nebála okořenit i více. Miluji vývar s nudlemi a toto nemá chybu ! Moc děkuji za skvělý nápad 🙂

Lucie

21 července, 2018

Já díky za sdílení nápadu s thajským curry. Bomba nápad, musím vyzkoušet 🙂

Ola

13 srpna, 2018

Poprosim o zasielanie upozorneni na nove recepty. Su uzasne. Dakujem

Hanka

14 srpna, 2018

Poprvé jsem je dnes vyzkoušela a jsou opravdu vynikající. Děkuji za super rychlý a chutný recept.

Lucie

14 srpna, 2018

Mám radost, že se povedly a že chutnají. Díky za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂

Lucie

14 srpna, 2018

Mám radost, že se recepty líbí a že vás zajímají nové. Pro zasílání upozornění se stačí přihlásit k odběru novinek pomocí ikonky zvonečku na stránce. S každým novým receptem vám pak na PC nebo na mobilu či tabletu vyskočí upozornění.

Lilly Franz

17 září, 2018

Dobrý den, Vaše těstovinky miluju, ale ted jsem dostala doporuceni omezit mléčné výrobky, tak tady přemýšlím, jak to udělat. Nenapadá Vás něco místo té mozzarelly, prosim? 🙂 Děkuji

Lucie

17 září, 2018

Dobrý den, to záleží na důvodu, proč vám bylo doporučeno vynechat mléčné výrobky. Šla by použít bezlaktózová mozzarella. Další variantou jsou tapiokové těstoviny, které mám v letní kuchařce. Ale pokud se stravujete low carb, vhodné nejsou. Osobně bych to nekomplikovala a dělala si “těstoviny” z cukety a dýně.

Jana Tichá

17 října, 2018

Úžasný recept. Dcera má 17 měsíců a miluje je

Lucie

19 října, 2018

Mám radost, že chutnají 🙂 Jen u malého dítěte opatrně s psylliem. Kontrolujte, zda dceři nezpůsobuje trávicí obtíže a dbejte na dostatečný pitný režim. Případně psyllium zcela vynechejte nebo jeho množství v receptu snižte.

Pavlína

27 října, 2018

Moje nejoblíbenější příloha, dělám z nich i toasty nebo slanou roladu 🙂

Lucie

28 října, 2018

Mám velkou radost, že chutná a že vás základní recept inspiroval k obměnám 🙂 Zní to úžasně <3

Anna

5 listopadu, 2018

Výborné, jednoduché, rychlé, prostě paráda. Mám drobnou vychytávku … pečící papír se fakt dost vlní, takže mám pak placky díravé … na druhý plech jsem použila silikonový pečící “papír” a roztírala jsem širokou cukrářskou střerkou a tím pádem mám grusetkovou placku krásně rovnoměrnou, tenoučkou. 😉

Anna

5 listopadu, 2018

… a už několik dní přemýšlím nad tím, jak vznikl asi tak název grusetky … Už se mi rozsvítilo!!! 😀

Marta

5 listopadu, 2018

Dnes jsem ke vyzkoušela s bezlaktózovou lučinou místo mozzarelly a funguje a chutná to sqele. Měly jsme je jako vložku do polévky ale určitě je zopakuji jako standartní těstoviny.

Lucie

6 listopadu, 2018

Díky za sdílení zkušenosti s obměnou receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Veronika

10 listopadu, 2018

Včera poprvé vyzkoušeno na večeři s kamarádkou. Obě jsme byly nadšené. Tento recept je zařazen do pravidelného jídelníčku, mňam. Určitě zkusím i na sladko. Lucie, jste prostě skvělá! 🙂

Lucie

11 listopadu, 2018

Jak já jsem skvělá? Vy jste vařily, vy jste skvělé <3 Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za milý komentář.

Katka

6 ledna, 2019

Výborné…..konzistence super. Jen jsem si zahrála na Babicu a místo psylia, které jsem doma neměla, jsem ta frkla mleté ořechy. Chutnaly tím pádem určitě úplně jinak, ale moc jsem si pochutnala. Díky moc za recept, tohle spojení surovin : vejce, mozzarela bych určitě z hlavy nevypotila.

Lucie

7 ledna, 2019

Varianta s mletými ořechy zní úžasně <3 Mám radost, že chutnalo. Díky za komentář 🙂

Kája

14 ledna, 2019

Opravdu vynikající.

Hanka

14 ledna, 2019

Dobrý den Lucie, strašně se mi líbí Vaše recepty, bohužel je ve spoustě nich sýr v nějaké podobě (krémový, mascarpone, ricotta, cottage, mozzarella), který nemohu. Jinak ale mléčné výrobky ano. Grusetky bych opravdu moc chtěla zkusit. Myslíte, že jde něčímnahraditmozzarella? Třeba domácím hustým tvarohem? Moc děkuji a srdečně zdravím.

Lucie

14 ledna, 2019

To mám radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář <3

Lucie

14 ledna, 2019

Dobrý den, Hanko, tvaroh by mohl fungovat. Ale nikdy jsem to osobně nezkoušela, takže to nemůžu 100% zaručit.
Pokud to vyzkoušíte, dejte prosím vědět. Moc děkuji 🙂

Conny

16 ledna, 2019

Vynikající…měla jsem trochu strach co z toho bude, ale můžu říct že lepší těstoviny jsem nejedla

Lucie

16 ledna, 2019

To mám radost, že se vaše obavy nevyplnily a že chutnalo 🙂 Díky za komentář.

Pavlína

24 ledna, 2019

Dobrý den, tak to hned vyzkouším. Už se těším. Děkuji vám za inspirace

Lucie

24 ledna, 2019

Dobrý den, doufám, že si pochutnáte 🙂 Děkuji za komentář.

Jitka

27 ledna, 2019

Dobrý den. Sestra udělala dle vašeho receptu grusetky. Byly velice dobré. Chtěla bych si je udělat také ale bohužel nemám troubu. Šly by grusetky udělat na indučním vařiči?? děkuji za odpověď

Lucie

28 ledna, 2019

Dobrý den, to moc ráda čtu, že vám grusetky chutnaly 🙂 Na pánvi udělat jdou. Osobně jsem to sice nezkoušela, ale hodně lidí to zmiňovalo, že je tak dělá.

Jana

4 února, 2019

Dobrý den,
na těchto těstovinách úplně ujíždím. Nejenže mi slouží jako těstoviny, ale jako tortilla, palačinka na sladko i na slano a dokonce jako těsto pro “šneky”, které se dělají z listového těsta (potřu rajčatovým protlakem, posypu oreganem, šunka, sýr, zarolovat a chvíli upéct). Dokonce i manžel, který je závislý na poličanu, hermelínu, brambůrkách a obecně na průmyslově zpracovaných potravinách, řekl, že mu šneky z tohoto těsta chutnaly více než klasické z listového 🙂 🙂 :-). A syn, který je sacharidový závislák – zejména těstoviny a chleba, byť jen kváskový (i když v životě neměl sladké pití ani žádný sladký koláč nebo bonbony, čokoládu), tento druh těstovin dlabe na všechny způsoby (příloha, v polévce, místo chleba). Bohužel mu je dva a čtvrt roku, tudíž mu je kvůli psylliu nemůžu dávat, ale obecně se opravdu jedná o laskominu a já moc děkuji za tento objev :-).

Lucie

5 února, 2019

Dobrý den, Jani, to já moc děkuju 🙂 Je fakt úžasný pocit číst nadšený komentář, jako jsou ty vaše. Mám z toho velkou radost, moc mě těší, že tak chutná <3

Soňa

5 února, 2019

Ahoj jsou dobré. Taková jiná omeleta. Fakt jak celestynske nudle. Fakt dobré. Budu dělat.☺️

Lucie

5 února, 2019

Ahoj, pravda – klasické těstoviny to nejsou 🙂 A ani nikdy bez klasické mouky, nebo nějakého škrobu, nebudou. Ale mám radost, že chutnalo a že se k nim plánujete vrátit. Díky moc za komentář <3

Marsi

8 února, 2019

Naprosto luxusní záležitost..děkujii Marsi

Lucie

8 února, 2019

To já děkuju <3 Mám radost, že chutnalo 🙂

Lucie

9 února, 2019

Marsi, to já děkuju <3 Mám radost, že chutnalo <3

Monika

17 února, 2019

Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela grusetky a naprostá bomba. Rychlé, žádné patlání. Moc děkuju za recept a vaše stránky.

Lucie

18 února, 2019

Dobrý den, to mám radost, že se recept líbí 🙂 Moc díky za komentář <3

A. K.

18 února, 2019

Placky jsem použila na lasagně. Výborné.

Lucie

19 února, 2019

Super nápad! Mám radost, že chutnalo. 🙂

Martina

24 února, 2019

Lucko, díky vám jsem přešla na nizkosacharidovou stravu – vaše recepty začínám zkoušet – výborný – dnes jsem zkusila poprvé grusetky 1*

Lucie

24 února, 2019

Martino, jsem hrozně moc ráda, že grusetky chutnaly. 🙂 Budu držet palce, ať se nízkosacharidová strava daří i nadále.

Vendula Vítková

7 března, 2019

Luxusní záležitost :-). Na celém tomto vaření mě baví to, že neušpiním tolik nádobí :-). Stačí mi jen mixér, dva plechy.

Lucie

8 března, 2019

Že?! Taky z toho mám pokaždé hroznou radost. 🙂

Lukáš

10 března, 2019

Zkusil jsem ze tří vajec, vrchovaté lžíce psyllia a půlky mozzarely na jeden plech. Bylo to vynikající, ale nechal jsem to tam asi trochu déle, cca 10 minut, bylo to pořád měkké, krájelo se to dobře, ale výsledek byl trochu sušší než mám rád, takže jsem k tomu udělal omáčku a bylo to nakonec dobré, ale příště raději budu péct opravdu max 8 minut.

Lucie

10 března, 2019

Díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že nakonec přece jen chutnalo 🙂
Plát by měl zůstat stále měkký, neměl by ale lepit na dotek. Myslím, že těch 8 minut je plně dostačujících.

Hedvika

10 března, 2019

Snadné,rychlé,vynikající

Lucie

11 března, 2019

Jsem ráda, že chutná 🙂 Děkuji za vyzkoušení.

Iveta

11 března, 2019

Lucko,jste génius!Právě jsem objevila grusetky,jsou vynikající a nabízí se tolik možností.Už vím,že toto těsto použijju na lasagne a jako zavářku do vývaru místo klasického kapání.

Lucie

12 března, 2019

Žádný génius 🙂 Jen jsem měla okamžitý nápad, který náhodou vyšel. Mám velkou radost, že se vám recept líbí, chutná podle něj a inspiruje k dalším variantám <3.

Jiřina

28 dubna, 2019

Zkusila (jen vajíčka a mozzarellu, sůl) a už jiné vařit nebudu, vynikající, děkuji…..

Lucie

4 května, 2019

Já děkuju za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutná 🙂

Monika

14 května, 2019

Výborný recept, děkuji
Monika

Lucie

14 května, 2019

Já děkuji – za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Eva

22 května, 2019

Dobrý den, několikrát jsem zkoušela grusetky a vždy to dopadlo fiaskem. Vůbec to nejde dolu z pečícího papíru a lepí se i na linku, kam papír obracím. Čím to může být? Jinak chuťově vynikající, ačkoliv je to vždy hromada čehosi 🙂 Dekuji za odpověď a taky za Vaše další úžasné recepty, které se mi zatim daří 🙂

Lucie

23 května, 2019

Dobrý den, to mě moc mrzí, že se grusetky nedaří 🙁 Zkuste trošku prodloužit dobu pečení (každá trouba peče malinko jinak), případně i vyměnit pečící papír (z některých jde těsto hůř dolů). Doufám, že to pomůže a těstoviny se podaří 🙂
Moc děkuji za komentář a pochvalu ostatních receptů <3

Markéta

24 května, 2019

Grusetky jsou perfektni, jednoduche na pripravu. Mam bezlepkovou dietu a od teto chvile nekupuji uz zadne predrazene bezlepkove testoviny 🙂

Lucie

24 května, 2019

To mám velkou radost, že se recept líbí a že podle něj chutná 🙂 Moc děkuju za komentář <3

Eva

28 května, 2019

Co mám dělat když nemůžu cítit vajcka a nemůžu je pak ani jist ? Jde to něčím zahnat ta pachuť vajíček ?

Lucie

29 května, 2019

Osobně bych se nesnažila pachuť vajec přebíjet (šlo by to asi bylinkami, nebo třeba česnekem), ale spíše bych si udělala “nudle” ze zeleniny 🙂

Alena

12 června, 2019

Dneska jsem je dělala úplně poprvé a jsou Musím přiznat, že jsem se bála, že se nepovedou, ale opak je pravdou a mile mne překvapilo jak jednoduché jsou. Děkuji za recept.

Lucie

12 června, 2019

To mám velkou radost, že se těstoviny povedly a chutnaly 🙂 Děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář.

Simona

26 června, 2019

Zdravím Luci, je možné udělat grusetky bez psyllia? Děkuji za odpověď

Lucie

26 června, 2019

Zdravím, Simono 🙂 Někdo to tak dělá, že vynechává psyllium, jiní ho zase nahrazují rozemletým lnem nebo chia. Osobně jsem ale ani jednu variantu nezkoušela. Myslím si ale, “těstoviny” už pak budou mít trošku jinou konzistenci.

Martina

29 června, 2019

Pro sebe a pro dceru (2roky) už nedělám jiné “testoviny” 🙂 nejčastěji si je dáváme ke špenátu. A teď jsem je přidala i do vývaru, když jsem neměla žádné jiné nudle, a musím říct, že v polévce to také nebylo vůbec špatné 🙂 děkuji.

Lucie

1 července, 2019

To mám velkou radost, že se recept u vás setkal s úspěchem a že grusetky chutnají 🙂 Máte pravdu, že jejich uplatnění je mnohem širší než jen jako příloha. Moc díky za sdílení tipu na přidání do polévky.

Katka

3 července, 2019

Zdravím, dal by se místo mozzarelly použít cottage? Mám ho doma a chtěla bych grusetky vyzkoušet, ale nechce se mi jet extra pro mozzarellu, děkuji.

Lucie

3 července, 2019

Zdravím, Katko, nebude to úplně stejné, ale fungovat by to mělo. Jen bych slila tu smetanu, aby to nebylo moc řídké.

Luci

9 července, 2019

Jsou fakt výborné! 🙂

Lucie

9 července, 2019

To mám velkou radost, že chutnají 🙂 Moc díky za komentář <3

Barbora

23 července, 2019

Elegantné, jednoduché a veeeeeeeeeľmi chutné “cestoviny”, ktoré sú aj dostatočne pružné, môžem točiť na vidličku
Ďakujem za super recept, nech sa Vám darí

Lucie

23 července, 2019

Moc děkuji za milý omentář 🙂 Mám velkou radost, že se grusetky podařily a chutnaly <3

Zuzka

4 srpna, 2019

To je pro mě objev století!!!! díky moc,jsou skvělé,jednoduché ,bleskurychle připravené-konečně si můžeme užívat těstovin bez výčitků….mňam

Lucie

4 srpna, 2019

To mám velkou radost, že “těstoviny” chutnají <3 Moc děkuju za vložení komentáře a za tak skvělé hodnocení 🙂

Ivana

13 srpna, 2019

Dobrý den, recept výborný, vyzkoušela jsem 2x, jako náhradu sýru používám vaničkový tvaroh….drží perfektně pohromadě a chutnají skvěle. Ivana

Lucie

13 srpna, 2019

Dobrý den, to mám radost, že chutná a že vás recept inspiroval k obměně 🙂 Děkuji moc za komentář a za sdílení varianty s tvarohem <3

Dáša

18 srpna, 2019

Dobrý den Lucie, překvapila mě rychla příprava a vynikající chuť. Děkuji opravdu nemají chybu jsou super. Dáša

Lucie

18 srpna, 2019

Dobrý den, Dášo, moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že grusetky chutnají <3

Zuzka

15 září, 2019

Dobrý den, děkuji mnohokrát za recept, je vynikající. Hned si ho založím do receptáře 🙂

Lucka

16 září, 2019

Dobrý den, to já děkuji 🙂 Mám radost, že chutnalo a že se recept probojuje do oblíbených. To je vždycky čest <3

Lucie

5 října, 2019

Dobrý den, grusetky jsou výborné, měli jsme je dnes s hovězími nudličkami na zelenině, a opravdu neměly chybu. Navíc krásně nasají šťávu z masa. Zítra k omáčce zkusím v chlebičkove formě místo knedlíků.

Lucka

6 října, 2019

Dobrý den, moc děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo <3

Kristýna

17 října, 2019

Dobrý den, konečně jsem zkusila recept taky a musím říct, že mě vrátil do dětství. Přesně stejnou chuť měly i babbiciny vaječné omelety. Ale musím to ještě doladit, aby mi to víc připomínalo těstoviny (tenčí těsto). Děkuji za skvělý recept, brzy znovu a třeba se špenátem.

Lucka

17 října, 2019

Dobrý den, to mám radost, že recept vyvolal tak hezké vzpomínky 🙂
Máte pravdu, že těstu hodně pomůže, když je co nejtenčí. Kombinace se špenátem je skvělá volba <3

Michaela

22 října, 2019

Dobry den,

Mne SA to cesto neoodeluje od papiera.Skusila som aj omastit papier nepomohlo. Co by mohlo pomoct

Lucka

22 října, 2019

Nepoužíváte hnědý pečicí papír? Z toho to jde vždy hůř 🙁
Zkuste koupit bílý (osobně kupuju v Lidlu) a případně trošku prodloužit dobu pečení. Snad to pomůže 🙂

Maja

14 listopadu, 2019

Sice se mi nedaří tak tenké, ale je to skvělá alternativa, když zbytek rodiny si dává klasické testoviny

Lucka

15 listopadu, 2019

Zkuste těsto rozetřít opravdu co nejvíc do tenka, skoro až do průhledné vrstvy. Ono během pečení docela nabude, takže to chce opravdu slabounkou vrstvičku 🙂
Mám velkou radost, že vám podle receptu chutná ❤️ Moc děkuju za komentář.

Zdeňka

15 listopadu, 2019

Úplně super vyzkoušela jsem recept moc děkuji

Lucka

16 listopadu, 2019

Mám radost, že chutnalo 🙂 Děkuji za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře.

Sysa

11 ledna, 2020

No práve som sa pustila pečenia – akurát neviem, teda mne to na dva plechy vyšlo – ale že presvital papier tak som zvedavá po upečení čo to urobí. vo videu vyzerá že tá jedna dávka je na jeden plech.

Lucka

12 ledna, 2020

Jak to dopadlo? Věřím, že dobře, protože těsto by mělo být opravdu co nejtenčí. Dávka by měla vyjít na 2 plechy, to je správně. Ve videu jsem těsto kvůli ukázkám dochucení připravila mimo kameru ve větším množství a pak rozdělila na jednotlivé dávky podle receptu.

Tereza

12 ledna, 2020

Právě jsem je dodělala a jsem nadšená, opravdu k obyčejným těstovinám nemají daleko 🙂 byly hotové raz dva, 15 minut i s umytím nádobí 😀 moc děkuji, určitě vyzkouším víc Vašich receptů 🙂

Lucka

12 ledna, 2020

Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři 🙂 Mám radost, že chutnalo a že vás to navnadilo k vyzkoušení dalších jídel. Doufám, že si pochutnáte 🙂

Anča

10 února, 2020

Zdravím,
chtěla bych se zeptat na jednu věc Všimla jsem si, že často používáte místo mouky Psylium. Nemůže dojít ke zdravotním problémům při vysokém příjmu vlákniny? Máte u některých potravin uvedené i množství vlákniny? Každopádně recepty vypadají báječně a hned zítra mám v plánu některé vyzkoušet potřebuji rozšířit obzory ve zdravém stravování a Vaše stránka a recepty jsou pro mě poklad. Děkuji mnohokrát

Lucka

10 února, 2020

Zdravím 🙂
Máte pravdu, že psyllium je poměrně častá surovina. Nicméně se jedná o recepty, které by neměly tvořit základ jídelníčku. Jsou spíše v kategorii občas 🙂
Nicméně i tak, denní doporučená dávka vlákniny je někde okolo 30 g, což (myslím) žádný můj recept nepřekračuje. Ale přiznám se, že jsem to nikdy detailně nezkoumala. Většina lidí spíše řeší u vlákniny její nedostatek, než nadbytek.
Mám radost, že se vám recepty líbí, a moc doufám, že si podle nich pochutnáte.
Mějte se krásně a ať se vám dobře daří ❤️

Jitka

17 února, 2020

To je Mega nápad. Co nejdříve udělám 🙂

Lucka

18 února, 2020

Mám radost, že se recept líbí. Doufám, že si pochutnáte 🙂

Dagmar

17 března, 2020

Dobrý den Lucie,
tak jsem vyzkoušela vaše výborné nudličky. K nim kuřecí prsíčka v paprikové omáčce dle recepltu p. Paulese.
Papriková omáčka z čerstvých paprik je vynikající , proto přidám odkaz na recept k vyzkoušení .Kdo vyzkouší už nebude vařit jinak :-).
Chtěla jsem se zeptat, zda je možné použít i mozzarelu v kg. balení , která není v nálevu. Nudle jsou skvělé a tato mozzarela na výrobu pizzy je mnohem levnější pro přípravu většího množství nudlí.

https://kuchynelidlu.cz/product/kruti-prsa-v-paprikove-omacce-se-sunkou
Zdravím a přejí krásné dny plné nových skvělých nápadů .

Lucka

18 března, 2020

Dobrý den, Dagmar,
děkuji za vyzkoušení receptu a za tip na paprikovou omáčku. Vypadá lákavě 🙂
Osobně jsem jiný druh sýru v receptu nezkoušela použít. Klasickou mozzarellu jsem volila záměrně pro její konzistenci po tepelné úpravě. Ta na pizzu je po upečení sušší, takže se výsledné nudle budou možná více lámat. Ale vím, že někteří používají i klasické tvrdé sýry typu čedar či gouda, takže by to fungovat mělo. Pokud pizza mozzarellu vyzkoušíte, budu moc ráda, pokud mi sem do komentáře dáte vědět. Děkuji ❤️

Martina

21 dubna, 2020

Dobrý den, chci se zeptat, zda jde použít něco jiného než psylium?

Lucka

21 dubna, 2020

Dobrý den, sama jsem nikdy psyllium nahradit nezkoušela, ale vím, že někdo ho vynechává, jiní ho zase nahrazují rozemletým lnem nebo chia. Nicméně si myslím si ale, “těstoviny” už pak budou mít trošku jinou konzistenci.

Gábina

29 dubna, 2020

Dobrý den chci upozornit na pečící papír DM drogerie profissimo – kompostovatelný. Super produkt ale nevjodný pro pečení nízkých teplot. Grusetky mi nešli sundat i po namočení papíru ze zadu. Celé vymazlene dílo letělo do koše :-(. Z jiným papírem se to nestalo . Dělám je často jsou u nas oblíbené.

Lucka

30 dubna, 2020

Dobrý den, děkuji za upozornění pro ostatní ohledně pečicího papíru. Je pravda, že některé druhy fungují hůře. Osobně mám nejlepší zkušenosti s bílým pečicím papírem z Lidlu.
Mám radost, že jsou grusetky u vás oblíbené, i když tentokrát nevyšly. Děkuji za komentář 🙂

Šárka

23 května, 2020

Recept jsem vyzkoušela. Přidala jsem chia semínka. Moc dobré i samotné a s nějakou omáčkou či do salátu fakt mňamka. Doporučuji, rychlé uděláno a dobré

Lucka

24 května, 2020

Děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám radost, že se povedlo a chutnalo ❤️

Alča.B.

27 května, 2020

Jsou opravdu skvělé. Přidala jsem si do nich trošku česneku a přidávám si je i do salátu. Děkuji za recept

Lucka

27 května, 2020

Já děkuji za komentář a za tipy na přípravu ❤️ Mám radost, že chutná 🙂

Věra

3 srpna, 2020

Zdravím Lucko, nezkoušela jste někdy nahradit v receptech psylium xantanovou gumou ? Myslíte, že by mohla fungovat u grusetek ?
Děkuji za odpověď a přeji plno skvělých nápadů.

Lucka

4 srpna, 2020

Zdravím, Věro. S xantanovou gumou bohužel neporadím, nepoužívám ji.
Moc děkuji za přání a pochvalu ❤️

Grusetky

17 srpna, 2020

Dobrý den, Lucko,
grusetky jsou naprosto dokonalé! Chutí i konzistenci bych je přirovnala k celestýnským nudlím. Hodí se ke všem omáčkám nebo místo nudlí do polévek. Mám jich několik v lednici i mražáku v různých tvarech, provedeních a chutích. Za mě nejlepší LC náhrada těstovin.

Lucka

17 srpna, 2020

Dobrý den, moc děkuji za komentář a pochvalu ❤️ Mám radost, že grusetky chutnají a našly si u vás v kuchyni svoje místo 🙂

Petra P.

25 srpna, 2020

Zdravím, Lucko.
Vyzkoušeno 🙂 Mile mne překvapilo, že jsou vlastně opravdu hotovy za chvilku, vypadají lákavě, a dobře i chutnají. Naprosto souhlasím s přirovnáním s celestýnskými nudlemi – zítra budou v hovězím vývaru mňamózní 🙂 Nedovedu si je moc představit s nějakou omáčkou nebo masem, ale rozhodně se to těším vyzkoušet 🙂 Děkuji za další vychytaný receptík. Petra

Lucka

26 srpna, 2020

Zdravím, Petro 🙂 Díky za vyzkoušení receptu❤️
Zkuste nudle připravit opravdu tenounké a ne upečené úplně do sucha. Pak se celestýnským nudlím (alespoň za mě 🙂 nepodobají. Třeba si je pak budete moct lépe představit s omáčkou.

Petra P.

26 srpna, 2020

Dobře, díky za radu, zkusím a uvidím 🙂

Bibi.B

5 září, 2020

Tak jsem dnes vyzkoušela grusetky a je to opravdu perfektní. Rychlé, snadné a chutné. Jsem na LC a nějaká změna za zeleninu už přišla vhod,takže velké díky. Skvělý nápad

Lucka

6 září, 2020

Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář. Mám radost, že nudle povedly a chutnaly vám ❤️

Petra P.

19 září, 2020

Někde zde v komentářích jsem zaregistrovala nápad, nechat těsto v celku a odělat z něj tousty – vyzkoušeno a musím uznat, že další alternativa tohoto receptu je super 🙂 Použila jsem polovinu – 1 z plechů, místo, abych těsto srolovala a pokrájela na nudličky, nechala jsem na rovno a rozdělila jsem ho na obdélníky, ty pak naplnila sýrem a kvalitní šunkou a zapekla na kompaktním grilu – určitě doporučuji 🙂

Lucka

20 září, 2020

Moc děkuji za sdílení nápadu na využití těsta pro přípravu toustů. Jenom to čtu a sbíhají se mi sliny 🙂

iwa

20 září, 2020

Ahoj, dnes jsem vařila kuře na paprice a k tomu tyhle grusetky. Přidala jsem špenát, aby to bylo pěkně barevné. Lupali úplně všichni, až se jim dělaly boule za ušima 🙂 manžel i všechny naše holky. Jsou super!

Lucka

21 září, 2020

Ahoj, úplně ty barevné talíře vidím a hned bych si s chutí dala ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Katka

7 listopadu, 2020

Já teda zkusila bez psyllia s goudou a mňam. Vaše recepty mě bavi.. jsou jednoduché a vážně zdravé.. a propo.. květáková kaše vůbec není jako květáková.. je to lahoda
Chci víc takových receptu z lc potravin
Ve 46 letech jsem našla o jsem hledala celý život díky ❤️ moc Luci

Lucka

8 listopadu, 2020

Moc ráda čtu, že vás moje recepty baví a že podle nich chutná ❤️ Neexistuje hezčí pochvala. Děkuju ❤️

Henrieta

23 ledna, 2021

Dobrý deň Lucka, recept vyzera skvele, určite vyskusam, cestoviny zboznujem ale tie stukovinove ani proteinove z obchodu mi moc nechutia:)
Zaujimalo by ma ešte ako by ste spravili plnene ravioli z tohto cesta (napr spenatom a syrom), dali by ste to predpiect a potom plnili a dopiekli alebo uvarili? Na zaciatku sa to asi neda, ze? Neviem si predstavit tu konzistenciu cesta..dakujem

Lucka

24 ledna, 2021

Dobrý den, Henrieto, zajímavý nápad ❤️ Myslím, že by to fungovat mohlo, ale nikdy jsem to nezkoušela, takže je to vážně jen odhad.
Pokud by se plát těsta po kratším pečení nakrájel, dokud je ještě jemně lepkavý, ale už se s ním dá pracovat, možná by se daly ravioly spojit vajíčkem a ještě krátce dopéct v troubě.
Pokud byste zkoušela, budu moc ráda, pokud dáte vědět 🙂

Jozef

31 ledna, 2021

Dobry den, tak dneska sme to vyskusali podla vasho receptu a bohuzial cestoviny boli strasne prilepene na papir, nedali sa vobec zoskrabat tak sme to museli cele vyhodit :(. Neviete nahodou v com mohla byt chyba? Dakujem pekne 🙂

Lucka

31 ledna, 2021

Dobrý den, to mě moc mrzí, že se těstoviny nepovedly 🙁 Každá trouba pracuje malinko jinak, proto je občas nutné si malinko pohrát s teplotou a/nebo dobou pečení.
Nejčastěji ale bývá problém v pečicím papíru. Neměli jste náhodou ten hnědý? Ten hodně často “zlobí”. Lepší je bílý pečicí papír.
Doufám, že další pokus vyjde mnohem lépe a bude chutnat ❤️

jirina.funderakova

16 března, 2021

Dobrý den Lucko. Grusetky jsou úžasné, moc nám doma chutnají a baví mě. Už jen to, že jsou rychle připravené, můžou se měnit přísady a pokaždé chutnají jinak. Za nás . Myslím, že by se dalo jíst i jako nádivka nebo slaná buchta, když by se přidala zelenina nebo kousek slaniny, atd.

Lucka

16 března, 2021

Dobrý den, Jiřinko, moc ráda čtu, že grusetky chutnají a našly si místo ve vašem jídelníčku ❤️
A moc děkuju za tip na jejich použití na styl nádivky. Máte pravdu, že takto lze základní těsto určitě použít. Hodně lidí z něj dělá třeba i různé záviny a pizzové šneky. Dokonce i ve sladké variantě (třeba s ořechovou nebo makovou náplní).

Stáňa

4 dubna, 2021

Dobrý den Lucko. Výborné, rychle udělané -zatím jsem zkusila základní verzi, ale určitě budu dál experimentovat s přísadami. Udělala jsem přesně podle receptu i s tím fíglem postříkat plech olejem a na to pečící papír. Krásně šly sundat a to jsem měla hnědý papír. Povedly se na 1*.

Lucka

5 dubna, 2021

Dobrý den, Stáňo, moc děkuju za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že se grusetky povedly a chutnaly ❤️ Doufám, že si podobně pochutnáte i na dalších variantách nebo i úplně jiných receptech. Mějte se krásně ❤️

Anna

29 dubna, 2021

Dobrý den,

mohu se zeptat, s čím např. grusetky jíte? Jsem zvyklá dělat si těstoviny s vajíčkem, ale v tomto případě už je tam vajíček až až 😀 Děkuji za tipy 🙂

Lucka

29 dubna, 2021

Dobrý den, máte pravdu, že s vejci už by to bylo moc 🙂 Ale třeba k pečeným rajčatům, lilku a tuňáku jsou skvělé. Hodí se i k bezmasé variantě boloňské omáčky nebo různým smetanovým omáčkám. Prostě jako klasické těstoviny, jen už asi s menším přídavkem bílkovin.

Eva Zikmundová

17 května, 2021

Děkuji za tento recept, doslova mě nadchl a už jsem ho vyzkoušela. Mixovala jsem s medvědím česnekem, vyšly krásně zelinkavé a s červenou řepou, taky pastva pro oči. Mám radost, že nemusím kupovat drahé hotové bezlepkové těstoviny. Navíc se žádné k těmto nemohou přirovnat. Ještě jednou velké poděkování.

Eva Zikmundová

17 května, 2021

V předchozím komentáři jsem zapomněla na ohodnocení receptu a tak to musím napravit, dávám pět hvězdiček. Upřímně nejlepší

Lucka

18 května, 2021

Evi, já mám radost s vámi ❤️ Nic mě netěší víc, než když si někdo projasní den u dobrého jídla, a ještě s takovým nadšením 🙂
Moc děkuju!

Lucka

18 května, 2021

Velký dík za návrat a vysoké hodnocení! ❤️
Mějte se krásně 🙂

Jana

27 května, 2021

Opravdu výborný recept. Včera jsem pekla, už se těším na dnešní oběd. Mě by takový recept vůbec nenapadl.

Lucka

28 května, 2021

Děkuji za pochvalu ❤️ Doufám, že jste si na obědě pořádně pochutnala ❤️

marcela

29 června, 2021

Hezký den 🙂 Náhodou sem narazila na tento recept protože sem ze zvědavosti hledala jestli existují těstoviny bez sacharidů a cuketové nerada 🙂 a a fakt sem myslela že se mi nic takového nepodaří najít. K obědu si klidně udělám klasické kupované celozrné, sacharidy jsou potřeba ale k večeři se snažím jim vyhnout a už mi dochází nápady to je samá zelenina masa a mléčné výrobky a tak ráda bych si chtěla udělat právě těstoviny na jakýkoliv způsob a ted konečně můžu 🙂 zítra hned běžím do krámu pro psyllium a udělám si skvělou večeři protože věřím že budou báječné a i díky vašemu receptu sem si přečetla co to vlastně psyllium je a budu ho užívat nejen v těstovinách moc děkuji za skvělý recept 🙂

Lucka

29 června, 2021

Hezký den přeji 🙂 Moc doufám, že si na grusetkách pochutnáte. Nečekejte vyloženě chuť a konzistenci klasických těstovin, stále je to náhražka a ne každému přidané psyllium vyhovuje. Ale určitě mají k těstovinám blíže než ty cuketové. I když ty, když se zbytečně dlouho tepelně neupravují, jsou také skvělé 🙂

Andrea

15 listopadu, 2021

Lucko moc vám děkuji za ten skvělý recept na grusetky. Rychlý, snadný a moc dobrý. Dnes jsem dělala poprvé a určitě ne naposled.

Lucka

15 listopadu, 2021

Andreo, já moc děkuju za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Jitřenka

27 března, 2022

Dobré poledne, Lucie. Právě jsem dopekla grusetky k dnešnímu obědu. Dělala jsem je poprvé. Manžel si je zrovna vychutnává s pečeným králíkem. Dělala jsem je z nízkotučné mozzarelly a neosolila jsem je, protože právě čistím tělo od usazených solí. Přestože nejsou osolené, jsou výborné!!! Opravdu skvělá a levná příloha. Manžel právě vylízal talíř se slovy mňam, mňam. Díky za skvělý recept, budu zařazovat velmi často!!!

Lucka

28 března, 2022

Dobrý den, děkuju za milý komentář. Mám velkou radost, že vás recept inspiroval k vyzkoušení a chutná vám ❤️ To vždycky hodně potěší 🙂
Doufám, že si podobně pochutnáte i nějakém dalším receptu. Budu se těšit na viděnou ❤️

Pavel

6 ledna, 2023

Hezký den, právě jsem dopekl moje první grusetkyd dle vašeho receptu a jsou super.

Lucka

7 ledna, 2023

Pěkný den, Pavle. Děkuji za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnal ❤️

Dagmar

15 ledna, 2023

Dobrý den Lucko, vaše geniální grusetky už jsem dělala mockrát. Vždy jsem však zápasila s tím zkrabaceným pečícím papírem. Včera jsem si vzpomněla na ten trik, kdy se předem papír zmačká, namočí, voda se vymačká a rozprostře se na plech a na takto připravený papír jsem rozetřela těsto. A musím napsat, že to funguje! Papír se již nekrabatil a práce s tím roztíráním je o mnoho příjemnější. A grusetky jako vždy opět vynikající :-)!

Lucka

15 ledna, 2023

Dobrý den, Dášo 🙂 Moc děkuji za pochvalu grusetek a sdílení vychytávky na zabránění krabacení pečicího papíru ❤️
Abych zabránila navlhnutí a krabacení těsta, jemně potírám plech olejem (ve videu). U namočeného zmačkaného papíru jsem měla malinko problém s tím, abych těsto rozetřela opravdu hodně do tenka. Ale zase se nemusí čistit plech 🙂

Marketa

1 dubna, 2023

Vynikajúci

Lucka

2 dubna, 2023

Mám radost, že jste si pochutnala ❤️

Markéta

14 června, 2023

Tyto těstoviny jsou luxusní, za mě plus, že se dají všelijak upravit, přidat špenát nebo co má kdo rád. Připravují je i z tvarohu a nelepí see. Skvělé také je z nich udělat “palačinky” na pánvi a pak naplnit jako tortillu. Syn má tyto tortilly raději než originál. Úžasné jsou i rolady ( upéct, naplnit šunka, sýr,……… srolovat, potřít vejcem, sypu semínky a ještě pár minut dopekam). Milion způsobu, milion chutí a vždy skvělý výsledek<3

Lucka

15 června, 2023

Děkuji za milý komentář plný tipů na různé super obměny, varianty a možnosti přípravy ❤️ Jedna lepší než druhá! Mám velkou radost, že vám chutná ❤️

Lubomír

28 září, 2023

Za naväčšie vynálezy považujem žiarovku, bycikel a grusetky Pani Lucka, majte pekný den

Lucka

28 září, 2023

Lubomíre, moc děkuju za milý komentář a pár minut života navíc ❤️ Udělal jste i radost a od srdce jsem se zasmála. Díky!

Lubomír

7 října, 2023

Pani Lucka…musel som sa ešte vrátiť…a úprimne nechcem sa “vtírkovať”…, ale grusetky sú famózne…opakujem famózne Nikdy som po mojej pred pár rokmi mojej dobrovolne “zavedenej nizkosacharidovej” nie diete…pretože to je spôsob života a stravovania…neveril, že niekedy budem môcť ochutnať cestoviny, ktoré som po celý život konzumoval v tonách Vám patrí moja poklona, že som objavil GRUSETKY. A kto ich ešte neochutnal…nevie čo je zdravé stravovanie SMEKÁM KLOBOUK (dúfam, že je to zrozumitelne aj česky). Pekný den…LH

Lucka

9 října, 2023

Lubomíre, ale to se klidně vracejte častěji, s takovou krásnou pochvalou ❤️ Těší mě, že vám chutná a že vám recept přinesl radost ❤️ Mějte krásný den!

Petra J.

11 října, 2023

Opravdu výborné!! Velmi jednoduché. Musela jsem dělat druhý den znovu. Jen se zaprášilo – jak přítel, tak i dcera prohlásili že jsou lepší než obyčejný těstoviny. A já jen souhlasím!

Lucka

12 října, 2023

Petro, děkuju za vyzkoušení receptu a tak milý komentář! ❤️ Mám velkou radost, že jste si doma pochutnali 🙂

Petr

17 prosince, 2023

Super, dnes jsem na Váš recept narazil a již jsem si to vyzkoušel, jsem rád, že můžu jídelníček obohatit i něčím jiným. Pokud máte další tak super nápady šup sem s nimi a nebo na můj email děkuji Petr

Lucka

19 prosince, 2023

Petře, tak to vás moc vítám u sebe na stránkách. Mám radost, že jste v receptu našel novou inspiraci.
Pokud se mnou budete chtít vyzkoušet nějaké další dobroty, nakoukněte do sekce Recepty https://paleosnadno.cz/recepty/ Věřím, že tam najdete spoustu nové inspirace a že si na nich pochutnáte 🙂
Těším se na další společné kouzelní v kuchyni ❤️

Věra

16 ledna, 2024

Dnes jsem zkoušela, výborné, psylium tam není cítit, ryckle hotové, zařazují do jídelníčku

Lucka

16 ledna, 2024

Věro, děkuji vám za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnala a že se hodláte k receptu vracet. Protože to je ta největší pochvala. Díky ❤️

Alice

7 března, 2024

Dnes jsem zkoušela poprvé a rozhodně ne naposledy, jsou výborné. Děkuji za to množství receptů, už jsem zkoušela několikátý za ten týden na LC a zatím vše super 🙂

Lucka

8 března, 2024

Alice, děkuji Vám za milý komentář ❤️ Mám velkou radost, že jste si pochutnala, a nejen na grusetkách ❤️

Vláďa

17 května, 2024

Dobrý den, hledám recept na low carb ravioli. Šlo by toto těsto použít, zkoušel někdo?

Lucka

18 května, 2024

Dobrý den, sice jsem nezkoušela, ale pokud se plát nedopeče a zůstane na povrchu jemně lepivý, aby se po přehnutí těsto k sobě lepilo, umím si použití na ravioli velmi dobře představit 🙂

Marie

10 srpna, 2024

Velmi dobré :). Vyzkoušela jsem místo špaget k boloňské omáčce i jako těstoviny do polévky. Určitě jsem si je nepřipracovala naposledy 😉

Lucka

10 srpna, 2024

Děkuju za milý komentář 🙂 Mám radost, že jste si pochutnala ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0