Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

  ,   , , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Nakládaný hermelín
0.0 0

Máte rádi naložený hermelín? Nebo spíš patříte do skupiny, která ho úplně nemusí? V naší rodině tahle pochoutka rozhodně patří k těm oblíbeným a já ji často pro někoho dělám i jako jedlý dárek. Příprava je velmi jednoduchá. Jediným problémem je delší doba potřebná pro správné rozležení. Což je pro mě jako Berana, který neumí čekat, občas pěkný oříšek 😀

  • Příprava: 20 hodin
  • 20 hodin

    20 hodin

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

4 ks hermelínu *

2 stroužky česneku

1 lžička grilovacího koření

sůl podle potřeby

40 g nakládaných feferonek (ve slano-kyselém nálevu)

120 g cibule

2 bobkové listy

5 kuliček nového koření

cca 250 ml lehkého olivového oleje (případně kvalitního slunečnicového) *

  • Příprava: 20 hodin
  • 20 hodin

    20 hodin

  • Množství: 3 porce

Postup

Jeden hermelín nakrájejte na malé kostičky, případně nastrouhejte nahrubo.

Smíchejte ho s utřeným česnekem a grilovacím kořením. Podle chuti případně osolte (záleží na množství soli v grilovacím koření).

Zbylé sýry rozkrojte naplocho na půlky. Jednu polovinu každého sýru na řezu pomažte okořeněnou směsí, přiklopte druhou půlkou a přitiskněte k sobě.

Do vhodné sklenice postupně naskládejte připravené sýry (ty můžete případně rozkrojit na klínky), feferonky, na tenké proužky nakrájenou cibuli a koření.

Vše zalijte olejem, tak aby byly sýry kompletně ponořené.

Nádobu uzavřete a nechte stát v pokojové teplotě 1-2 dny. Pak ji uložte do lednice na dalších několik dní, dokud se hermelín krásně nerozleží.

Pro nejlepší chuť je dobré před podáváním nechat sýr chvíli stát v pokojové teplotě a neservírovat ho přímo z lednice.

TIP

Abyste zabránili zkvašení sýru, udržujte při přípravě čistotu použitých pomůcek i všech surovin. Pečlivě si umyjte ruce, sklenici vypláchněte vroucí vodou a dobře vysušte.

* Výživového hodnoty rozpočítány pro hermelíny o váze 100 g a při reálné konzumaci oleje v množství 30 ml (2 lžic) na 1 porci.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota660 kcal / 2 763 kJ
Sacharidy5 g
Tuky60 g
Bílkoviny26 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0