Hlavní jídla, Snacky, Snídaně Bez lepku, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 batáty, cibule, drůbeží, houby, uzeniny, vejce, vepřové
2014-09-02
Ohodnotit receptPokud si ráno nestíháte uvařit snídani, je dobré mít něco připravené dopředu. Tenhle nákyp je dobrý teplý i studený, doplněný o maso ho lze podávat i jako hlavní chod.
5 minut
35 minut
40 minut
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
5 minut
35 minut
40 minut
V osolené vodě uvařte do měkka oloupaný a na plátky nakrájený batát. Stačí jen pár minut (vařte spíše do poloměkka, batáty se ještě budou péct, tak ať z nich nemáte kaši).
Mezitím si na sádle zpěňte na drobno nakrájenou cibuli, pak přidejte kousky slaniny nebo nakrájené pečené maso od večeře a smažte dokud cibule dostatečně nezměkne.
Nakonec přidejte na plátky nakrájené žampiony a již jen krátce prohřejte.
V misce vyšlehejte vejce se špetkou soli a pepře.
Zapékací misku vymastěte troškou sádla, dno pokryjte plátky uvařeného batátu, na ně dejte vrstvu směsi s masem a žampiony a nakonec vše zalijte rozšlehanými vejci. Ti, kteří jedí primal, můžou nákyp posypat strouhaným sýrem.
Pečte v troubě cca 20-25 minut na 180°C.
Nákyp lze libovolně upravovat – pro low carb variantu nahraďte batáty květákem, dýní či brokolicí, žampiony cuketou a podobně. Prostě koukněte do lednice a kouzlete 😉
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
15 července, 2021
Tahle jídla bývají nejvděčnější ❤️
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Standy
14 července, 2021
Už pár rokov zaužívané jedlo u nás doma 😉