Recept na nepečený kokosový „cheesecake“ » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

cheesecake

Nepečený kokosový „cheesecake“

cheesecake

Nepečený kokosový „cheesecake“

    , , , ,   , , , ,

Srpen 28, 2015

Hodnotit recept
Nepečený kokosový „cheesecake“
5.0 2

Tenhle dort mi dal pěkně zabrat! Poprvé jsem si poznamenala pečlivě všechny ingredience, ale recept potřeboval ještě doladit. Tak jsem ho připravila znova. Jenže tentokrát si zase obměněné ingredience nesepsala, že si jejich gramáže zapamatuji. No, nezapamatovala 😀 Takže ještě jednou, do třetice všeho dobrého, tentokrát už vybavená poznámkovým blokem a tužkou 😉 Povedlo se, „pokusní“ hosté si pochutnali. Tak doufám, že i vy.

  • Příprava: 3 hodin 30 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 3 hodin 30 minut

    10 minut

    3 hodin 40 minut

  • Množství: cca 8-10 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

200 g pekanů nebo vlašských ořechů

20 datlí

4 lžíce kokosového oleje

100 g strouhaného kokosu

800 ml kokosového mléka

2 lžíce hořkého kakaa

4 kostičky vysokoprocentní hořké čokolády

15 g práškové želatiny

Postup

Nejméně hodinu předem si namočte v 500 ml kokosového mléka 100 g strouhaného kokosu.

V mixéru rozdrťte 200 g pekanů (lze případně nahradit vlašskými ořechy), 10 pokrájených vypeckovaných datlí a 2 lžíce kokosového oleje.

Vzniklou hmotu vložte do vhodné nádoby (já použila formu o průměru 22 cm) a tlakem prstů ji umačkejte rovnoměrně po dnu.

Takto připravenou krustu dortu dejte i s formou do lednice vychladit.

Mezitím, co se chladí, si připravte hlavní kokosovou vrstvu.

Předem namočený kokos (včetně mléka) rozmixujte s 10 drobně pokrájenými datlemi.

Ve 100 ml kokosového mléka si nechte nabobtnat 10 g želatiny podle návodu a pak ji za stálého míchání přiveďte k varu, aby se rozpustila.

Nalijte ji do rozmixované kokosové směsi a dobře promíchejte.

Hmotu nalijte na připravený dortový korpus a vraťte vychladit do lednice (minimálně na 1 hodinu).

Nakonec si nechte v cca 100 ml kokosového mléka nabobtnat 5 g práškové želatiny.

Po jejím rozpuštění přiveďte směs za stálého míchání k varu, přilijte k ní zbytek kokosového mléka (100 ml), přidejte 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce kakaa a 2 rozlámané kostičky čokolády.

Dobře promíchejte, dokud se směs krásně nepropojí.

Pak touto směsí zalijte připravený dort a dejte vychladit do lednice na několik hodin (ideálně přes noc).

Podávejte perfektně vychlazené, posypané nastrouhanou zbylou čokoládou.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Šárka

Červenec 15, 2016

Naprostá lahoda. Kokosové mléko jsem si vyrobila doma z 2 hrnků kokosu a 4 hrnků vody z čehož mi zbyla i kokosová mouka. Mléka bylo akorád 800 ml. Ořechy jsem použila vlašské a doplnila směsí ořechů z mandlí lískových a kešu. Díky za nenáročný a výborný recept. Náročný je pouze na čas který je potřeba k tuhnutí. 🙂

LG

Lucie

Červenec 15, 2016

Super nápady, díky za inspiraci. Máte pravdu, nejhorší na receptu je to čekání 😀

Michaela

Říjen 14, 2016

Výýýýbornej…. vždycky něco přidám, uberu nebo vyměním a vždycky luxus:-)
díky

LG

Lucie

Říjen 14, 2016

Děkuju za pochvalu 🙂 i když tedy nevím, jestli to vlastně pochvala je, když je potřeba recept měnit 😉

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation