Nepečený tříbarevný cheesecake
Nepečený tříbarevný cheesecake
Dezerty Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Primal, Vegetariánské čokoláda, krémový sýr, ořechy, smetana, želatina
2017-10-21
Ohodnotit receptAktuálně jsem dlouhodobě mimo domov, bez své velké kuchyně, trouby a veškerého kuchyňského vybavení, na které jsem zvyklá. A když se nemůžu rozmáchnout co do způsobů přípravy, o to víc mě baví si hrát s jednotlivými ingrediencemi a jejich barevností. Tak přesně vznikl i tento recept na tříbarevný cheesecake, na jehož přípravu vám bude stačit 1 plotýnka, váha a lednice. A pak také velká dávka trpělivosti vydržet, než dort ztuhne 🙂
- Příprava: 4 hodin 20 minut
- Vaření / pečení: 5 minut
-
4 hodin 20 minut
5 minut
4 hodin 25 minut
- Množství: 8 porcí
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
150 g pekanů nebo jiných oblíbených ořechů
50 g + 40 g + 60 g hořké vysokoprocentní čokolády
(celkem 150 g)
400 ml smetany ke šlehání
400 g krémového sýru (Philadelphia, Goldessa z Lidlu aj.) **
60 g sladidla podle vašeho stravovacího stylu (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) - přesné množství závisí na zvoleném druhu a vaší chuti
vanilkový extrakt nebo zrníčka z 1 vanilkového lusku
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 4 hodin 20 minut
- Vaření / pečení: 5 minut
-
4 hodin 20 minut
5 minut
4 hodin 25 minut
- Množství: 8 porcí
Postup
Ořechy rozdrťte v mixéru najemno.
V malé pánvičce si na nízkou teplotu na plotně rozpusťte čokoládu. Jednu třetinu (první část uvedené gramáže) jí odeberte a pečlivě smíchejte s ořechovou drtí (lze případně použít i ořechovou mouku).
Hmotu napěchujte na dno dortové formy (cca 20 cm v průměru na 6-8 porcí), kterou jste si vyložili pečícím papírem. Ten předtím, než ho dáte do formy, zmuchlejte, namočte do vody a vymačkejte od přebytečné tekutiny. Půjde vám pak s ním lépe pracovat.
Základ dortu dejte vychladit do lednice.
Pokud používáte plátkovou želatinu, namočte ji na pár minut do studené vody. Pak ji vyždímejte.
Na plotně si zahřejte smetanu. Přidejte do ní vanilku a rozpusťte v ní část sladidla. Raději dejte ze začátku méně a případně později přidejte. Konkrétní množství záleží na použitém sladidle, kvalitě a "síle" čokolády a samozřejmě na vaší osobní chuti. Takže si to případně upravte podle sebe.
Do horké smetany vmíchejte i želatinu a nechte ji rozpustit. Pokud používáte práškovou, přidejte ji teď, bez předchozího namočení.
Horkou smetanu odstavte a vmíchejte do ní krémový sýr. Můžete použít i ponorný mixér. Hmota bude hladší, bez hrudek, ale počítejte, že se ve směsi vytvoří vzduchové bublinky (což ale nemá na chuť žádný vliv).
Teď přichází trošku matematiky! O něco méně než polovinu krému nalijte do dortové formy na vychlazený korpus.
Z toho, co vám zbude, odeberte tak 2/3 a do nich pečlivě vmíchejte méně než polovinu rozehřáté čokolády (druhou část uvedené gramáže). Opět můžete použít ponorný mixér. Pozor, ať čokoláda není moc studená a nezačne vám ve směsi příliš rychle tuhnout.
Směs nalijte na střed bílého krému. Tím se vytvoří tmavší kolo uprostřed bílého (nic neroztírejte, ani nemíchejte).
Do hrnce, kde vám zbyla větší část rozpuštěné čokolády, nalijte zbytek krémové směsi a opět dobře promíchejte. Nejtmavší krém nalijte doprostřed světle hnědého a tím vytvořte třetí kolo (opět nic nemíchejte).
Připravený dort vložte do lednice a zde ho nechte vychladit minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
Před podáváním dort vyjměte z formy, nastrouhejte na něj pár gramů hořké čokolády, nakrájejte ho na dílky a podávejte.
* U vegetariánské varianty nahraďte želatinu agarem.
** Místo krémového sýru (cream cheese) lze použít i tvaroh. Vznikne takový pribiňáčkový dort 🙂
*** Uvedené množství sacharidů vychází při použití erythritolu, u jiných typů sladidel se změní (například pro med při zachování gramáže na 14 g na porci).
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
88 Recenzí / komentářů
Lucie
21 října, 2017
Dejte pak vědět, jak se povedl 🙂 Věřím, že si pochutnáte.
Hana Breburdová
24 října, 2017
Tak do toho jdu, nadhera. A pouziji tvaroh
Lucie
24 října, 2017
Tvaroh je skvělá volba! <3
Kateřina
24 října, 2017
Vypadá luxusně! Kdybych chtěla použit kokosové mléko a želatinu, kolik byste doporučila mléka a kolik želatiny?
Kamila
25 října, 2017
To mi povězte, proč želatina, když vegetariánský recept?!
Lucie
25 října, 2017
Omlouvám se, chyba se vloudila. Pro vegetariánskou variantu lze použít agar. Doplním. Děkuji za upozornění.
Lucie
25 října, 2017
Kateřino, dala bych 800 ml kokosového mléka a 15 g želatiny.
Andrea
25 října, 2017
Je to boží, jsem úplně dojatá, protože to chutná jako pribiňáček, kterej jsem v Čechách kvůli složení nekupovala, a tady v Anglii ho ani nemám kde sehnat. Trošku jsem tedy pozměnila ingredience a vyšlo mi to báječně. Moc díky za recept, jdu tady na Ostrovech šířit low carb osvětu 😀
Lucie
26 října, 2017
To mám radost, že dort vyšel a že chutná <3
Kača Kača
26 října, 2017
Dobrý den,
dalo by se použít kokosové mléko místo mléčných složek? Kolik by to tak vyšlo, 800 ml? Děkuji.
Lucie
26 října, 2017
Dobrý den, dle mého dalo. Použila bych 600-800 ml mléka a 15-17 g želatiny.
Dagmar
5 listopadu, 2017
Dobrý den Lucko,děkuji za recept,dortík je výborný.Sice se mi nepodařilo ty barvy nalít do sebe jako vám,mám 3 vrstvy,asi mi to rychle ztuhlo,ale i tak je mňam 🙂
Lucie
5 listopadu, 2017
Dobrý den, Dagmar. Mám radost, že dort chutná. Že se úplně nepovedlo žíhání určitě nevadí 🙂 Použila jste krémový sýr?
Dagmar
5 listopadu, 2017
Použila jsem tvaroh,myslím jak jsem ho dala studený do smetany tak se to rychle schadilo a už to nešlo lít.Příště dám sýr 🙂
Lucie
5 listopadu, 2017
Pravda, lepší je pokojová teplota surovin 🙂
Joggidka
7 listopadu, 2017
Jen se zaprášilo.. 🙂
Lucie
8 listopadu, 2017
To moc ráda čtu. Díky za zprávu 🙂
Hanka R.
8 listopadu, 2017
Lucko moc děkuji za tento úžasný recept. Něco tak dobrého jsem dlouho nejedla! Dortik má jen jedinou chybu…rychle se z lednice vypařuje Máte u mně jedničku s hvězdičkou.
Lucie
9 listopadu, 2017
Hanko, joooo o téhle chybě v receptu vím a nějak nevím, jak ji vyřešit 😀 Mám radost, že chutnalo <3
Dominika
8 února, 2018
Určitě zkusím. Můžu se zeptat jaká sladidla by byla vhodná pro low carb stravu?
Lucie
8 února, 2018
Erythritol, xylitol, případně nějaká stévie (osobně ji nepoužívám, cítím tam kovový ocas).
Irena
13 března, 2018
Tak uz se chladi,jsem opravdu zvedava jak dopadne,pekne jsem se u nej zapotila,se zelatinou neumim pracovat,toto bylo poprve,tak snad zruhne,ale krem chutna dokonale 🙂 moc dekuji za recept a tesim se na snidani.
Lucie
14 března, 2018
Želatina se tváří složitěji, než to s ní ve skutečnosti je 🙂 A jak jsem viděla ve skupině – dort se podařil, z čehož mám mega radost <3
Monika
11 dubna, 2018
Lucie, dort je naprosto skvělý, dělala jsem ho na své narozeniny a chutnal i rodině.. Je ale hodně syty a není v našich silách ho sníst. Myslíte, ze bude k snedku, když ho dam teď k ledu a rozmrazím příští týden na další kolo oslav? Děkuji
Lucie
12 dubna, 2018
Moniko, to si bohužel nejsem jistá, jak se krém se želatinou po zmrazení a následném povolení zachová. Spíš bych to nedělala.
Renata
15 dubna, 2018
Už se chladi, tak jen doufám, že stuhne…. S želatinou bojuju. Díky za pěkný recept.
Lucie
15 dubna, 2018
Pokud jste postupovala podle návodu a použila uvedené ingredience v daném množství, určitě ztuhne, nebojte. Dejte pak vědět, jak se podařilo 🙂
Renata
15 dubna, 2018
Ztuhnul 🙂 ještě jednou díky za super recept. A pardon za tu hrubku, ale s nebo z je to jedno, hlavně ze je tuhý 😉
Lucie
15 dubna, 2018
Jaká hrubka? 😉 Hlavní je, že chutná 🙂
Lucka
22 dubna, 2018
Dobry den Luci. Opet uzasny recept :-). Ted jen s kamaradkou resime, zda by se v korpusu daly orechy nahradit strouhanym kokosek popr. kokosovou moukou. Co myslite? Potrebujeme verzi bez orechu. Dekujiii
Lucie
23 dubna, 2018
Dobrý den, Lucko. Mám radost, že se recept líbí 🙂 Ve většině receptů moc nejde nahradit ořechy za kokos, ale zrovna tady bych se té náhrady vůbec nebála. Osobně bych spíše volila strouhaný kokos než mouku.
Markéta
23 května, 2018
Zdravím Lucko. Dnes jsem taky zkusila váš recept (už se chladí v ledničce☺). Místo sýru jsem zvolila tvaroh, tak se mi moc struktura nepovedla jako Vám. Hmota už byla tuhá jak jsem ji vrstvila na základ. Tak příště vyzkouším sýr. Ale i tak se těšíme, jak ho zítra ochutnáme.
Míša
24 května, 2018
Do základu jsem dala pekany + kešu; do krému jsem použila mascarpone + ricottu (50:50). Navíc jsem k tomu udělala horký maliny a moje srdce plesá ještě teď 🙂 Doporučuju spíš menší formu – já měla 23 cm a dort byl následně docela nízký. Lucko, díky! 🙂
Lucie
24 května, 2018
Zdravím, Markéto, tak jak? Povedlo se nakonec? Chutnalo? Já věřím, že určitě ano. Tvaroh je skvělá volba.
Lucie
24 května, 2018
Ooooo, to zní naprosto famózně <3 Hned bych si dala!
Ano, forma by měla být spíš jen 20 cm, ty 3 cm rozdílu udělají hodně.
Markéta
24 května, 2018
Lucko, dort byl vynikající. Děkuji za recept.
Lucie
25 května, 2018
Mně neděkujte, já ho nepekla 🙂 Mám velkou radost, že chutnal <3
Kristyna
25 května, 2018
Proč nemáte označeno, že je to paleo? Diky za odpoved
Lucie
26 května, 2018
Protože to z důvodu použití mléčných výrobků paleo recept není. Mléčným výrobkům se paleo vyhýbá.
Veronika
26 června, 2018
Výroba snadná, dort je efektní. Akorát spíš panna cota než cheescake. Použila jsem místo Philadelphie mascarpone, má chyba. Příště zkusím experimentovat s tvarohem či zakysankou, k docílení té typicky navinulé chuti.
Za recept dík, je to krása!
Lucie
27 června, 2018
Máte pravdu, že díky nepečení a použití želatiny to má blízko k panna cottě. Možná zkuste čokoládu nahradit nějakým rozmixovaným ovocem a do krému přidat trošku citrónové kůry.
Moc děkuji za komentář, mám radost, že se recept líbí 🙂
Jana
16 července, 2018
Zkoušela jsem dort o víkendu pro děti k narozeninám. Vše se povedlo, jen jsem musela trochu improvizovat, protože mám jen velkou dortovou formu a nevyšly ani ořechy ani ostatní ingredience 😉 Nakonec se dílo zadařilo, všem moc chutnal a já vím, že si pro příště koupím menší formu, abych ho měla stejně krásně vysoký, jako vy. 😉 Mockrát díky za recept, budu zkoušet další 😉
Lucie
16 července, 2018
Mám velkou radost, že se dort podařil a že chutnal. Moc díky za komentář 🙂
Doufám, že se s úspěchem setkají i další recepty 😉
Sára
10 září, 2018
Jeden z nejůžasnějsích dezertů❤️
Lucie
10 září, 2018
Takovéhle komentáře si nechám jednou zarámovat 🙂 Sáro, díky moc <3
Dana
10 října, 2018
Dobrý den, Lucie,
Lze něčím nahradit ten sýr ? Riccota, tvaroh, Mascarpone ?! Moc mi to s tím sýrem nechutna .
Díky! Dana
Lucie
11 října, 2018
Dobrý den, Dano,
už to nebude klasický cheesecake, protože do něj sýr správně patří. Ale tvaroh bude také fungovat. Mascarpone by bylo už moc “těžké”.
Marcela
12 října, 2018
Lucinko,
tento dortík je famózní . Dělala jsem z dvojité dávky, do větší formy, jelikož nás bylo víc a výsledek byl naprosto delikatesní záležitost. Trochu jsem přidala xylitolu kvůli dětem, ale myslím, že nebylo potřeba. I vzhledově se mi moc povedl, nebyl sice tak vysoký, řekla bych jak klasický cheesecake, ale důležité bylo, že všem moooc chutnal, včetně dětí .
Omlouvám se za tak dlouhý komentář, ale musela jsem
Přeji hezký den
Lucie
12 října, 2018
Marcelo, mám velkou radost, že se dort povedl a že chutnal <3 Za komentář není třeba se omlouvat – naopak jste mě s ním moc potěšila 🙂
Petra
15 října, 2018
Úúúplně mňamózní
Lucie
15 října, 2018
To moc ráda čtu <3 Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.
Kateřina
9 listopadu, 2018
Hezky den, Lucko! Nevim, co je spatne, ale nedari se mi vytvorit 3 barvy. Hmota mi prijde hodne ridka – mascarpone, 2krat Philadelphia, smetana – je to ridke a krem proteka do sebe… smetana ma byt uz vychladla nebo tepla? Delala jsem uz podruhe a opet se mi nepodarily vrstvy – poprve jsem nejspis pouzila spatny druh zelatiny (na nepeceny dort), takze i spatne ztuhl… Co delam spatne, mate nejaky tip? Ale chutove je excelentni!
Lucie
10 listopadu, 2018
Hezký den, Kateřino 🙂 Bohužel bývá velký rozdíl v hustotě kupovaných mascarpone a to má vliv na pevnost krému. Osobně používám to z Lidlu, které je opravdu hodně husté, takže krém dobře drží. Nicméně částečné vychladnutí smetany by mohlo pomoct.
Zdenka
28 prosince, 2018
Vyskúšaný, zjedený, výborný.
Lucie
29 prosince, 2018
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář.
Jana
7 ledna, 2019
Dobrý den Lucko, mohla bych poprosit o radu které sladidlo použít, aby to nemělo takový nepříjemný ocásek na patře? Ráda bych ho udělala na oslavu synova svátku. Děkuji
Lucie
9 ledna, 2019
Dobrý den, Jano, víte, tohle je hodně o osobní chuti a konkrétním výrobku – co jednomu vyhovuje, druhému nechutná, a opačně. Osobně necítím pachuť z xylitolu a eryhritolu (nesmí být smíchané se stévií), i když se je snažím používat co nejmíň. Pokud se ale jedná o dort pro dítě, volila bych asi trošku medu.
Hana Vrbíková
18 ledna, 2019
Dobrý den Lucko, smím se zeptat, jaké sladidlo volíte Vy? Děkuji a přeji hezký den
Lucie
19 ledna, 2019
Dobrý den, Hani, osobně, když už dělám dezert (což moc často není, na sladké moc nejsem), volím malé množství erythritolu.
Nikola
25 ledna, 2019
Dobrý večer, před chvílí jsem dozdobila a bude přes noc ještě tuhnout na balkoně. Vytvořila jsem pro manžela k narozeninám, tak doufám, že bude chutnat
Lucie
26 ledna, 2019
Dobrý den, to také doufám, že bude chutnat a udělá radost <3 Všechno nejlepší k narozeninám Vašeho muže 🙂
Jana
5 února, 2019
Dobrý den čím nahradit všechno z mléka děkuji
Lucie
6 února, 2019
Dobrý den, zrovna u tohoto receptu to bude myslím obtížné. Dalo by se použít kokosové mléko a více želatiny, ale už to nebude ono.
Andrea
24 června, 2019
To je neskutečná dobrota, děkuji za skvělé recepty 🙂
Lucie
24 června, 2019
To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc děkuji za vysoké hodnocení receptu a za komentář <3
Šárka Vlková
1 července, 2019
Dobrý den Lucko, denně mi svými recepty zachraňujete život 😉 chtěla bych tento dort zkusit udělat dceři k druhým narozeninám, ale momentálně mám k dispozici jen xylitol – četla jsem, ze u dětí může mít projímavé účinky, co myslíte, mám použít nebo raději med a já to pro jednou přežiju? A druhá věc – šla by použít domácí lučina nebo bude ta chuť jiná? Dělám poměrně často jen ze smíchané smetany a jogurtu nebo podle Vašeho receptu s vyšleháním smetany. Díky moc za radu. Šárka
Lucie
1 července, 2019
Dobrý den, Šárko, vy jste zlatá! <3 Pokud vám moje recepty přináší inspiraci a chutná podle nich, beru to jako mega pochvalu <3
Osobně bych klidně použila med. Určitě to přežijete 🙂 Na medu nic špatného není a trocha cukru nikoho nezabije. Však toho nesníte kila 🙂
Co se týká lučiny – asi bych ji nepoužila, nějak mi do tohoto receptu nesedí. Jogurt dává lučině mírnou kyselost a tam se do tohoto dortu moc nehodí. Ale tohle je o osobní chuti, takže záleží na vás.
Přeji dceři vše nejlepší k narozeninám <3 Užijte si oslavu a ještě moc děkuji za milý komentář.
Andy
13 července, 2019
A můžu použít mascarpone a tvaroh
Lucie
14 července, 2019
Můžete 🙂 Jen už to bude chutnat trošku jinak.
Andy
14 července, 2019
Dobrý den. Tak jsem zkusila mascarpone s tvarohem a bylo to výborný příště udělám z Philadelphie. Jen se po něm zaprášilo . Všechny vaše recepty jsou skvělé.
Lucie
14 července, 2019
Dobrý den, super, moc díky za sdílení zkušenosti s obměnou receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Renata
11 října, 2019
Dobry den Lucie, diky za skvělý recept, dortik se povedl a chutná úžasně, použila jsem vlašske ořechy a Philadelfii a kruhy se krasne povedly
Lucka
13 října, 2019
Dobrý den, Renato, to já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám radost, že se dort povedl a chutnal <3
Míša
22 ledna, 2020
Lucko, nemáte tušení, jak by se chovalo, kdyby se jako sladidlo použil třeba agávový sirup? Jestli by to nějak “nenaředilo” konzistenci?
Lucka
22 ledna, 2020
Myslím, že pokud ho nepoužijete velké množství, konzistenci by to nemělo nijak ublížit.
Petra
27 března, 2020
Tak tohle je asi nejlepší verze, jakou jsme kdy jedli. Opravdu díky, Lucie, fantastický zážitek a číslo dvě už se chladí. 🙂
Lucka
28 března, 2020
Petro, to mám mega radost, že chutná ❤️ Moc děkuju za komentář. Potěšil 🙂
Ivana
8 května, 2020
Delam jej dost casto, se spoustou obmen 🙂 Nejvic nam chutna s tvarohem misto syra a mletym makem misto orechu. Cokoladu do kremu uz nedavam, zdobim ovocem nebo jako dnes sedmikraskami. Moc dekuji za inspiraci!
Lucka
9 května, 2020
To já děkuji za sdílení skvělých nápadů na obměnu cheesecaku 🙂 Mám radost, že recept přinesl inspiraci ❤️
Dotaz
13 října, 2020
Dortik je výborný! Jen mám otázku – lze nahradit želatinu Smeta fixem? ( o sacharidech navíc vím) 🙂
Lucka
13 října, 2020
Mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Na vaši otázku bohužel neumím odpovědět – výrobek nepoužívám a přiznám se, že ani neznám 🙂
silvia
8 února, 2021
super tortiSka :)..vydarena chutovo , len ta nasa bola nizsia pri vacsej forme a farebne pekna zvnutra, zvonku len 2 farby..pri 10% smotane to nedrzalo 3 vrstvy-farby tak dobre a spolu sa zlialo.. ale mega!!!! nech sa dari 🙂
Lucka
9 února, 2021
Mám velkou radost, že se dort (s menšími obtížemi) povedl a chutnal. Díky za komentář 🙂
Petra
5 března, 2021
Super recept! Vůbec bych nečekala, že se dá udělat takovýhle cheesecake rychle a bez pečení
Lucka
5 března, 2021
Mám velkou radost, že se recept líbí 🙂 Zkoušela jste už? Chutnalo?
Kamila
17 května, 2021
Dobrý den, Luci 🙂
Výborný dort! Manžel se několikrát ujišťoval, že jsem ho opravdu dělala já a že nebyl kupovaný. :)) Kromě toho, že je vynikající, tak vypadá opravdu krásně. 🙂
Moc děkuji za skvělou inspiraci.
Lucka
18 května, 2021
Dobrý den, Kamilo, koukám, že váš manžel je vtipálek! 😀
Mám velkou radost, že se dort povedl a chutnal. Děkuju za milý komentář ❤️
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Daniela
21 října, 2017
Vypadá úžasně. Určitě vyzkouším. Děkuji za recept.