📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Nepečený tříbarevný cheesecake

Nepečený tříbarevný cheesecake

    , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Nepečený tříbarevný cheesecake
5.0 30

Aktuálně jsem dlouhodobě mimo domov, bez své velké kuchyně, trouby a veškerého kuchyňského vybavení, na které jsem zvyklá. A když se nemůžu rozmáchnout co do způsobů přípravy, o to víc mě baví si hrát s jednotlivými ingrediencemi a jejich barevností. Tak přesně vznikl i tento recept na tříbarevný cheesecake, na jehož přípravu vám bude stačit 1 plotýnka, váha a lednice. A pak také velká dávka trpělivosti vydržet, než dort ztuhne 🙂

  • Příprava: 4 hodin 20 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 4 hodin 20 minut

    5 minut

    4 hodin 25 minut

  • Množství: 8 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

150 g pekanů nebo jiných oblíbených ořechů

50 g + 40 g + 60 g hořké vysokoprocentní čokolády
(celkem 150 g)

10 g želatiny bez příchuti *

400 ml smetany ke šlehání

400 g krémového sýru (Philadelphia, Goldessa z Lidlu aj.) **

60 g sladidla podle vašeho stravovacího stylu (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) - přesné množství závisí na zvoleném druhu a vaší chuti

vanilkový extrakt nebo zrníčka z 1 vanilkového lusku

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 4 hodin 20 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 4 hodin 20 minut

    5 minut

    4 hodin 25 minut

  • Množství: 8 porcí

Postup

Ořechy rozdrťte v mixéru najemno.

V malé pánvičce si na nízkou teplotu na plotně rozpusťte čokoládu. Jednu třetinu (první část uvedené gramáže) jí odeberte a pečlivě smíchejte s ořechovou drtí (lze případně použít i ořechovou mouku).

Hmotu napěchujte na dno dortové formy (cca 20 cm v průměru na 6-8 porcí), kterou jste si vyložili pečícím papírem. Ten předtím, než ho dáte do formy, zmuchlejte, namočte do vody a vymačkejte od přebytečné tekutiny. Půjde vám pak s ním lépe pracovat.

Základ dortu dejte vychladit do lednice.

Pokud používáte plátkovou želatinu, namočte ji na pár minut do studené vody. Pak ji vyždímejte.

Na plotně si zahřejte smetanu. Přidejte do ní vanilku a rozpusťte v ní část sladidla. Raději dejte ze začátku méně a případně později přidejte. Konkrétní množství záleží na použitém sladidle, kvalitě a "síle" čokolády a samozřejmě na vaší osobní chuti. Takže si to případně upravte podle sebe.

Do horké smetany vmíchejte i želatinu a nechte ji rozpustit. Pokud používáte práškovou, přidejte ji teď, bez předchozího namočení.

Horkou smetanu odstavte a vmíchejte do ní krémový sýr. Můžete použít i ponorný mixér. Hmota bude hladší, bez hrudek, ale počítejte, že se ve směsi vytvoří vzduchové bublinky (což ale nemá na chuť žádný vliv).

Teď přichází trošku matematiky! O něco méně než polovinu krému nalijte do dortové formy na vychlazený korpus.

Z toho, co vám zbude, odeberte tak 2/3 a do nich pečlivě vmíchejte méně než polovinu rozehřáté čokolády (druhou část uvedené gramáže). Opět můžete použít ponorný mixér. Pozor, ať čokoláda není moc studená a nezačne vám ve směsi příliš rychle tuhnout.

Směs nalijte na střed bílého krému. Tím se vytvoří tmavší kolo uprostřed bílého (nic neroztírejte, ani nemíchejte).

Do hrnce, kde vám zbyla větší část rozpuštěné čokolády, nalijte zbytek krémové směsi a opět dobře promíchejte. Nejtmavší krém nalijte doprostřed světle hnědého a tím vytvořte třetí kolo (opět nic nemíchejte).

Připravený dort vložte do lednice a zde ho nechte vychladit minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.

Před podáváním dort vyjměte z formy, nastrouhejte na něj pár gramů hořké čokolády, nakrájejte ho na dílky a podávejte.

* U vegetariánské varianty nahraďte želatinu agarem.

** Místo krémového sýru (cream cheese) lze použít i tvaroh. Vznikne takový pribiňáčkový dort 🙂

*** Uvedené množství sacharidů vychází při použití erythritolu, u jiných typů sladidel se změní (například pro med při zachování gramáže na 14 g na porci).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Energetická hodnota515 kcal / 2 155 kJ
Sacharidy6 g ***
Tuky51 g
Bílkoviny11 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

88 Recenzí / komentářů

Daniela

21 října, 2017

Vypadá úžasně. Určitě vyzkouším. Děkuji za recept.

Lucie

21 října, 2017

Dejte pak vědět, jak se povedl 🙂 Věřím, že si pochutnáte.

Hana Breburdová

24 října, 2017

Tak do toho jdu, nadhera. A pouziji tvaroh

Lucie

24 října, 2017

Tvaroh je skvělá volba! <3

Kateřina

24 října, 2017

Vypadá luxusně! Kdybych chtěla použit kokosové mléko a želatinu, kolik byste doporučila mléka a kolik želatiny?

Kamila

25 října, 2017

To mi povězte, proč želatina, když vegetariánský recept?!

Lucie

25 října, 2017

Omlouvám se, chyba se vloudila. Pro vegetariánskou variantu lze použít agar. Doplním. Děkuji za upozornění.

Lucie

25 října, 2017

Kateřino, dala bych 800 ml kokosového mléka a 15 g želatiny.

Andrea

25 října, 2017

Je to boží, jsem úplně dojatá, protože to chutná jako pribiňáček, kterej jsem v Čechách kvůli složení nekupovala, a tady v Anglii ho ani nemám kde sehnat. Trošku jsem tedy pozměnila ingredience a vyšlo mi to báječně. Moc díky za recept, jdu tady na Ostrovech šířit low carb osvětu 😀

Lucie

26 října, 2017

To mám radost, že dort vyšel a že chutná <3

Kača Kača

26 října, 2017

Dobrý den,
dalo by se použít kokosové mléko místo mléčných složek? Kolik by to tak vyšlo, 800 ml? Děkuji.

Lucie

26 října, 2017

Dobrý den, dle mého dalo. Použila bych 600-800 ml mléka a 15-17 g želatiny.

Dagmar

5 listopadu, 2017

Dobrý den Lucko,děkuji za recept,dortík je výborný.Sice se mi nepodařilo ty barvy nalít do sebe jako vám,mám 3 vrstvy,asi mi to rychle ztuhlo,ale i tak je mňam 🙂

Lucie

5 listopadu, 2017

Dobrý den, Dagmar. Mám radost, že dort chutná. Že se úplně nepovedlo žíhání určitě nevadí 🙂 Použila jste krémový sýr?

Dagmar

5 listopadu, 2017

Použila jsem tvaroh,myslím jak jsem ho dala studený do smetany tak se to rychle schadilo a už to nešlo lít.Příště dám sýr 🙂

Lucie

5 listopadu, 2017

Pravda, lepší je pokojová teplota surovin 🙂

Joggidka

7 listopadu, 2017

Jen se zaprášilo.. 🙂

Lucie

8 listopadu, 2017

To moc ráda čtu. Díky za zprávu 🙂

Hanka R.

8 listopadu, 2017

Lucko moc děkuji za tento úžasný recept. Něco tak dobrého jsem dlouho nejedla! Dortik má jen jedinou chybu…rychle se z lednice vypařuje Máte u mně jedničku s hvězdičkou.

Lucie

9 listopadu, 2017

Hanko, joooo o téhle chybě v receptu vím a nějak nevím, jak ji vyřešit 😀 Mám radost, že chutnalo <3

Dominika

8 února, 2018

Určitě zkusím. Můžu se zeptat jaká sladidla by byla vhodná pro low carb stravu?

Lucie

8 února, 2018

Erythritol, xylitol, případně nějaká stévie (osobně ji nepoužívám, cítím tam kovový ocas).

Irena

13 března, 2018

Tak uz se chladi,jsem opravdu zvedava jak dopadne,pekne jsem se u nej zapotila,se zelatinou neumim pracovat,toto bylo poprve,tak snad zruhne,ale krem chutna dokonale 🙂 moc dekuji za recept a tesim se na snidani.

Lucie

14 března, 2018

Želatina se tváří složitěji, než to s ní ve skutečnosti je 🙂 A jak jsem viděla ve skupině – dort se podařil, z čehož mám mega radost <3

Monika

11 dubna, 2018

Lucie, dort je naprosto skvělý, dělala jsem ho na své narozeniny a chutnal i rodině.. Je ale hodně syty a není v našich silách ho sníst. Myslíte, ze bude k snedku, když ho dam teď k ledu a rozmrazím příští týden na další kolo oslav? Děkuji

Lucie

12 dubna, 2018

Moniko, to si bohužel nejsem jistá, jak se krém se želatinou po zmrazení a následném povolení zachová. Spíš bych to nedělala.

Renata

15 dubna, 2018

Už se chladi, tak jen doufám, že stuhne…. S želatinou bojuju. Díky za pěkný recept.

Lucie

15 dubna, 2018

Pokud jste postupovala podle návodu a použila uvedené ingredience v daném množství, určitě ztuhne, nebojte. Dejte pak vědět, jak se podařilo 🙂

Renata

15 dubna, 2018

Ztuhnul 🙂 ještě jednou díky za super recept. A pardon za tu hrubku, ale s nebo z je to jedno, hlavně ze je tuhý 😉

Lucie

15 dubna, 2018

Jaká hrubka? 😉 Hlavní je, že chutná 🙂

Lucka

22 dubna, 2018

Dobry den Luci. Opet uzasny recept :-). Ted jen s kamaradkou resime, zda by se v korpusu daly orechy nahradit strouhanym kokosek popr. kokosovou moukou. Co myslite? Potrebujeme verzi bez orechu. Dekujiii

Lucie

23 dubna, 2018

Dobrý den, Lucko. Mám radost, že se recept líbí 🙂 Ve většině receptů moc nejde nahradit ořechy za kokos, ale zrovna tady bych se té náhrady vůbec nebála. Osobně bych spíše volila strouhaný kokos než mouku.

Markéta

23 května, 2018

Zdravím Lucko. Dnes jsem taky zkusila váš recept (už se chladí v ledničce☺). Místo sýru jsem zvolila tvaroh, tak se mi moc struktura nepovedla jako Vám. Hmota už byla tuhá jak jsem ji vrstvila na základ. Tak příště vyzkouším sýr. Ale i tak se těšíme, jak ho zítra ochutnáme.

Míša

24 května, 2018

Do základu jsem dala pekany + kešu; do krému jsem použila mascarpone + ricottu (50:50). Navíc jsem k tomu udělala horký maliny a moje srdce plesá ještě teď 🙂 Doporučuju spíš menší formu – já měla 23 cm a dort byl následně docela nízký. Lucko, díky! 🙂

Lucie

24 května, 2018

Zdravím, Markéto, tak jak? Povedlo se nakonec? Chutnalo? Já věřím, že určitě ano. Tvaroh je skvělá volba.

Lucie

24 května, 2018

Ooooo, to zní naprosto famózně <3 Hned bych si dala!
Ano, forma by měla být spíš jen 20 cm, ty 3 cm rozdílu udělají hodně.

Markéta

24 května, 2018

Lucko, dort byl vynikající. Děkuji za recept.

Lucie

25 května, 2018

Mně neděkujte, já ho nepekla 🙂 Mám velkou radost, že chutnal <3

Kristyna

25 května, 2018

Proč nemáte označeno, že je to paleo? Diky za odpoved

Lucie

26 května, 2018

Protože to z důvodu použití mléčných výrobků paleo recept není. Mléčným výrobkům se paleo vyhýbá.

Veronika

26 června, 2018

Výroba snadná, dort je efektní. Akorát spíš panna cota než cheescake. Použila jsem místo Philadelphie mascarpone, má chyba. Příště zkusím experimentovat s tvarohem či zakysankou, k docílení té typicky navinulé chuti.
Za recept dík, je to krása!

Lucie

27 června, 2018

Máte pravdu, že díky nepečení a použití želatiny to má blízko k panna cottě. Možná zkuste čokoládu nahradit nějakým rozmixovaným ovocem a do krému přidat trošku citrónové kůry.
Moc děkuji za komentář, mám radost, že se recept líbí 🙂

Jana

16 července, 2018

Zkoušela jsem dort o víkendu pro děti k narozeninám. Vše se povedlo, jen jsem musela trochu improvizovat, protože mám jen velkou dortovou formu a nevyšly ani ořechy ani ostatní ingredience 😉 Nakonec se dílo zadařilo, všem moc chutnal a já vím, že si pro příště koupím menší formu, abych ho měla stejně krásně vysoký, jako vy. 😉 Mockrát díky za recept, budu zkoušet další 😉

Lucie

16 července, 2018

Mám velkou radost, že se dort podařil a že chutnal. Moc díky za komentář 🙂
Doufám, že se s úspěchem setkají i další recepty 😉

Sára

10 září, 2018

Jeden z nejůžasnějsích dezertů❤️

Lucie

10 září, 2018

Takovéhle komentáře si nechám jednou zarámovat 🙂 Sáro, díky moc <3

Dana

10 října, 2018

Dobrý den, Lucie,
Lze něčím nahradit ten sýr ? Riccota, tvaroh, Mascarpone ?! Moc mi to s tím sýrem nechutna .

Díky! Dana

Lucie

11 října, 2018

Dobrý den, Dano,
už to nebude klasický cheesecake, protože do něj sýr správně patří. Ale tvaroh bude také fungovat. Mascarpone by bylo už moc “těžké”.

Marcela

12 října, 2018

Lucinko,
tento dortík je famózní . Dělala jsem z dvojité dávky, do větší formy, jelikož nás bylo víc a výsledek byl naprosto delikatesní záležitost. Trochu jsem přidala xylitolu kvůli dětem, ale myslím, že nebylo potřeba. I vzhledově se mi moc povedl, nebyl sice tak vysoký, řekla bych jak klasický cheesecake, ale důležité bylo, že všem moooc chutnal, včetně dětí .
Omlouvám se za tak dlouhý komentář, ale musela jsem
Přeji hezký den

Lucie

12 října, 2018

Marcelo, mám velkou radost, že se dort povedl a že chutnal <3 Za komentář není třeba se omlouvat – naopak jste mě s ním moc potěšila 🙂

Petra

15 října, 2018

Úúúplně mňamózní

Lucie

15 října, 2018

To moc ráda čtu <3 Díky za vyzkoušení receptu a za komentář.

Kateřina

9 listopadu, 2018

Hezky den, Lucko! Nevim, co je spatne, ale nedari se mi vytvorit 3 barvy. Hmota mi prijde hodne ridka – mascarpone, 2krat Philadelphia, smetana – je to ridke a krem proteka do sebe… smetana ma byt uz vychladla nebo tepla? Delala jsem uz podruhe a opet se mi nepodarily vrstvy – poprve jsem nejspis pouzila spatny druh zelatiny (na nepeceny dort), takze i spatne ztuhl… Co delam spatne, mate nejaky tip? Ale chutove je excelentni!

Lucie

10 listopadu, 2018

Hezký den, Kateřino 🙂 Bohužel bývá velký rozdíl v hustotě kupovaných mascarpone a to má vliv na pevnost krému. Osobně používám to z Lidlu, které je opravdu hodně husté, takže krém dobře drží. Nicméně částečné vychladnutí smetany by mohlo pomoct.

Zdenka

28 prosince, 2018

Vyskúšaný, zjedený, výborný.

Lucie

29 prosince, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za vyzkoušení receptu a za komentář.

Jana

7 ledna, 2019

Dobrý den Lucko, mohla bych poprosit o radu které sladidlo použít, aby to nemělo takový nepříjemný ocásek na patře? Ráda bych ho udělala na oslavu synova svátku. Děkuji

Lucie

9 ledna, 2019

Dobrý den, Jano, víte, tohle je hodně o osobní chuti a konkrétním výrobku – co jednomu vyhovuje, druhému nechutná, a opačně. Osobně necítím pachuť z xylitolu a eryhritolu (nesmí být smíchané se stévií), i když se je snažím používat co nejmíň. Pokud se ale jedná o dort pro dítě, volila bych asi trošku medu.

Hana Vrbíková

18 ledna, 2019

Dobrý den Lucko, smím se zeptat, jaké sladidlo volíte Vy? Děkuji a přeji hezký den

Lucie

19 ledna, 2019

Dobrý den, Hani, osobně, když už dělám dezert (což moc často není, na sladké moc nejsem), volím malé množství erythritolu.

Nikola

25 ledna, 2019

Dobrý večer, před chvílí jsem dozdobila a bude přes noc ještě tuhnout na balkoně. Vytvořila jsem pro manžela k narozeninám, tak doufám, že bude chutnat

Lucie

26 ledna, 2019

Dobrý den, to také doufám, že bude chutnat a udělá radost <3 Všechno nejlepší k narozeninám Vašeho muže 🙂

Jana

5 února, 2019

Dobrý den čím nahradit všechno z mléka děkuji

Lucie

6 února, 2019

Dobrý den, zrovna u tohoto receptu to bude myslím obtížné. Dalo by se použít kokosové mléko a více želatiny, ale už to nebude ono.

Andrea

24 června, 2019

To je neskutečná dobrota, děkuji za skvělé recepty 🙂

Lucie

24 června, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc děkuji za vysoké hodnocení receptu a za komentář <3

Šárka Vlková

1 července, 2019

Dobrý den Lucko, denně mi svými recepty zachraňujete život 😉 chtěla bych tento dort zkusit udělat dceři k druhým narozeninám, ale momentálně mám k dispozici jen xylitol – četla jsem, ze u dětí může mít projímavé účinky, co myslíte, mám použít nebo raději med a já to pro jednou přežiju? A druhá věc – šla by použít domácí lučina nebo bude ta chuť jiná? Dělám poměrně často jen ze smíchané smetany a jogurtu nebo podle Vašeho receptu s vyšleháním smetany. Díky moc za radu. Šárka

Lucie

1 července, 2019

Dobrý den, Šárko, vy jste zlatá! <3 Pokud vám moje recepty přináší inspiraci a chutná podle nich, beru to jako mega pochvalu <3
Osobně bych klidně použila med. Určitě to přežijete 🙂 Na medu nic špatného není a trocha cukru nikoho nezabije. Však toho nesníte kila 🙂
Co se týká lučiny – asi bych ji nepoužila, nějak mi do tohoto receptu nesedí. Jogurt dává lučině mírnou kyselost a tam se do tohoto dortu moc nehodí. Ale tohle je o osobní chuti, takže záleží na vás.
Přeji dceři vše nejlepší k narozeninám <3 Užijte si oslavu a ještě moc děkuji za milý komentář.

Andy

13 července, 2019

A můžu použít mascarpone a tvaroh

Lucie

14 července, 2019

Můžete 🙂 Jen už to bude chutnat trošku jinak.

Andy

14 července, 2019

Dobrý den. Tak jsem zkusila mascarpone s tvarohem a bylo to výborný příště udělám z Philadelphie. Jen se po něm zaprášilo . Všechny vaše recepty jsou skvělé.

Lucie

14 července, 2019

Dobrý den, super, moc díky za sdílení zkušenosti s obměnou receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Renata

11 října, 2019

Dobry den Lucie, diky za skvělý recept, dortik se povedl a chutná úžasně, použila jsem vlašske ořechy a Philadelfii a kruhy se krasne povedly

Lucka

13 října, 2019

Dobrý den, Renato, to já děkuju 🙂 Za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Mám radost, že se dort povedl a chutnal <3

Míša

22 ledna, 2020

Lucko, nemáte tušení, jak by se chovalo, kdyby se jako sladidlo použil třeba agávový sirup? Jestli by to nějak “nenaředilo” konzistenci?

Lucka

22 ledna, 2020

Myslím, že pokud ho nepoužijete velké množství, konzistenci by to nemělo nijak ublížit.

Petra

27 března, 2020

Tak tohle je asi nejlepší verze, jakou jsme kdy jedli. Opravdu díky, Lucie, fantastický zážitek a číslo dvě už se chladí. 🙂

Lucka

28 března, 2020

Petro, to mám mega radost, že chutná ❤️ Moc děkuju za komentář. Potěšil 🙂

Ivana

8 května, 2020

Delam jej dost casto, se spoustou obmen 🙂 Nejvic nam chutna s tvarohem misto syra a mletym makem misto orechu. Cokoladu do kremu uz nedavam, zdobim ovocem nebo jako dnes sedmikraskami. Moc dekuji za inspiraci!

Lucka

9 května, 2020

To já děkuji za sdílení skvělých nápadů na obměnu cheesecaku 🙂 Mám radost, že recept přinesl inspiraci ❤️

Dotaz

13 října, 2020

Dortik je výborný! Jen mám otázku – lze nahradit želatinu Smeta fixem? ( o sacharidech navíc vím) 🙂

Lucka

13 října, 2020

Mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Na vaši otázku bohužel neumím odpovědět – výrobek nepoužívám a přiznám se, že ani neznám 🙂

silvia

8 února, 2021

super tortiSka :)..vydarena chutovo , len ta nasa bola nizsia pri vacsej forme a farebne pekna zvnutra, zvonku len 2 farby..pri 10% smotane to nedrzalo 3 vrstvy-farby tak dobre a spolu sa zlialo.. ale mega!!!! nech sa dari 🙂

Lucka

9 února, 2021

Mám velkou radost, že se dort (s menšími obtížemi) povedl a chutnal. Díky za komentář 🙂

Petra

5 března, 2021

Super recept! Vůbec bych nečekala, že se dá udělat takovýhle cheesecake rychle a bez pečení

Lucka

5 března, 2021

Mám velkou radost, že se recept líbí 🙂 Zkoušela jste už? Chutnalo?

Kamila

17 května, 2021

Dobrý den, Luci 🙂

Výborný dort! Manžel se několikrát ujišťoval, že jsem ho opravdu dělala já a že nebyl kupovaný. :)) Kromě toho, že je vynikající, tak vypadá opravdu krásně. 🙂

Moc děkuji za skvělou inspiraci.

Lucka

18 května, 2021

Dobrý den, Kamilo, koukám, že váš manžel je vtipálek! 😀
Mám velkou radost, že se dort povedl a chutnal. Děkuju za milý komentář ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0