🎄 Udělejte radost. Zaplacené objednávky do 18.12. doručíme do Vánoc VYBRAT DÁREK
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Ořechový koláč

Ořechový koláč

  , ,   , , ,   , , , , ,

Hodnotit recept
Ořechový koláč
5.0 5

Já snad odvolám, že nejím sladké 😉 Vždycky jsem tvrdila, že kdyby mě zamkli do cukrárny, umřela bych tam hlady. Kdyby tam ale byly takovéhle dezerty, asi bych se nechala přemluvit 😀

  • Příprava: 2 hodin 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 2 hodin 20 minut

    15 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 8 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

100 g kešu ořechů

70 g vypeckovaných sušených datlí

2 dcl kokosového mléka

1 lžička hořkého kakaa

cca 20 ks pekanových ořechů

4 vejce

40 g kokosové mouky

2 lžičky vinného kamene

3 lžíce kokosového oleje

špetka soli

  • Příprava: 2 hodin 20 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 2 hodin 20 minut

    15 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 8 kousků

Postup

Minimálně 2 hodiny si namočte kešu ořechy do vlažné vody (nechávám namočené přes noc).

Pak ořechy slijte, opláchněte a nechte dobře okapat.

Kešu, datle, kokosové mléko a kakao najemno rozmixujte do hladkého krému. Chvíli to trvá, ale dejte tomu čas, ať krém co nejhladší.

Pečlivě si promíchejte vejce, kokosový olej, vinný kámen, špetku soli a kokosovou mouku.

Vzniklé řidší těsto rozetřete do formy na koláč (použila jsem formu o průměru 30 cm), vymazané troškou kokosového oleje.

Navrch vylijte kakaový krém a opatrně rozetřete ke krajům.

Koláč ozdobte pekanovými ořechy a dejte péct na 180°C cca na 15 minut.

Koláč můžete obměnit tak, že kakao rozmícháte do těsta a krém necháte světlý.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




17 Recenzí / komentářů

Petra

Únor 15, 2016

Ořechový jsem upekla na zvláštní příležitost … naprosto jedinečná volba.Výborný a já nejsem na sladké :-))) a snědla bych během dne celou várku.Díky a přeji krásné dny Petra

Lucie

Únor 15, 2016

Tenhle koláč je také můj favorit 🙂 Ještě s jablečným. A to také moc nejsem na sladké 😀

Nina

Duben 1, 2016

Teď je v troubě… Bojím bojím a těším těším…

Lucie

Duben 1, 2016

Koukám, že budeš kvůli koláči nocovat. Tak doufám, že to bude stát za to 🙂 Dej vědět

Šárka

Červenec 8, 2016

Už jsem nad kokosovou moukou málem zlomila hůl. Ovšem v tomto receptu vůbec není suchá. Chce to nejspíše hodně tekutiny a vždy s něčím vlhkým kombinovat. Děkuji za tento recept a vůbec tyto stránky.

Lucie

Červenec 8, 2016

Máte pravdu, kokosová mouka je mrcha savá 😀 Potřebuje hodně tekutých surovin. Kde se dává mandlová, kokosové stačí o více než půlku méně. Já díky za pochvalu 🙂

Veronika

Březen 1, 2017

Přítel ho dělal už dvakrát, já sama jednou a rozhodně to nebylo naposledy. Oslovil i nepaleo jedlíky, podivovali se, co že to vlastně je za zvláštnost – moučník bez cukru, mléka, atd… A nezbyl od nikoho ani drobeček 🙂

Lucie

Březen 1, 2017

Ale to mám radost! Neexistuje lepší pochvala receptu, než když ho někdo připraví opakovaně a hostům chutná 🙂 Moc díky za zprávu.

Jana

Prosinec 3, 2017

Dobry den mohla bych se zeptat co je to ten vinny kamen a jestli tam treba nemusi byt. Dekuji

Lucie

Prosinec 4, 2017

Dobrý den, vinný kámen je náhrada za kypřící prášek. Můžete použít ten, jen ho dejte o něco méně.

Táňa

Srpen 28, 2018

Dobrý večer, opět další vynikající recept, který jsem vyzkoušela, naprosto vyvážené chuti, všem moc chutnal.
Díky za recept a ať se Vám daří.

Zdeněk Krajča

Září 14, 2018

famózní, nebe v hubě, díky za skvělý recepz

Lucie

Září 14, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za komentář.

Lenka

Únor 23, 2019

Tak bohužel mně vyšlo těsto uplně hořké. Dělala jsem jen na 4 kousky a určitě jsem dala špetku soli o fous větší, takže to mělo i takový slaný nádech, ale ten hořký ocas byl opravdu překvapivý. Nenapadá Vás, čím by to mohlo být? Třeba stará kokosová mouka? (Ale stejnou jsem použila i na jablečné košíčky a ty vyšly v pohodě). Děkuji.

Lucie

Únor 25, 2019

To mě moc mrzí, že se koláč nepovedl 🙁 Jediné, co mě napadá – jaké jste použila sladidlo? Datle, nebo třeba něco jiného? A pak – nedala jste místo prášku s vinným kamenem jedlou sodu? Ta dělá tenhle nepříjemný hořký “ocas”, pokud se jí dá více. Na rozdíl od prášků do pečiva se musí dávkovat v mnohem menším množství, a i tak bývá chuťově výrazná.

Lenka

Březen 8, 2019

Áha, jedlá soda. To je přesně ono. Tuhle informaci slyším poprvé, ale tak naštěstí jsem dělala velmi malou dávku právě kvůli testování. Tak tomu dám ještě jednu šanci a pro příště budu chytřejší 🙂 moc díky za radu.

Lucie

Březen 8, 2019

Věřím, že bez té sody se to povede a bude chutnat 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Vendula Opočno před 19 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Jaroslava Valdice před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Tomáš Hukvaldy před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Agáta Ostrava Martinov před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Zdeňka Vyškov před 5 hodinami