🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Ovar se salátem z černé ředkve

Ovar se salátem z černé ředkve

  , , ,   , , , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Ovar se salátem z černé ředkve
0.0 0

Jestli jste v oddělení zeleniny chodili bez povšimnutí okolo zvláštní černé bulvy, protože jste ani vlastně nevěděli, co to je a jak se to jí, tak s tím udělejte rychlý konec. Ignorujete totiž zeleninu, která je nabitá spoustou vitamínů a svojí mírně peprnou chutí, která se trošku podobá křenu, skvěle doplňuje vepřové maso. Ať už pečené, anebo jako v dnešním receptu hezky uvařené do měkka ve voňavém nálevu 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin
  • 5 minut

    2 hodin

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

Ovar

1 kg plecka (libovější maso) nebo 1,5 kg vepřového kolene (více tučného masa)

2 mrkve

1 větší petržel

1/3 bulvy celeru

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

10 kuliček celého pepře

2 lžíce jablečného octa

sůl

Salát z ředkve

1 bulva černé ředkve

1 jablko

cca 1 lžíce jablečného octa

1 lžíce domácí majonézy

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin
  • 5 minut

    2 hodin

    2 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Ovar

Do vroucí vody vhoďte koření (bobkový list, nové koření, sůl, pepř), oloupanou zeleninu vcelku, přilijte 2 lžíce octa a ponořte do ní omyté maso.

Vařte na mírném ohni cca 2 hodiny (doba hodně závisí na zvoleném kusu masa), dokud maso nebude úplně měkoučké, že by se dalo krájet lžící.

Pak maso vyndejte, přeceďte vývar a za vysoké teploty ho redukujte (vyvařte) na cca 2 dcl.

Dosolte ho a dopepřete podle chuti.

Salát z černé ředkve

Mezitím, co se maso vaří, si připravte salát.

Ředkev oloupejte a nastrouhejte najemno, stejně jako jablko.

V míse smíchejte nastrouhanou ředkev, jablko a 1 lžíci majonézy.

Dochuťte solí, pepřem a octem podle chuti.

Dejte uležet do lednice.

Maso podávejte pokrájené na plátky či větší kousky, zalité vývarem, doplněné ředkvovým salátem, kousky vařené zeleniny a troškou hořčice.

Pokud maso nebudete podávat hned po uvaření, anebo si budete chtít nechat část na zítřek, uchovávejte ho ve stejné nádobě s vývarem. Jedině tak se zbytečně nevysuší a naopak do sebe hezky natáhne vývar a bude krásně měkké.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0