Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem

Panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem

  , , ,   , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem
5.0 8

Květák je neuvěřitelně variabilní zelenina a dají se z něj vykouzlit naprosto skvělá jídla. Jedním z nich je třeba i tenhle teplý květákový salát se zálivkou ze sušených rajčat. Bude vám chutnat i samotný, ale spolu se šťavnatou vepřovou panenku v parmazánové krustě tvoří dokonalou dvojici. Určitě mi po vyzkoušení dáte za pravdu 🙂

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 5 minut

    45 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

VEPŘOVÁ PANENKA

450 g vepřové panenky

40 g strouhaného parmazánu

1 velká hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, pažitka aj.)

sůl a pepř

KVĚTÁKOVÝ SALÁT

750 g květáku

3 lžíce olivového oleje

2 lžičky vinného nebo jablečného octa

40 g sušených rajčat

1 malý stroužek česneku

1 velká hrst čerstvých bylinek

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 5 minut

    45 minut

    50 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Květák rozeberte na malé růžičky, promíchejte ho s 2 lžičkami olivového oleje a troškou soli. Dejte péct zakrytý do trouby vyhřáté na 190 °C na 20 minut.

Panenku očistěte od případných blan, osolte a opepřete. Na krájecí prkénko si rozprostřete směs parmazánu a drobounce nasekaných bylinek. V ní pak vyválejte váleček masa. Nebojte se přitlačit, ať se panenka dobře obalí.

Po 20 minutách odkryjte pekáček s květákem, promíchejte ho a do trouby přidejte i panenku (klidně ji položte přímo na květák). Pečte odkryté společně dalších 20 minut.

Smíchejte 2,5 lžíce olivového oleje, ocet, drobounce nakrájená sušená rajčata, rozdrcený česnek a nadrobno nasekané bylinky.

Panenku vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout. Do upečeného květáku přimíchejte připravenou zálivku a nechte ještě pár minut prohřát v chladnoucí troubě. Pak salát osolte a opepřete podle chuti a podávejte s panenkou nakrájenou na silnější plátky.

Ať chutná

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota430 kcal / 1 799 kJ
Sacharidy12 g
Tuky23 g
Bílkoviny41 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




20 Recenzí / komentářů

Kristina

25 července, 2019

Hotové baaajo…jen jsem k tomu udělala celerovou kaši, protože květák nikde nebyl… Ale výborné

Lucie

26 července, 2019

Celerová kaše je super varianta přílohy <3 Úplně se mi sbíhají sliny na jazyku 🙂

Marketa

5 srpna, 2019

Opravdu smekam! Vynikajici recepty. Jedu je poporade jeden za druhym a jeste jsem se nikde nezklamala! Sice jsem asi nejaka zabrzdena, protoze mi priprava trva dele, ale recepty “jednoduche” stiham i ve vsedni den k veceri. Nikdy by me nenapadlo jak muze byt zelenina kreativni.Vynikajici, skvele a jako bonus 5kg dole! 🙂 Moc diky za velmi chutnou zmenu stravovani, Stavnatou kucharku(kterou uz samozrejme mam) a tesim se na dalsi recepty.

Lucie

6 srpna, 2019

To mám velkou radost, že chutná! Moc děkuji za milý komentář, který mě opravdu zahřál u srdce <3 Číst, že všechna ta práce má význam, že to někomu pomáhá, to je úplně nejvíc 🙂
Velká gratulace ke skvělému bonusovému výsledku <3

Eva

11 srpna, 2019

Jedním slovem: EXCELENTNÍ!!! Chuťově naprosto úžasné. Z bylinek jsem dala ze zahrádky bazalku, pažitku, petrželku, tymián a rozmarýn. Měla jsem obavy, jestli jsem to s nimi nepřehnala, ale naopak. Květákový salát neměl chybu, panenka byla krásně šťavnatá. K receptu se budu vracet. Lucko, veliké díky za inspiraci.

Lucie

11 srpna, 2019

Vy jste zlatá! <3 To já moc děkuju – za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři. Udělalo mi velkou radost, že chutnalo <3

Vendula

20 srpna, 2019

Dnes jsem udělala rychlé,skvělé a moooc dobré vynikající kombinace chutí moc děkuji za perfektní recepty

Lucie

21 srpna, 2019

To já děkuju <3 Za vyzkoušení receptu i za to, že jste si našla čas a vložila komentář. Navíc s tak úžasnou pochvalou 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo <3

Jakub

6 září, 2019

Vynikající recept. Zkusil jsem s rukolou a bylo to vážně vynikající. Třetí jídlo, které jsem vařil podle Vašich receptů a všechny byly skvělé. Jdu objednat kuchařku 🙂

Lucie

7 září, 2019

Jakube, mám opravdu upřímnou radost, že chutná <3 Ale jestli se podle receptů daří, je to hlavně vaše zásluha – to vy vaříte 🙂

Karolína

8 září, 2019

Vypadá to skvěle, ale parmezán?

Lucie

8 září, 2019

Omlouvám se, ale nerozumím. Na co se konkrétně ptáte ohledně parmazánu?

Alena

1 října, 2019

Milá Lucie, opět výborný recept. Jste moje současná bohyně vaření. Manžel řekl, že je to nejlepší květák, co kdy jedl, že prý květák moc nemusí, ale tohle že je dokonalá souhra chutí. Panenka byla jako obláček. Díky. Určitě jsem tento recept nevařila naposledy.

Lucka

2 října, 2019

Milá Aleno, bohyně vaření? To zní skvěle, to beru <3 Ale pokud chutná, je to stejně hlavně vaše zásluha – to vy vaříte 🙂 Každopádně mám velkou radost, že můžu přinášet inspiraci.
Mám velkou radost, že podle receptu chutnalo. A to i manželovi, který, jak píšete, květák moc nemusí. Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře. Moc mě potěšil 🙂
Mějte se krásně a moc doufám, že bude chutnat i nadále <3

Sylvia

14 října, 2019

výborný recept tak ako všetky! aj som hľadala miesto, kde napísať všeobecnejšiu recenziu, ale nenašla som. kúpila som si kuchárku a zmenila ste nám život 🙂 recepty sú neskutočné! práve sa nám prihrieva zapekané zelí s drúběžím masem 😉 sú nielen chuťovo skvelé, ale aj časovo efektívne, milujem každé jedno jedlo. ste borec! ďakujem ❤️

Lucka

14 října, 2019

Vy jste zlatá! <3 Moc děkuju za neuvěřitelně milý komentář 🙂
Mám opravdu velkou radost, že podle receptů chutná <3 Ale pokud chutná, je to hlavně vaše zásluha – to vy vy vaříte, vám se jídla daří <3

Lucka

5 března, 2020

Prosím o radu, proč mi trochu zahořkl květák? Jídlo jinak výborné, místo panenky jsem použila kuřecí maso, ale květák je trochu nahořklý. Děkuji

Lucka

6 března, 2020

To se bohužel občas stane. Není to vaše chyba, nebo chyba v receptu. Květák je někdy hořký sám o sobě. Zejména mimo sezónu, kdy bývá jeho růst urychlovaný mnoha hnojivy.

Tereza

24 července, 2020

Dnes jsem vasi stranku objevila poprve a nahodou a jsem nadsena,drzim si takovou svoji dietu,neco podobneho jako je low carb,jen nejim tolik tucneho…jde mi to sice krasne,ale uz zacinam byt prejedena porad jen samymi zeleninovymi salaty k masum…moc moc dekuji za inspiraci konecne i na nejake poradne zeleninove prilohy.Uz se silene tesim,az si zitra uvarim tuto kvetakovou smes … krasny den preji

Lucka

24 července, 2020

Vítejte u mě na stránkách 🙂 Doufám, že se vám tady bude líbit a podle receptů i chutnat. Krásný den přeji i vám ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0