📖 VOŇAVÁ KUCHAŘKA - skladem poslední kusy. DOTISK NEBUDE! Poslední šance získat tuto kuchařku.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečený tvaroh s hruškami v perníkovém koření

Pečený tvaroh s hruškami v perníkovém koření

  ,   , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Pečený tvaroh s hruškami v perníkovém koření
5.0 3

Také se vám s příchodem podzimu změní chutě? Mně rozhodně! Suroviny, které jsem během léta milovala a měla téměř denně v jídelníčku, se postupně vytrácí a nahrazují je jiné. Podobně se mění i způsob přípravy jídla a také jeho dochucení. Na řadu přichází pečení, dušení, v přihrádce s kořenkami stále častěji sahám po hřejivém koření, jako je badyán, hřebíček, muškátový oříšek, skořice... A tenhle jednoduchý pečený dezert pro podzim a zimu je toho důkazem ❤️

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 1 hodina

    25 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

250 g měkkého tučného tvarohu

50 g smetany ke šlehání

1 vejce

30 g sladidla podle stravovacího stylu *

pár kapek vanilkového extraktu

240 g hrušek

1 zarovnaná lžička perníkového koření

45 g oblíbených ořechů (pekany, vlašské, mandle aj.)

6 g másla

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 1 hodina

    25 minut

    1 hodina 25 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Recept spolu s dalšími 52 dobrotami najdete také ve stolním kalendáři pro rok 2025.

RECEPT

Tvaroh smíchejte se smetanou, vejcem, 25 g sladidla a vanilkovým extraktem.

Hladkou směs nalijte do pečicí formy (na 3 porce o průměru 15-17 cm).

Navrch rozprostřete drobně nakrájené oloupané hrušky promíchané s perníkovým kořením.

Vše posypte ořechovou drobenkou připravenou z rozdrcených ořechů (přibližně v konzistenci hrubšího písku), 5 g sladidla a povoleného másla.

Vložte do trouby předem vyhřáté na 160 °C a pečte 25-30 minut.

Pak troubu vypněte, mírně pootevřete dvířka a tvaroh nechte uvnitř dalších 30 minut dojít.

Po zchladnutí hned můžete podávat, nebo uložte do lednice, kde dezert vydrží několik dní.

TIPY

Místo tvarohu lze použít i smetanový krémový sýr (mascarpone se nehodí).

Přesná míra oslazení tvarohové náplně záleží na vaší chuti a také sladkosti ovoce. Nebojte se proto trošku ochutnat a případně dosladit. Počítejte s tím, že po upečení se sladká chuť zmírní.

Hrušky lze nahradit i jablky a perníkové koření mletou skořicí.

Přesná doba pečení bude záviset na průměru pečicí formy (a tudíž výšce náplně) a také na výkonu vaší trouby. Proto ji případně podle potřeby upravte. Ve výsledku by drobenka měla mít jemně zlatavou barvu, okraje tvarohu být pevnější, ale střed může zůstat jemně třaslavý.

* Druh a přesné množství sladidla záleží na vašich zvyklostech a chuti. Lze použít třeba xylitol, med, datlový sirup, kokosový cukr atd.
* Recept je rozpočítán na erythritol s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota350 kcal / 1460 kJ
Sacharidy12 g *
Tuky27 g
Bílkoviny12 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

12 Recenzí / komentářů

Helena

26 září, 2024

Hned vyzkousim. Uz na to mam chut.

Lucka

27 září, 2024

Pochutnáte si ❤️ Tenhle dezert je na podzim jak dělaný 🙂

Drahuška

28 září, 2024

Luci zůstalo mi to tekuté…pekla jsem 50 min. na 160 C … poté ještě 20 min.na 200 C jestli tvaroh přeci jen neztuhne a nic… poradíte mi prosím..ráda ho vyzkouším znova

Lucka

28 září, 2024

Drahuško, jej, to mě moc mrzí, že se to nepovedlo 🙁 Je mi záhadou v čem by mohl být zádrhel. Nezměnila jste něco v receptu? Nenahradila jste třeba nějakou surovinu? Jaký tvaroh jste použila? Smetana byla na šlehání, ne na vaření? Nemixovala jste to?
Ono to tedy vyloženě tvrdé nemá být, spíš takové jako hustší pudink a po vychlazení to ještě ztuhne. Ale tekuté by to vyjít nemělo 🙁 Už jenom to vejce to musí zahustit.

Drahuška

2 října, 2024

Luci tvaroh byl tučný ve vaničce, smetana ke šlehání 33 % a ano, spolu s vajíčkem a sladidlem jsem vše mixovala ponorným mixérem a poté pokračovala dál dle receptu

Lucka

2 října, 2024

Neztuhlo to ani po vychlazení? Ono se to chová podobně jako cheesecake, který se také zpevní po uložení do lednice. Drobenka se upekla dozlatova v uvedeném času?
Vážně mě mrzí, že se dezert nepovedl, jak měl. Ale je mi vážně záhadou, v čem by mohl být zádrhel.
Pokud dáte receptu ještě šanci, tak zkuste použít raději balený měkký tvaroh (je pevnější), nebo ten z vaničky nechte pár hodin vykapat.
Směs nemixujte, ale jen ručně rozmíchejte. Mixováním se struktura směsi změní a více zřídne. Vyhněte se také použití většího množství tekutého sladidla.
A samozřejmě hrušky nesmí být vodnaté, ale pokud se jen nakrájí a nemixují, tak by s tím neměl být problém.

Drahuška

3 října, 2024

zkusím ho znova….máme vaše recepty z obou kuchařek moc rádi….takové celerové halušky se zelím…mňamózní záležitost

Lucka

3 října, 2024

My to společně odhalíme, v čem zařádil “kuchařský šotek” 🙂
Děkuji za milou poznámku. Mám velkou radost, že vám podle kuchařek chutná ❤️

Lucie T.

3 října, 2024

Luci, recept jsem si vytiskla a zapomněla v práci, ale měla jsem na to takovou chuť, že jsem to doma upekla odhadem. Šlehačku jsem tam dala dokonce celou a ztuhlo to normálně. Je ale pravda, že jsem zašlehala žloutek do tvarohu, z bílku udělala sníh a šlehačku také ušlehala. Přidala jsem do tvarohu vanilkový protein, dále už pak nesladím. Luxusní chuť tomu dodala ta ořechová drobenka, smíchala jsem ořechy+máslo+čekankový sirup, můj koláč tedy nevypadal moc esteticky, ale bylo to výborné. Na perníkové koření jsem zapomněla, ale naštěstí mě napadlo tam dát aspoň skořici, s perníkovým upeču o víkendu, měl opravdu úspěch a to moje děti nepochválí hned tak něco, děkuji!

Lucka

3 října, 2024

Luci, děkuju za komentář. Skvěle jste si poradila! ❤️
Vámi provedené změny na výsledek, co se týká hustoty, určitě vliv měly (myslím, že hlavně ten protein), ale mělo by to fungovat i v té základní verzi 🙂
Mám velkou radost, že jste si doma pochutnali! ❤️ Pochvala od dětí je vždycky ta nejvíc, ony jsou ti nejpřísnější food kritici 😀

Jana S

7 října, 2024

Hruškový jsem pekla s mandlemi, super křupavá drobenka na vláčném tvarohu, byl výborný, dnes obměna švestky a místo ořechů mák, koření pouze špetka, do tvarohového těsta jsem přimíchala lžíci mandlové mouky pro hutnější konzistenci, opět výborný, tentokrát nekřupavý.

Lucka

8 října, 2024

Děkuju za sdílení variant a obměn. S těmi švestkami a mákem to musela být dobrota! Úplně tu vůni a chuť cítím 🙂 Mám velkou radost, že jste si pochutnala ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0