Recept na pikantní celerovou polévku » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-12-26-12-19-12

Pikantní celerová polévka

2014-12-26-12-19-12

Pikantní celerová polévka

  ,   , , , , , ,   , , ,

Leden 1, 2015

Hodnotit recept
Pikantní celerová polévka
5.0 1

Jednu celerovou polévku tu už mám. Tahle je ale úplně jiná, více pikantní a hlavně – je Whole30. Takže, pokud po vánočním a silvestrovském „porušování“ chcete opět „najet“ na přísnější „protokol“, tahle polévka je přesně pro vás 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 bulva celeru

1 cibule

400 ml kokosového mléka

1 chilli paprička (lze případně vynechat)

1/2 lžičky kari koření

1/2 lžičky sušeného mletého koriandru

1/2 lžičky sušeného zázvoru nebo 1 lžička nastrouhaného čerstvého

1 lžíce kokosového nebo olivového oleje, případně ghee

1/2 svazku čerstvé petrželky nebo koriandru

sůl

Postup

Oloupejte si celer. Pomocí škrabky z něj pak nastrouhejte hromádku podlouhlých lupínků.

Zatím si je dejte stranou a zbytek celeru nakrájejte na kostky, popřípadě nastrouhejte na hrubo.

Na oleji nebo na ghee si nechte zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky.

Jakmile začne mírně hnědnout, přisypte k ní celer a na drobno nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek.

Za občasného zamíchání nechte celer mírně osmahnout, pak do hrnce přisypte kari koření, koriandr a zázvor.

Krátce vše prohřejte, zalijte kokosovým mlékem a cca 0,5 l vody nebo zeleninového vývaru.

Osolte a nechte vařit, dokud nebude celer měkký. Doba varu záleží na tom, na jak malé kousky jste si celer nakrájeli, ale mělo by stačit cca 10-20 minut.

Zatím co se polévka vaří, připravte si celerové lupínky. Rozprostřete je v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 150°C.

Za občasného promíchání a časté kontroly pečte lupínky dozlatova.

Na závěr polévku rozmixujte dohladka a v případě potřeby trošku nařeďte vodou nebo vývarem.

Dosolte podle chuti.

Polévku podávejte posypanou celerovými lupínky a drobně pokrájenou čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Jana

Únor 16, 2016

Lucko tak ta se povedla;) mňam

Lucie

Únor 16, 2016

Jak někdy úplně obyčejná zelenina dokáže překvapit, co? 😉 Jsem moc ráda, že chutnalo.

Šárka

Září 17, 2016

Mňamózní. Děkuji za receptík.

LG

Lucie

Září 17, 2016

Já díky za zprávu. Vždycky mám radost, když se recept povede a chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation