Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Hlavní jídla, Polévky Bez lepku, Bez masa, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 batáty, česnek, drůbeží, vejce, vepřové
2014-11-06
Ohodnotit receptNení to klasická česnečka, nemá takový říz jako oblíbená „vyprošťovací“ polévka. Je více jemná a příjemně nasládlá. S masovo-vaječnými kostičkami tvoří skvělou kombinaci, která vás zahřeje i zasytí.
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
15 minut
30 minut
45 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště
Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.
Suroviny
3 paličky česneku
1 větší cibule
cca 3 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mletého kmínu
3 lžíce smetany nebo kokosového mléka
150 g libového masa (kuřecí, krůtí nebo vepřové)
1 vejce
2 stroužky česneku
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
15 minut
30 minut
45 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Paličky česneku rozřízněte napůl tak, aby jste přepůlili všechny stroužky.
Na řezu je potřete olivovým olejem, rozložte na pečící plech (řezem nahoru) a vložte do trouby rozpálené na 180°C.
V mixéru si rozmixujte dohladka syrové maso, 1 vejce, 1 lžíci olivového oleje, 2 oloupané stroužky česneku a trošku soli.
Ze vzniklého těsta vytvořte na pečícím papíru placku vysokou cca 1 cm.
Vložte do trouby k česneku a dál pečte společně cca 20 minut.
Do hrnce si nalijte cca 2 lžíce olivového oleje, zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte na kostičky pokrájený batát, posypte mletým kmínem a krátce osmahněte.
Přilijte 1 l vývaru (případně vody) a vařte, dokud batát nezměkne (cca 5-10 minut).
Vyndejte z trouby masovou placku a pečený česnek.
Ten nechte chvíli vychladit a pak ho bez loupání vymačkejte do polévky, přidejte cca 3 lžíce kokosového mléka a vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
Masovou placku nakrájejte na kostičky. Těmi posypte polévku při podávání.
Sdílejte recept s přáteli
Už nikdy vám žádný nový recept neuteče
Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..