Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
59 Recenzí / komentářů
Lucie
15 února, 2016
Občas jsou ty úplně nejjednodušší recepty ty nejlepší 😉
Alena
15 února, 2016
Moja rúra má najnižšiu teplotu 100’C, ako dlho by sa mala piecť panenka?
Lucie
15 února, 2016
Aleno, tady vám přesně neodpovím, nikdy jsem to nezkoušela. Ale odhadem tak hodinu. Nicméně, pokud vydržíte, mohla bych to vyzkoušet. Samotnou by mě to zajímalo.
Marcela
29 března, 2016
Výborný recept, panenka je skvělá, určitě znovu zopakuji. Díky!
Lucie
29 března, 2016
To jsem moc ráda, že panenka chutnala. Já díky za důvěru a vyzkoušení receptu 😉
vlastapac
14 dubna, 2016
Skvělý výsledek, tak dobrou panenku jsem ještě nejedla. Moc děkuju za recept!
Vlasta
Lucie
14 dubna, 2016
Není za co děkovat. Vy jste vařila, vám se povedla 🙂 Jsem moc ráda, že chutnala.
Miroslav
23 června, 2016
Geniální recept. A možných variant je nekonečně. Včera, při třetím pokusu, jsem vyválel panenku ve steakovém koření popsaném v knize “Jídlo na prvním místě” (káva, kakao, pepř, skořice atd.) a je naprosto vynikající. Přístě zkusím na prach rozmixované sušené houby a hořčici.
Měl bych dotaz z jiného soudku. Zkoušela jste někdy “paleo” odpalované těsto?
Děkuji.
Miroslav
Lucie
23 června, 2016
Skvělé varianty koření. Díky za inspiraci.
Odpalované těsto jsem nezkoušela. Nikdy jsem moc nepekla, takže se o to nepokouším ani na paleu 🙂
Zuzka
24 října, 2016
Výborný nápad 🙂 Kromě panennky jsem již takhle upekla i krůtí prso a super 🙂
Lucie
24 října, 2016
U drůbežího masa bych se bála, že není dosažena bezpečná teplota. Možná bych zvedla alespoň o 10 stupňů teplotu v troubě. Ale jsem moc ráda, že chutná 🙂
Renata
30 ledna, 2017
Dobrý den, moc děkuji za skvělý recept, jsem generace středního věku, vařit umím, ale s panenkou jsem neměla moc dobré zkušenosti, vždy se mi ji podařilo udělat tuhou, podle Vašeho receptu super, byla výborná, už ji jinak nebudu dělat. Jinak děkuji za Vaše super recepty, už jsem jich pár vyzkoušela. S pozdravem a mnoho dobrých receptů Renata
Lucie
30 ledna, 2017
Dobrý den, to mám radost, že Vám chutná. Panenka je prevít, ale když víte, jak na ni, je skvělá a krásně měkká 🙂
Eva
12 února, 2017
Pecete v uzavrenem pekacku?
Lucie
12 února, 2017
Ne, normálně odkryté.
Hanka
13 února, 2017
Na fotce mi to ale nepřijde jako panenka, ta obvykle nemá žádné tukové krytí. Na fotce mi to přijde spíš jako kotleta, karé. Je to skutečně panenka? Kde se koupí panenka s tukovým krytím? Panenka na sobě mívá jen blánu, ale ne tuk : https://srecepty.cz/system/images/1230/full.5882.JPG
Lucie
13 února, 2017
Opravdu se jedná o panenku. Není to totiž tukové krytí, ale barevná změna masa po rychlém osmahnutí na pánvi. Vnitřek zůstane krásně narůžovělý, okraje po prudkém vystavení vysoké teplotě zešednou.
Sára
29 dubna, 2017
Skvělý a jednoduchý recept! Panenka byla výborná a šťavnatá!
Eva
2 září, 2017
Výborná chuť, šťavnaté maso, co víc si přát!!!! Zkouším Vaše recepty o stošest a zatím se vše povedlo. Manžel si také pochutnává a nad panenkou se blaženě usmíval.
Lucie
2 září, 2017
Spokojený muž u stolu je pochvala kuchařky. Takže vás 😉 Já tak jen nenápadně podstrkuji nápady 🙂
Zuzana
6 prosince, 2017
Mnamkaaaaa…lepsie pripravenu panenku som nejedla..este mam plne usta ..
Asi si na jeziska obstaram knizku, lebo kazdy recept co spravim odtialto je neskutocny!! Dakujem
Lucie
7 prosince, 2017
To mám radost, že vám panenka tak chutnala 🙂 Věřím, že se vám budou podobně líbit i další recepty, ať už ze stránek či ze zmiňovaných e-kuchařek. Ať chutná <3
Barbora
13 ledna, 2018
Dobrý den, jak dlouho asi pečená panenka vydrží v lednici, prosím? Děkuji Barbora
Lucie
16 ledna, 2018
Dobrý den, Barboro, to záleží na mnoha věcech, ale do 3 dnů naprosto bez problémů, jako max bych tipovala týden.
Kristýna
24 března, 2018
Luci, za tohle masíčko by se nemuseli stydět ani v restauraci. Manžel byl unešen 😀
Lucie
24 března, 2018
Kristýno, chvála patří kuchařce, která masíčko připravovala 🙂
Žaneta
6 února, 2019
Dobrý den, mohu použít hovězí panenku? Děkuji
Lucie
6 února, 2019
Dobrý den, nezkoušela jsem, ale fungovat by to mělo 🙂
Ivana
13 května, 2019
Dobrý den, recept vypadá skvěle, jistě vyzkouším. Jen mě zarazilo, ze vhodnou prilohou jsou brambory, chtela bych se zeptat, jestli je to chyba, nebo je to myšleno mimo low carb? Dekuji za odpověď, Ivana
Lucie
14 května, 2019
Dobrý den, Ivano, to je spíš jen tip pro ty, kteří se nestravují LC. Ne všichni návštěvníci mých stránek se stravují nízkosacharidově. Přílohu zvolte podle vlastního uvážení, umím si k tomu představit třeba i květákovou nebo kedlubnovou kaši, celerové či cuketové hranolky.
Ivana
16 května, 2019
Moc děkuji za odpověď, Lucie, jak do toho víc pronikám, tak vidím, jak byl můj dotaz nesmyslný…
Máte krásné inspirující stránky a úžasné recepty, přeji hodně nadšení do další práce a ještě jednou díky;-)
Lucie
17 května, 2019
Žádný dotaz není nesmyslný 🙂
Moc děkuji za pochvalu. Mám velkou radost, že se vám moje stránky a recepty líbí <3
Lenka
18 května, 2020
Luci, tak tohle je pecka! Moc diky za skvely recept, panenka je naprosto bozi:))
Preji hodne inspirace do dalsich receptu!
Lucka
18 května, 2020
Leni, moc děkuju za přání a za milý komentář ❤️
Mám radost, že panenka chutná 🙂
Ola
27 června, 2020
Lucko, díky. Vždycky když jsem vařila (pekla, grilovala…) panenku, měla jsem pocit, že to není ono. Tvůj recept je úžasný. Jednoduchý a přitom vynikne kvalita masa i chuť domácích bylinek. Sklidila jsem doma úspěch a i já jsem si pochutnala.
Lucka
28 června, 2020
Olgo, mám velkou radost, že se ti panenka povedla a doma všem chutnala ❤️ Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář 🙂
Katka
2 listopadu, 2020
Zdravim, Lucko, panenka se pece v nezakrytem pekacku jen tak na sucho, bez podlevani?
Lucka
2 listopadu, 2020
Zdravím, Katko 🙂 Ano, peče se nezakrytá, bez podlití. Při tak nízké teplotě nehrozí spálení.
Zuzka
30 listopadu, 2020
Dobrý den Lucko, tak tenhle je recept je neskutečně jednoduchý a výsledek famozní! Tomu pečení bez podlévání a zakrytí jsem moc nevěřila, ale jsem ráda, že jsem se do něj piustila! Moc díky za skvělý tip na trochu jiné pohoštění!
Lucka
30 listopadu, 2020
Dobrý den, Zuzko 🙂 Moc si cením toho, že jste mi věřila a recept vyzkoušela, i když jste mu zpočátku úplně nevěřila. Taková důvěra potěší ❤️ O to víc, když se povedlo a chutnalo 🙂
Šárka
9 listopadu, 2021
Dobrý den Lucko, dnes jsem dělala a je naprosto dokonala (dala jsem sušené bylinky: garam masala, pepř, petržel, oregano a čerstvý rozmarýn). Moc diky za dobry napad
Lucka
10 listopadu, 2021
Dobrý den, Šárko, s velkou radostí čtu, že jste si pochutnala ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂
Dagmar
30 prosince, 2021
Famózna!!! Ja som ešte obalila v slanine,lebo bolo to na slávnostný obed pre rodinu a len sa tak zaprášilo
Lucka
30 prosince, 2021
Super tip s tou slaninou ❤️ Mám velkou radost, že chutnalo. Děkuji za milý komentář 🙂
RADKA
30 prosince, 2021
Díky za tip..zítra vyzkouším..Myslíte že by šlo dělat i v pomalém hrnci?Radka
Lucka
31 prosince, 2021
Šlo, ale bude se hůře kontrovat teplota (pokud tedy máte běžný PH).
Dáša
17 ledna, 2022
Recept ma nadchol, panenku som využívala na minutky s rovnakým postupom, akurát v rúre piecť na vysokú teplotu len 6-8min. Mäso podľa vášho receptu je krehké a šťavnaté aj po niekoľkých dňoch. Za mňa palec hore
Lucka
18 ledna, 2022
Děkuji za milý komentář a vyzkoušení receptu. Mám velkou radost, že vám panenka v této pomalé úpravě chutná ❤️
Petra
5 května, 2022
Zdravim Vas Lucko,
dala by se panenka udelat takhle i v pomalem hrnci? Bohuzel tady u nas v zahranici existuje pouze plynova trouba a nastavit teplotu pod 100 stupnu je temer nemozne 😀 Predpokladam cca 3-4 hodiny na low? Rada si necham poradit.
Dekuji a hezky den.
Lucka
8 května, 2022
Zdravím, Petro, u pomalého hrnce se obávám, že bude jen velmi těžké kontrolovat přesnou teplotu. Nikdy jsem to nezkoušela, ale pokud bych do toho šla, na poprvé bych dala 2,5 hodiny na Low a pak bych zkusila panenku nakrojit. Podle výsledku bych případně pokračovala.
Pokud vyzkoušíte, budu moc ráda, pokud dáte vědět, jak to dopadlo 🙂 Děkuju ❤️
Vera Heerz
13 ledna, 2023
Dneska jsem poprve pekla panenku podle Vaseho receptu….bozi. Snedli jsme ji ve dvou Muj muz je totalne nadseny, ja taky. Dekujeme
Lucka
14 ledna, 2023
Mám radost, že jste si doma pochutnali ❤️ Děkuji za milý komentář. Doufám, že se spolu uvidíme i u nějakého dalšího receptu 🙂
Jura
5 března, 2023
Výborný recept, zadařilo se hned napoprvé. A ani není třeba žádné šaškování s teploměrem, jak by to člověk u takhle dokonale růžové panenky čekal. Jako přílohu jsem udělal hlívu na smetaně s rozmarýnem a řapíkatý celer na másle s česnekem. Byla to paráda. A celkem i low carb 🙂
Lucka
6 března, 2023
Mám radost, že se vám panenka povedla k plné spokojenosti a pochutnal jste si ❤️ S tou smetanovou hlívou a česnekovým celerem to muselo být famózní! Skvělá kombinace ❤️
Roman
13 října, 2023
Vynikající lahůdka,co takhle udělat steak hovězí
Lucka
14 října, 2023
Steaku bude stačit kratší doba, ale také to takto skvěle funguje. Případně můžete zkusit i obrácený postup – nejdřív dobře osušený a ochucený vyšší steak vložte na roštu do trouby vyhřáté na 120 °C a pečte podle požadované míry propečení cca 20-40 minut. Pak teprve zprudka a velmi krátce orestujte na pánvi.
Nedávno jsem obdobně dělala svíčkovou v celku a byla fantastická ❤️
Petra
9 prosince, 2023
Vynikající! Tyhle 3P jsou trefa do černého
Děkuji za skvělý recept a vůbec za celý Váš úžasný blog plný inspirace.
Všechny recepty, které jsem dosud vyzkoušela, byly TOP ✌
Moc zdravím, Petra
Lucka
10 prosince, 2023
Petro, jste mi na chvilku zamotala hlavu. Přemýšlela jsem, co myslíte těmi 3 P. Pak mi to konečně docvaklo 😀
Moc vám děkuju za krásný komentář a pochvalu. Mám mega radost, že vám chutná ❤️
Přeji vám krásný konec roku a pohodové Vánoce. Těším se na viděnou u nějakého nového receptu 🙂
Jana
15 února, 2016
Lucko děkuji! Panenka je úplně senzační! A recept přitom jednoduchý, vid;)