Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pórková polévka

Pórková polévka

  , ,   , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Pórková polévka
5.0 5

Další recept z kategorie „snadno, rychle, chutně“. A i když se jedná o krémovou polévku, není při její přípravě použitá smetana ani kokosové mléko. Vše obstará vajíčko.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 velký pórek (nebo 2 menší)

1 svazek jarní cibulky

cca 0.8 l drůběžího nebo zeleninového vývaru

2 vejce

olivový olej nebo ghee

bílý pepř

sůl

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na tuku si nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou jarní cibulku a pórek.

Po cca 10 minutách vše zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.

Pak vyberte trošku uvařeného pórku a cibulky a dejte stranou.

Polévku rozmixujte dohladka.

Vypněte plotýnku, polévku z ní odstavte a nechte minutku odstát.

Za stálého mixování vlijte do polévky rozšlehaná vajíčka a nechte mimo plotýnku krátce prohřát. Už nevařte.

Podle chuti polévku ještě dochuťte solí a pepřem.

Podávejte ozdobené kousky pórku a cibulky, které jste si dali stranou.

Můžete přidat masovo-vaječné kostičky, u primal varianty i lžíci zakysané smetany.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




16 Recenzí / komentářů

Ptolemai

27 dubna, 2016

Z pro mě neznámého důvodu ji nemám takhle krásně světlou ani po x vařeních, nicméně je chuťově úžasná 🙂

Lucie

27 dubna, 2016

Pokud ji máte do žluta, „viníkem“ bude výrazná barva žloutku, zejména pokud používáte domácí vejce. Pokud je více zelená, používejte příště spíše jen bílou část pórku, která je i chuťově lepší. Ale jinak je barva úplně jedno, hlavně že chutná 🙂

EM

4 května, 2017

Lucko, tím, jak jsem tam pak rozmixovala rozšlehaná vejce získala polévka takovou zvláštní strukturu… Je to OK, nebo jsem něco zvrzala? 🙂

Lucie

4 května, 2017

Je dost možné, že se vám vejce v polévce uvařila. Odstavila jste polévku z plotýnky a už ji tam nevracela? Zkuste ji případně propasírovat přes sítko, ale na výslednou chuť by to vliv mít nemělo, jen na konzistenci.

Miroslav

24 listopadu, 2017

Další vynikající recept.

Lucie

25 listopadu, 2017

Další skvělé provedení 🙂 Mám radost, že chutnalo.

Lucia

6 ledna, 2018

da sa to nejak poriesit bez vyvaru?

Lucie

7 ledna, 2018

Nahraďte ho vodou 🙂 Nebude to chuťově už top, ale i tak si pochutnáte.

Zuzana

2 ledna, 2019

Právě jsem polévku dojedla, je uplně božská. Nikdy jsem tak dobrou pórkovu neměla. Místo jarní cibulky jsem tedy použila šalotku a podle mě ten bílej pepř tomu dodá oprvavdu tu poslední tečku 🙂 Najela jsem znovu po 2 letech opět na paleo, tak se moc těším na zkoušení nových receptů. Krásný rok 2019!

Lucie

3 ledna, 2019

Krásný nový rok 🙂 Moc děkuji za milý komentář. Mám velkou radost, že polévka chutnala. Ať se daří <3

Míša

3 listopadu, 2019

Mně se také vajíčka zdrcla. Odstavila jsem z plotny,dala vejce a pak vrátila opět na plotnu prohřát. Nebo jste myslela už nevracet na plotnu a prohřát jen v te teplé polévce?

Lucka

4 listopadu, 2019

To mě mrzí, že se polévka nepovedla úplně podle představ 🙁 Ano, polévka už se nesmí na plotýnku vracet. Doplním to do receptu přesněji.
Nicméně sražené vejce by nemělo mít vliv na chuť, tak moc doufám, že polévka i tak chutnala 🙂

Štěpánka

6 března, 2020

Ráda jsem vždy vařila pórkovou polévku, nejradši jsme ji jedli s nejstarším synem. Poté, co jsem uvařila Váš recept, se olizují úplně všichni a žádají si vařit znovu a znovu, je opravdu výborná. Děkuji za skvělý recept!

Lucka

6 března, 2020

To mám velkou radost, že chutná ❤️ Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂

Lucie

23 března, 2020

Rychlá, lahodná polévka, nemá chybu

Lucka

23 března, 2020

Mám radost, že chutnalo. Moc děkuju za komentář 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0