Recept na pórkovou polévku » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pórková polévka

Pórková polévka

  ,   , , , , ,   ,

Listopad 10, 2014

Hodnotit recept
Pórková polévka
5.0 1

Další recept z kategorie „snadno, rychle, chutně“. A i když se jedná o krémovou polévku, není při její přípravě použitá smetana ani kokosové mléko. Vše obstará vajíčko.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 velký pórek (nebo 2 menší)

1 svazek jarní cibulky

cca 0.8 l drůběžího nebo zeleninového vývaru

2 vejce

olivový olej nebo ghee

bílý pepř

sůl

Postup

Na tuku si nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou jarní cibulku a pórek.

Po cca 10 minutách vše zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.

Pak vyberte trošku uvařeného pórku a cibulky a dejte stranou.

Polévku rozmixujte dohladka.

Vypněte plotýnku a polévku z ní odstavte.

Za stálého mixování vlijte do polévky rozšlehaná vajíčka a nechte krátce prohřát.

Podle chuti polévku ještě dochuťte solí a pepřem.

Podávejte ozdobené kousky pórku a cibulky, které jste si dali stranou.

Můžete přidat masovo-vaječné kostičky, u primal varianty i lžíci zakysané smetany.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Ptolemai

Duben 27, 2016

Z pro mě neznámého důvodu ji nemám takhle krásně světlou ani po x vařeních, nicméně je chuťově úžasná 🙂

Lucie

Duben 27, 2016

Pokud ji máte do žluta, “viníkem” bude výrazná barva žloutku, zejména pokud používáte domácí vejce. Pokud je více zelená, používejte příště spíše jen bílou část pórku, která je i chuťově lepší. Ale jinak je barva úplně jedno, hlavně že chutná 🙂

EM

Květen 4, 2017

Lucko, tím, jak jsem tam pak rozmixovala rozšlehaná vejce získala polévka takovou zvláštní strukturu… Je to OK, nebo jsem něco zvrzala? 🙂

Lucie

Květen 4, 2017

Je dost možné, že se vám vejce v polévce uvařila. Odstavila jste polévku z plotýnky a už ji tam nevracela? Zkuste ji případně propasírovat přes sítko, ale na výslednou chuť by to vliv mít nemělo, jen na konzistenci.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation