🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat

  , ,   , , , , , ,   , , , , , ,

Ohodnotit recept
Telecí burger se salátem z avokáda a rajčat
0.0 0

Podařilo se mi úplnou náhodou sehnat 2 ingredience, které se na mém jídelníčku v poslední době moc neobjevovaly – velké krásně zralé masité rajče (jasně, nebyla sezóna) a mleté telecí v prvotřídní kvalitě (to se v nabídce řeznictví moc neobjevuje).

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

300 g mletého telecího masa (ideálně nějaké s cca 25% tuku, rozhodně ne z kýty, burger by byl moc suchý)

300 g zralých rajčat

2 avokáda

1 menší červená cibule

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce balsamico octa

4 lístky čerstvé bazalky

ghee

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 30 minut

    15 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Z mletého masa, které jste nechali mimo lednici dojít na pokojovou teplotu, vypracujte placky vysoké cca 2-3 cm. Osolte je a opepřete z obou stran.

Rozpalte si nasucho pánev. Jakmile je horká tak, že z ní cítíte žár, když nad ní položíte ruku (slovíčko NAD je důležité, neplést s NA ;-)), nechte na ní rozpustit lžíci ghee a na pánev dejte naprudko osmahnout burgery.

Z každé strany cca 2-3 minuty, maso obraťte jen jednou.

Jakmile jsou burgery opečené (na povrchu mají krásně křupavou kůrku), vyndejte je z pánve, přikryjte je alobalem nebo hlubokým talířem a nechte je chvíli odpočinout, aby se vypečená šťáva vsákla zpátky do masa. Jedině tak budete mít burgery krásně šťavnaté.

Mezitím si připravte salát. Rajčata a oloupaná avokáda si nakrájejte na plátky cca 0.5-1 cm, červenou cibuli naopak na co nejtenčí nudličky. Vše rozdělte na talíře.

Z olivového oleje a balsamico octa (lze ho nahradit i lžící limetkové šťávy) vytvořte jednoduchou zálivku. Rozmíchejte do ní ještě 2 drobounce pokrájené lístky bazalky.

Směsí jemně pokapejte připravené saláty, každý ještě ozdobte 1 lístkem bazalky, osolte a opepřete.

Přidejte odpočinuté burgery a hned podávejte.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0