Škvarkové zelňáky » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Škvarkové zelňáky

Škvarkové zelňáky

  , , ,   , , ,   , ,

Červen 23, 2016

Hodnotit recept
Škvarkové zelňáky
5.0 4

Ačkoliv se velmi ráda inspiruji zahraničními recepty, se stejnou chutí vařím i českou klasiku. I když s drobnými obměnami, aby vyhovovala mému stravovacímu stylu - tedy s vynecháním mouky, cukru a většinou i mléčných výrobků. U tohoto receptu to bylo snazší než obvykle - stačilo vyměnit brambory za batáty (vy je ale klidně použijte, pokud vám nepůsobí problémy) a postup upravit tak, aby nebyla nutná mouka.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 velká cuketa (250 g)

1 velký batát (400 g)

2 vejce

400 g kysaného zelí

2 hrsti škvarků

sůl

pepř

Postup

Nastrouhejte najemno oloupanou cuketu a batát. Smíchejte je se zarovnanou lžičkou soli a nechte pár minut pustit vodu. Pak pečlivě vymačkejte přes sítko. Dokud ze směsi kape byť jen trošku tekutin, stále mačkejte. Jedině tak dosáhnete placiček, které vám budou krásně držet pohromadě.

Do vymačkané zeleninové směsi přimíchejte 2 vejce, trošku pepře, přisypte škvarky a nadrobno pokrájenou polovinu připraveného zelí, ze kterého jste vymačkali lák (zelí není nutné proplachovat).

Vypracujte do hutné hmoty, ze které na plechu vyloženém pečícím papírem vypracujte placky o průměru přibližně 8 cm a výšce 2 cm.

Vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 20 minut.

Placičky podávejte se zbytkem kysaného zelí. Chutnají skvěle teplé i studené, hodí se úžasně k pečenému masu.

00:00

14 Recenzí / komentářů

Dalibor P.

Červen 23, 2016

Nádherná fotka. Víc se mi líbí ten širší záběr v seznamu receptů. Recept jednoduchý, skvělé suroviny, placičky budou určitě výborné. Já bych si k nim dal meltu s mlékem – hodí se to?

Lucie

Červen 23, 2016

Děkuju za pochvalu. Mně se taky víc líbí ten širší záběr, bohužel stránky si v detailu takhle fotku samy oříznou.
K placičkám si dejte cokoliv, na co máte chuť a dělá vám dobře 🙂 Ať chutná.

Pavla

Červen 28, 2016

vynikající! 🙂

Lucie

Červen 28, 2016

Mám radost, že chutná 🙂

Míša

Září 29, 2016

Dělala jsem a jsou úžasné :-), dneska na ně jdu zase 🙂

Lucie

Září 29, 2016

Jednoduché a chuťově výborné. Ideální kombinace 🙂

Mirka

Říjen 31, 2016

Dobrý den, chci se zeptat na kysané zelí. Jaké a kde kupujete. Nebo děláte svoje? Děkuji za odpověď.

Lucie

Říjen 31, 2016

Dobrý den, kupuji kysané zelí od značky Alnatura. K dostání v DM drogerii a Globusu.

Markéta

Prosinec 6, 2016

Chuťově senzační! Jen se mi trochu rozpadly….zřejmě příliš hrubé/jemné strouhání, příště zkusím vymačkat ještě více tekutiny, ale určitě nebyly naposledy:-). Co třeba lněné semínko, nepomohlo by s pojivostí?

Lucie

Prosinec 6, 2016

To mám radost, že vám chutnaly 🙂 Osobně se snažím používán semínek vyhýbat, pokud je to jen trošku možné. Spíš bych opravdu důsledně vymačkala přebytečnou tekutinu. Je to sice trošku tělocvik, ale pomáhá to udržet konzistenci 🙂

Jana

Leden 29, 2017

Dají se batáty nahradit bramborou? Díky Jana

Lucie

Leden 29, 2017

Ano, určitě. Brambory tam správně i patří, jak píšu v úvodu. Osobně se jim ale vyhýbám, proto jsem je v receptu nahradila batáty.

Dagmar

Únor 5, 2017

Lucie, vy jste geniální! Placičky jsem smažila na pánvi na sádle (čtyři malé placičky na jednu pánev), i tak výsledek stál za to! Polévka byla cibulačka a protože po placičkách je žízeň, tak jsem k tomu vylisovala zeleninovou šťávu ze směsi zeleniny (co dům dá). A všichni se olizovali!

Lucie

Únor 5, 2017

Jak já? To vy jste vařila 😉 Skvělá kombinace. Mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co zdravého zase vařit. Nová zimní KUCHAŘKA od Lucky!

x