Škvarkové zelňáky » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Škvarkové zelňáky

Škvarkové zelňáky

  , , ,   , , ,   , ,

Červen 23, 2016

Hodnotit recept
Škvarkové zelňáky
5.0 9

Ačkoliv se velmi ráda inspiruji zahraničními recepty, se stejnou chutí vařím i českou klasiku. I když s drobnými obměnami, aby vyhovovala mému stravovacímu stylu - tedy s vynecháním mouky, cukru a většinou i mléčných výrobků. U tohoto receptu to bylo snazší než obvykle - stačilo vyměnit brambory za batáty (vy je ale klidně použijte, pokud vám nepůsobí problémy) a postup upravit tak, aby nebyla nutná mouka.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 velká cuketa (250 g)

1 velký batát (400 g)

2 vejce

400 g kysaného zelí

2 hrsti škvarků

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Nastrouhejte najemno oloupanou cuketu a batát. Smíchejte je se zarovnanou lžičkou soli a nechte pár minut pustit vodu. Pak pečlivě vymačkejte přes sítko. Dokud ze směsi kape byť jen trošku tekutin, stále mačkejte. Jedině tak dosáhnete placiček, které vám budou krásně držet pohromadě.

Do vymačkané zeleninové směsi přimíchejte 2 vejce, trošku pepře, přisypte škvarky a nadrobno pokrájenou polovinu připraveného zelí, ze kterého jste vymačkali lák (zelí není nutné proplachovat).

Vypracujte do hutné hmoty, ze které na plechu vyloženém pečícím papírem vypracujte placky o průměru přibližně 8 cm a výšce 2 cm.

Vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 20 minut.

Placičky podávejte se zbytkem kysaného zelí. Chutnají skvěle teplé i studené, hodí se úžasně k pečenému masu.

00:00

25 Recenzí / komentářů

Dalibor P.

Červen 23, 2016

Nádherná fotka. Víc se mi líbí ten širší záběr v seznamu receptů. Recept jednoduchý, skvělé suroviny, placičky budou určitě výborné. Já bych si k nim dal meltu s mlékem – hodí se to?

Lucie

Červen 23, 2016

Děkuju za pochvalu. Mně se taky víc líbí ten širší záběr, bohužel stránky si v detailu takhle fotku samy oříznou.
K placičkám si dejte cokoliv, na co máte chuť a dělá vám dobře 🙂 Ať chutná.

Pavla

Červen 28, 2016

vynikající! 🙂

Lucie

Červen 28, 2016

Mám radost, že chutná 🙂

Míša

Září 29, 2016

Dělala jsem a jsou úžasné :-), dneska na ně jdu zase 🙂

Lucie

Září 29, 2016

Jednoduché a chuťově výborné. Ideální kombinace 🙂

Mirka

Říjen 31, 2016

Dobrý den, chci se zeptat na kysané zelí. Jaké a kde kupujete. Nebo děláte svoje? Děkuji za odpověď.

Lucie

Říjen 31, 2016

Dobrý den, kupuji kysané zelí od značky Alnatura. K dostání v DM drogerii a Globusu.

Markéta

Prosinec 6, 2016

Chuťově senzační! Jen se mi trochu rozpadly….zřejmě příliš hrubé/jemné strouhání, příště zkusím vymačkat ještě více tekutiny, ale určitě nebyly naposledy:-). Co třeba lněné semínko, nepomohlo by s pojivostí?

Lucie

Prosinec 6, 2016

To mám radost, že vám chutnaly 🙂 Osobně se snažím používán semínek vyhýbat, pokud je to jen trošku možné. Spíš bych opravdu důsledně vymačkala přebytečnou tekutinu. Je to sice trošku tělocvik, ale pomáhá to udržet konzistenci 🙂

Jana

Leden 29, 2017

Dají se batáty nahradit bramborou? Díky Jana

Lucie

Leden 29, 2017

Ano, určitě. Brambory tam správně i patří, jak píšu v úvodu. Osobně se jim ale vyhýbám, proto jsem je v receptu nahradila batáty.

Dagmar

Únor 5, 2017

Lucie, vy jste geniální! Placičky jsem smažila na pánvi na sádle (čtyři malé placičky na jednu pánev), i tak výsledek stál za to! Polévka byla cibulačka a protože po placičkách je žízeň, tak jsem k tomu vylisovala zeleninovou šťávu ze směsi zeleniny (co dům dá). A všichni se olizovali!

Lucie

Únor 5, 2017

Jak já? To vy jste vařila 😉 Skvělá kombinace. Mám radost, že chutnalo 🙂

Terka

Březen 6, 2017

Ježiši, ono to jde i bez mouky! Moje nejmilovanější zobání na Silvestra! Mňam! Díky! 🙂

Zuzana

Duben 7, 2017

Naozaj vynikajuce!! neverila som, ze to moze byt take lahodne..moje dve fajnove deti, na vsetko hovoriace fuj sa olizovali…woow!! Dakujem, uz dva tyzdne ficim na vasej stranke..
Ps: ako to tu pisem tak tu moja mala krici ” ece chceeem”…uz nieee jeeee…

Lucie

Duben 7, 2017

Váš komentář je vynikající! Moc děkuju. Ohromně jste mě potěšila. Mám obrovskou radost, že vám všem chutná 🙂 Lepší recenze neexistuje 😉

Sára

Duben 29, 2017

Zelňáky jsou výborné! Sice je to místo posilovny, ale stojí to za to Neměla jsem batáty,tak jsem nahradila mrkví, i tak byly super

Lucie

Duben 29, 2017

Myslíte to strouhání? To chce robota. Nebo živého pomocníka 😉 Mrkev je dobrá obměna, díky za tip.

Jana

Listopad 9, 2017

Výborný recept, určitě je budu dělat často. Při mém prvním týdnu Whole30 jsem si je dávala jako přílohu k snídani, k obědu i k večeři. Mňam!

Lucie

Listopad 11, 2017

Mám radost, že vám tak moc zelňáky chutnají 🙂

Kateřina Jiroušková

Březen 1, 2018

Hodně žravé placky 🙂 Akorát tedy příště dvojnásobné množství surovin 🙂

Lucie

Březen 1, 2018

Označení “žravé” je tou nejlepší pochvalou, díky <3

Zuzana

Duben 18, 2018

Pani Lucie tohle je vazne delikatesa.Vase stranky me nabiji dalsi chuti a virou ve spravny stravovaci směr. Děkuji Vam za Vase recepty a preji Vam, a tim i nam konzumentum, nove napady

Lucie

Duben 19, 2018

Zuzko, moc děkuji za milý komentář 🙂 Mám radost, že chutná. To je pro mě vždycky ta největší odměna.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Barbora před 32 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Bohdan před 8 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Eva před 21 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Zdenka před 21 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Iva před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Tereza před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zdenka před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Eva před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Andrea před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Vanda před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lenka před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Eva před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Iveta před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jiří před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Daniela před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jana před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Noemi před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Katerina před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lenka před 7 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x