Křupavé tacos
Křupavé tacos
Hlavní jídla, Maso, Přílohy, Snacky Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Primal avokádo, drůbeží
2014-09-26
Ohodnotit receptMexická kuchyně je založená na ingrediencích, jako jsou fazole, kukuřice a pšeničná či kukuřičná mouka na tortilly, nachos a tacos. Že ani jednu z těchto surovin nejíme? Nevadí. Pokud se stravujete dle pravidel primal, můžete snadno vykouzlit křupavé tacos ze strouhaného sýru 😉
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
15 minut
15 minut
30 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
200 g strouhaného sýru (cheddar, gouda atd.)
koření dle chuti (římský kmín, sladká či pálivá paprika, sůl, pepř atd.)
několik lžic guacamole
50 g zakysané smetany
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
15 minut
15 minut
30 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Tacos "kapsičky"
Na přípravu křupavých „tacos shells“, což jsou vlastně takové „kapsičky“ určené k plnění, budete potřebovat strouhaný sýr a čtverečky pečícího papíru, nastříhaného na velikost menšího talířku. Dno talířku by mělo být rovné, o průměru minimálně 12 cm.
Na talířek položte ustřižený pečící papír, posypte ho cca 30 g strouhaného sýru, ze kterého vytvoříte kolečko o průměru cca 10 cm (snažte se, aby okraje byly co nejrovnoměrnější).
Takto připravený talířek vložte do mikrovlnné trouby na 1 minutu a 10 sekund (tuhle dobu jsem „vychytala“ na své mikrovlnce, případně si jí upravte podle výkonu vaší trouby).
Sýr se začne rozpouštět a škvařit, postupně se spojí v jednolitou „placku“.
Po uplynutí stanovené doby talíř z trouby vyndejte, vezměte papír a jemně ho přehněte napůl, čímž vám ze sýrové placky vznikne typický tvar taco shell.
Nechte chvíli trošku vychladnout, potom opatrně stáhněte pečící papír (můžete ho použít na přípravu další taco).
Vzniklou taco kapsičku polože opatrně na podložku tak, aby si zachovala tvar, a nechte úplně vychladnout.
Pokračujte přípravou dalších tacos shells.
Jakkoliv se popis přípravy může zdát složitý, za chvíli postup „dostanete do ruky“ a vše vám půjde rychle a snadno. Stačí si to předem vyzkoušet na pár kouscích.
Plnění tacos
Tacos shells se plní různě, záleží na konkrétním receptu a chuti strávníků. Můžete je třeba naplnit dýňovým chili con carne nebo trhaným masem. Fantazii se meze nekladou 😉
Já jsem zvolila kuřecí maso. To může být vařené, natrhané na proužky (třeba z receptu na kuřecí polévku), nebo nakrájejte syrové maso na malé kousíčky a ty narychlo osmahněte na tuku. Okořeňte podle sebe a svých chuťových preferencí.
Pokud se ale chcete co nejvíc přiblížit autentické chuti, doporučuji použít trošku římského kmínu a sladké či pálivé papriky, sůl, pepř.
Do každého taco dejte trošku masa, lžičku guacamole, pár kousků nadrobno nakrájeného ledového salátu, ozdobte lžičkou zakysané smetany a posypte špetkou chilli.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..