Recept na křupavé tacos » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-09-25-17-46-01

Křupavé tacos

2014-09-25-17-46-01

Křupavé tacos

  , , ,   , , ,   , , ,

Září 26, 2014

Hodnotit recept
Křupavé tacos
0.0 0

Mexická kuchyně je založená na ingrediencích, jako jsou fazole, kukuřice a pšeničná či kukuřičná mouka na tortilly, nachos a tacos. Že ani jednu z těchto surovin nejíme? Nevadí. Pokud se stravujete dle pravidel primal, můžete snadno vykouzlit křupavé tacos ze strouhaného sýru 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

200 g strouhaného sýru (cheddar, gouda atd.)

100 g kuřecího masa

koření dle chuti (římský kmín, sladká či pálivá paprika, sůl, pepř atd.)

několik lžic guacamole

pár listů ledového salátu

50 g zakysané smetany

chilli

Postup

Tacos "kapsičky"

Na přípravu křupavých „tacos shells“, což jsou vlastně takové „kapsičky“ určené k plnění, budete potřebovat strouhaný sýr a čtverečky pečícího papíru, nastříhaného na velikost menšího talířku. Dno talířku by mělo být rovné, o průměru minimálně 12 cm.

Na talířek položte ustřižený pečící papír, posypte ho cca 30 g strouhaného sýru, ze kterého vytvoříte kolečko o průměru cca 10 cm (snažte se, aby okraje byly co nejrovnoměrnější).

Takto připravený talířek vložte do mikrovlnné trouby na 1 minutu a 10 sekund (tuhle dobu jsem „vychytala“ na své mikrovlnce, případně si jí upravte podle výkonu vaší trouby).

Sýr se začne rozpouštět a škvařit, postupně se spojí v jednolitou „placku“.

Po uplynutí stanovené doby talíř z trouby vyndejte, vezměte papír a jemně ho přehněte napůl, čímž vám ze sýrové placky vznikne typický tvar taco shell.

Nechte chvíli trošku vychladnout, potom opatrně stáhněte pečící papír (můžete ho použít na přípravu další taco).

Vzniklou taco kapsičku polože opatrně na podložku tak, aby si zachovala tvar, a nechte úplně vychladnout.

Pokračujte přípravou dalších tacos shells.

Jakkoliv se popis přípravy může zdát složitý, za chvíli postup „dostanete do ruky“ a vše vám půjde rychle a snadno. Stačí si to předem vyzkoušet na pár kouscích.

Plnění tacos

Tacos shells se plní různě, záleží na konkrétním receptu a chuti strávníků. Můžete je třeba naplnit dýňovým chili con carne nebo trhaným masem. Fantazii se meze nekladou 😉

Já jsem zvolila kuřecí maso. To může být vařené, natrhané na proužky (třeba z receptu na kuřecí polévku), nebo nakrájejte syrové maso na malé kousíčky a ty narychlo osmahněte na tuku. Okořeňte podle sebe a svých chuťových preferencí.

Pokud se ale chcete co nejvíc přiblížit autentické chuti, doporučuji použít trošku římského kmínu a sladké či pálivé papriky, sůl, pepř.

Do každého taco dejte trošku masa, lžičku guacamole, pár kousků nadrobno nakrájeného ledového salátu, ozdobte lžičkou zakysané smetany a posypte špetkou chilli.

Přeji dobrou chuť – buen provecho! 🙂

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation