📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)

Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)

  ,   , , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)
5.0 11

Další recept z řady „bez práce“. I když se v tomto případě se nejedná o návod na finální jídlo (spíše o surovinu pro další upotřebení), rozhodně stojí za vyzkoušení. Proč? Protože trhané maso je vážně skvělé! Úžasně chutná, hodí se například do vhodného pečiva na styl burgeru, můžete jím doplnit květákové placičky, lze ho promíchat s květákovou rýží nebo jím naplnit vaječnou omelety… Zkrátka takový malý kuchařský poklad ❤️

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin 30 minut
  • 5 minut

    2 hodin 30 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

600 g masa v celku podle vašeho výběru (krkovička, plecko, libovější kližka, krůtí stehno, kuřecí stehenní řízky apod.)

150 g cibule

3 stroužky česneku

40 g rajčatového protlaku nebo domácí barbecue omáčky

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička mletých semínek koriandru

2 lžičky uzené papriky

špetka chilli

100 ml vody

sůl

pepř

volitelně - jalapeño, chilli paprička, čerstvá paprika

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin 30 minut
  • 5 minut

    2 hodin 30 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 5 porcí

Postup

Do vhodné pečicí nádoby vložte všechny uvedené ingredience – maso v celku, cibuli nakrájenou na proužky, rozdrcený česnek, rajčatový protlak nebo domácí barbecue omáčku smíchanou s kořením a vodou (té dejte ze začátku spíše méně a později případně přidejte).

Volitelně můžete přidat i nakrájené papričky nebo tenké nudličky klasické papriky.

Vše promíchejte.

Pekáček zakryjte, vložte do trouby a pečte na 150 °C podle druhu masa 2-4 hodiny (cca 2 hodiny drůbeží, cca 3 hodiny vepřové, cca 4 hodiny hovězí).

Občas maso zkontrolujte a v případě potřeby trošku podlijte. Většinou to ale není potřeba. Pokud pečicí nádoba dobře těsní, stačí tekutina, kterou jste přidali na začátku.

Jakmile je maso krásné měkké, že by ho šlo krájet lžící, roztrhejte ho pomocí 2 vidliček na jednotlivá vlákna a smíchejte s vypečenou šťávou. Pokud jste maso pekli s kostí a kůží, tak je před trháním odstraňte.

Po roztrhání můžete maso ještě krátce zprudka opéct v troubě na vysokou teplotu. Pozor, ať se nespálí. Mělo by zůstat krásně šťavnaté, takže bude stačit opravdu jen pár minut.

Hotové trhané maso slouží jako základ mnoha pokrmů - můžete ho vložit mezi plátky vhodného pečiva na styl burgeru (netýká se W30), přimíchat do květákové rýže, přidat na pánev k zeleninové směsi, naplnit jím vaječnou omeletu apod.

Doporučuji ho připravit větší množství a zamrazit po porcích. Budete tak mít připravený základ pro rychlá jídla.

TIP

Pokud máte doma pomalý hrnec, můžete ho pro přípravu tohoto receptu skvěle využít. Uvedenou dobu pečení prodlužte o 2-3 hodiny v závislosti na použitém druhu masa a jeho množství.

Recept prošel dodatečnou úpravou, proto se některé komentáře nemusí shodovat s jeho aktuální verzí.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu
Energetická hodnota290 kcal / 1 220 kJ
Sacharidy5 g
Tuky20 g
Bílkoviny23 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

40 Recenzí / komentářů

Alena2

4 dubna, 2016

Dobrý den,
maso se nemusí nejdříve zatáhnout, na pánvičce nebo v pekáčku ? Děkuji

Lucie

4 dubna, 2016

Dobrý den. Ne, to není nutné. Naopak, na mase žádnou kůrku nechceme, aby šlo dobře trhat.

visa

30 dubna, 2016

to je takové trhané maso po česku, že?

Lucie

30 dubna, 2016

Proč po česku? Nechápu otázku.

pavel

27 května, 2017

No všada jinde se trhané maso griluje i 12 hodin a pak trhá.

Miroslav

16 listopadu, 2017

Výborné. Loupaná plec byla bomba.

Lucie

18 listopadu, 2017

To věřím! <3

Petra

31 prosince, 2017

Chystám už podruhé, tentokrát ve verzi krůtího stehna. Voní to všude a vždy mi to nedá a pokaždé tam přihodím něco navíc, dnes lehce do asijska s kořením pěti vůní a zázvorem navíc <3

Lucie

31 prosince, 2017

Úplně tu dobrotu cítím! Asijská varianta je super nápad 🙂

Ivona

22 ledna, 2018

Lucie, děkuji! Bylo to skvělé, dnes s dýňovou kaší. Určitě si to zopakuji !

Rady

15 května, 2018

Když mám pomalý hrnec a krůtí maso, dám to všechno do hrnce a nechám to tam na který stupeň jak dlouho? Děkuji 🙂

Lucie

16 května, 2018

Pokud to jsou krůtí prsa, ty používat spíše nedoporučuji. Tohle maso je hodně suché.
U nastavení doby přípravy hodně záleží na množství, ale odhadem na 1 kg 6-7 h na Low nebo 4-5 na High.

Michaela

5 října, 2018

Dalo by se to péct v římském hrnci? Nějak nevím, jestli mám dobře těsnící pekáček…. 🙁

Lucie

6 října, 2018

S římským hrncem nemám osobní zkušenost, takže neumím bohužel přesně poradit. Ale asi by to fungovat mělo.
Jde jen o to, aby se z pekáčku neodpařovala voda 🙂

Ivana

5 února, 2019

Dobry vecer Lucie, proc nelze tento recept pouzit pro Low Carb? Dekuji

Lucie

6 února, 2019

Dobrý den, Ivano, chybička se vloudila 🙂 Díky za upozornění, opraveno. Recept určitě lze použít i do LC.

Aneta

26 února, 2019

Vynorny recept. Nemela jsem rim. kmin-dala jsem obycejny,neměla jsem ani koriandr- nahradila jsem čerstvým zazvorem. Opravdu lahodne. Děkuji!

Lucie

26 února, 2019

Takhle nahrazené to musela být pochoutka! <3 Jsem ráda, že to chutnalo. 🙂

Radka

11 června, 2019

Zrovinka je v troubě. Už se moc těšíme.

Lucie

11 června, 2019

Odpovídám s časovou prodlevou, tak doufám, že už je s chutí snězeno 🙂

Lidka

17 května, 2021

Tak vyzkoušeno a olizovali jsme se všichni. Ještě lepší to bylo druhý den. Dělala jsem dvě krůtí stehna v domnění, že zbytek dám do mrazáku. Nezbylo

Lucka

18 května, 2021

Pravda! Tohle je přesně to jídlo, kterému sluší krátké uležení 🙂
Mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za milý komentář

David

27 srpna, 2021

Zdravím, je to paráda!!! Dělám ho snad už pravidelně v pomalém hrnci, pochutnávám si na čerstvém nebo ho mám rozporcované v mrazáku a používám jako rychlovku s rýží, pohankou, pečivem, těstovinami, na různé placky. Nejlepší na tom je, že celý kus masa a ostatní ingredience dám večer do hrnce a ráno mi probouzí úžasná vůně 😀 a je hotovo.

Lucka

28 srpna, 2021

Zdravím, Davide 🙂 Naprostý souhlas – pomalý hrnec a trhané maso je nejlepší kombinace. Úplně tu vůni cítím ❤️

Zuzana

8 října, 2021

Pekla jsem v troubě krůtí stehno a dopadlo to úžasně. Přítel si dal s pečenými bramborami, já s dušenou zeleninou a oběma se dělaly boule za ušima. S receptem jsme velmi spokojení, určitě zopáknem, těšíme se na variantu z jiného masa.

Lucka

9 října, 2021

Moc ráda čtu, že jste si doma pochutnali ❤️ Díky za milý komentář a vyzkoušení receptu 🙂

Pavlína

19 ledna, 2022

Milá Lucie, tisíceré díky za tento peckovní recept! Vůbec by mě nenapadlo, že tak dobré trhané maso lze vyrobit doma v troubě 🙂 Vyzkoušeno již 2x – krůtí stehno a vepřová krkovička, a pokaždé naprosto luxusní záležitost! Navíc pro nás zaměstnané ženy je tohle neuvěřitelně praktická záležitost – uloženo v krabičce v ledničce to vydrží celý pracovní týden, lze přidávat do salátů nebo nejrůznějších směsí a vykouzlit během minuty perfektní jídlo pro celou rodinu 🙂 Ještě jednou moc děkuju a těším se, že zase vyzkouším nějaký váš receptík 😉

Lucka

20 ledna, 2022

Milá Pavlíno, moc děkuji za milý komentář 🙂 Mám velkou radost, že vám trhané maso chutná a recept přinesl inspiraci na snadné vaření ❤️
Budu se těšit na další společné vaření!

Petra

29 ledna, 2022

Dobrý den.
Když kvůli histaminové intoleraci nesním rajčata, mohu protlak vyechat nebo něčím nahradit? 🙂
Děkuji, Petra

Lucka

30 ledna, 2022

Dobrý den, Petro, protlak vynechte. Pokud vám nepůsobí obtíže papriky, jednu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte či rozmixujte a můžete ji do směsi přidat místo protlaku. Dodá směsi šťavnatost, barvu a chuť. Ale bude to fungovat i bez 🙂

Alice Magdalena

3 srpna, 2024

Skvělý recept, používám pravidelně s obměnami – někdy přidávám papriky, někdy mrkev, podlévám pivem nebo ciderem. Vždy super.

Lucka

4 srpna, 2024

Samé skvělé tipy! Díky za ně a také za pochvalu receptu. Mám radost, že vám chutná ❤️

Markéta

6 srpna, 2024

Skvělý recept!

Lucka

7 srpna, 2024

Mám radost, že jste si pochutnala ❤️

Zuzana

24 srpna, 2024

Jak dlouho se bude dělat prosím 2-2.5 kg vepřové plece v troubě?

Lucka

24 srpna, 2024

Přiznám se, že jsem to nezkoušela, takže jen odhaduji. Pokud bude v jednom celku, tak bych počítala s cca 3,5 hodinami. Po 3 hodinách bych měkkost vyzkoušela a případně pekla dál 🙂

Magda Kempová

28 srpna, 2024

Tak jsem zkusila další mňamozitu z palea…Maso jím pouze suché už od mala tak jsem zvolila kotletku. Pekla jsem 3 hodiny a ani sem jí moc nemusela trhat – se mi nějak rozpadla a ku podivu s vaším složení marinády není ani suchá . Takže 2 dny mám zajištěné vynikající obědy 🙂

Lucka

28 srpna, 2024

Pokud to nebylo maso v celku a jen v menším množství, stačila by o něco kratší doba přípravy. Ale hlavní je, že jste si pochutnala ❤️ To je totiž to nejdůležitější. Díky za vložení komentáře a krásné ohodnocení receptu 🙂

Lusesita

5 listopadu, 2024

Tohle je taková pecka! Nevim proč jsem to tak odkládala. Odteď to rozhodně zařadim mezi pravidelný jídlo. V pomalym hrnci totálně bezúdržbový jídlo. A fakt příště rovnou dvojitou dávku. A mimochodem, pokud by někdo váhal stejně jako já, tak ať se nemusíte ptát, maso se v majdě opatlá, nedává se naspod hrnce

Lucka

5 listopadu, 2024

Moc ráda čtu, že se maso povedlo a chutná vám! ❤️ Máte naprostou pravdu v tom, že je to takový malý zázrak – snadná příprava a skvělý základ pro mnoho jiných jídel.
Díky za upozornění na nejasnost v receptu. Jdu to hned upravit ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0