🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Hovězí burger v zeleninových plackách

Hovězí burger v zeleninových plackách

  , , ,   , , , ,   , , , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Hovězí burger v zeleninových plackách
5.0 5

Burger podle pravidel paleo? Ano, jde to. Buď zcela housku vynecháte, anebo ji nahradíte kolečky zeleniny. Ale co třeba udělat ze zeleniny placky a mezi ně pak vložit šťavnatý kousek mletého hovězího? 😉

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, červená řepa)

4 vejce

sezam

600 g mletého hovězího masa

2 velké cibule

200 g plátkové slaniny (ve Whole30 variantě dle vašeho uvážemí a možností)

2 rajčata

4 lžíce guacamole

2 listy ledového salátu

olivový olej

sádlo

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Množství: 4 porce

Postup

Zeleninové placky

Nastrouhejte si najemno syrovou oloupanou kořenovou zeleninu.

Smíchejte ji se 4 vejci, směs osolte a opepřete.

Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvořte 8 placek (cca 1 cm vysoké), 4 z nich posypte sezamovými semínky.

Připravené placky vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 30 minut.

Burgery

Na pánvičce si na sádle do křupava opečte plátky slaniny.

Na vypečeném tuku ze slaniny pak osmažte cibulku nakrájenou na slabounké proužky.

Na burgery je nejlepší maso s 20% tuku, rozhodně ne svíčková nebo hovězí zadní. Pokud chcete opravdu krásně šťavnatý burger, namelte si třeba hovězí přední. Nejlépe sami doma, anebo navštivte svého oblíbeného řezníka. Rozhodně ale nepoužívejte maso dlouho skladované nebo rozmražené.

Na přípravu burgerů si maso do poslední chvíle nechte chladit v lednici.

Pak ho smíchejte se 3 lžícemi ledové vody, dobře propracujte rukama opláchnutými ledovou vodou a vytvořte z něj 4 cca 2-3 cm vysoké burgery ve velikosti zeleninových placek (počítejte s tím, že se vám hodně smrsknou a zesílí).

Maso nijak nekořeňte, ani nesolte, nechte vyniknout jeho přirozenou chuť.

Každý burger pomažte z obou stran olivovým olejem.

Vložte ho na suchou rozpálenou pánev a jemně přitiskněte ke dnu pánve.

Nechte propéct do poloviny, pak burger otočte a pečte z druhé z druhé strany.

Maso obraťte během přípravy jen jednou (ne vícekrát), ani ho z druhé strany již nepřimačkávejte ke dnu pánve nebo do něj nepíchejte vidličkou, maso byste zbytečně vysušili.

K masu zkrátka přistupujte jako ke kvalitnímu steaku. Doba pečení závisí na druhu, kvalitě a době zrání masa, ale také na tom, jakou úroveň propečení máte rádi. Většinou ale stačí z každé strany cca 3-5 minut. Po vyjmutí z pánve nechte maso alespoň 5 minut odpočinout, těsně před podáváním ho posolte a opepřete.

Každý burger položte na zeleninovou placku pomazanou lžící guacamole a přikrytou kouskem ledového salátu a kolečkem rajčate.

Na maso pak položte osmažené plátky slaniny a smaženou cibulku.

Vše přikryjte plackou se sezamovými semínky.

Ti z vás, kteří z jídelníčku nevyřadili mléčné výrobky, můžou přidat plátek sýra.

Burgery podávejte třeba s celerovými hranolkami a česnekovou nebo řepovou majonézou.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

13 Recenzí / komentářů

Michaela

16 února, 2016

Naprosto dokonalý recept na burger! Díky za něj, placky jsou výborné!

lucie

14 března, 2016

Jsem moc ráda, že burger chutnal. Každá takováhle zpětná vazba mě ohromně motivuje k vymýšlení dalších receptů. Diky

Janka

2 dubna, 2016

Skvelý recept 🙂

maticka90

13 dubna, 2016

Kdo by potřeboval housku, když má zeleninové placky? Recept by měl mít v hlavičce uvedeno: POZOR – harmonie chutí způsobuje gastroorgasmus. Naprosto delikátní!

Lucie

13 dubna, 2016

Naprosto dokonalý popisek. Díky 😀

Ptolemai

4 května, 2016

Díky za recept, já bych tyhle placičky mohla nahusto 🙂 klidně bez masa 😀

Lucie

6 května, 2016

Upřímně? Já taky 😀 A taky to tak často dělám.

Josef Abrahám

25 srpna, 2017

Až lidé pochopí, že jíst zdravě je mooooc chutné, tak nám bude fajn. Kam se hrabou ty podivné burgry z nejmenovaných rychlých občerstvení. Tento burgr je ten skutečný, vynikající a naprosto zdravý. A nejlepší vizitkou je, že ho snědla i 10 letá dcerka. A víte, jak jsou děti náročné.

Děkuji Luci za další báječný recept.

Pepa

Lucie

26 srpna, 2017

Ano, přesně tak, děti jsou nejpřísnější kritici 😀 Mám radost, že chutnalo <3

Petra Kundrtová

26 února, 2018

Skvělý recept, skvělé propojení chutí. Byla u nás na obědě tchýně a moc jí chutnalo a to je co říct.

Lucie

27 února, 2018

To mám mega radost! Děkuju za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂

Jana

11 dubna, 2019

Moc diky za Vas web a inspiraci,zatim zacinam,tak moc odzkouseneho nemam,ale burgr byl velmi chutny a pritom nic sloziteho. Moc diky!

Lucie

13 dubna, 2019

Těší mě, že se vám stránky a recepty líbí. Moc děkuju za komentář. Mám radost, že chutnalo ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0