📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Quiche s cibulí a pórkem

Quiche s cibulí a pórkem

  , , ,   , ,   , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Quiche s cibulí a pórkem
5.0 6

Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál 😉 Upozornění pro paleo a Whole30 „jedlíky“ – tenhle recept je opravdu hoooodně primal 😀

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 20 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 40 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

KORPUS

100 g parmazánu

150 g mandlové mouky (neodtučněné)

1 vejce

NÁPLŇ

200 g slaniny

100 g cibule

60 g pórku

200 g cottage sýru (bez příchuti)

3 vejce

200 g tučné zakysané smetany

150 g strouhaného tvrdého sýru

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 20 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 40 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

KORPUS

V mixéru si rozdrťte nadrobno parmazán, přimíchejte mandlovou mouku a nakonec i 1 vejce.

Vypracujte v tuhé těsto.

Vložte ho do dortové formy a pomocí prstů ho umačkejte do typického tvaru se zvednutými kraji.

Připravený korpus na několika místech propíchněte vidličkou, aby měl při pečení kudy unikat horký vzduch a těsto se nevzdouvalo.

Formu s těstem vložte do vyhřáté trouby na 160˚C a pečte cca 15 minut.

NÁPLŇ

Mezitím si připravte náplň.

Na pánvi opečte slaninu nakrájenou na proužky, přidejte cibuli a pórek (oboje nakrájené na kolečka) a nechte osmahnout do hněda.

Vše nechte trošku vychladnout a pak promíchejte s cottage sýrem.

Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřete po dnu upečeného a mírně vychlazeného korpusu.

Nakonec vytvořte vrstvu z pečlivě rozmíchaných 3 vajec, 200 g zakysané smetany a 150 g strouhaného sýru.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 160˚C cca 10 minut.

Pak teplotu stáhněte na 150˚C a pečte dalších 40 minut.

Podávejte za tepla i za studena.

Vzhledem k množství použitého sýru a slaniny jsem při přípravě quiche nepoužívala sůl. Záleží ale na konkrétním typu použitých potravin, proto raději během přípravy ochutnávejte a případně dosolte.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/6 podle receptu
Energetická hodnota560 kcal
Sacharidy11 g
Tuky44 g
Bílkoviny30 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

28 Recenzí / komentářů

SDvorakova

16 srpna, 2017

Je výborný, určitě zkusím i s jinou náplní 🙂

Lucie

17 srpna, 2017

Mám radost, že chutnal. Quiche je neuvěřitelně variabilní. S náplněmi se dá krásně hrát 🙂

O J

4 července, 2018

Jaké jsou prosím nutriční hodnoty této mňamky☺

Lucie

4 července, 2018

Doplněno 🙂

Dana Šifrová

23 července, 2018

Dobrý večer,
Jen mě napadl dotaz, na jak velkou dortovou formu je koncipovaný tento recept ?
Děkuji !!
Dana

Lucie

25 července, 2018

Dobrý den, Dano, přiznám se, že to už přesně nevím, ale myslím kolem 20 centimetrů.

pavlina

12 srpna, 2018

Myslite, ze by cottage šel zaměnit např. ricotou?

Lucie

13 srpna, 2018

Určitě ano, to bude fungovat skvěle.

Karla

22 října, 2018

Já jsem včera pekla dýňový a ten byl naprosto luxusní, nečekala jsem, že to bude tak dobré. Díky moc za recepty, mám všechny e-kuchařky a jsem nadšená množstvím tipů na rychlé a zdravé vaření. Krásný den

Lucie

22 října, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za pochvalu e-kuchařek. Pokud se vám podle nich dobře vaří, splnily svůj účel <3

Misa

2 března, 2019

Dobry den,
zkousela jste nahradit parmezan jinym syrem?
Dekuji 🙂

M.

Lucie

3 března, 2019

Dobrý den, nezkoušela. Tedy samozřejmě pokud nepočítám sýry parmazánového typu, jako je třeba Grana Padano nebo Gran Moravia.

Mirka

15 července, 2019

Dobrý den, zakoupila jsem si vaši Voňavou kuchařku, ale tento recept zde není. Na quiche zde recept je, ale jiný. Máte někde všechny recepty pohromadě?

Lucie

15 července, 2019

Dobrý den, děkuji za objednávku tištěné kuchařky. Kniha obsahuje 146 receptů, velká část z nich ale vznikla cíleně pro knihu a jinde nejsou. Chtěla jsem, aby kuchařka byla obsahově alespoň trošku unikátní, ne jen poskládaná z receptů z webu. Všechny moje recepty (kromě těch cíleně vytvořených pro Voňavou kuchařku) průběžně vkládám do mobilní aplikace PaleoSnadno https://aplikace.paleosnadno.cz
Zatím aplikace obsahuje 720 receptů, z toho je jich 500 zveřejněných, další postupně přibývají.

Magda

21 srpna, 2019

ráda vyzkouším

Lucie

22 srpna, 2019

To mě moc těší, že recept láká k vyzkoušení. Věřím, že bude i chutnat 🙂

Ivana

24 července, 2020

Vyzkoušeno! Koláč je výborný, myslím že více nám chutnal vychlazený, také se lépe krájel. Recept jsem si už zařadila k oblíbeným. 🙂

Lucka

24 července, 2020

To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a čas věnovaný komentáři 🙂

Helena

12 května, 2021

Dobry den, lze mandlovou mouku nahradit psenicnou nebo zitnou? Ptam se z ekonomickych duvodu, paleo pravidlum navzdory. Pravdepodobne jste nezkousela, takze spise zadam o Vas nazor z pohledu vlastnosti surovin.

Lucka

12 května, 2021

Dobrý den, omlouvám se, bohužel neporadím 🙁 Ani jeden z vámi uvedených druhů mouky už několik let nepoužívám. Bez vyzkoušení se jen těžko odhaduje, jak budou jako alternativy v tomto receptu fungovat.

Lenka

28 prosince, 2021

Výborný recept, neměla jsem mandlovou mouku a cottage tak jsem použila kešu mouku a mozzarellu a koláč byl i tak skvělý. Určitě jsem nedělala naposledy,díky.

Lucka

29 prosince, 2021

Já děkuji za milý komentář s tipem na obměnu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Maruška

7 května, 2022

Výborný,jen jsem dnes udělala změnu se špenátem a žampiony.. super

Lucka

7 května, 2022

Skvělá kombinace ❤️ Jen to čtu a sbíhají se mi sliny 🙂

Šárka R.

1 června, 2022

Právě vyzkoušeno, snědeno… prostě výborné.

Lucka

2 června, 2022

Pochutnala jste si? To mám velkou radost! Děkuju za komentář ❤️

Lusesita

13 prosince, 2023

Všechny quiche od Lucky co jsem vařila byly výborný, o tom žádná. Ale tenhle je rozhodně ten můj nejoblíbenejší. A nebudu lhát, klidně ho snim celej Dneska jsem zkusila dát do směsi s cottage sušená rajčata. No, na originál to nemá a trochu mě mrzí, že jsem si ho nepatrně zkazila

Lucka

15 prosince, 2023

Lucko, tak s quichem mám obdobný problém jako vy – taky ho klidně sním sama 😀
Sušená rajčata zní skvěle! ❤️ Nechutnaly? To mě mrzí. Těmi se většinou nic zkazit nedá. Snad jen dezert 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0