Quiche s cibulí a pórkem
Quiche s cibulí a pórkem
Hlavní jídla, Na cesty, Snacky, Snídaně Bez lepku, Low Carb, Primal cibule, kysaná smetana, mandlová mouka, parmazán, pórek, slanina, strouhaný sýr, uzeniny, vejce
2014-10-10
Ohodnotit receptPředem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál 😉 Upozornění pro paleo a Whole30 „jedlíky“ – tenhle recept je opravdu hoooodně primal 😀
- Příprava: 20 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
-
20 minut
1 hodina 20 minut
1 hodina 40 minut
- Množství: 6 porcí
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 20 minut
- Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
-
20 minut
1 hodina 20 minut
1 hodina 40 minut
- Množství: 6 porcí
Postup
KORPUS
V mixéru si rozdrťte nadrobno parmazán, přimíchejte mandlovou mouku a nakonec i 1 vejce.
Vložte ho do dortové formy a pomocí prstů ho umačkejte do typického tvaru se zvednutými kraji.
Připravený korpus na několika místech propíchněte vidličkou, aby měl při pečení kudy unikat horký vzduch a těsto se nevzdouvalo.
Formu s těstem vložte do vyhřáté trouby na 160˚C a pečte cca 15 minut.
NÁPLŇ
Na pánvi opečte slaninu nakrájenou na proužky, přidejte cibuli a pórek (oboje nakrájené na kolečka) a nechte osmahnout do hněda.
Vše nechte trošku vychladnout a pak promíchejte s cottage sýrem.
Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřete po dnu upečeného a mírně vychlazeného korpusu.
Nakonec vytvořte vrstvu z pečlivě rozmíchaných 3 vajec, 200 g zakysané smetany a 150 g strouhaného sýru.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 160˚C cca 10 minut.
Pak teplotu stáhněte na 150˚C a pečte dalších 40 minut.
Podávejte za tepla i za studena.
Vzhledem k množství použitého sýru a slaniny jsem při přípravě quiche nepoužívala sůl. Záleží ale na konkrétním typu použitých potravin, proto raději během přípravy ochutnávejte a případně dosolte.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
28 Recenzí / komentářů
Lucie
17 srpna, 2017
Mám radost, že chutnal. Quiche je neuvěřitelně variabilní. S náplněmi se dá krásně hrát 🙂
O J
4 července, 2018
Jaké jsou prosím nutriční hodnoty této mňamky☺
Lucie
4 července, 2018
Doplněno 🙂
Dana Šifrová
23 července, 2018
Dobrý večer,
Jen mě napadl dotaz, na jak velkou dortovou formu je koncipovaný tento recept ?
Děkuji !!
Dana
Lucie
25 července, 2018
Dobrý den, Dano, přiznám se, že to už přesně nevím, ale myslím kolem 20 centimetrů.
pavlina
12 srpna, 2018
Myslite, ze by cottage šel zaměnit např. ricotou?
Lucie
13 srpna, 2018
Určitě ano, to bude fungovat skvěle.
Karla
22 října, 2018
Já jsem včera pekla dýňový a ten byl naprosto luxusní, nečekala jsem, že to bude tak dobré. Díky moc za recepty, mám všechny e-kuchařky a jsem nadšená množstvím tipů na rychlé a zdravé vaření. Krásný den
Lucie
22 října, 2018
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za pochvalu e-kuchařek. Pokud se vám podle nich dobře vaří, splnily svůj účel <3
Misa
2 března, 2019
Dobry den,
zkousela jste nahradit parmezan jinym syrem?
Dekuji 🙂
M.
Lucie
3 března, 2019
Dobrý den, nezkoušela. Tedy samozřejmě pokud nepočítám sýry parmazánového typu, jako je třeba Grana Padano nebo Gran Moravia.
Mirka
15 července, 2019
Dobrý den, zakoupila jsem si vaši Voňavou kuchařku, ale tento recept zde není. Na quiche zde recept je, ale jiný. Máte někde všechny recepty pohromadě?
Lucie
15 července, 2019
Dobrý den, děkuji za objednávku tištěné kuchařky. Kniha obsahuje 146 receptů, velká část z nich ale vznikla cíleně pro knihu a jinde nejsou. Chtěla jsem, aby kuchařka byla obsahově alespoň trošku unikátní, ne jen poskládaná z receptů z webu. Všechny moje recepty (kromě těch cíleně vytvořených pro Voňavou kuchařku) průběžně vkládám do mobilní aplikace PaleoSnadno https://aplikace.paleosnadno.cz
Zatím aplikace obsahuje 720 receptů, z toho je jich 500 zveřejněných, další postupně přibývají.
Magda
21 srpna, 2019
ráda vyzkouším
Lucie
22 srpna, 2019
To mě moc těší, že recept láká k vyzkoušení. Věřím, že bude i chutnat 🙂
Ivana
24 července, 2020
Vyzkoušeno! Koláč je výborný, myslím že více nám chutnal vychlazený, také se lépe krájel. Recept jsem si už zařadila k oblíbeným. 🙂
Lucka
24 července, 2020
To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a čas věnovaný komentáři 🙂
Helena
12 května, 2021
Dobry den, lze mandlovou mouku nahradit psenicnou nebo zitnou? Ptam se z ekonomickych duvodu, paleo pravidlum navzdory. Pravdepodobne jste nezkousela, takze spise zadam o Vas nazor z pohledu vlastnosti surovin.
Lucka
12 května, 2021
Dobrý den, omlouvám se, bohužel neporadím 🙁 Ani jeden z vámi uvedených druhů mouky už několik let nepoužívám. Bez vyzkoušení se jen těžko odhaduje, jak budou jako alternativy v tomto receptu fungovat.
Lenka
28 prosince, 2021
Výborný recept, neměla jsem mandlovou mouku a cottage tak jsem použila kešu mouku a mozzarellu a koláč byl i tak skvělý. Určitě jsem nedělala naposledy,díky.
Lucka
29 prosince, 2021
Já děkuji za milý komentář s tipem na obměnu 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Maruška
7 května, 2022
Výborný,jen jsem dnes udělala změnu se špenátem a žampiony.. super
Lucka
7 května, 2022
Skvělá kombinace ❤️ Jen to čtu a sbíhají se mi sliny 🙂
Šárka R.
1 června, 2022
Právě vyzkoušeno, snědeno… prostě výborné.
Lucka
2 června, 2022
Pochutnala jste si? To mám velkou radost! Děkuju za komentář ❤️
Lusesita
13 prosince, 2023
Všechny quiche od Lucky co jsem vařila byly výborný, o tom žádná. Ale tenhle je rozhodně ten můj nejoblíbenejší. A nebudu lhát, klidně ho snim celej Dneska jsem zkusila dát do směsi s cottage sušená rajčata. No, na originál to nemá a trochu mě mrzí, že jsem si ho nepatrně zkazila
Lucka
15 prosince, 2023
Lucko, tak s quichem mám obdobný problém jako vy – taky ho klidně sním sama 😀
Sušená rajčata zní skvěle! ❤️ Nechutnaly? To mě mrzí. Těmi se většinou nic zkazit nedá. Snad jen dezert 😀
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
SDvorakova
16 srpna, 2017
Je výborný, určitě zkusím i s jinou náplní 🙂