Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
36 Recenzí / komentářů
Lucie
17 června, 2017
Nejen vypadá, ono tak i chutná 😉 Se stévií bohužel neporadím, nepoužívám ji. Zkuste krém ochutnat s menším množstvím sladidla a podle potřeby ho případně přidejte.
Jana
23 června, 2017
vyzkoušeno … a můžu říct, že je to opravdu bomba!!! Jen se zaprášilo 🙂 moc děkuji za skvělý recept. Jen jsem míň sladila, ale to už každý dle chuti 🙂
Lucie
23 června, 2017
To mám obrovskou radost, že chutnalo. Čím jste sladila?
Jana
24 června, 2017
medem 🙂 a dnes jsem dělala znovu :)))
Lucie
24 června, 2017
Já si to myslela. On med sladí hodně, toho stačí míň. Mám radost, že tak chutná 😉
Eva
30 června, 2017
šlo by použí jako sladidlo čekankový sirup? a jaké si myslíte, že je nejlepší použít ořechy ( 1 druh?) 🙂 děkuji velmi
Lucie
30 června, 2017
Podle mě čekankový sirup použít půjde, ale osobní zkušenost nemám, nepoužívám ho. Nejvíc mi do tohoto těsta chutnají pekany. Šly by použít i vlašáky, ale jsou víc hořké.
Hanka Novotná
21 července, 2017
Vypadá to hezky ale mám obavu ze syrových vajec.
Lucie
21 července, 2017
Chápu, u některých receptů to tak prostě je (třeba u majonézy), že člověk podstupuje určité riziko. Nicméně, pokud používáte vejce z kontrolovaného chovu, pravděpodobnost je opravdu minimální.
Petra
8 srpna, 2017
To vypada vyborne! Muzu se jen zeptat na prumer pouzite dortove formy?
Lucie
9 srpna, 2017
Tenhle konkrétně jsem dělala do 17 cm formy.
Martina
24 srpna, 2017
Naprosto geniální, jednoduchý, úžasný!!!! Moc děkuji za recept!
Lucie
24 srpna, 2017
Já moc díky za vyzkoušení receptu. Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
Jana
28 srpna, 2017
Mlska veliká :D, ste veľmi šikovná a inšpiratívna Lucka, ďakujem 😀
Lucie
29 srpna, 2017
Mám radost, že chutnalo <3 Díky za pochvalu 🙂
Alžbeta
1 října, 2017
Parádny recept. Super jednoduché, rýchle.. len to čakanie je na nevydržanie 😀 a teda, zdá sa mi, že hrooozne sladké 😉 ale môjmu neLC mužovi sa nezdalo 🙂 ďakujeme za recept 🙂
Lucie
2 října, 2017
Já díky moc za vyzkoušení receptu a za zprávu 🙂 Oslazení je nutné upravit podle vlastní chuti. Každý ji máme posunutou kousek někde jinde 🙂
Jiří Sázel
31 prosince, 2017
Poslušně hlásím, že jsem tyramisu dělal do formy s průměrem 25 cm, což je oproti Lucčině 17 cm, jeden a půl násobek. Při tomto poměru mi přišlo, že ve výsledném tiramisu bylo málo krému a doporučil bych udělat trochu více krému (pokud vím tak Mascarpone se prodává po 250 g a taky bych to udělal prostě ze třech balení v případě formy 25 cm).
Možná, že krému nebylo dost protože jsem jej neměl tak nadýchyný jako Lucka. Koukal jsem na internetu na různá videa, ale nikdo krém neumí dělat tak nadýchaný. Rád bych se Lucky zeptal jak je možné takto nadýchaný krém udělat?
Jinak můj výtvor zde: https://www.facebook.com/jiri.sazel/posts/10213226149280838
Lucie
31 prosince, 2017
Nějak nechápu 🙂 Jak víte, že mám extra nadýchaný krém? Přijde mi naprosto úplně stejný, jako ten váš. Jen jste možná dostatečně neupěchoval drť, takže vám přišlo, že poměr krému a korpusu nesedí.
Za mě je vaše tiramisu dokonalé. Jen na to jdete možná moc odborně 🙂
Noemi
24 února, 2018
Dnes jsem poprvé zkoušela tento skvost. Použila jsem vlašské ořechy a sladidlo xylitol. Měla jsem klasickou dortovou formu a chladila jsem jen minimální dobu 4 hodiny, nevím kde byla chyba, ale trochu se roztékal 😀 Chuťově výborný. Zbyla ještě jedna polovina, tak třeba do zítřka víc ztuhne. Díky za tvé skvělé recepty 😉
Lucie
24 února, 2018
Ono hodně záleží i na značce mascarpone, mělo by být samo o sobě tuhé a ne tekuté. Osobně používám to z Lidlu. A pak také sníh je nutno mít opravdu vyšlehaný do tuhého sněhu. Ale ani jedno na chuti nijak neubere 🙂 Mám velkou radost, že ti tiramisu chutná a moc děkuju za pochvalu <3
Magda
4 května, 2018
Muzu necim nahradit vinny kamen?
Lucie
4 května, 2018
Práškem do pečiva
Šárka
4 června, 2018
Mohu prosím něčím nahradit tu kávu zrníčka? Zalít třeba silným malým espressem? Děkuji
Lucie
6 června, 2018
To espresso bude muset být extra malé, aby voda těsto moc nenaředila. Nebo použijte trošku kvalitní instantní kávy.
Jarka
9 června, 2018
Krásný den , Lucie,
vypadá to skvěle a sliny se sbíhají, jen dotaz, lze použít křupavé máslo z mandlí místo ořechů, děkuji moc
Lucie
9 června, 2018
Krásný den, Jarko, osobně toto máslo neznám, ale fungovat by to mělo.
Jana
22 prosince, 2018
Vcera jsem udelala a manzel mi rika, ze je to nejlepsi “zdravej” dezert co jsem kdy udelala…tak zitra delam znova, dneska jsme ho meli ke snidani. Je luxusni!!!! Doma na me ceka vase kucharka…za 3 tydny letim do Ceska a pak si ji privezu sem do Statu a budu kralovna vsech kuchyni!!! Podle webu varim hodne podle vas! Dekuji!!!!!
Lucie
26 prosince, 2018
Jani, mám velkou radost, že tiramisu chutnalo a že se ke mně na stránky vracíte pro vyzkoušení nových receptů. To je ta největší pochvala, jakou můžu dostat. Takže to já děkuji <3
Doufám, že podobně bude chutnat i podle tištěné kuchařky. Mějte se moc krásně a ještě jednou děkuju 🙂
Alenka D.
17 ledna, 2019
Vyzkoušeno, píšu si do svého notýsku. Naprosto skvělý dezert. Manžel mě vyplísnil, že měl jen kousek, že jsem mu nic nenechala 😀 Ale krém se mi trochu roztékal. Chuti to ovšem neubralo.
Lucie
17 ledna, 2019
To mám radost, že se tiramisu povedlo a chutnalo <3
Co se týká krému – hodně záleží na teplotě a druhu mascarpone. Některé jsou bohužel tekutější. Dobrou zkušenost mám s mascarpone z Lidlu.
Jana
18 prosince, 2019
Jake pouzit mnozstvi kypriciho prasku, prosim, kdyz ho pouziji misto vinneho kamene?
Lucka
19 prosince, 2019
Přibližně polovinu. Dala bych plnou lžičku.
Maruška
31 ledna, 2023
Milá Lucinko, dneska jsem dělala tiramisu podle Vašeho receptu, do skleniček .. Na korpus jsem použila lískooříškové máslo od Šufánku a povedl se výborně. Tiramisu nevydrželo ani doporučené 4 hodiny chladnutí v lednici – bylo snězeno do chvilky, bylo VINIKAJÍCÍ! Moc děkuji za skvělý recept a ukládám do kategorie “TOPKY” – kam ostatně patří všechny Vaše recepty. Moc děkuji za recept a mějte se krásně 🙂
Lucka
1 února, 2023
Maruško, děkuju za krásný komentář a úžasnou pochvalu! Jste zlatá ❤️ Mám velkou radost, že jste si na tiramisu pochutnala.
Mějte se krásně a budu se těšit na viděnou u nějakého dalšího receptu 🙂
Iva
17 června, 2017
Lucko, moc děkuji za další sladkou inspiraci! Tiramisu vypadá prostě úžasně! V případě použití stévie- krupicd mám množství sladidla snížit? Nejsem si jistá.. Děkuji