📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečené batáty plněné masovou směsí

Pečené batáty plněné masovou směsí

  ,   , , , ,   , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Pečené batáty plněné masovou směsí
0.0 0

Ooooooh, můj bože! Tohle byla taková dobrota! ❤️ Jestli máte rádi batáty a také mexickou kuchyni, tak tohle jídlo inspirované právě Mexikem si zamilujete. Já z toho byla tak nadšená, že jsem to připravila hned několikrát po sobě. Tak moc mi chutnalo! A rovnou jsem vám k tomu natočila video, aby příprava byla co nejjednodušší. Ale žádné složitosti v tom nehledejte, jde to raz dva 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 10 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 kuřecí stehno (cca 250 g)

voda podle potřeby

2 batáty (každý cca 350 g)

1 lžíce olivového oleje

60 g cibule

100 g papriky

2 stroužky česneku

1 plná lžička mletého římského kmínu

1 vrchovatá lžička uzené nebo sladké papriky

1 plná lžička sušeného oregana

30 g rajčatového protlaku

200 g rajčat

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 10 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Kuřecí stehno vložte do malého hrnce, zalijte vodou, osolte a opepřete.

Vařte cca 45 minut do změknutí. Pak maso oberte a natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky. Ze slitého vývaru si dejte stranou cca 100 ml.

Cca 15 minut před koncem vaření kuřete omyjte neoloupané batáty a po obvodu je několikrát propíchejte.

Vložte je do trouby předem vyhřáté na 200 °C a nezakryté pečte cca 50 minut výrazně doměkka. Pokud do nich zajedete tenkým nožem, měli byste mít pocit, jako když krájíte změklé máslo (slupka ale bude hodně pevná).

Zatímco se batáty pečou, připravte masovou náplň.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a dorůžova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Jemně ji osolte, aby pustila šťávu a rychleji se opekla.

Přisypte na malé kostičky nakrájenou papriku a za častého promíchání nechte změknout.

Vmíchejte rozdrcený česnek, pak koření a následně i protlak. Krátce orestujte.

Rajčata oloupejte pomocí ostré škrabky a nakrájejte na kostičky.

Přidejte je do pánve, osolte, opepřete a zalijte cca 100 ml vývaru, který jste si dali stranou.

Směs zakryjte a za občasného promíchání nechte dusit přibližně 15 minut do změknutí zeleniny.

Do zeleninového základu vmíchejte uvařené kuřecí maso a krátce prohřejte.

Upečené batáty po délce do hloubky nařízněte, rozevřete, rozmačkejte vidličkou vnitřek a jemně osolte.

Naplňte je připravenou směsí a volitelně doplňte dalšími surovinami, jako je například guacamole, jogurt nebo zakysaná smetana (neplatí pro paleo a W30 variantu), naložená cibule (viz TIPY), čerstvý koriandr atd.

Naplněné batáty vykrajujte lžící nebo vidličkou, slupku vyhoďte.

Masová směs a upečené batáty vydrží v lednici několik dní (batáty rozřízněte a naplňte až před podáváním). Masovou směs lze i zamrazit.

TIPY

Toto jídlo je skvělou příležitostí, jak zužitkovat maso obrané z kostí při přípravě vývaru nebo z upečeného kuřete. Lze také použít mleté maso (nejlépe vepřové nebo drůbeží). Zjednodušíte a zkrátíte si tak přípravu, protože můžete vynechat první krok s vařením masa.

Místo kuřecího stehna lze použít i prsa. Maso ale bude více suché.

Snažte se při nákupu vybírat batáty přibližně stejně velké, aby nedošlo k tomu, že některé budou nedopečené a jiné přepečené.

Nezapomeňte na propíchání batátů před vložením do trouby! Jinak hrozí, že v troubě explodují.

Čerstvá rajčata můžete také zbavit slupky spařením, nebo je rozřízněte napůl a přes řez nahrubo nastrouhejte. Variantou jsou i konzervovaná loupaná rajčata.

Masová směs vám poskytne také skvělý základ různých skládaných misek, nebo ji můžete podávat s květákovou rýží.

Skvělým doplňkem je naložená cibule, kterou připravíte velmi snadno. Stačí červenou cibuli nakrájet na tenké nudličky, zalít vroucí směsí vody, jablečného octa, trošky soli a sladidla podle stravovacího stylu (neplatí pro W30) a nechat rozležet alespoň 30 minut (ideálně několik hodin). Cibule získá úžasnou barvu a také příjemnou chuť. Uložená v lednici vydrží až několik týdnů.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota500 kcal / 2080 kJ
Sacharidy52 g
Tuky20 g
Bílkoviny22 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0