Všechny objednávky fyzického zboží budou doručeny až po 2.1.2025 🚚

Asijská polévka s křupavým bůčkem

Asijská polévka s křupavým bůčkem

  ,   , , , , ,   , , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Asijská polévka s křupavým bůčkem
5.0 11

Milujete asijskou kuchyni? Já rozhodně. Baví mě její barevnost, kontrast chutí i netradiční kombinace a postupy. Nejsem žádný odborník, neznám jemné nuance mezi jednotlivými národními kuchyněmi, ani přesné tradiční suroviny. Ale ráda se asijskými jídly inspiruji při svých pokusech v kuchyni. Tady je jeden výsledek mého snažení 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 porce jako hlavní chod
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

VÝVAR

300 g bůčku (bez kůže a kosti)

1 svitek skořice

3 hvězdičky badyánu

2 lžíce coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

20 g čerstvého zázvoru

15 g česneku

1 chilli paprička

1 l vody

sůl nebo rybí omáčka (opět zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

POLÉVKA

160 g cukety

80 g mrkve

100 g čerstvých žampiónů

80 g ředkve, ředkviček nebo kedlubny

2 vejce

sezam (nejlépe černý)

volitelně chilli, čerstvý koriandr, mák, mořská řasa, lahůdková cibulka, pak choi aj.

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 porce jako hlavní chod

Postup

Bůček si nakrájejte na tenké plátky (něco mezi 5 až 10 mm). Nejlépe to jde, když ho máte částečně zmrzlý (ne úplně), případně ho naplátkovaný můžete už koupit.

Vložte ho do studené vody, přidejte koření, coconut aminos, zázvor nakrájený na tenké plátky (klidně neoloupaný), úderem pře nůž rozdrcený oloupaný česnek, na kousky nakrájenou chilli papričku a trošku soli či rybí omáčky. Vše nechte projít varem přibližně 40 minut.

Polévku si slijte, bůček osušte a pak ho na středně rozpálené pánvi nechte pustit tuk (ze začátku můžete přidat na špičku lžičky sádla). Všechny plátky opečte z obou stran dokřupava. Dejte je zatím stranou zakryté, ať moc nevychladnou.

Všechnu zeleninu si nakrájejte na tenké nudličky (třeba pomocí škrabky julienne Tescoma), žampióny na tenké plátky.

Na pánvi po opečeném bůčku orestujte postupně jemně osolené žampióny a po nich nudličky mrkve. Do slitého vývaru si dejte na 1 minutu povařit nudle z cukety. Vývar ochutnejte a případně dochuťte. Měl by mít hodně výraznou chuť, protože ostatní ingredience ho na talíři trošku naředí.

Do studené vody dejte vařit vejce. Jakmile začne voda jemně bublat, teplotu mírně stáhněte a stopněte si přesně 5 minut (platí pro velikost vajec L). Pak hned vejce slijte a nechte je pár vteřin zchladit ve studené vodě. Oloupejte je, rozřízněte napůl a podávejte s horkou polévkou.

Nakonec přichází kompletace a podávání polévky. Do misky vložte opečený bůček, zalijte ho vařícím vývarem s cuketovými nudlemi, přidejte orestované žampióny a mrkev, syrovou ředkev, vejce uvařená nahniličko. Vše podle chuti posypte nasucho opraženým sezamem (ten můžete nahrubo rozmixovat spolu s opraženým mákem a na malé kousky rozlámanou sušenou řasou - naprosto skvělé dochucovadlo, doporučuji udělat do zásoby a uchovávat v uzavřené nádobě, hodí se do polévek, na saláty, na vejce aj.), najemno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, kolečky chilli papričky, lístky koriandru, krátce spařenými listy čínského zelí (pak choi nebo také bok choy, neplést s pekingským) atd.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota650 kcal / 2 720 kJ
Sacharidy11 g
Tuky52 g
Bílkoviny35 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

24 Recenzí / komentářů

Zuzana

25 ledna, 2018

Výborné! Děkuji za recept

Lucie

25 ledna, 2018

Já díky za zprávu. Mám radost, že chutnalo <3

Bára Ryšková

14 února, 2018

Miluju polévky a miluju asijsou kuchyni. Takže za mne uplně neodolatený recept. Moc za něj děkuji!

Lucie

14 února, 2018

Můj člověk! Také jsem polévková a miluju asijskou kuchyni 🙂

Marta

4 června, 2018

Opět naprosto delikátní recept.

Lucie

4 června, 2018

Mám radost, že chutnalo. Můj oblíbený recept 🙂

Honza

10 července, 2018

Tak tohle je fakt pecka! Sice náročnější příprava (minimálně na poprvé) ale stálo to za to 🙂

Lucie

11 července, 2018

Mám radost, že chutnalo <3 A přesně jak píšete, příprava se zdá složitější, zejména napoprvé, ale rozhodně stojí za to 🙂

Wen

19 července, 2018

Dlouho jsem přemýšlela, jak v našem oblíbeném Rámenu nahradit klasické nudle… a ono cuketa 🙂 Tak jednoduché, až to bije do očí 🙂 děkuji mnohokrát 🙂 Myslím že vím, co bude zítra na oběd 😉

Lucie

19 července, 2018

Cuketa anebo třeba i ředkev, pokud seženete nějakou, která až tak nepálí.
Mám radost, že se recept líbí. Věřím, že si pochutnáte 🙂

Modruse

12 srpna, 2018

Vas recept me primo inspiroval k vytvoreni cuketovych nudli, jako priloha nebo i hlavni jidlo. Naskrabala jsem cuketu skrabkou na zeleninu na dlouhe placate nudle, pridala sul a provensalske koreni a na lzici oleje je orestovala. Na velmi rozpalene panvi. Moc jsem nemichala, by vetsi cast nudli zhnedla. A je to teda parada. Dekuji!

Lucie

13 srpna, 2018

Cuketové nudle jsou skvělou přílohou, perfektně jste si poradila 🙂 Zkuste i jinou zeleninu, třeba dýni nebo ředkev. I ty chutnají skvěle.

Modruse

28 srpna, 2018

A uz pisu zase. Objevila jsem na netu recept na cuketove hranolky a musim se s Vami o nej podelit. Diky cuketovym nudlim jsem totiz objevila cuketu. (A tu skrabku si musim urcite koupit taky.) potrebujeme cuketu, po lzicce suseneho tymianu,oregana bazalky a gran. cesneku. 2 lzice oleje. Pul hrnku jemne strouhaneho syra. Ja mela eidam, ale pouzijte jaky chcete i parmazan. Sul a pepr dle chuti. Dela se to takhle:Cuketu muzete i nemusite oloupat. Ja ji mela loupanou. Prerizneme v pulce a pak podelne rozkrajime ne prilis vyzralou a masitou cuketu na mesicky podle velikosti cukety=moje byla na ctvrtiny a ty ctvrtiny jeste na pulku aby nebyly moc tluste (Delala jsem to z takove stredne velke hubenejsi cukety i se seminkama. Nevim, jestli by ta vyzralejsi na to nebyla prilis mokra.) plech namazeme olejem na nej dame teprve pec. papir a na nej vykladame mesicky (trohranky) tesne vedle sebe( aby se v mezerach uchytila smes na cuketach) a zasypeme smesi smichanou ze zbytku surovin.Peceme 15 minut na 180 C v elektricke troube na stredni rost a pak jeste asi 10min na 250 C na nejvyssim rostu, dokud syr nezhnedne a je krupavy.Zmizely okamzite a chutnaly i diteti. Pokud je sem recept nevhodny, tak se omlouvam a klidne ho smazte pani Lucie.

Lucie

28 srpna, 2018

Díky za sdílení zajímavého receptu 🙂 Nicméně není fér vůči jeho autorovi vypisovat recept na jiné stránky, bez uvedení zdroje.

Modruse

28 srpna, 2018

Chtela jsem recept ferove smazat, ale jsem tak chytra, ze nevim jak. Proto pridavam zdroj a je to m. fresh.iprima.cz

Lucie

29 srpna, 2018

Tahle to úplně stačí, moc děkuji za doplnění 🙂

Mika

29 listopadu, 2018

Lucko, tahle polivka je proste the best. Muj partner ji dokonce pravidelne vyzaduje, protoze je pry proste nejlepsi 🙂 Poslala jsem link na Vasi kucharku i mym obchodnim partnerum jako tip na vanocni darek a tento recept jsem tam primarne vypichla 🙂 tak snad si ji objednaji, abyste mela prostor vymyslet takove super veci. Diky!

Lucie

30 listopadu, 2018

Miko, mám mega radost, že polévka chutná. Ale jestli ji váš manžel označil za nejlepší, je to jen vaše zásluha – to vy ji vaříte 🙂
Díky za doporučení knihy, moc si toho vážím <3

Petra

29 ledna, 2019

Luci, tak to je opět naprostá pecka 🙂 Byla jsem z receptu trošku skeptická, ale říkala jsem si, že když je to váš recept, tak to prostě musí být skvělé 🙂 A taky že bylo 🙂 Za hodinku uvařeno a výsledek vynikající. moc děkuji recept 🙂

Lucie

29 ledna, 2019

Petro, moc děkuju, že jste skepsi překonala a recept vyzkoušela. Beru to jako mega poctu <3 a mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Jitka

21 dubna, 2020

tak jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se. Ale už jen ta fotečka….. no vypadá famóóózně, nejsem polévková, ale už mám velkou chuť jen z fotky 🙂

Lucka

21 dubna, 2020

Není větší pochvala pro fotku, než když vyvolá chuť recept vyzkoušet ❤️ Moc děkuju za milý komentář. Doufám, že si pochutnáte 🙂

Andrea Nejedlá

16 září, 2020

Už jsem to sice psala na instagramu, ale musím i tady, protože recept je vážně skvělý.

Lucka

17 září, 2020

Výsledek vždy záleží na kuchaři. Takže chvála patří vám ❤️ Mám velkou radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0