Asijská polévka s křupavým bůčkem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Asijská polévka s křupavým bůčkem

Asijská polévka s křupavým bůčkem

  ,   , , , , ,   , , , , , ,

Prosinec 2, 2017

Hodnotit recept
Asijská polévka s křupavým bůčkem
0.0 0

Milujete asijskou kuchyni? Já rozhodně. Baví mě její barevnost, kontrast chutí i netradiční kombinace a postupy. Nejsem žádný odborník, neznám jemné nuance mezi jednotlivými národními kuchyněmi, ani přesné tradiční suroviny. Ale ráda se asijskými jídly inspiruji při svých pokusech v kuchyni. Tady je jeden výsledek mého snažení 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 porce jako hlavní chod
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

VÝVAR

300 g bůčku (bez kůže a kosti)

1 svitek skořice

3 hvězdičky badyánu

2 lžíce coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

20 g čerstvého zázvoru

15 g česneku

1 chilli paprička

1 l vody

sůl nebo rybí omáčka (opět zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

POLÉVKA

160 g cukety

80 g mrkve

100 g čerstvých žampiónů

80 g ředkve, ředkviček nebo kedlubny

2 vejce

sezam (nejlépe černý)

volitelně chilli, čerstvý koriandr, mák, mořská řasa, lahůdková cibulka, pak choi aj.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Množství: 2 porce jako hlavní chod

Postup

Bůček si nakrájejte na tenké plátky (něco mezi 5 až 10 mm). Nejlépe to jde, když ho máte částečně zmrzlý (ne úplně), případně ho naplátkovaný můžete už koupit.

Vložte ho do studené vody, přidejte koření, coconut aminos, zázvor nakrájený na tenké plátky (klidně neoloupaný), úderem pře nůž rozdrcený oloupaný česnek, na kousky nakrájenou chilli papričku a trošku soli či rybí omáčky. Vše nechte projít varem přibližně 40 minut.

Polévku si slijte, bůček osušte a pak ho na středně rozpálené pánvi nechte pustit tuk (ze začátku můžete přidat na špičku lžičky sádla). Všechny plátky opečte z obou stran dokřupava. Dejte je zatím stranou zakryté, ať moc nevychladnou.

Všechnu zeleninu si nakrájejte na tenké nudličky (třeba pomocí škrabky julienne Tescoma), žampióny na tenké plátky.

Na pánvi po opečeném bůčku orestujte postupně jemně osolené žampióny a po nich nudličky mrkve. Do slitého vývaru si dejte na 1 minutu povařit nudle z cukety. Vývar ochutnejte a případně dochuťte. Měl by mít hodně výraznou chuť, protože ostatní ingredience ho na talíři trošku naředí.

Do studené vody dejte vařit vejce. Jakmile začne voda jemně bublat, teplotu mírně stáhněte a stopněte si přesně 4,5 minuty (platí pro velikost vajec L). Pak hned vejce slijte a nechte je pár vteřin zchladit ve studené vodě. Oloupejte je, rozřízněte napůl a podávejte s horkou polévkou.

Nakonec přichází kompletace a podávání polévky. Do misky vložte opečený bůček, zalijte ho vařícím vývarem s cuketovými nudlemi, přidejte orestované žampióny a mrkev, syrovou ředkev, vejce uvařená nahniličko. Vše podle chuti posypte nasucho opraženým sezamem (ten můžete nahrubo rozmixovat spolu s opraženým mákem a na malé kousky rozlámanou sušenou řasou - naprosto skvělé dochucovadlo, doporučuji udělat do zásoby a uchovávat v uzavřené nádobě, hodí se do polévek, na saláty, na vejce aj.), najemno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, kolečky chilli papričky, lístky koriandru, krátce spařenými listy čínského zelí (pak choi nebo také bok choy, neplést s pekingským) atd.

Ať chutná <3

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie650 kcal
Bílkoviny35 g
Tuky52 g
Sacharidy11 g

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Kateřina (Karlovy Vary) zakoupil/a před 33 minutami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Katarína (Prešov) zakoupil/a před 1 hodinou
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Olga (PRAHA 22) zakoupil/a před 3 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Lenka (Praha 10) zakoupil/a před 12 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Marina (Roztoky) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Petra (Praha 3) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Miloš (Ostrava - Bělský les) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Hana (Praha 4) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Blanka (Praha 12) zakoupil/a před 2 dny
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Marek (Velký Týnec) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Martina (Praha 7) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Zdeňka (Bánov) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Patrik (Hostivice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Zuzana (Bohutin) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Martin (Praha 10) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Iva (Praha 5) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Mirka (Havlíčkův Brod) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jaroslava (Liběšice u Žatce) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Kveta (Praha 4) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Aneta (Stachy) zakoupil/a před 4 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x