📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Batátové krokety

Batátové krokety

  ,   , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Batátové krokety
5.0 2

Pokud si chcete občas zpestřit jídelníček a až tak nehlídáte množství sacharidů, můžete si připravit krokety z pečených batátů. I když se doba přípravy zdá dlouhá, většinu času zabírá samotné upečení a vychladnutí batátů. A to oboje prakticky bez nutnosti vaší přítomnosti v kuchyni 🙂

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 15 minut
  • 30 minut

    1 hodina 15 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

800 g batátů

60 g tapiokové mouky

50 g kokosové mouky

sůl

pepř

tuk na smažení

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 15 minut
  • 30 minut

    1 hodina 15 minut

    1 hodina 45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nejdříve upečte batáty v celku. Napíchejte je vidličkou nebo menším ostrým nožem ze všech stran, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte cca 50-60 minut (záleží na velikosti batátů).

Upečené batáty rozřízněte napůl a nechte vychladnout. Pak svlékněte upečenou slupku nebo pomocí lžíce vydlabejte střed.

Upečené oloupané batáty rozmačkejte vidličkou a smíchejte s tapiokovou a kokosovou moukou. Osolte a opepřete podle chuti.

Z takto připravené směsi tvořte malé bochánky (cca množství jedné lžičky) a ty smažte z obou stran pár minut na pánvi v malé vrstvě tuku. Nesnažte se smažení příliš uspěchat. Ideální je střední teplota, kdy se vám krokety krásně opečou a střed nezůstane syrový. To trvá z každé strany cca 2 minuty.

Hotové krokety podávejte třeba s kusem masa a domácí ochucenou majonézou, nebo dušeným zelím či červenou řepou. Chutnají ale skvěle i samotné, teplé i studené.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

12 Recenzí / komentářů

Nina

20 května, 2016

Hahaaaa, tak to bude zítra k večeři 😀

Lucie

20 května, 2016

Tak ať chutná 🙂

Marcela

14 září, 2016

moc dobré. 🙂 muž se mohl utlouct. naučil se je a pokaždý, když vaří, tak je máme. dělá je i na různé párty a všem o nich vypráví 😀

Lucie

14 září, 2016

Jeeeeee, to jsem ráda! Takovéhle komentáře mi vždycky udělají obrovskou radost 🙂

Renáta

10 března, 2017

Dobrý den, Lucie.
Prosím, o radu, čím je možno nahradit tapiokovou mouku?
Děkuji.

Lucie

10 března, 2017

Dobrý den, Renáto. Jedině jiným typem škrobové mouky. Zrovna tapioková je ale jedna z těch nejdostupnějších paleo variant. Mohl by fungovat arrowroot (další paleo varianta), nebo třeba rýžová mouka (ta už ale paleo není) či bramborový škrob (také není paleo a to už bych raději udělala klasické bramborové krokety).

Kačka Tomanová

15 července, 2017

Luci nevíte, šly by v troubě, bez smažení.. pro dítě bych to chtěla trochu “ozdravit” 🙂

Lucie

15 července, 2017

Kačko, nezkoušela jsem. Ale podle mého to půjde.

Pavla

26 listopadu, 2017

Krokety jsem upekla v troubě, byly výborné. Udělali jsme si je jen se šalvějovým máslem a posypali trochou sýra 🙂

Lucie

27 listopadu, 2017

To zní báječně! Skvělý tip, díky.

Magda

17 ledna, 2024

Luci, co třeba dýňová nebo lupinová nebo lněná mouka?

Lucka

17 ledna, 2024

Magdo, neumím přesně odpovědět 🙂 Ani jednu jsem v tomto receptu nezkoušela (dýňovou a lupinovou ani nikde jinde). Tapioka má velmi specifické vlastnosti, které se klasickými moukami ze semínek a ořechů nedají nahradit. Proto odhaduji, že to nebude ani s jednou jmenovanou surovinou fungovat se stejným výsledkem.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0