Recept na broskvové čatní (chutney) » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Broskvové čatní (chutney)

Broskvové čatní (chutney)

Srpen 30, 2014

Hodnotit recept
Broskvové čatní (chutney)
0.0 0

Chutney (česky čatní) je pikantní omáčka, která se v Indii podává nejen k masu ale i k vegetariánským pokrmům. A protože v paleo nejíme žádné kupované pochutiny a dipy (plné aditiv, cukru a konzervantů), můžete si tímto receptem na domácí omáčku zpestřit váš jídelníček.

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

olivový olej

1 větší cibule

2 broskve

1 stroužek česneku

1 lžíce balsamica

mleté nové koření

kari koření

chilli

mletá skořice

sůl

pepř

Postup

Na olivovém oleji nechte zesklovatět 1 větší nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne hnědnout a karamelizovat, přidejte 2 oloupané a na kostičky nakrájené broskve, 1 rozdrcený stroužek česneku a 3 kolečka čerstvého oloupaného zázvoru o tloušťce cca 1 cm. Podlejte troškou vody, osolte, opepřete, přidejte 1 lžíci balsamica, podle chuti chilli, mleté nové koření, kari a trošku mleté skořice. Vše za občasného zamíchání vařte cca 45 minut, dokud se kousky broskví z větší části nerozpustí (doba závisí na stupni zralosti ovoce). Z omáčky vyjměte kousky zázvoru a ještě horkou plňte do vyvařené sklenice, tu pak uzavřete a obraťte dnem vzhůru. Omáčku můžete hned konzumovat, ale nejlepší je až po několika dnech, kdy se všechny chutě krásně propojí. Omáčka je skvělým doplňkem zejména k vepřovému masu. Lze ji připravit i z dalších druhů ovoce, např. meruněk, manga nebo ananasu.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Karina (Petrovice u Karvine) zakoupil/a před 6 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Naďa (Mnichovo Hradiště) zakoupil/a před 9 hodinami
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
Jana (Ivančice) zakoupil/a před 12 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Eva (Litvínov) zakoupil/a před 13 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Kateřina (Smiřice) zakoupil/a před 14 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Alexandra (Bratislava) zakoupil/a před 19 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Drahomíra (Praha 4) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Dana (Příbram) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
jana (Bělá pod Bezdězem) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
Lucie (Kralice nad Oslavou) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Alena (Pacov) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Zuzana (Bratislava) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Vladislava (Ludgeřovice) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha) + 1 Item
Lucie (Praha 3) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Nikola (Zlonice) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Michaela (Pardubice- Studánka) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
Lenka (Praha 5) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Lenka (Most) zakoupil/a před 5 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Jiřina (Kostelec nad č. lesy) zakoupil/a před 5 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
Pavla (Praha 8 - Karlín) zakoupil/a před 5 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x