Recept na broskvové čatní (chutney) » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

wpid-wp-14094178819511

Broskvové čatní (chutney)

wpid-wp-14094178819511

Broskvové čatní (chutney)

Srpen 30, 2014

Hodnotit recept
Broskvové čatní (chutney)
0.0 0

Chutney (česky čatní) je pikantní omáčka, která se v Indii podává nejen k masu ale i k vegetariánským pokrmům. A protože v paleo nejíme žádné kupované pochutiny a dipy (plné aditiv, cukru a konzervantů), můžete si tímto receptem na domácí omáčku zpestřit váš jídelníček.

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

olivový olej

1 větší cibule

2 broskve

1 stroužek česneku

1 lžíce balsamica

mleté nové koření

kari koření

chilli

mletá skořice

sůl

pepř

Postup

Na olivovém oleji nechte zesklovatět 1 větší nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne hnědnout a karamelizovat, přidejte 2 oloupané a na kostičky nakrájené broskve, 1 rozdrcený stroužek česneku a 3 kolečka čerstvého oloupaného zázvoru o tloušťce cca 1 cm. Podlejte troškou vody, osolte, opepřete, přidejte 1 lžíci balsamica, podle chuti chilli, mleté nové koření, kari a trošku mleté skořice. Vše za občasného zamíchání vařte cca 45 minut, dokud se kousky broskví z větší části nerozpustí (doba závisí na stupni zralosti ovoce). Z omáčky vyjměte kousky zázvoru a ještě horkou plňte do vyvařené sklenice, tu pak uzavřete a obraťte dnem vzhůru. Omáčku můžete hned konzumovat, ale nejlepší je až po několika dnech, kdy se všechny chutě krásně propojí. Omáčka je skvělým doplňkem zejména k vepřovému masu. Lze ji připravit i z dalších druhů ovoce, např. meruněk, manga nebo ananasu.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation