📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Celerová rýže s houbami a tvarůžky

Celerová rýže s houbami a tvarůžky

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Celerová rýže s houbami a tvarůžky
5.0 4

Květákovou rýži s největší pravděpodobností už znáte. Zkusili jste ale někdy tu z celeru? Je skvělá! Osobně ji miluju ❤️ Úžasně si rozumí například s houbami a také všemi druhy sýru. Klidně i těmi chuťově extra výraznými, jako je gorgonzola, rokfór, niva a třeba i ryze české tvarůžky!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g celeru

25 g sádla, ghee nebo olivového oleje

100 g cibule

250 g hub (hlíva ústřičná, lesní houby nebo žampióny)

8 g česneku

1 zarovnaná lžička mletého kmínu

100 ml vývaru

100 g olomouckých tvarůžků *

2 hrsti čerstvé petrželky

sůl

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 5 minut

    25 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Celer oloupejte, nakrájejte na kostky a rozdrťte v elektrickém sekáčku nebo robotu na zrníčka velikosti rýže.

Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu tuk a dorůžova v něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.

Přidejte k ní na plátky nakrájené houby a jemně osolte. Zvyšte mírně teplotu plotýnky a za častého promíchání vyvařte šťávu, kterou houby pustí.

Přimíchejte rozdrcený česnek a mletý kmín. Krátce orestujte.

Do pánve nasypte rozdrcený celer a přilijte vývar. Směs zakryjte, stáhněte teplotu plotýnky na minimum a nechte dusit cca 15 minut.

Až bude celer příjemně měkký na skus, vmíchejte do něj nadrobno nasekané tvarůžky *. Sýr nechte za stálého míchání rozpustit a směs vyvařte do požadované hustoty.

Přimíchejte nasekané lístky petrželky a podle chuti osolte (opatrně, sýry bývají slané dost samy o sobě).

Podávejte jako lehké samostatné jídlo, nebo směs doplňte například uvařeným vejcem či kousky masa.

Jídlo uložené v lednici vydrží několik dní, pro zamrazení se spíše nehodí.

* Místo tvarůžků můžete použít například gorgonzolu, rokfór nebo nivu.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota370 kcal / 1540 kJ
Sacharidy24 g
Tuky15 g
Bílkoviny25 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Jana

24 října, 2024

Děkuji za tento recept, celer mám hodně ráda, ale přidávám jen do polévky. Určitě vyzkouším.

Lucka

24 října, 2024

Tak to se moc těším, co na recept řeknete ❤️ Já tuhle kombinaci vážně miluju 🙂

Michaela

24 října, 2024

Ryze s houbama je vynikajici, ale proc do toho syrecky? Mam je rada, ale te kombinaci nerozumim. Krasa je v jednoduchosti. Ano, dnesni doba je jina, presto zbytene moc kombinuje. Kazdopadne diky, do ryze lepsi celer s houbama nez syrecky! 🙂 Máááv

Lucka

24 října, 2024

Existuje tolik kombinací, které možná na první pohled nadávají smysl, ale fungují naprosto skvěle. A tohle je jedna z nich 🙂 Pro někoho, kdo má rád syrečky, bude toto jídlo další možností, jak je zařadit do jídelníčku. A pro ty, kteří syrečky nemají rádi, jsem uvedla varianty dalších chuťově výrazných sýrů. Protože ty si s aromatickou chutí celeru krásně rozumí a dodají celému jídlu krémovost ❤️

Anna

24 října, 2024

Děkuji za recept, určitě vyzkouším. Nápad na celerovou rýži je parádní. Celer ráda využívám v rodinných receptech pro jeho výbornou chuť , a to po celý rok, protože když je v akci nakoupím a na kousky rozkrájený si usuším (při topné sezoně na radiátoru); nikdy mi tak nechybí. Čerstvý používám řapíkatý celer.

Lucka

25 října, 2024

Wow, opravdu jste mě ohromila tím sušeným celerem! To jsem nikdy neslyšela, ale zní to jako boží nápad ❤️ To musím někdy zkusit.
Těším se, co řeknete na celerovou rýži. Já ji vážně miluju, zejména v zimním období. Má takovou hlubší, zemitější a sladší chuť než květák. Ten zase vede v létě 🙂

Irena

25 října, 2024

Lucko, úúžasný recept. Pravě jsme dojedli a bylo to naprosto skvělé. Jednoduché a skvělé. A právě ten sýr je tou třešničkou, která to korunuje. Měla jsem doma jen romadúr. Krásně se rozpustil a vytvořil krémovou konzistenci. Určitě toto jídlo zůstane na našem jídelníčku. Děkuji jen tak dál.

Lucka

26 října, 2024

Ireno, děkuju za milý komentář a fofr vyzkoušení receptu. Mám velkou radost, že jste si na něm doma pochutnali ❤️
Romadur je skvělá volba! Omáčka musela být úžasně krémová. Musím také někdy zkusit!

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0