
Cibuláda

Cibuláda
Přílohy Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Paleo, Primal, Whole30 ocet, tuk, zelenina
Srpen 29, 2014
Hodnotit receptCibule je u mě „královna kuchyně“ (bez ní prostě neumím vařit :-)), většinou ale v receptech hraje vedlejší roli. V tomto receptu na netradiční přílohu k masu je ale za „hvězdnou sólistku“
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
-
15 minut
1 hodina
1 hodina 15 minut
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
Dobrá volba. Co uvaříte příště?
Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit.
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
-
15 minut
1 hodina
1 hodina 15 minut
Postup
Přibližně 1 kg cibule nakrájejte na proužky a dejte smažit na sádlo do větší pánve. Osolte, opepřete a smažte cca 45 minut na středním plameni. Přibližně po 30 minutách začne cibule karamelizovat, proto je potřeba jí pravidelně promíchat. Po 45 minutách přidejte podle chuti cca 3 polévkové lžíce octa. Nechte ocet vyvařit a pak horkou směs dejte do vyvařené sklenice, zavřete ji, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Cibuláda vydrží v lednici i několik týdnů. Je skvělá jako příloha k masu, karbanátkům, cuketovým placičkám apod.
0 Recenzí / komentářů

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.