Z každé objednávky posílám 50Kč na pomoc seniorům 🚑. Pomožte i vy!
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cibuláda

Cibuláda

    , , , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Cibuláda
0.0 0

Cibule je u mě „královna kuchyně“ (bez ní prostě neumím vařit :-)), většinou ale v receptech hraje vedlejší roli. V tomto receptu na netradiční přílohu k masu je ale za „hvězdnou sólistku“

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 kg cibule

sádlo

sůl, pepř

balsamico ocet (popř. vinný, jablečný)

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 15 minut

    1 hodina

    1 hodina 15 minut

Postup

Přibližně 1 kg cibule nakrájejte na proužky a dejte smažit na sádlo do větší pánve. Osolte, opepřete a smažte cca 45 minut na středním plameni. Přibližně po 30 minutách začne cibule karamelizovat, proto je potřeba jí pravidelně promíchat. Po 45 minutách přidejte podle chuti cca 3 polévkové lžíce octa. Nechte ocet vyvařit a pak horkou směs dejte do vyvařené sklenice, zavřete ji, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Cibuláda vydrží v lednici i několik týdnů. Je skvělá jako příloha k masu, karbanátkům, cuketovým placičkám apod.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
0