Ke každé objednávce nad 390 Kč získáte dárek zdarma (kalendář, notes nebo ebook) 🛍 Nakupit a vybrat dárek
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

  ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Cuketové „špagety“ s kari omáčkou
5.0 2

Těstoviny s krémovou kari omáčkou byly v naší rodině dříve pravidelným oblíbeným jídlem. Není škoda se jich vzdávat? Jasně že je! Pouze stačí nahradit klasické špagety těmi cuketovými a pro paleo variantu zaměnit šlehačku s kokosovým mlékem.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

500 g cukety

150 g slaniny vcelku

1 cibule

200 g čerstvých žampiónů

250 ml šlehačky (u paleo varianty 250 ml kokosového mléka nebo rozmixované kešu ořechy s vodou)

3 lžíce coconut aminos, případně kvalitní sójové omáčky (zvolte podle vašeho stravovacího stylu)

2 lžičky kari koření

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Slaninu nakrájejte na kostičky.

Vložte ji na rozpálenou pánev, podlijte 2 lžícemi vody a opékejte dokud se voda nevyvaří a slanina nepustí tuk (můžete ji také rovnou osmahnout na lžíci sádla).

Přidejte cibuli nakrájenou na slabé proužky a nechte zesklovatět.

Na závěr na pánvičku přihoďte žampiony nakrájené na plátky a krátce opečte.

Směs zasypte kari kořením (používám domácí směs koření, protože ty kupované bývají většinou „obohacené“ o bramborový škrob a cukr).

Kari nechte rozvonět, párkrát promíchejte a pak přilejte šlehačku (u paleo varianty kokosové či kešu mléko) a coconut aminos.

Krátce povařte.

Omáčku případně dosolte podle chuti, většinou ale stačí použité coconut aminos.

Na spiromatu nebo pomocí škrabky julienne nastrouhejte z cukety „špagety“ (cuketu není nutné loupat).

Vhoďte je do vroucí vody a pár minut povařte.

Doba záleží na tom, jak chcete mít cuketové „těstoviny“ měkké.

Proto je během přípravy ochutnávejte.

Nakonec je slijte a nechte okapat.

Podávejte s kari omáčkou.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




8 Recenzí / komentářů

Jana V.

8 srpna, 2016

Výborné, já použila ostřejší kari přivezené z Indie, takže to mělo říz – pikantní!

Lucie

8 srpna, 2016

Mňam, úplně si to umím představit. Originální kari přímo z Indie vám tak trošku závidím 🙂

RUzena Krickova

9 srpna, 2017

Jak si delate doma kari?dik.

RUzena Krickova

9 srpna, 2017

Co je. Coconnut aminos?

Lucie

9 srpna, 2017

Náhrada sójové omáčky pro ty, kteří se striktně vyhýbají luštěninám.

Lucie

9 srpna, 2017

Odkaz na recept pro přípravu domácího kari najdete v seznamu surovin i v textu (zeleně zvýrazněný text).

Lucie

18 května, 2018

Dnes jsem delala, ale nemela jsem houby a pouzila cherry rajcatka misto hub a take to bylo super 🙂 Dekuji za bleskovy recept 🙂

Lucie

19 května, 2018

Hlavní je, aby si člověk uměl v kuchyni poradit. Což jste zvládla na jedničku. Mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0