Recept na cuketové „špagety“ s kari omáčkou » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

dscn0005

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

dscn0005

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

  ,   , , , ,   , , , , ,

Říjen 28, 2014

Hodnotit recept
Cuketové „špagety“ s kari omáčkou
5.0 1

Těstoviny s krémovou kari omáčkou byly v naší rodině dříve pravidelným oblíbeným jídlem. Není škoda se jich vzdávat? Jasně že je! Pouze stačí nahradit klasické špagety těmi cuketovými a pro paleo variantu zaměnit šlehačku s kokosovým mlékem.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g cukety

150 g slaniny vcelku

1 cibule

200 g čerstvých žampiónů

250 ml šlehačky (u paleo varianty 250 ml kokosového mléka nebo rozmixované kešu ořechy s vodou)

3 lžíce coconut aminos (paleo náhrada sójové omáčky)

2 lžičky kari koření

Postup

Slaninu nakrájejte na kostičky.

Vložte ji na rozpálenou pánev, podlijte 2 lžícemi vody a opékejte dokud se voda nevyvaří a slanina nepustí tuk (můžete ji také rovnou osmahnout na lžíci sádla).

Přidejte cibuli nakrájenou na slabé proužky a nechte zesklovatět.

Na závěr na pánvičku přihoďte žampiony nakrájené na plátky a krátce opečte.

Směs zasypte kari kořením (používám domácí směs koření, protože ty kupované bývají většinou „obohacené“ o bramborový škrob a cukr).

Kari nechte rozvonět, párkrát promíchejte a pak přilejte šlehačku (u paleo varianty kokosové či kešu mléko) a coconut aminos.

Krátce povařte.

Omáčku případně dosolte podle chuti, většinou ale stačí použité coconut aminos.

Na spiromatu nebo pomocí škrabky julienne nastrouhejte z cukety „špagety“ (cuketu není nutné loupat).

Vhoďte je do vroucí vody a pár minut povařte.

Doba záleží na tom, jak chcete mít cuketové „těstoviny“ měkké.

Proto je během přípravy ochutnávejte.

Nakonec je slijte a nechte okapat.

Podávejte s kari omáčkou.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Jana V.

Srpen 8, 2016

Výborné, já použila ostřejší kari přivezené z Indie, takže to mělo říz – pikantní!

LG

Lucie

Srpen 8, 2016

Mňam, úplně si to umím představit. Originální kari přímo z Indie vám tak trošku závidím 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation