Recept na cuketové „špagety“ s kari omáčkou » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

Cuketové „špagety“ s kari omáčkou

  ,   , , , ,   , , , , ,

Říjen 28, 2014

Hodnotit recept
Cuketové „špagety“ s kari omáčkou
5.0 1

Těstoviny s krémovou kari omáčkou byly v naší rodině dříve pravidelným oblíbeným jídlem. Není škoda se jich vzdávat? Jasně že je! Pouze stačí nahradit klasické špagety těmi cuketovými a pro paleo variantu zaměnit šlehačku s kokosovým mlékem.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g cukety

150 g slaniny vcelku

1 cibule

200 g čerstvých žampiónů

250 ml šlehačky (u paleo varianty 250 ml kokosového mléka nebo rozmixované kešu ořechy s vodou)

3 lžíce coconut aminos (paleo náhrada sójové omáčky)

2 lžičky kari koření

Postup

Slaninu nakrájejte na kostičky.

Vložte ji na rozpálenou pánev, podlijte 2 lžícemi vody a opékejte dokud se voda nevyvaří a slanina nepustí tuk (můžete ji také rovnou osmahnout na lžíci sádla).

Přidejte cibuli nakrájenou na slabé proužky a nechte zesklovatět.

Na závěr na pánvičku přihoďte žampiony nakrájené na plátky a krátce opečte.

Směs zasypte kari kořením (používám domácí směs koření, protože ty kupované bývají většinou „obohacené“ o bramborový škrob a cukr).

Kari nechte rozvonět, párkrát promíchejte a pak přilejte šlehačku (u paleo varianty kokosové či kešu mléko) a coconut aminos.

Krátce povařte.

Omáčku případně dosolte podle chuti, většinou ale stačí použité coconut aminos.

Na spiromatu nebo pomocí škrabky julienne nastrouhejte z cukety „špagety“ (cuketu není nutné loupat).

Vhoďte je do vroucí vody a pár minut povařte.

Doba záleží na tom, jak chcete mít cuketové „těstoviny“ měkké.

Proto je během přípravy ochutnávejte.

Nakonec je slijte a nechte okapat.

Podávejte s kari omáčkou.

00:00

6 Recenzí / komentářů

Jana V.

Srpen 8, 2016

Výborné, já použila ostřejší kari přivezené z Indie, takže to mělo říz – pikantní!

Lucie

Srpen 8, 2016

Mňam, úplně si to umím představit. Originální kari přímo z Indie vám tak trošku závidím 🙂

RUzena Krickova

Srpen 9, 2017

Jak si delate doma kari?dik.

RUzena Krickova

Srpen 9, 2017

Co je. Coconnut aminos?

Lucie

Srpen 9, 2017

Náhrada sójové omáčky pro ty, kteří se striktně vyhýbají luštěninám.

Lucie

Srpen 9, 2017

Odkaz na recept pro přípravu domácího kari najdete v seznamu surovin i v textu (zeleně zvýrazněný text).

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x