Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
59 Recenzí / komentářů
Lucie
15 února, 2016
S vejci jsem nezkoušela, protože bylo mým cílem se jim vyhnout. Ale dle mého to půjde i bez nich i bez psyllia, protože hlavním pojítkem je rozemleté lněné semínko. Nicméně, v jiných podobných receptech vejce používají, takže to můžete zkusit. Dávkování vám ale bohužel neporadím, nemám odzkoušeno. Ať se podaří a chutná 🙂
Karla
15 února, 2016
díky za odpověď,vyzkouším
evapavlikova
15 února, 2016
Naprosto dokonale!
Lucie
15 února, 2016
Díky 😉
Iveta Zachařová
15 února, 2016
Dobrý den, chléb jsem zkoušela, je vynikající akorát jsem ubrala sůl. Naprosto jednoduchý recept. Díky. Iveta Zachařová
Lucka
19 dubna, 2016
Dobrý den, jde místo sezamových a lněných semínek použít sezamová a lněná mouka?? A v jaké gramáži?? Těch 30g?? Děkuji za odpověď 😉
Daník
27 dubna, 2016
Dobrý den, jako pojítko lze použít i CHIA semínka.
Lucie
2 května, 2016
Dobrý den, ano, lze. Ve stejné gramáži, jako je uvedeno v receptu u semínek.
Petr
3 června, 2016
Vaše recepty jsou super, ale tady bych to moc netvrdil, pokud se bavíme o zdraví prospěšnosti, oxidace tuků.
Lucie
3 června, 2016
Ano, to máte pravdu. Každé pečení s ořechy a semínky není nejlepší variantou. Nicméně je nutné brát v potaz, že vnitřní teplota zdaleka nedosáhne vyšších hodnot a také se jedná o recept, který se v paleu zařazuje spíše výjimečně.
Maky
19 července, 2017
Luci, jste Buh!!!!!
Lucie
20 července, 2017
Bez vás, věrných čtenářů, bych nebyla vůbec nic 🙂
Sandra
3 srpna, 2017
Dobrý den, lze použít lněnou mouku, abych se vyhladrcení? :))
Lucie
3 srpna, 2017
Dobrý den, ano, lze.
monika
7 srpna, 2017
Zdravim, co je spatneho na peceni orechu a seminek prosim? Dekuji
Lucie
8 srpna, 2017
Při vyšších teplotách se v semínkách a ořeších přepalují obsažené tuky. Proto je lepší je tepelně upravovat buď jen krátce, popřípadě při teplotách maximálně okolo 160 °C.
Ivus
4 listopadu, 2017
Dělala jsem formou malých bochánků, abych zkrátila čas. Tedy za 20 min. jsem měla úplně luxusní, chuťově vynikající bochánky a to i bez drahých kešu oříšků. Mňam
Lucie
4 listopadu, 2017
Děkuji za sdílení obměny receptu 🙂 Mám radost, že chutnalo
Milena
12 listopadu, 2017
chléb je výborný !!!!
Lucie
12 listopadu, 2017
To mám radost 🙂 Patří k mým oblíbeným.
Katka
17 listopadu, 2017
Zkouším bez kešu a psyllia, protože to doma nemám. Manžel zkusil těsto s nedůvěrou, ale pak říkal že už se těší už se peče
Lucie
18 listopadu, 2017
Kešu ořechy vyloženě nutné nejsou, nicméně psyllium vidím jako důležitou ingredienci. Přesto doufám, že se chlebík povedl a chutnal.
Kristyna
27 listopadu, 2017
Opět super jednoduchý recept. Vynechala jsem kešu a přidala chia semínka. Chlebík je krásně vláčný a chuťově výborný!
Lucie
27 listopadu, 2017
Mám radost, že se chleba povedl a chutnal 🙂
Eva
17 ledna, 2018
Kolik sacharidů obsahije jeden krajíc ??
Lucie
18 ledna, 2018
Jeden krajíc může mít každý úplně jiný, protože ho ukrojí jinak silný, z jinak vysokého chleba, takže se takto nedá odpovědět.
Veronika Vávrová
17 února, 2018
Dobry den, jakou ma kalorickou hodnotu 100 g? Tuky, cukry, bilkoviny? Dekuji
Lucie
18 února, 2018
Dobrý den, výslednou gramáž hotového chleba jsem nevážila, takže na 100 g vám to bohužel neřeknu. Ale do receptu jsem doplnila výživové hodnoty na 1 porci.
Nela
16 dubna, 2018
Byl výborný!
Lucie
16 dubna, 2018
To mám velkou radost 🙂 Díky za komentář.
Zuzana
14 května, 2018
Dobrý den,
nevíte co jsem udělala špatně s pečením chlebu, když jsem jej pekla požadovaný čas a teplotu, ale chléb byl tvrdý jak kámen?
Děkuji za odpověď
Lucie
14 května, 2018
Dobrý den, myslím, že nic jste neudělala špatně. On to nemá být nadýchaný chleba, ale takový ten hutný, křupavý, se spoustou semínek, který se krájí na tenké plátky.
Moni
10 července, 2018
Výborný chlebík, povedl se i přesto, že jsem si ingredience namíchala dle zásob 😉 Pár receptů už jsem vyzkoušela… a tenhle chutnal nejvíc 🙂
Lucie
10 července, 2018
Mám radost, že chutnal. Patří k mým nejoblíbenějším 🙂 Ale je hodně hutný, stačí opravdu malý krajíček.
Radim
28 srpna, 2018
Dobrý den, máte zkušenost s pečením chleba v remosce? Děkuji. Radim
Lucie
29 srpna, 2018
Dobrý den, to bohužel nemám.
Hanka
18 února, 2019
Dobrý den, Lucie. Pro Whole30 tam je nevhodné to psylium?
Lucie
18 února, 2019
Dobrý den, Hanko, nejedná se o psyllium, do Whole30 je nevhodný jakýkoliv chleba, pečivo a dezerty. I kdyby byly z jinak povolených surovin. Je to jedno ze základních pravidel (konkrétně č. 7) https://paleosnadno.cz/whole-30/jak-zacit/
Denisa
21 února, 2019
Dobrý den, prosím 1porce vyjde cca na kolik gramu? Jinak je chleba výborný 🙂
Děkuji, Denisa
Lucie
21 února, 2019
Dobrý den, Deniso, přiznám se, že se přepočtu na gramy bráním. Ne u každého jídla to totiž jde použít – někomu se víc vyvaří tekutina a pak už gramy nesedí. Výživové hodnoty jsou spočítané na 1/3 výsledného množství podle receptu, tedy třetinu bochníčku. Odhadem by to mohlo být okolo 80-100 gramů chleba.
Díky za komentář. Mám radost, že chleba chutná 🙂
Jitka V.
19 března, 2019
Naprosto skvělý chlebíček! Děkuji za tento recept! Vše jsem dělala podle receptu a povedl sePekla jsem již 2x
Lucie
21 března, 2019
To moc ráda slyším! 🙂 Děkuji mnohokrát za vyzkoušení mého receptu.
Kateřina
13 června, 2019
Dobrý den paní Lucie, vyzkoušela jsem váš recept seminkový chléb i jogurtový a oba případy se vydařily, jsem s vašimi recepty moc spokojená, děkuji za ně a fandím ve vymýšlení dalších. Krásný den
Lucie
13 června, 2019
Dobrý den, Kateřino. To mám velkou radost, že chutnalo. Doufám, že bude chutnat i podle dalších receptů 🙂 Moc děkuji za milý komentář a přání. Mějte krásný den <3
Jana
23 října, 2019
Je možné místo jogurtu dát třeba kyšku nebo kysanou smetanu?
Lucka
23 října, 2019
Dobrý den, v tomto chlebu žádné mléčné výrobky nejsou použité.
Možná máte na mysli tento recept https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/ V něm by kysaná smetana měla fungovat 🙂
Martina
11 ledna, 2020
Zdravím Lucko, skvělý chlebík, už hodně dlouho jsem nejedla nic tak dobrého s bylinkovým máslem – opravdu velká dobrota, navíc se skvělým pocitem, že ta spousta minerálů a vitamínů B prostě může tak dobře chutnat. První výrobek zdravé kuchyně, na kterou moje děti vůbec nic nenamítaly a s chutí povečeřely.
Lucka
12 ledna, 2020
Zdravím, Martino, moc děkuji za vyzkoušení receptu a za milý komentář. Mám velkou radost, že se chleba podařil a doma všem chutnal ❤️
Kombinace s bylinkovým máslem je skvělá volba. Jen to čtu a hned jsem na to dostala chuť 🙂
Lucie
22 června, 2021
Dobry den, Vase recepty jsou skvele a proto bych rada vyzkousela i tento chlebik, jen bych se chtela zeptat, zda by sly vynechat lnena seminka – ty by se vubec nemely zahrivat a po rozdrceni hned zkonzumovat. Jsou hodne nachylne na zluknuti vlivem tepla. Rikala sem si, zda by slo misto nich dat vic psyllium?
Lucka
23 června, 2021
Dobrý den, děkuji za pochvalu receptů ❤️
S těmi semínky to dle mých zjištění není až tak hrozivé 🙂 Žluknou v řádech dnů až týdnů po rozemletí a nevhodném uložení, při pečení beze změn snášejí teploty do 180 °C (včetně).
Pokud byste recept chtěla zkusit bez nich, můžete je případně nahradit troškou chia semínek. Ale osobně nemám vyzkoušeno, takže neumím 100% zaručit stejný výsledek.
Jestli zkusíte, budu moc ráda za vložení komentáře, jak to dopadlo. Držím palce ❤️
Lucie
30 července, 2021
Dobrý den, tak jsem vyzkoušela Váš Semínkový chlebík bez lnu a nahradila jsem ho jen navýšem množství psyllia o 10g (celkem tedy 20g) a naprosto super. Krásně se povedl. Tak jen informace pro nekoho, kdo chce vynechat len 🙂
Hezky den.
Kropáčková
Lucka
1 srpna, 2021
Dobrý den, děkuju za vyzkoušení receptu a sdílení tipu na jeho obměnu. Moc ráda čtu, že se chleba povedl a chutnal. Díky za komentář ❤️
John Galt
2 února, 2022
Nevěřil jsem, že to bude držet pohromadě a potřeboval jsem vynechat lněné semínko (fytoestrogeny), ale dal jsem víc sezamu a slunečnice, a pro jistotu jsem přidal jedno vejce – lowcarb přístupu to neodporuje. Výsledek je moc dobrý! Přesně to, co jsem potřeboval.
Lucka
2 února, 2022
Skvěle jste si poradil! ❤️ Já ho v původním receptu vynechala záměrně pro ty, kteří se naopak zase vyhýbají vejcím.
Jitka
5 ledna, 2023
Úplně nejvíc nej chlebík, děkuji za úžasné recepty!
Lucka
5 ledna, 2023
Mám radost, že vám chutná ❤️ Děkuju za milý komentář 🙂
Hana
11 dubna, 2023
Super recept a nejen tento. Dá se s něčím zaměnit sezam?
Lucka
11 dubna, 2023
Děkuji za pochvalu receptů 🙂 Sezam nemá v tomto receptu až tak zásadní funkci, je použitý spíše pro chuť. Takže ho stačí nahradit stejným množstvím jiných semínek, třeba slunečnice nebo máku.
Karla
15 února, 2016
zajímalo by mě,co je pojítkem,které drží chléb pohromadě. Předpokládám,že psylium?? Co ale použít v případě,kdy psylium není,nebo není dovoleno jíst. Mohly by to být vejce? Díky . Karla