
Hebká vajíčková pomazánka

Hebká vajíčková pomazánka
Pomazánky, Rychlovky (do 30 minut), Snacky, Snídaně Bez lepku, Bez masa, Keto, Low Carb, Primal, Vegetariánské hořčice, máslo, smetanový krémový sýr, vejce
2024-03-23
Ohodnotit receptNa vajíčkovou pomazánku existuje spousta receptů - s majonézou i bez, s cibulí či jarní cibulkou, hráškem, kyselou okurkou, kapary, avokádem, s vejci krájenými nebo strouhanými... Na výběr je tolik skvělých variant! Dnes ale se mnou vyzkoušejte tuhle úžasně hebkou a krásně nadýchanou vajíčkovou pomazánku s pažitkou. Vystačíte s pár základními surovinami, hotovo budete mít za chvilku a zamilujete se hned u prvního sousta ❤️
- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
10 minut
15 minut
25 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
990+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 10 minut
- Vaření / pečení: 15 minut
-
10 minut
15 minut
25 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Uvařte vejce natvrdo - opatrně je vložte do vroucí vody a vařte 13 minut. Pak je slijte a chvíli nechte zchladit v ledové vodě. Oloupejte je, nahrubo nakrájejte a nechte zcela vychladnout.
Při vaření vajec si do blízkosti plotýnky položte máslo, aby snadněji a rychleji změklo. Vyjměte také z lednice smetanový sýr.
Až máslo povolí, utřete ho se solí a pepřem.
K utřenému máslu přidejte smetanový sýr, trošku dijonské hořčice, nakrájená vejce a polovinu nasekané pažitky. Vše rozmixujte do hebké směsi.
Na závěr do pomazánky vmíchejte zbytek nasekané pažitky a podle potřeby ji ještě dochuťte solí a pepřem.
Podávejte ji namazanou na oblíbeném pečivu (například jogurtovém chlebu nebo mandlových houstičkách).
Uložená v lednici vydrží několik dní (před podáváním ji nechte krátce odstát v pokojové teplotě). Pro zamrazení se nehodí.
TIPY
Aby byla pomazánka co nejvíc nadýchaná, je potřeba žloutky zcela provařit. I když si jinak připravujete vejce natvrdo s jemně krémovým žloutkem, u této pomazánky udělejte výjimku.
Kromě klasického způsobu vejce můžete uvařit v páře - přiveďte k varu trošku vody, do hrnce vložte napařovací síto s vejci, zakryjte a nechte 13 minut vařit v páře. Pak vejce prudce a důkladně zchlaďte.
Místo smetanového krémového sýru lze případně použít žervé, tvaroh nebo kupovanou či domácí lučinu.
Dijonskou hořčici můžete nahradit klasickou plnotučnou. Dejte ji nepatrně více, protože má má slabší chuť. Ale s množstvím to nepřežeňte, hořčice by ve výsledné chuti neměla být vyloženě znát.
Pokud máte rádi pomazánky s výraznější strukturou, můžete část bílků místo rozmixování do směsi nastrouhat nebo rozmačkat vidličkou. Případně uvařte pár vajec navíc a těmi pomazánku na chlebu doplňte.

Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 990+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.