Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
32 Recenzí / komentářů
Lucie
15 července, 2016
Super nápady, díky za inspiraci. Máte pravdu, nejhorší na receptu je to čekání 😀
Michaela
14 října, 2016
Výýýýbornej…. vždycky něco přidám, uberu nebo vyměním a vždycky luxus:-)
díky
Lucie
14 října, 2016
Děkuju za pochvalu 🙂 i když tedy nevím, jestli to vlastně pochvala je, když je potřeba recept měnit 😉
Lucie
18 března, 2017
Můžu dát místo kokosového mléka rýžové.. Už jsem si ingredience postupně koupila ..jen syn nemá rad kokosové mléko tak beru rýžové a taky místo datlí bych chtěla dát nesirene rozinky..necháme si poradit..
Lucie
18 března, 2017
Ani jednu z uvedených ingrediencí normálně nepoužívám, takže vám nemůžu potvrdit, že to skutečně bude fungovat. Rýžové mléko by mělo, rozinky budou podle mého příliš nakyslé. Ale záleží na vašich chutích. Ať se povede! Dejte vědět.
Iva
25 května, 2017
Tak už se chladí v lednici, udělala jsem ho pro spolužačky (normální nepaleo jedlící) z angličtiny. K mým narozeninám :-). Akorát tu polevu nahoře mám úplně tmavou a hořkou..není takhle krásně světlá jako na obrázku. Ale věřím, že bude chutnat!!
Lucie
25 května, 2017
Doufám, že kamarádkám bude chutnat.
Barva horní vrstvy hodně záleží na barvě kakaa (některé bývají trošku světlejší) a ještě mě napadlo, zda jste na horní vrstvu opravdu použila celých 200 ml kokosového mléka (v receptu je to možná trošku nešikovně rozepsané).
Iva
13 června, 2017
Ano, mléka bylo 200 na polevu. Byl výborný, úžasný, všem moc chutnal!!! Skvělý recept, děkuji 🙂
Lucie
14 června, 2017
Tak to mám obrovskou radost, že dort chutnal 🙂
Dagmar
16 července, 2017
Tak tohle nemá chybu, jen se zaprášilo, ani fotku jsem nestihla udělat! Vynikající!!! Dobrota nesmírná!
Petra
4 srpna, 2017
Jake kokosove mleko jste prosim pouzila, to v plechovce a nebo to v tech litrovych kartonech? dekuji
Lucie
4 srpna, 2017
Osobně používám mléko AroyD nebo Real Thai v litrových kartonech. Úplně stejně ale bude fungovat i mléko z plechovek. V obou případech ale doporučuji použít mléko v pokojové teplotě, ne přímo z lednice.
Šárka Zajíčková
12 srpna, 2017
mohu se, prosím zeptat, když použiji místo datlí datlový sirup, bude dort chutnější? A pokud ano, v jakém poměru mám nahradit ? Předem děkuji
Lucie
12 srpna, 2017
Chutnější nemyslím. Stále jsou to datle 🙂 Přesný poměr neporadím, datlový sirup nepoužívám. Použijte trošku sirupu, zkuste směs ochutnat a případně sirup přidat podle vaší chuti.
Jitka
27 července, 2018
Dobrý den, pokud bych nahradila želatinu agarem, kolik gramu agaru dat.?
Lucie
28 července, 2018
Dobrý den, to vám bohužel přesně neřeknu, agar nepoužívám, nechutná mi jeho konzistence. Postupovala bych podle návodu na obalu.
Michala Špačková
17 září, 2018
Dobrý den. Chystám se vyzkoušet Váš recept. Na fotce vypadá krásně. Mám otázku ohledně použití datlí na hlavní kokosovou vrstvu. Vždy když použiji v jakémkoliv receptu datle nebo sirup, tak je výsledek zpravidla výrazně zabarven do červenohnědé barvy právě po datlích. Je mi proto záhadou, jak docílit toho, aby hlavní kokosová vrstva zůstala skutečně krásně sněhobílá i po přimíchání datlí.
Lucie
17 září, 2018
Dobrý den, ona ta vrstva úplně sněhobílá není, fotka trošku mate. Ale zabarvení do červenohněda dělá hlavně sirup, datle až tak moc ne. Samozřejmě záleží i na jejich čerstvosti (ty čerstvé barví méně) a celkové gramáži.
Dnes už sladím mnohem méně, takže bych do kokosové vrstvy dala datlí třeba jen pět. Ochutnejte při výrobě a sama si množství upravte. Pokud používáte třeba med, i ten by mohl být volbou.
Klara Bilikova
9 října, 2018
Dobry den Lucko,mam datlovou pastu,kolik ji tak pouzit misto datli.moc dekuji.nemam vykonny mixer tak to takto obchazim
Lucie
9 října, 2018
Dobrý den, Kláro, asi bych dala přibližně stejně. Samozřejmě lze množství upravit podle chuti.
Jirka
4 prosince, 2018
Dobrý den, mohu se zeptat jakou želatinu použít aby vyhovovala Paleo?
Jiří
5 prosince, 2018
Dobrý den, mohl bych se zeptat jakou želatinu použít pro paleo?
Děkuji
Lucie
5 prosince, 2018
Dobrý den, ideální je vysoce kvalitní zahraniční Great Lakes, kterou lze sehnat přes internet, popřípadě lze použít libovolnou čirou želatinu bez příchuti (sypkou i plátkovou).
Lucie
5 prosince, 2018
Dobrý den, odpověď výše 🙂
Nikola
19 února, 2019
Naprosto super recept , krasne vypada i chutna. Chtěla jsem se jen zeptat, dala jsem do 24 cm formy a nechce se mi ten spodek při krájení pořádně odlepit, co jsem udelala/neudelala špatně? Děkuji a přeji hezký den 🙂
Lucie
19 února, 2019
To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Pokud nemá vaše forma zcela rovné dno, může se z ní dezert hůře vyndavat. Zkuste případně formu vyložit pečícím papírem. Buď ho vystřihněte podle formy, nebo ho zmačkejte, lehce namočte a co nejvíce vymačkejte. Půjde pal lépe vytvarovat. Děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂
Nikola 1
19 února, 2019
Dobrý den, mám jen menší dotaz, jedná se o raw stravu či vegetariánskou a veganskou, když se jedná o práškovou želatinu živočišného původu? 🙂 Děkuji
Lucie
19 února, 2019
Dobrý den, ne, nejedná. U vege varianty bych případně zkusila použít agar.
Bavema
10 července, 2022
Najlepsi co som jedla
Lucka
13 července, 2022
To moc ráda čtu, že jste si pochutnala ❤️ Děkuju za vyzkoušení receptu a milý komentář 🙂
Lucka
13 července, 2022
To moc ráda čtu, že jste si pochutnala! ❤️ Děkuju za milý komentář 🙂
Šárka
15 července, 2016
Naprostá lahoda. Kokosové mléko jsem si vyrobila doma z 2 hrnků kokosu a 4 hrnků vody z čehož mi zbyla i kokosová mouka. Mléka bylo akorád 800 ml. Ořechy jsem použila vlašské a doplnila směsí ořechů z mandlí lískových a kešu. Díky za nenáročný a výborný recept. Náročný je pouze na čas který je potřeba k tuhnutí. 🙂