📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Nepečený kokosový „cheesecake“

Nepečený kokosový „cheesecake“

    , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Nepečený kokosový „cheesecake“
5.0 10

Tenhle dort mi dal pěkně zabrat! Poprvé jsem si poznamenala pečlivě všechny ingredience, ale recept potřeboval ještě doladit. Tak jsem ho připravila znova. Jenže tentokrát si zase obměněné ingredience nesepsala, že si jejich gramáže zapamatuji. No, nezapamatovala 😀 Takže ještě jednou, do třetice všeho dobrého, tentokrát už vybavená poznámkovým blokem a tužkou 😉 Povedlo se, „pokusní“ hosté si pochutnali. Tak doufám, že i vy.

  • Příprava: 3 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 3 hodin 30 minut

    10 minut

    3 hodin 40 minut

  • Množství: cca 8-10 kousků
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

200 g pekanů nebo vlašských ořechů

20 datlí

4 lžíce kokosového oleje

100 g strouhaného kokosu

800 ml kokosového mléka

2 lžíce hořkého kakaa

4 kostičky vysokoprocentní hořké čokolády

15 g práškové želatiny

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 3 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 3 hodin 30 minut

    10 minut

    3 hodin 40 minut

  • Množství: cca 8-10 kousků

Postup

Nejméně hodinu předem si namočte v 500 ml kokosového mléka 100 g strouhaného kokosu.

V mixéru rozdrťte 200 g pekanů (lze případně nahradit vlašskými ořechy), 10 pokrájených vypeckovaných datlí a 2 lžíce kokosového oleje.

Vzniklou hmotu vložte do vhodné nádoby (já použila formu o průměru 22 cm) a tlakem prstů ji umačkejte rovnoměrně po dnu.

Takto připravenou krustu dortu dejte i s formou do lednice vychladit.

Mezitím, co se chladí, si připravte hlavní kokosovou vrstvu.

Předem namočený kokos (včetně mléka) rozmixujte s 10 drobně pokrájenými datlemi.

Ve 100 ml kokosového mléka si nechte nabobtnat 10 g želatiny podle návodu a pak ji za stálého míchání přiveďte k varu, aby se rozpustila.

Nalijte ji do rozmixované kokosové směsi a dobře promíchejte.

Hmotu nalijte na připravený dortový korpus a vraťte vychladit do lednice (minimálně na 1 hodinu).

Nakonec si nechte v cca 100 ml kokosového mléka nabobtnat 5 g práškové želatiny.

Po jejím rozpuštění přiveďte směs za stálého míchání k varu, přilijte k ní zbytek kokosového mléka (100 ml), přidejte 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce kakaa a 2 rozlámané kostičky čokolády.

Dobře promíchejte, dokud se směs krásně nepropojí.

Pak touto směsí zalijte připravený dort a dejte vychladit do lednice na několik hodin (ideálně přes noc).

Podávejte perfektně vychlazené, posypané nastrouhanou zbylou čokoládou.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

32 Recenzí / komentářů

Šárka

15 července, 2016

Naprostá lahoda. Kokosové mléko jsem si vyrobila doma z 2 hrnků kokosu a 4 hrnků vody z čehož mi zbyla i kokosová mouka. Mléka bylo akorád 800 ml. Ořechy jsem použila vlašské a doplnila směsí ořechů z mandlí lískových a kešu. Díky za nenáročný a výborný recept. Náročný je pouze na čas který je potřeba k tuhnutí. 🙂

Lucie

15 července, 2016

Super nápady, díky za inspiraci. Máte pravdu, nejhorší na receptu je to čekání 😀

Michaela

14 října, 2016

Výýýýbornej…. vždycky něco přidám, uberu nebo vyměním a vždycky luxus:-)
díky

Lucie

14 října, 2016

Děkuju za pochvalu 🙂 i když tedy nevím, jestli to vlastně pochvala je, když je potřeba recept měnit 😉

Lucie

18 března, 2017

Můžu dát místo kokosového mléka rýžové.. Už jsem si ingredience postupně koupila ..jen syn nemá rad kokosové mléko tak beru rýžové a taky místo datlí bych chtěla dát nesirene rozinky..necháme si poradit..

Lucie

18 března, 2017

Ani jednu z uvedených ingrediencí normálně nepoužívám, takže vám nemůžu potvrdit, že to skutečně bude fungovat. Rýžové mléko by mělo, rozinky budou podle mého příliš nakyslé. Ale záleží na vašich chutích. Ať se povede! Dejte vědět.

Iva

25 května, 2017

Tak už se chladí v lednici, udělala jsem ho pro spolužačky (normální nepaleo jedlící) z angličtiny. K mým narozeninám :-). Akorát tu polevu nahoře mám úplně tmavou a hořkou..není takhle krásně světlá jako na obrázku. Ale věřím, že bude chutnat!!

Lucie

25 května, 2017

Doufám, že kamarádkám bude chutnat.
Barva horní vrstvy hodně záleží na barvě kakaa (některé bývají trošku světlejší) a ještě mě napadlo, zda jste na horní vrstvu opravdu použila celých 200 ml kokosového mléka (v receptu je to možná trošku nešikovně rozepsané).

Iva

13 června, 2017

Ano, mléka bylo 200 na polevu. Byl výborný, úžasný, všem moc chutnal!!! Skvělý recept, děkuji 🙂

Lucie

14 června, 2017

Tak to mám obrovskou radost, že dort chutnal 🙂

Dagmar

16 července, 2017

Tak tohle nemá chybu, jen se zaprášilo, ani fotku jsem nestihla udělat! Vynikající!!! Dobrota nesmírná!

Petra

4 srpna, 2017

Jake kokosove mleko jste prosim pouzila, to v plechovce a nebo to v tech litrovych kartonech? dekuji

Lucie

4 srpna, 2017

Osobně používám mléko AroyD nebo Real Thai v litrových kartonech. Úplně stejně ale bude fungovat i mléko z plechovek. V obou případech ale doporučuji použít mléko v pokojové teplotě, ne přímo z lednice.

Šárka Zajíčková

12 srpna, 2017

mohu se, prosím zeptat, když použiji místo datlí datlový sirup, bude dort chutnější? A pokud ano, v jakém poměru mám nahradit ? Předem děkuji

Lucie

12 srpna, 2017

Chutnější nemyslím. Stále jsou to datle 🙂 Přesný poměr neporadím, datlový sirup nepoužívám. Použijte trošku sirupu, zkuste směs ochutnat a případně sirup přidat podle vaší chuti.

Jitka

27 července, 2018

Dobrý den, pokud bych nahradila želatinu agarem, kolik gramu agaru dat.?

Lucie

28 července, 2018

Dobrý den, to vám bohužel přesně neřeknu, agar nepoužívám, nechutná mi jeho konzistence. Postupovala bych podle návodu na obalu.

Michala Špačková

17 září, 2018

Dobrý den. Chystám se vyzkoušet Váš recept. Na fotce vypadá krásně. Mám otázku ohledně použití datlí na hlavní kokosovou vrstvu. Vždy když použiji v jakémkoliv receptu datle nebo sirup, tak je výsledek zpravidla výrazně zabarven do červenohnědé barvy právě po datlích. Je mi proto záhadou, jak docílit toho, aby hlavní kokosová vrstva zůstala skutečně krásně sněhobílá i po přimíchání datlí.

Lucie

17 září, 2018

Dobrý den, ona ta vrstva úplně sněhobílá není, fotka trošku mate. Ale zabarvení do červenohněda dělá hlavně sirup, datle až tak moc ne. Samozřejmě záleží i na jejich čerstvosti (ty čerstvé barví méně) a celkové gramáži.
Dnes už sladím mnohem méně, takže bych do kokosové vrstvy dala datlí třeba jen pět. Ochutnejte při výrobě a sama si množství upravte. Pokud používáte třeba med, i ten by mohl být volbou.

Klara Bilikova

9 října, 2018

Dobry den Lucko,mam datlovou pastu,kolik ji tak pouzit misto datli.moc dekuji.nemam vykonny mixer tak to takto obchazim

Lucie

9 října, 2018

Dobrý den, Kláro, asi bych dala přibližně stejně. Samozřejmě lze množství upravit podle chuti.

Jirka

4 prosince, 2018

Dobrý den, mohu se zeptat jakou želatinu použít aby vyhovovala Paleo?

Jiří

5 prosince, 2018

Dobrý den, mohl bych se zeptat jakou želatinu použít pro paleo?
Děkuji

Lucie

5 prosince, 2018

Dobrý den, ideální je vysoce kvalitní zahraniční Great Lakes, kterou lze sehnat přes internet, popřípadě lze použít libovolnou čirou želatinu bez příchuti (sypkou i plátkovou).

Lucie

5 prosince, 2018

Dobrý den, odpověď výše 🙂

Nikola

19 února, 2019

Naprosto super recept , krasne vypada i chutna. Chtěla jsem se jen zeptat, dala jsem do 24 cm formy a nechce se mi ten spodek při krájení pořádně odlepit, co jsem udelala/neudelala špatně? Děkuji a přeji hezký den 🙂

Lucie

19 února, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Pokud nemá vaše forma zcela rovné dno, může se z ní dezert hůře vyndavat. Zkuste případně formu vyložit pečícím papírem. Buď ho vystřihněte podle formy, nebo ho zmačkejte, lehce namočte a co nejvíce vymačkejte. Půjde pal lépe vytvarovat. Děkuji za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂

Nikola 1

19 února, 2019

Dobrý den, mám jen menší dotaz, jedná se o raw stravu či vegetariánskou a veganskou, když se jedná o práškovou želatinu živočišného původu? 🙂 Děkuji

Lucie

19 února, 2019

Dobrý den, ne, nejedná. U vege varianty bych případně zkusila použít agar.

Bavema

10 července, 2022

Najlepsi co som jedla

Lucka

13 července, 2022

To moc ráda čtu, že jste si pochutnala ❤️ Děkuju za vyzkoušení receptu a milý komentář 🙂

Lucka

13 července, 2022

To moc ráda čtu, že jste si pochutnala! ❤️ Děkuju za milý komentář 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0