Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Paleo Nachos

Paleo Nachos

  , , , ,   , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Paleo Nachos
5.0 8

Občas přijde chuť na něco malého. Zejména pokud je horké léto, kdy se vám nechce ani vařit, ani jíst velká jídla. A v takových případech je skvělé upéct pikantní nachos a k tomu vytvořit různé dipy a omáčky. Vše servírujte na velkém talíři uprostřed stolu, ať si každý nabídne dle chuti. Párty může začít! 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

2 bílky

30 g mandlové mouky

10 g psyllia

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička uzené papriky

1/2 lžičky soli

olivový olej

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Všechny suroviny (kromě olivového oleje) smíchejte a perfektně vypracujte v hladké lepivé těsto, které nechte pár minut odpočinout.

Těsto vložte na olejem lehce pomazaný pečící papír a zvrchu přikryjte druhým omaštěným papírem.

Pak pomocí rukou nebo válečku z těsta vytvořte co nejtenčí placku (ideálně 1 mm). Čím tenčí, tím křupavější nachos budou. Počítejte s tím, že vám mírně nabydou.

Opatrně sejměte vrchní pečící papír, placku nakrájejte na požadované tvary (trojúhelníčky) a pak i se spodním pečícím papírem vložte na plech do rozpálené trouby a pečte cca 15 minut na 150°C.

Upečené nachos podávejte s guacamole, pikantním chili, rajčatovou salsou a u varianty Primal i se zakysanou smetanou.

* Výživové hodnoty se týkají samotných nachos, bez dipů

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota140 kcal / 600 kJ *
Sacharidy3 g
Tuky10 g
Bílkoviny7 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




22 Recenzí / komentářů

Jarmila

22 prosince, 2017

Milá Lucinko. tvůj nachos je o 100% lepší než originál. Česnekový dip a nachos, prostě luxus. Opět si všichni mlasknou. Děkuji za skvělé recepty.

Lucie

23 prosince, 2017

A já moc moc děkuju za jejich zkoušení. Mám radost, že rodince chutnají. Měj krásné svátky, hlavně klid a pohodu <3

Sona

8 ledna, 2018

Muzu se zeptat jak se musi rychle “spotrebovat”? Jedem na hory ze bych je udelala s sebou na vecer

Lucie

16 ledna, 2018

Omlouvám se, že odpovídám s takovým zpožděním, ale váš komentář omylem spadl do spamu. Určitě lze nachos připravit dopředu. Vydrží několik dní, možná jen přestanou křupat.

Martina

5 února, 2018

Jsou naprosto fenomální. Absolutně uspokojí touhu po pečivu a chipsech. Moc doporučuji!

Lucie

5 února, 2018

Martino, super, to moc ráda čtu, že chutnají.

Anet-Nety

23 února, 2018

Perfektní! Sice jsem doma neměla papriku tak jsem místo ní přidala trošku Curry a kurkumy a skvělé. Díky vám a vaší stránce jsem byla schopná přejí na Paleo i s mojí drahou polovičkou a jsme oba nadmíru spokojeni. Mám vaše knížky a čerpám z nich inspiraci denně. Děkujeme moc 🙂

Lucie

24 února, 2018

Curry je skvělá volba. Mám velkou radost, že jsou pro vás moje stránky a kuchařky inspirací a pomohly vám s přechodem na paleo. To já děkuju – za zkoušení receptů i za milou zprávu.

Niky93

24 října, 2018

Výborný a hlavně nenáročný recept, hotovo za pár minut a s přítelem jsme to snědli ještě z plechu teplé. 😀 Neměla jsem uzenou papriku, tak jsem dala jen sůl a kmín a příště zkusím zase jiné koření. 🙂

Lucie

24 října, 2018

Mám velkou radost, že se nachos povedly a že chutnalo 🙂 Díky za milý komentář.

Petra

19 ledna, 2019

Došly mandle. Posloužil i mlety len. Trochu jsem upravila poměry. Výtečné. Děkuji. Každý shozeny kilo si náležitě užívám:-*

Lucie

20 ledna, 2019

Skvěle jste si poradila, len musel být v nachos super 🙂 Mám radost, že chutnalo.
Gratuluji ke klesající váze, dobrá práce!

Dana

24 září, 2019

Dobrý den, Lucie,

Po lněných a sezamových krekrech dle Vašeho podání (mimochodem obojí neskutečně „žravé“ ) bych ráda zkusila i toto. A zeptám se, lze vynechat psyllium ? Psylium vlastně nahrazuje co, z bezne suroviny ? Děkuji za odpověď.
Dana

Lucka

24 září, 2019

Dobrý den, Dano,
osobně bych ho nevynechávala. Nebo když už, tak možná nahradila najemno namletým lnem. Ale bude to jiné.
Psyllium nahrazuje chování klasické lepkové mouky (lepí) 🙂

Dana

24 září, 2019

Lucie, moc děkuji za odpověď. Ja psyllium nemám ráda a v těch produktech ho cítím, proto mě zajímalo, jestli lze vynechat. Uvidim, zkusíme . Moc děkuji za vaše nápady !

Lucka

24 září, 2019

Některým lidem psyllium vadí, cítí ho ve všem. Zkuste ho opravdu co nejvíc najemno umlít. To by mohlo pomoct. Snad bude chutnat 🙂

Pavla

29 září, 2019

Dobry den, testo se mi myslim povedlo, bylo mekke hadke,moc neepilo. Po rozvaleni se nedalo krajet, asi jsem udelala placku moc tenkou 🙁 priste musim vychytat co a jak. 🙂

Lucka

29 září, 2019

Dobrý den, to mě mrzí, že se nachos nepovedly úplně podle představ 🙁
Co prosím přesně znamená, že se těsto nedalo krájet? Placka by naopak měla být co nejtenčí, takže v tom by zádrhel být neměl. Ony se ty trojúhelníčky nikam nepřenáší, takže je stačí jen nožem nařezat přímo na pečicím papíře. Pokud se těsto na nůž lepí, pomůže ostří trošku namočit do vody.

Iveta

16 ledna, 2020

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, proč recept není vhodný pro Low Carb? Nebo je? Nevidím ho vypsaný v kategoriích :-))

Děkuji.

Lucka

16 ledna, 2020

Dobrý den,
vloudila se chybička 🙂 Děkuji za upozornění. Low carb do kategorií doplním.

Petra P.

18 září, 2020

Zdravím, Lucie.
Teda musím opravdu pochválit, dobrota 🙂
Trochu jsem si byla s tímto receptem nejistá (jak třeba půjde těsto rozprostřít a jak půjde pak sundat pomocný papír….), ale k odhodlání k přípravě mne „donutila“ očekávaná návštěva našich přátel – příště mohu být zcela klidná 😉 – rukama to jde naprosto bezvadně – vznikla opravdu tenká placička, a pomocný papír šel sundat úplně bez problémů – děkuji, určitě jsem nepřipravovala naposledy 🙂
S česnekovým dipem se zakysanou smetanou a Vaší omáčkou Mojo Rojo neměly chybu 🙂
Ještě se zeptám – mohu poprosit o nutriční hodnoty..?
Petra

Lucka

20 září, 2020

Zdravím, Petro 🙂
Děkuji za pochvalu a za vyzkoušení receptu i přes počáteční obavy. Mám velkou radost, že chutnalo ❤️
Nutriční hodnoty jsem doplnila.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0