📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pikantní bůček v tomatové omáčce

Pikantní bůček v tomatové omáčce

  ,   , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Pikantní bůček v tomatové omáčce
5.0 5

Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte hezky pomalu vypéct doměkka v pikantní tomatové omáčce. Na talíři pak vše doplňte upečenou dýní, která svou sladkostí krásně doplní jemně nakyslou chuť a pikantnost výrazné omáčky.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 4 hodin 30 minut
  • 10 minut

    4 hodin 30 minut

    4 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1,2 kg libovějšího vepřového bůčku bez kosti

500 g pasírovaných rajčat (passaty) nebo 1 konzerva loupaných rajčat

4 stroužky česneku

1 lžíce uzené nebo sladké papriky

1 zarovnaná lžička chilli vloček

3 lžíce balzamikového octa

sůl

pepř

1 větší dýně hokaido

1 lžíceolivového oleje

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 4 hodin 30 minut
  • 10 minut

    4 hodin 30 minut

    4 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Smíchejte dohromady rajčata, nahrubo rozdrcený oloupaný česnek, papriku, chilli, ocet, sůl a pepř. Vzniklou omáčkou zalijte očištěný bůček.

Další postup závisí na tom, zda máte pomalý hrnec.

Příprava v pomalém hrnci

Pokud ano, maso připravte v něm - 5 hodin na Low . Po této době maso vyjměte z omáčky, kůži nařežte do mřížky a bůček vložte do klasické trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 30 minut, dokud se neudělá kůrka.

Omáčku z pomalého hrnce slijte na pánev a za častého promíchání nechte vyvařit do požadované konzistence. Na povrchu se vám bude oddělovat tuk vypečený z bůčku. Můžete ho lžící opatrně odebrat a polít jím maso v troubě.

Spolu s bůčkem upečte v troubě i dýni zbavenou semínek a nakrájenou na klínky (včetně slupky). Stačí ji promíchat se lžící olivového oleje a troškou soli a dát péct do trouby na přibližně 20 minut doměkka.

Až bude bůček upečený, nechte ho chvíli trošku vychladnout. Těsně po vyndání z trouby je totiž hodně měkký a špatně by se vám porcoval. Pak ho nakrájejte na plátky a podávejte spolu s omáčkou a upečenou dýní.

Příprava v troubě

Pokud pomalý hrnec nemáte, připravte bůček v troubě. Maso s omáčkou dejte péct v dobře uzavíratelné nádobě na 4 hodiny na 120 °C. Pak pekáček odkryjte a postupujte stejně jako při přípravě v pomalém hrnci - omáčku redukujte na plotně a k masu do trouby na posledních 20 minut přidejte klínky dýně.

Jak v troubě, tak i v pomalém hrnci není nutné maso během přípravy ničím podlévat. Podmínkou je ale dobře těsnící pečící nádoba (to se týká zejména trouby).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

16 Recenzí / komentářů

Míša

4 září, 2017

Něco tak dobrého už jsem dlouho nejedla. Postup vyšel krásně, chuť prostě úžasná. Moc děkujeme.

Lucie

4 září, 2017

Paráda! Mám radost, že chutnalo <3

Kristyna

3 prosince, 2017

Skvělé! Zkusila jsem recept i s vepřovou kotletou a bylo to opravdu famózní. Po obědě se jen zaprášilo 🙂 Děkuji!

Lucie

5 prosince, 2017

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Díky za skvělý tip na obměnu masa.

Pavlína

6 února, 2018

Bůček jsem moc nemusela, ale po vyzkoušení tohoto receptu je všechno jinak!!!!!! Skvělý recept, výborná, ostrá chuť – chilli jsem přidala trochu víc, protože milujeme ostré.

Lucie

6 února, 2018

Pavlíno, skvělá zpráva! Mám vždycky radost, když si někdo díky mému receptu odbourá nechuť k nějaké surovině.

Dana

7 září, 2018

Dobrý den, Lucie,
Chci připravit v troubě ALE…. co je dobře těsnící nádoba ?! Hmmm, mám jen skleněnou s vikem…tak uvidime…

Lucie

8 září, 2018

Dobrý den, Dano, skleněná pečící nádoba s víkem bude fungovat dobře, nebála bych se toho 🙂

Soňka

13 března, 2019

Dobrý den, můžu použít máslovou dýni? Děkuji za info =)

Lucie

13 března, 2019

Dobrý den, ano určitě, to půjde. Jen ji na rozdíl od hokaido oloupejte.

Domča

5 srpna, 2019

Opět famózní jídlo. Vynikající. Luci vy by jste fakt měla dostat nobelovku za chutě a kombinace 🙂

Lucie

6 srpna, 2019

<3 Moc děkuju za milý komentář a pochvalu 🙂 Mám opravdu velkou radost, že chutná :-*

Eliška Liedermannová

3 ledna, 2020

Tak tohle, dámy a pánové, bylo neskutečné foodporno <3

Lucka

3 ledna, 2020

❤️ To mám mega radost, že chutnalo! Moc děkuju za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři 🙂

Lusesita

10 října, 2023

Dá se bůček nechat v lednici na později? A jak ho potom nejlépe doohřát? Opět v troubě?

Lucka

11 října, 2023

Určitě! V lednici vydrží několik dní. Ohřát ho pak lze v troubě, v MKW i na plotně 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0