Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
12 Recenzí / komentářů
Lucka
14 prosince, 2020
Pěkný den přeji 🙂
Na českém trhu jsem bohužel zatím neobjevila rybí omáčku, kde by nebyl přidaný cukr. Nicméně vzhledem k procesu fermentace a obvykle používanému množství to (mimo Whole30) neřeším.
Osobně používám tuto, celkem běžně dostupnou, rybí omáčku https://www.chefshop.cz/squid-brand-rybi-omacka-300-ml/
Gustav
19 ledna, 2021
Dobrý den paní Lucko.
mám naloženou ředkev třetí den v pokojové teplotě a bublinky ucházejí velmi sporadicky.neměl bych směs promíchat (dole se mi zdá mírně řidší)
Gustav
Lucka
19 ledna, 2021
Dobrý den, Gustave,
ano, určitě můžete ředkev promíchat a také případně i ochutnat. Jen pozor na dodržení přísné hygieny, ať si do kvašené zeleniny něco nezanesete 🙂
Ono je ta fermentace v zimě občas pomalejší. Stačí rozdíl jediného stupně a doba se prodlouží.
Zkuste případně nádobu se zeleninou přistrčit blíže k topení.
Držím palce, ať se kkakdugi podaří a chutná ❤️ Dejte případně vědět, jak se povedlo 🙂
Ricardiosso
15 listopadu, 2022
Výborný recept,
nedržel sem se ho sice úplně důsledně a trošku si ho poupravil, ale výsledek byl chuťově vynikající!
Měl sem málo ředkve a tak sem třetinu množství nahradil celerem, nekrájel sem na kostky, ale nastrouhal na cca 3mm hranolky.Pro barvu a chuť přidal jednu malou oranžovou a zelenou papričku pokrájenou na proužky.
Jablka sem nakrájel na menší kostky a zázvor na tenké proužky, ale nechal to v ředkvi bez mixování!
10g chilli se mi zdálo skoro dost, tak sem dal pouze cca 3g a i tak bylo dost pikantní.
O proti třeba kysanému zelí je výhoda, že si na produktu své práce pochutnáte klidně již za 3 dny.Opravdu důležité je, jak radí autorka receptu, dát po cca 36hod do chladničky, jinak má ředkev tendenci změknout!
Děkuji za chutný recept!
Lucka
16 listopadu, 2022
Mám velkou radost, že se vám kvašená ředkev povedla a chutnala ❤️
Celer je zajímavý tip. To musím někdy zkusit. Kvašený celer si úplně chuťově představit neumím, tak jsem na to zvědavá. Kvašené papriky jsou super, ty mám moc ráda.
10 g chilli je platné pro ostré jazýčky 😀 a korejské gochugaru. To pálí méně (viz TIPY).
Děkuji za milý komentář. Udělal jste mi s ním radost ❤️
Lucka
7 března, 2023
Hezký den 🙂
Myslíte, že by recept fungoval i s kedlubnou místo ředkve? 🙂
Děkuji za odpověď.
Lucka
7 března, 2023
Dobrý den, ano určitě, kedlubna je skvělou variantou obměny 🙂
Lubomír Homola
19 srpna, 2023
Dobry den pani Lucka, Robim kvasenu zeleninu často (zelí,mrkev,okurky, cinsku kapustu…vsetko co sa kvasit dá) Vďaka za receptík…idem ho dnes vyskusat s kedlubnou. Reďkev som dnes v obchodoch nenasiel. Len balenu v Lidli, ale ta už vypadala ako keby kvasnym procesom prešla .
Majte pekny den. LH
Lucka
19 srpna, 2023
Dobrý den, Lubomíre, na ředkev je možná v obchodech ještě trochu brzy, její sezóna teprve začíná. Ale kedlubna je skvělá náhrada ❤️
Držím palce, ať se kedlubnové kimči povede a vy si pochutnáte. Ale vzhledem k tomu, že rád fermentujete, nemám o to strach 🙂
Budu moc ráda za zprávu, jak to dopadlo ❤️ Pěkný den!
Iva
13 června, 2024
První várku už jsme snědli atak jsem právě nastolila druhou. Opravdu skvělý recept!
Lucka
13 června, 2024
Děkuju za komentář. Moc ráda čtu, že vám chutná! Korejci tohle zkrátka umí ❤️
Vlaďka Masaryková
14 prosince, 2020
Pěkný sluníčkový den přeji ..
Ráda bych se zeptala kterou tu rybí omáčku by jste doporučila. A ještě jeden dotaz.Složení těch omáček je v pořádku ?
Vlaďka