![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2020/11/DSC0104-2.jpg)
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
12 Recenzí / komentářů
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
14 prosince, 2020
Pěkný den přeji 🙂
Na českém trhu jsem bohužel zatím neobjevila rybí omáčku, kde by nebyl přidaný cukr. Nicméně vzhledem k procesu fermentace a obvykle používanému množství to (mimo Whole30) neřeším.
Osobně používám tuto, celkem běžně dostupnou, rybí omáčku https://www.chefshop.cz/squid-brand-rybi-omacka-300-ml/
Gustav
19 ledna, 2021
Dobrý den paní Lucko.
mám naloženou ředkev třetí den v pokojové teplotě a bublinky ucházejí velmi sporadicky.neměl bych směs promíchat (dole se mi zdá mírně řidší)
Gustav
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
19 ledna, 2021
Dobrý den, Gustave,
ano, určitě můžete ředkev promíchat a také případně i ochutnat. Jen pozor na dodržení přísné hygieny, ať si do kvašené zeleniny něco nezanesete 🙂
Ono je ta fermentace v zimě občas pomalejší. Stačí rozdíl jediného stupně a doba se prodlouží.
Zkuste případně nádobu se zeleninou přistrčit blíže k topení.
Držím palce, ať se kkakdugi podaří a chutná ❤️ Dejte případně vědět, jak se povedlo 🙂
Ricardiosso
15 listopadu, 2022
Výborný recept,
nedržel sem se ho sice úplně důsledně a trošku si ho poupravil, ale výsledek byl chuťově vynikající!
Měl sem málo ředkve a tak sem třetinu množství nahradil celerem, nekrájel sem na kostky, ale nastrouhal na cca 3mm hranolky.Pro barvu a chuť přidal jednu malou oranžovou a zelenou papričku pokrájenou na proužky.
Jablka sem nakrájel na menší kostky a zázvor na tenké proužky, ale nechal to v ředkvi bez mixování!
10g chilli se mi zdálo skoro dost, tak sem dal pouze cca 3g a i tak bylo dost pikantní.
O proti třeba kysanému zelí je výhoda, že si na produktu své práce pochutnáte klidně již za 3 dny.Opravdu důležité je, jak radí autorka receptu, dát po cca 36hod do chladničky, jinak má ředkev tendenci změknout!
Děkuji za chutný recept!
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
16 listopadu, 2022
Mám velkou radost, že se vám kvašená ředkev povedla a chutnala ❤️
Celer je zajímavý tip. To musím někdy zkusit. Kvašený celer si úplně chuťově představit neumím, tak jsem na to zvědavá. Kvašené papriky jsou super, ty mám moc ráda.
10 g chilli je platné pro ostré jazýčky 😀 a korejské gochugaru. To pálí méně (viz TIPY).
Děkuji za milý komentář. Udělal jste mi s ním radost ❤️
Lucka
7 března, 2023
Hezký den 🙂
Myslíte, že by recept fungoval i s kedlubnou místo ředkve? 🙂
Děkuji za odpověď.
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
7 března, 2023
Dobrý den, ano určitě, kedlubna je skvělou variantou obměny 🙂
Lubomír Homola
19 srpna, 2023
Dobry den pani Lucka, Robim kvasenu zeleninu často (zelí,mrkev,okurky, cinsku kapustu…vsetko co sa kvasit dá) Vďaka za receptík…idem ho dnes vyskusat s kedlubnou. Reďkev som dnes v obchodoch nenasiel. Len balenu v Lidli, ale ta už vypadala ako keby kvasnym procesom prešla .
Majte pekny den. LH
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
19 srpna, 2023
Dobrý den, Lubomíre, na ředkev je možná v obchodech ještě trochu brzy, její sezóna teprve začíná. Ale kedlubna je skvělá náhrada ❤️
Držím palce, ať se kedlubnové kimči povede a vy si pochutnáte. Ale vzhledem k tomu, že rád fermentujete, nemám o to strach 🙂
Budu moc ráda za zprávu, jak to dopadlo ❤️ Pěkný den!
Iva
13 června, 2024
První várku už jsme snědli atak jsem právě nastolila druhou. Opravdu skvělý recept!
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
13 června, 2024
Děkuju za komentář. Moc ráda čtu, že vám chutná! Korejci tohle zkrátka umí ❤️
Vlaďka Masaryková
14 prosince, 2020
Pěkný sluníčkový den přeji ..
Ráda bych se zeptala kterou tu rybí omáčku by jste doporučila. A ještě jeden dotaz.Složení těch omáček je v pořádku ?
Vlaďka